L.Fazakas Elküldve Március17, 2017 Megoszt Elküldve Március17, 2017 On 2016. 09. 03. at 8:17, csicsó írta: On 2016. 09. 03. at 7:38, astra 1 írta: "akkor az látható mivel neon zöld színezőt tartalmaz, vagy lyukas valahol a hűtő" A neon egy nemesgáz. És az ő színe valójában vörös! Zöld - legfeljebb a bárium és a réz lángfestése lehet ... vagy egyes fluor-vegyületeké .... Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Március17, 2017 Megoszt Elküldve Március17, 2017 (edited) On 2016. 09. 06. at 11:36, wasquez írta: A kapcsolók elhelyezésének módja érdekelne, meg az, hogy mi kapcsolgatja őket? Magamtól a kis fehér bütyköt használnám a motor tengelyén, esetleg arra valami kis kart tennék, de nincs kedvem a spanyolviaszt fejleszteni, ha már van jó megoldás! Jó döntésnek tűnik. Én is azzal a kis fehér pöcökkel próbálkoztam. Meg persze - mikrokapcsolókkal, diódákkal. Viszont elég nehéz úgy beszabályozni, hogy pontosan akkor kapcsoljon ki, mikor a zsalu végére ért, ám mégis váltsa azt a diótát, mely automatikusan viszi a visszaútra. Módosítva Március17, 2017 : L.Fazakas Link to comment Megosztás: More sharing options...
llaci89 Elküldve Március22, 2017 Megoszt Elküldve Március22, 2017 (edited) Sziasztok. Termosztátot kell cserélnem a kocsin# z14xe. 2002. 1.4 kombi#. Melyik márkák jók? Inkább többet használom rövidebb utakra... Csak kivesszük a régit és mehet bele az új?! A motor vezérlésre nincs hatással ? Nem fog dobálni a comp. Hibákat? Szintén utastérszűrőből melyik márka ?#Behr tipus#. Módosítva Március22, 2017 : llaci89 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március22, 2017 Megoszt Elküldve Március22, 2017 1 óra, llaci89 írta: Sziasztok. Termosztátot kell cserélnem a kocsin# z14xe. 2002. 1.4 kombi#. Melyik márkák jók? Inkább többet használom rövidebb utakra... Csak kivesszük a régit és mehet bele az új?! A motor vezérlésre nincs hatással ? Nem fog dobálni a comp. Hibákat? Szintén utastérszűrőből melyik márka ?#Behr tipus#. Termosztát csere miatt nem lehet hibakódod... Max ha a csere közben elszúrtok valami mást. Vezérlésre nincs hatással. Én Mahle-t használok, semmi gond nincs vele, sőt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Répa6991 Elküldve Május8, 2017 Megoszt Elküldve Május8, 2017 Sziasztok!! A segítségeteket kérném. A légkondi kikapcsolása után bepárásodik a szélvédő. Azt mondták nekem hogy el van dugulva a lefolyó. Hol találom ezt?? A kormánymű felett a tűzfalon találtam egy gumi csecset az levettem és beledugtam a csőbe egy vékony alu drótot , de tiszta. Ez lehet az?? Vagy máshol kell keresni?? Tavaly nyáron is a lábunkra folyt a víz. Köszönettel Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május8, 2017 Megoszt Elküldve Május8, 2017 45 perce, Répa6991 írta: Sziasztok!! A segítségeteket kérném. A légkondi kikapcsolása után bepárásodik a szélvédő. Azt mondták nekem hogy el van dugulva a lefolyó. Hol találom ezt?? A kormánymű felett a tűzfalon találtam egy gumi csecset az levettem és beledugtam a csőbe egy vékony alu drótot , de tiszta. Ez lehet az?? Vagy máshol kell keresni?? Tavaly nyáron is a lábunkra folyt a víz. Köszönettel Amit találtál az a levélrácsnál bejutó esővizet vezeti el, a klíma kifolyó a kocsi alatt van. Egy régebbi hozzászólás: "A hőcserélőt megtalálod a pollenszűrő mögött, azaz ha kiveszed a kesztyűtartót (6 db torx csavar!), ott egy kis ajtót kipattintasz, ott van a pollenszűrő. Ha azt kiveszed, és a kezeddel benyúlsz közép felé, eléred a hőcserélőt. A kifolyó kicsit csalóka, mert elég furán megy, de a középkonzol alatt van az autó hasa felől kivehető. Én ezt az egészet onnan tudom, hogy megnézettem, mert nem folyt belőle a kondenzvíz. Baja nem volt, de szétszedték és összerakták." Link to comment Megosztás: More sharing options...
Répa6991 Elküldve Május8, 2017 Megoszt Elküldve Május8, 2017 Ok köszönöm!!! Igem a hőcserélőt tudom hiszen magam cserélem a pollenszűrőt. A kipucogócső felett van egy hővédő lemez akkor azt leszedem hátha okosabb leszek és megtalálom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
OpelAtti Elküldve Május8, 2017 Megoszt Elküldve Május8, 2017 Sziasztok! Fehérváron tudtok ajánlani autóklímást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május8, 2017 Megoszt Elküldve Május8, 2017 59 perce, OpelAtti írta: Sziasztok! Fehérváron tudtok ajánlani autóklímást? Új csóri ut 70 Condi car 3Bt 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
five Elküldve Május14, 2017 Megoszt Elküldve Május14, 2017 Sziasztok! Most volt klímatöltésen a kocsi. A szerelő mondta, hogy valamelyik klímához köthető venti előtét ellenállása rossz nálam, így lehetőleg ne használjam városban a klímát. Fú tudom, hogy ez így zavaros, de nem igazán figyeltem rá, mert a szerelésre egy új egységet ajánlott 110 + munkadíjjal. (külön az ellenállás szerinte nem cserélhető, ezért is vesztettem el a fejemet a magyarázata közben...) Sima Astra G Classic benzines Z16XE nincsen digitklíma. A fűtés és a belső keringés a kocsiban rendben van tuti. Talán a hűtőventiről beszélt? Bárminemű segítség tök jól jönne a témában, szeretném tényleg rendben tartani a kocsit. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május15, 2017 Megoszt Elküldve Május15, 2017 9 órája, five írta: Sziasztok! Most volt klímatöltésen a kocsi. A szerelő mondta, hogy valamelyik klímához köthető venti előtét ellenállása rossz nálam, így lehetőleg ne használjam városban a klímát. Fú tudom, hogy ez így zavaros, de nem igazán figyeltem rá, mert a szerelésre egy új egységet ajánlott 110 + munkadíjjal. (külön az ellenállás szerinte nem cserélhető, ezért is vesztettem el a fejemet a magyarázata közben...) Sima Astra G Classic benzines Z16XE nincsen digitklíma. A fűtés és a belső keringés a kocsiban rendben van tuti. Talán a hűtőventiről beszélt? Bárminemű segítség tök jól jönne a témában, szeretném tényleg rendben tartani a kocsit. Köszönöm! Tessék itt van! https://cromax.hu/hutorendszer/huto_ventilator_keret_es_resze/hutoventilator_alkatreszei/hutoventilator_ellenallas_astra_g_zafira_a_2_0_2_2+diesel_49156 Link to comment Megosztás: More sharing options...
five Elküldve Május15, 2017 Megoszt Elküldve Május15, 2017 1 hour ago, gezoli said: Tessék itt van! https://cromax.hu/hutorendszer/huto_ventilator_keret_es_resze/hutoventilator_alkatreszei/hutoventilator_ellenallas_astra_g_zafira_a_2_0_2_2+diesel_49156 https://opeleseknek.hu/opel-astra-g-classic-1998-2009-alkatreszek/opel-hutoventilator-hutomotor-ellenallas-klimaval-szereltekhez-z14xep-z16xep-14-16-benzin-1341721-1341721600-aftermarket Még ezt találtam. Az általad linkelt is jó lehet? Vagy szedjem szét és kiderül?! Köszi a gyors választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május15, 2017 Megoszt Elküldve Május15, 2017 10 órája, five írta: https://opeleseknek.hu/opel-astra-g-classic-1998-2009-alkatreszek/opel-hutoventilator-hutomotor-ellenallas-klimaval-szereltekhez-z14xep-z16xep-14-16-benzin-1341721-1341721600-aftermarket Még ezt találtam. Az általad linkelt is jó lehet? Vagy szedjem szét és kiderül?! Köszi a gyors választ! Jobban jársz ha kiszeded és megnézed. Többfélével is szerelték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyikszi Elküldve Május18, 2017 Megoszt Elküldve Május18, 2017 Sziasztok! Légkondi hűtőt cserélni mennyire babra munka? Ki lehet szedni a lökhárító levétele nélkül? Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Május18, 2017 Megoszt Elküldve Május18, 2017 1 perc, nyikszi írta: Sziasztok! Légkondi hűtőt cserélni mennyire babra munka? Ki lehet szedni a lökhárító levétele nélkül? Előre is köszi. Nem vészes, nem kell a lökhárítót levenni a cseréhez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyikszi Elküldve Május18, 2017 Megoszt Elküldve Május18, 2017 Just now, flali írta: Nem vészes, nem kell a lökhárítót levenni a cseréhez. Köszönöm, reméltem, megnyugtattál Link to comment Megosztás: More sharing options...
afopisz Elküldve Május23, 2017 Megoszt Elküldve Május23, 2017 Sziasztok! Vettem egy 99-es 1.8-as benzines zafirát. Szeretnék a klímával kapcsolatban segítséget kérni. A klímája abszolút nem jó,(Manuális klíma)Hiába kapcsolom be nem csinál semmit. Igazság szerint ez az első klímás autóm,mikor rákapcsolom a klímát akkor elvileg kattannia kellene a kompresszornak ugye? Ez nem ad semmi hangot. Szerintetek Mi lehet a probléma? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Május23, 2017 Megoszt Elküldve Május23, 2017 14 perce, afopisz írta: Sziasztok! Vettem egy 99-es 1.8-as benzines zafirát. Szeretnék a klímával kapcsolatban segítséget kérni. A klímája abszolút nem jó,(Manuális klíma)Hiába kapcsolom be nem csinál semmit. Igazság szerint ez az első klímás autóm,mikor rákapcsolom a klímát akkor elvileg kattannia kellene a kompresszornak ugye? Ez nem ad semmi hangot. Szerintetek Mi lehet a probléma? Ezt csak egy klímához értő szaki tudja megmondani amikor átnézi a rendszert mert sok oka lehet h miért nem kapcsol be. A legolcsóbb és legegyszerűbb h kevés benne a gáz, feltöltik és boldogság. Aztán lehet h mégsem mert elszökik valahol. De lehet rossz a klímakuplung, lehet gond a kompresszorral.... Szakihoz kell vinni, ez sajnos ilyen. Ráadásul az is rossz hír, h drága mulatság egy klímát rendbe tenni ha komolyabb gond van vele, sőt egyszerűbb esetben is zsebbenyúlós ha azt vesszük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afopisz Elküldve Május23, 2017 Megoszt Elküldve Május23, 2017 7 perce, Janó32 írta: Ezt csak egy klímához értő szaki tudja megmondani amikor átnézi a rendszert mert sok oka lehet h miért nem kapcsol be. A legolcsóbb és legegyszerűbb h kevés benne a gáz, feltöltik és boldogság. Aztán lehet h mégsem mert elszökik valahol. De lehet rossz a klímakuplung, lehet gond a kompresszorral.... Szakihoz kell vinni, ez sajnos ilyen. Ráadásul az is rossz hír, h drága mulatság egy klímát rendbe tenni ha komolyabb gond van vele, sőt egyszerűbb esetben is zsebbenyúlós ha azt vesszük. Srác akitől vettem a gépet valami olyasmit emlegetett hogy a mágnestekercse nem húz vagy kapcsol be a kompresszornak. Azt nem tudnám valahogy házilag letesztelni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyikszi Elküldve Május25, 2017 Megoszt Elküldve Május25, 2017 (edited) Sziasztok! Ki lett cserélve a hűtő és amikor elmentem feltölteni a klímát, akkor mondták, hogy bizony nem megy csak második fokozatban a hűtőventilátor. Mi baja lehet? Lehet így menni? Azt mondta egy ellenállás lesz, de lehet csak ventilátorral együtt cserélhető, vigyem elektromos szakihoz. Módosítva Május25, 2017 : nyikszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május25, 2017 Megoszt Elküldve Május25, 2017 50 perce, nyikszi írta: Sziasztok! Ki lett cserélve a hűtő és amikor elmentem feltölteni a klímát, akkor mondták, hogy bizony nem megy csak második fokozatban a hűtőventilátor. Mi baja lehet? Lehet így menni? Azt mondta egy ellenállás lesz, de lehet csak ventilátorral együtt cserélhető, vigyem elektromos szakihoz. Hütöventillátor elötétellenállás csere Van külön is,de nem olcsó,nekem bontott lett bele rakva Menni lehet vele,ki-be kapcsolgatja a gyors fokozatot a venti ha klimázol Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyikszi Elküldve Május25, 2017 Megoszt Elküldve Május25, 2017 (edited) 2 órája, csicsó írta: Hütöventillátor elötétellenállás csere Van külön is,de nem olcsó,nekem bontott lett bele rakva Menni lehet vele,ki-be kapcsolgatja a gyors fokozatot a venti ha klimázol Igen, azt csinálja, ki-be kapcsolja. És ez tönkretesz valamit? Meg akarom csináltatni, de most egy kicsit már sok(k) ment el az autóra (is). Bontott az jóval olcsóbb? Mindjárt nézem is. Módosítva Május25, 2017 : nyikszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Május26, 2017 Megoszt Elküldve Május26, 2017 On 2017. 05. 23. at 13:50, afopisz írta: Srác akitől vettem a gépet valami olyasmit emlegetett hogy a mágnestekercse nem húz vagy kapcsol be a kompresszornak. Azt nem tudnám valahogy házilag letesztelni? Passz, szerintem vidd szakihoz. Bonyolult alkatrészek rendszerek szerelgetése ritkán kifizetődő, könnyen lehet sokat szívni vele és többet rákölteni mintha egy szaki elsőre a jó alkatrésszel/eljárással megcsinálja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Probert Elküldve Május27, 2017 Megoszt Elküldve Május27, 2017 (edited) On 2017. 05. 25. at 10:55, nyikszi írta: Sziasztok! Ki lett cserélve a hűtő és amikor elmentem feltölteni a klímát, akkor mondták, hogy bizony nem megy csak második fokozatban a hűtőventilátor. Mi baja lehet? Lehet így menni? Azt mondta egy ellenállás lesz, de lehet csak ventilátorral együtt cserélhető, vigyem elektromos szakihoz. Ha valóban előtét ellenállás, akkor válassz ezek közül. A kesztyűtartó mögött van, ha minden igaz. Módosítva Május27, 2017 : Probert Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicso1976 Elküldve Május27, 2017 Megoszt Elküldve Május27, 2017 1 óra, Probert írta: Ha valóban előtét ellenállás, akkor válassz ezek közül. A kesztyűtartó mögött van, ha minden igaz. Szia! nyikszinek a hütöventi ellenállásávan van baj,nem a fütömotor ellenállásával! Valószinü hogy a ventillátor mellett van a hütönél! szerintem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts