CseGa Elküldve December4, 2015 Elküldve December4, 2015 Jó estét. Esetleg valaki meg tudná mondani, hogy a ventilátor 1-4 fokozatig hány W-ot fogyasztanak?
rocso Elküldve December21, 2015 Elküldve December21, 2015 x20dtl-em van most vettem Azt vettem észre,hogy a fűtés 3,4 fokozatban van a venti hallhatóan pörög,de gyengén áramlik ki a levegő. A szélvédő felső fele tiszta pára törölgetni kell. Valami ötlet valakinek?
nemeth_laca Elküldve December21, 2015 Elküldve December21, 2015 On 2015. 12. 21. at 4:57, rocso írta: x20dtl-em van most vettem Azt vettem észre,hogy a fűtés 3,4 fokozatban van a venti hallhatóan pörög,de gyengén áramlik ki a levegő. A szélvédő felső fele tiszta pára törölgetni kell. Valami ötlet valakinek? Expand Pollenszűrőt nézném meg először, mert szeretik belegyűrni a helyére.
rocso Elküldve December22, 2015 Elküldve December22, 2015 On 2015. 12. 21. at 11:20, nemeth_laca írta: Pollenszűrőt nézném meg először, mert szeretik belegyűrni a helyére. Expand Probléma elhárítva, a pollenszűrő olyan volt mint egy porszívó porzsákja. 2
csataiz Elküldve December29, 2015 Elküldve December29, 2015 ÜDV MINDENKINEK. VAN EGY 2000 ÉVJÁRATÚ OPEL ASTRA G CARAVAN SZEMÉLYAUTÓNK. A PROBLÉMÁM, UTAZÁS KÖZBEN ÜZEMMELEG A VÍZ ,FŰTÉS KÖZBEN PÁRÁSODIK A SZÉLVÉDŐ.A KLÍMA HASZNÁLATÁVAL SZŰNIK CSAK MEG. POLLENSZŰRŐ CSERÉLVE VOLT. KÉRDÉSEM A KÖVETKEZŐ,.VAN VALAKINEK JÓ ÖTLETE A HIBA ORVOSLÁSÁRA.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
rocso Elküldve December30, 2015 Elküldve December30, 2015 On 2015. 12. 29. at 20:43, csataiz írta: ÜDV MINDENKINEK. VAN EGY 2000 ÉVJÁRATÚ OPEL ASTRA G CARAVAN SZEMÉLYAUTÓNK. A PROBLÉMÁM, UTAZÁS KÖZBEN ÜZEMMELEG A VÍZ ,FŰTÉS KÖZBEN PÁRÁSODIK A SZÉLVÉDŐ.A KLÍMA HASZNÁLATÁVAL SZŰNIK CSAK MEG. POLLENSZŰRŐ CSERÉLVE VOLT. KÉRDÉSEM A KÖVETKEZŐ,.VAN VALAKINEK JÓ ÖTLETE A HIBA ORVOSLÁSÁRA.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM. Expand Nekem is van ilyen problémám.Olyan mintha párás levegőt fújna a fűtés.Ablakot résnyire leeresztem akkor kilátok. Termosztátot cseréltem,mert nyitva maradt, most olyan a fűtésem, hogy nem lehet a kocsiban megmaradni,de párásodik a szélvédő. Astra G Caravan 20DI
DarthVödör Elküldve December30, 2015 Elküldve December30, 2015 On 2015. 12. 29. at 20:43, csataiz írta: ÜDV MINDENKINEK. VAN EGY 2000 ÉVJÁRATÚ OPEL ASTRA G CARAVAN SZEMÉLYAUTÓNK. A PROBLÉMÁM, UTAZÁS KÖZBEN ÜZEMMELEG A VÍZ ,FŰTÉS KÖZBEN PÁRÁSODIK A SZÉLVÉDŐ.A KLÍMA HASZNÁLATÁVAL SZŰNIK CSAK MEG. POLLENSZŰRŐ CSERÉLVE VOLT. KÉRDÉSEM A KÖVETKEZŐ,.VAN VALAKINEK JÓ ÖTLETE A HIBA ORVOSLÁSÁRA.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM. Expand On 2015. 12. 30. at 8:24, rocso írta: Nekem is van ilyen problémám.Olyan mintha párás levegőt fújna a fűtés.Ablakot résnyire leeresztem akkor kilátok. Termosztátot cseréltem,mert nyitva maradt, most olyan a fűtésem, hogy nem lehet a kocsiban megmaradni,de párásodik a szélvédő. Astra G Caravan 20DI Expand belső levegő keringetés zsalu nem működik, típus hiba... https://sites.google.com/site/opelrepair/szelloztetes
rocso Elküldve December30, 2015 Elküldve December30, 2015 (edited) On 2015. 12. 30. at 13:22, DarthVödör írta: belső levegő keringetés zsalu nem működik, típus hiba... https://sites.google.com/site/opelrepair/szelloztetes Expand köszi Időközben megjavult.Igaz kellett egy kis segítség neki.Csatival lehetett probléma. Módosítva Január3, 2016 : rocso
Tüsi Elküldve Január5, 2016 Elküldve Január5, 2016 Sziasztok! Ezekben a kellemes hűvös időkben (-10, -7 fok) nem nagyon akaródzik fűtenie a kocsimnak... A jegesedést megolvasztja a szélvédőn, elviselhető hőmérséklet is lesz, de úgy igazán meleget nem fúj, inkább csak langyosat jó esetben. Kb 1 óra autókázás után sem változik a helyzet, tehát nem 1-2 perc alatt várom a csodát. Mit érdemes megnézni, vagy ilyen hidegben ne várjak többet? Z14XE 2003
Atala Elküldve Január5, 2016 Elküldve Január5, 2016 On 2016. 01. 05. at 10:19, Tüsi írta: Sziasztok! Ezekben a kellemes hűvös időkben (-10, -7 fok) nem nagyon akaródzik fűtenie a kocsimnak... A jegesedést megolvasztja a szélvédőn, elviselhető hőmérséklet is lesz, de úgy igazán meleget nem fúj, inkább csak langyosat jó esetben. Kb 1 óra autókázás után sem változik a helyzet, tehát nem 1-2 perc alatt várom a csodát. Mit érdemes megnézni, vagy ilyen hidegben ne várjak többet? Z14XE 2003 Expand Termosztát. Hogyan használod? Mert nálam volt olyan h 3as fokozaton full hőfokon nem akart 80 fölé menni a mutató, de amint lejjebb vettem a hőfokot és a fokozatot azonnal elindult. Utána nem is ment vissza. Ha elkapja akkor 2es fokozaton félig tekerve is meleg van.
KMiki Elküldve Január6, 2016 Elküldve Január6, 2016 On 2016. 01. 05. at 10:19, Tüsi írta: Sziasztok! Ezekben a kellemes hűvös időkben (-10, -7 fok) nem nagyon akaródzik fűtenie a kocsimnak... A jegesedést megolvasztja a szélvédőn, elviselhető hőmérséklet is lesz, de úgy igazán meleget nem fúj, inkább csak langyosat jó esetben. Kb 1 óra autókázás után sem változik a helyzet, tehát nem 1-2 perc alatt várom a csodát. Mit érdemes megnézni, vagy ilyen hidegben ne várjak többet? Z14XE 2003 Expand Vízhőfok műszer mit mutat? Ha a bal mező közepét elhagyta, akkor a vizednek már eléggé melegnek kell lennie, hogy legyen fűtésed. A hűtőradiátorra menő csövek elég melegek? (kb. 15-20 perc üzem után már illene forrónak lennie.) Ha nem elég meleg a víz (termosztát) takard le a hűtőradiátor egy részét (1/4, 1/3 részét) és figyeld a műszert. Az utastér fűtőradiátorához a tűzfalon megy be a két cső azt is megfoghatod, meleg-e (kering benne a víz?) elméletileg kilégteleníti magát a rendszer, de lehet, hogy mégis levegős esetleg dugulás van. Esetleg fűtéscsap? Lehet, hogy a Te autódban még van (később elhagyták) és az hibás, nem engedi a vizet keringeni.
gezoli Elküldve Január6, 2016 Elküldve Január6, 2016 On 2016. 01. 06. at 7:15, KMiki írta: Vízhőfok műszer mit mutat? Ha a bal mező közepét elhagyta, akkor a vizednek már eléggé melegnek kell lennie, hogy legyen fűtésed. A hűtőradiátorra menő csövek elég melegek? (kb. 15-20 perc üzem után már illene forrónak lennie.) Ha nem elég meleg a víz (termosztát) takard le a hűtőradiátor egy részét (1/4, 1/3 részét) és figyeld a műszert. Az utastér fűtőradiátorához a tűzfalon megy be a két cső azt is megfoghatod, meleg-e (kering benne a víz?) elméletileg kilégteleníti magát a rendszer, de lehet, hogy mégis levegős esetleg dugulás van. Esetleg fűtéscsap? Lehet, hogy a Te autódban még van (később elhagyták) és az hibás, nem engedi a vizet keringeni. Expand Abban már nincs fűtéscsap.
csicso1976 Elküldve Január6, 2016 Elküldve Január6, 2016 Sziasztok! x14xe 98-as caravan autom van!Milyen termosztátot vegyek bele?y14-esé is jó bele? Hosszú lejtőn visszahül a motor(nemcsak télen)! Segítségeteket köszcsii
astra 1 Elküldve Január7, 2016 Elküldve Január7, 2016 On 2016. 01. 06. at 19:50, csicso1976 írta: Sziasztok! x14xe 98-as caravan autom van!Milyen termosztátot vegyek bele?y14-esé is jó bele? Hosszú lejtőn visszahül a motor(nemcsak télen)! Segítségeteket köszcsii Expand http://kepkezelo.com/images/pm5jtmmq22ftz7b4a7sb.jpg 1
marton.csaba2 Elküldve Január7, 2016 Elküldve Január7, 2016 T csicsó1976! "... termosztát ... X14XE ..." Wahler 4178.92D. 1
L4Fleur Elküldve Január7, 2016 Elküldve Január7, 2016 On 2016. 01. 07. at 7:34, astra 1 írta: http://kepkezelo.com/images/pm5jtmmq22ftz7b4a7sb.jpg Expand Mi ez a program, ahol igy tudod nezni az alkatreszeket?
zeemol Elküldve Január7, 2016 Elküldve Január7, 2016 Üdv! 1.6-os Astra G-m van. Ma reggel mikor elindítottam nem ment a fűtőmotor egyik fokozatban sem. Majd kb 5 km kocsikázás után megpróbáltam és elindult. Most délután megpróbáltam és megint nem megy. Én szénkefére gyanakszom, de meghallgatok minden véleményt. Hol találom ebben a típusban a fűtőmotort? Lehet benne szénkefét cserélni vagy csak komplett motort? Köszi!
gezoli Elküldve Január7, 2016 Elküldve Január7, 2016 On 2016. 01. 07. at 15:04, zeemol írta: Üdv! 1.6-os Astra G-m van. Ma reggel mikor elindítottam nem ment a fűtőmotor egyik fokozatban sem. Majd kb 5 km kocsikázás után megpróbáltam és elindult. Most délután megpróbáltam és megint nem megy. Én szénkefére gyanakszom, de meghallgatok minden véleményt. Hol találom ebben a típusban a fűtőmotort? Lehet benne szénkefét cserélni vagy csak komplett motort? Köszi! Expand Nézd meg, hogy a 4-es fokozat megy e. Ha igen akkor előtét ellenállás.
zeemol Elküldve Január7, 2016 Elküldve Január7, 2016 On 2016. 01. 07. at 17:14, gezoli írta: Nézd meg, hogy a 4-es fokozat megy e. Ha igen akkor előtét ellenállás. Expand Nem megy egyik fokozatban sem, aztán gondol egyet, és tökéletesen működik.
astra 1 Elküldve Január7, 2016 Elküldve Január7, 2016 On 2016. 01. 07. at 10:50, L4Fleur írta: Mi ez a program, ahol igy tudod nezni az alkatreszeket? Expand EPC4 alkatrész program
Tüsi Elküldve Január8, 2016 Elküldve Január8, 2016 Köszönöm a válaszokat, igazából 2-es fokozat felett sosem használom, mert az lefújja a hajam és hangos is. Melegebb meg nem lesz tőle, csak szél. Nem? :D Amúgy most így 0 körüli hőmérsékletnél szépen bemelegíti az autót, kabátban már izzadok is... vízhőfok mérő kb félúton van, picit előtte, szóval szerintem az rendben van. Lehet, hogy ez így teljesen normális, hogy -10-ben nem lesz melegem, max elviselhető hőmérséklet...
DarthVödör Elküldve Január8, 2016 Elküldve Január8, 2016 (edited) On 2016. 01. 08. at 9:42, Tüsi írta: Expand Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör
Tüsi Elküldve Január8, 2016 Elküldve Január8, 2016 On 2016. 01. 08. at 10:33, DarthVödör írta: Nem. Ha nagyobb légmennyiséget fújatsz át a fűtőradiátoron, akkor több meleg is lesz! A fűtőradiátor nem hűl le, mert a motor fűti. Persze minden haszonlat rossz: 1 van a hőtárolós kályha, ami csak akkor fúj meleget, ha a szobatermosztát nem éri el a beállított hőmérsékletet. Különben az óriási felülete adja le a hőt. 2 fűtőradiátor ami elektromos, de nincs akkor a tömege, és a ventilátor állandóan megy. 3 Aztán van a hajszárító ami melegebb levegőt fúj. (persze nem használjuk fűtésre...) 4 Meg ott van a hőlégfúvó, amivel forrasztani lehet! (persze ezt sem használjuk fűtésre...) A lényeg, hogy ha több levegőt hajtasz át a fűtőradiátoron, hamarabb lesz meleg az utastérben. Expand Hát köszönöm akkor a felvilágosítást, nem gondoltam volna. Csak akkor vettem 3-4-re, amikor nagyon párás volt belül, de ez ritka jelenség szerencsére... Na ezentúl a nagy hidegeben kinyitok minden szellőzőrácsot és mehet a 4-es :D
csicso1976 Elküldve Január12, 2016 Elküldve Január12, 2016 marton.csaba2! Az általad linkelt termosztátot az általad linkelt oldalról megrendeltem,ami a mai napon sikeresen megjött! de ez a termosztát nem az! ezen nincs a kis cső az oldalán ! utánnanézve ez a termosztát a corsa B,tigra A,astra F-be való!astra g-be nem való,nekem pedig g astrám van! segítségedet köszönöm
Recommended Posts