Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

haha, lehet hogy egy ari kis rágcsáló..zzz.. ezek szerint az utobbi egy pár napban bármerre járok mindig ott alszik. :(

biztos hogy a fék felől jön, fékezéskor..nehéz elmagyarázni, majd Édesapámmal megkonzultálom ha hazamegyek és megírom a tippjét.

Elküldve

Amikor a szerelő tevékenykedett a kocsidon, a fékek állapotát is megszemlélte ?

Igen!!Minden ok volt!És a szerelő is korrekt, jó fej, ismerős, szoval 100%.

Elküldve

Nekem valami olyasmi rémlik, mikor a hátsó betétek egy kissé már kopottak, és bordázott a hátsó dob, aztán a por nem tud kimenni belőle, és olyankor fékezéskor van egy ideig egy kicsit furi hangja.Anno az offszusimon tapasztaltam.Aztán lehet hogy nem jó 5let, de mondjuk tudni kellene úgy behatárolólag, hogy merről is jön az a furi hangorkán.Elöl ciripelés szokott hallatszani, ha kopás van.De hátul??? :shock:

Elküldve

Igen, talán a morgó hang a legjobb kifejezés. nem ciripelés elöl..inkább hátulról jön..asszem..

Köszi ismét a tippeket, utánajárok. Apu véleményét is megírom majd, csak mint érdekes info :( ha érdekel Titeket. Valószínű hasonló ötlete lesz. A fékolajhoz nem lehet köze?

Elküldve
Igen, talán a morgó hang a legjobb kifejezés. nem ciripelés elöl..inkább hátulról jön..asszem..

Köszi ismét a tippeket, utánajárok. Apu véleményét is megírom majd, csak mint érdekes info :( ha érdekel Titeket. Valószínű hasonló ötlete lesz. A fékolajhoz nem lehet köze?

Persze, majd írd le a történéseket ! :(

Ha arra gyanakodtok, amit ww írt, akkor hátsó kerekek + fákdobok leinstallál és mánnnn lehet is szemlélni :wink:

Elküldve

Szvsz nemigazán.Ha elöregedik a fékolaj, akkor "csupán" jelentősen romlik a fékhatás.Meg viszkozitás meg ilyenek.

Szét kellen szedni a hátulját, és megvizualizálni.Sztem.

Elküldve

Ha az első pár fékezésnél súrlódó hangot hallasz az lehet attól is hogy sokáig (2-3 nap)álltál kézifékkel nedves időben. Olyankor a dobfék kicsit összeáll, és az első pár fékezésnél érdekes a hangja. Nekem is volt már ilyen...

Elküldve
Ha az első pár fékezésnél súrlódó hangot hallasz az lehet attól is hogy sokáig (2-3 nap)álltál kézifékkel nedves időben. Olyankor a dobfék kicsit összeáll, és az első pár fékezésnél érdekes a hangja. Nekem is volt már ilyen...

Valami más oka lehet, mert én mindig csak sebességben hagyom, parkolásra nem nagyon használom a kéziféket ha nem muszáj..

Elküldve

Üdv Mindenkinek!

Kérdésem lenne: Lehet, hogy csak én nem vettem eddig észre, de szerintem nem így van - 4-esben, 5-ösben, amikor már megyek szép tempósan, úgy rezeg a váltóm, hogy szerintem nem ok. Ez jelent vmit?

Előre is köszi

Ricky

Elküldve
Üdv Mindenkinek!

Kérdésem lenne: Lehet, hogy csak én nem vettem eddig észre, de szerintem nem így van - 4-esben, 5-ösben, amikor már megyek szép tempósan, úgy rezeg a váltóm, hogy szerintem nem ok. Ez jelent vmit?

Előre is köszi

Ricky

naívnak fog tűnni a kérdés, de ha ráteszed a kezed a váltógombra, akkor ez megszűnik, vagy tovább is érzed a tenyeredben?

Elküldve

naívnak fog tűnni a kérdés, de ha ráteszed a kezed a váltógombra, akkor ez megszűnik, vagy tovább is érzed a tenyeredben?

Húúú, belepirultam a kérdésedbe :( Még nem próbáltam. Mármint nem figyeltem meg. Azt hiszem megszűnik. Kérdés, hogy mennyire szorítom?... :roll: :(

Elküldve

Húúú, belepirultam a kérdésedbe :( Még nem próbáltam. Mármint nem figyeltem meg. Azt hiszem megszűnik. Kérdés, hogy mennyire szorítom?... :roll: :(

Olyasmi! :oops: :oops: Amúgy van egy sajátságos mozgása minden váltókarnak, kopottság fügvénye sztem.Ha kalimpál, akkor már nagy gáz van, de amíg nincsenek hozzá érdekes hangefektek, addig elvileg nincs komolyabb gáz.

Sztem. :roll:

Elküldve
Köszi. Hazafelé majd megszorongatom és megnézem, hogy mennyire mozog. :( Remélem az a csere dolog nem kerül túl sokba.

ki an kopva egy picit a rudazatod...... bajt nem csinál , amig picit mozog csak.

Elküldve

Én is valami kopásra gondoltam, azért is, mert én például vissza tudom tenni 1-esbe anélkül, hogy teljesen megállnék. Ez nem volt így, amikor megvettem a kocsit (3 hónapja), de mostmár probléma nélkül vissza lehet kapcsolni...

Elküldve
Én is valami kopásra gondoltam, azért is, mert én például vissza tudom tenni 1-esbe anélkül, hogy teljesen megállnék. Ez nem volt így, amikor megvettem a kocsit (3 hónapja), de mostmár probléma nélkül vissza lehet kapcsolni...

Úgy óvatosan meg lehet erőszakolni, de a szinkrongyűrűk előbb-utóbb nem fogják tolerálni.De nincs összefüggés a váltókar, és a menet közbeni 1-s kapcsolása között.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.