Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

@bazs:

Calibrások között terjed egy olyan mítosz/hír (nemtom mennyi lehet az igazságtartalma), hogy a gyári fehér számlapos órák valamivel pontosabban mérnek sebességet (nem csalnak annyit), mint a korábbi szintén gyári fekete számlapos órák. Úgyhogy még ez is lehet egy különbség a kettő között, és ha egy régi (fekete számlapos) órán számlapot cserélnek, az attól még nem lesz pontosabb.

@fastspeed:

Turbós órából is volt fehér számlapos, de az már csak 260-ig van kalibrálva.

Elküldve

ez azért lehet, mert a 95 utáni fehér órák már digitálisak asszem

ebből kifolyólag csak az eredeti helyükön pontosak, ha nem tévedek :roll:

Elküldve
@bazs:

Calibrások között terjed egy olyan mítosz/hír (nemtom mennyi lehet az igazságtartalma), hogy a gyári fehér számlapos órák valamivel pontosabban mérnek sebességet (nem csalnak annyit), mint a korábbi szintén gyári fekete számlapos órák. Úgyhogy még ez is lehet egy különbség a kettő között, és ha egy régi (fekete számlapos) órán számlapot cserélnek, az attól még nem lesz pontosabb.

@fastspeed:

Turbós órából is volt fehér számlapos, de az már csak 260-ig van kalibrálva.

Hát legalábbis akinek 95-ös vagy azutáni Calija van , az ezt mondja. 8)

Elküldve
ez azért lehet, mert a 95 utáni fehér órák már digitálisak asszem

ebből kifolyólag csak az eredeti helyükön pontosak, ha nem tévedek :roll:

Mármint elektromos órák, vagy sodronyos meghajtásúak?

tgabika:

A tied sodronyos?

Elküldve
Nemnem. Úgyanúgy kilóméteróraspirál hajtja a '95 utáni órákat is, ha erre gondoltok. Ha meg nem erre akkor én nem értem. :roll:

Jól értetted, csak megint bekódoltam a szöveget! :(

Elküldve

Átfáradtam, de ezt láttam csak:

Csak a privát engedéllyel rendelkező felhasználók olvashatják a fórum témáit.

ez a topik csak a klubtagoknak fenntartott helyen van.

rosszul fogalmaztam. bocsika.

Elküldve
ez a topik csak a klubtagoknak fenntartott helyen van.

rosszul fogalmaztam. bocsika.

Gondoltam, amikor csak a fentebb irt szöveg jelent meg. Nem történt semmi. :(

Elküldve

Üdv mindenki!

Nem tudom, hol kellene megérdeklődnöm, így arra gondoltam, hogy itt.

Melyiket érdemesebb megvenni a calik közül? a 2.0 8v vagy 16v?

Gondolok itt arra, amit nem tudok, tehát hibák, megbízhatóság stb.

Előre is köüszönöm

Elküldve
Üdv mindenki!

Nem tudom, hol kellene megérdeklődnöm, így arra gondoltam, hogy itt.

Melyiket érdemesebb megvenni a calik közül? a 2.0 8v vagy 16v?

Gondolok itt arra, amit nem tudok, tehát hibák, megbízhatóság stb.

Előre is köüszönöm

8V!!!

Volt 16V-m és 8V-m is uh volt "szerencsém mindkettőhöz".

Ha végképp nem találsz majd egy jót, akkor véletlenül tudok egy 93-as lufis 8V-t ami eladó. :( :wink:

Elküldve

A 16V-re sokkal-sokkal többet rá kell költeni mint a 8V-re. Ha nincs túl sok pénzed ne vegyél 16V-t még ha olcsóbb is mert később eléggé megvan rá az esély h a gatyád is rámenjen. Ha meg sok pénzed van akkor eleve ne vegyél Calibrát. A 8V sokkal igénytelenebb és minden sokkal olcsóbb hozzá ha ne adj isten vmi meghal benne. Egy komplett motort már 40-50 rugóért megkapsz.

És nem kell megijedni h csak 115 LE! Sokkal nyomatékosabb, alul jobban húz és végre ezek is mennek 220-at. Mivel egy folytott motor ezért könnyen kis pénzből is +30-40 lovat is ki tudsz préselni belőle anélkül h a motorblokkhoz hozzányúlnál.

Elküldve

szóval akkor átlagban a 8v-re voksoltok.

Mik a gyorsulás adatai ill. mennyivel marad el a 16v mögött?

Azt sejtettem, hogy a 8v az "igénytelenebb", de tény, hogy (igazad van) a 115 lótól félek kicsit a 150-el szemben.

Az enyém is 8v és le a kalappal. nem eszi az olajat, alig fogyaszt, 1,4-hez képes szépen is megy és alig kell költeni rá, ill. szinte semmit a kötelező karbantartásokon kívül.

Elküldve

DragonK!

És a tiédet mennyiért adnád, mert ugye nem utolsó szempont.

Az az igazság, hogy én vagy eladni akarom az astrát, vagy cserélni calira, hogy ne legyen hitelem, mert lakást szeretnénk venni, és 2 hitel nem megy sokáig.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.