Imike20 Elküldve Október27, 2008 Megoszt Elküldve Október27, 2008 De a Sachs az kicsit keményebb mint a gyári? Mert nekem olyan kellene, mi akkor is bírja ha kicsit bevadulok néha! :D Szóval utcára kell, de a mostanin érzem, hogy néha csúszik ha gyorsulgatok, ez most gyári benne. Ezért gondoltam a leggyengébb szinteresre vagy kevlárosra. A motor amúgy nincs nagyon tuningolva. Nekem a gyári van benne és ha taposom neki egyáltalán nem csuszik! Valószínű kopott már nagyon a kuplungtárcsa Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október27, 2008 Megoszt Elküldve Október27, 2008 De a Sachs az kicsit keményebb mint a gyári? Mert nekem olyan kellene, mi akkor is bírja ha kicsit bevadulok néha! :D Szóval utcára kell, de a mostanin érzem, hogy néha csúszik ha gyorsulgatok, ez most gyári benne. Ezért gondoltam a leggyengébb szinteresre vagy kevlárosra. A motor amúgy nincs nagyon tuningolva. Egy új gyári szettnek nem szabad csúsznia, hisz pont ahhoz az autóhoz tervezték. A tárcsa anyaga meg nem minden, magának a szerkezetnek is erősebbnek kell lennie, ha keményebbet akarsz. Lehet ilyen erősített szerkezeteket kapni, de gondolom nem olcsó. Persze a tárcsaanyag is hoz változást magában, de szerintem nem igazán erősít hanem inkább gyorsabban fog össze. Ez városi közelekedésben szerintem kifejezetten nem előnyös mert kevesebbet tudsz csúsztatni, úgyanígy nem igazán városba való az erősített szerkezet sem mert egy idő után elfárad a lábad a sok kulpungolástól. A szinter és a kevlár cuccok emellett még jóval gyorsabban is kopnak mint hagyományos társaik. Ha tényleg csúszik cseréld ki gyárira. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Október27, 2008 Megoszt Elküldve Október27, 2008 A gyári jobb akkor mint a Sachs? A Sachs-nak tudom az árát, de a gyári mennyibe kerülhet? Minden gyári legyen vagy csak a tárcsa vagy csak a szerkezet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október27, 2008 Megoszt Elküldve Október27, 2008 A gyári jobb akkor mint a Sachs? A Sachs-nak tudom az árát, de a gyári mennyibe kerülhet? Minden gyári legyen vagy csak a tárcsa vagy csak a szerkezet? Nekem Sachs van benne. Szerintem nincs lényeges különbség a kettő közt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október27, 2008 Megoszt Elküldve Október27, 2008 Nekem Sachs van benne. Szerintem nincs lényeges különbség a kettő közt. Nekem meg valami ferdeszemű japán, és az is jó nekem.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Október28, 2008 Megoszt Elküldve Október28, 2008 A Luk is jó? Mert a Csergőnél az a legolcsóbb amit már ajánlottak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október28, 2008 Megoszt Elküldve Október28, 2008 A Luk is jó? Mert a Csergőnél az a legolcsóbb amit már ajánlottak. Nekem az van az astrában és semmi gond vele. Sokan leszólják,de azért nem kicsi gyár,arról nem is beszélve,hogy valaki már vett úgy GM-es dobozt,amiben a tárcsa LUK volt,a kiemelőszerkezet meg Sachs,ha jól emléxem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október29, 2008 Megoszt Elküldve Október29, 2008 Sziasztok! Ha jól olvastam vissza, akkor az én '94-es vasam váltójába GL-4 típusú /piros/ olaj kell, 1,6 liter, ugye? Ebből 2L kb. mibe kerül? 7végén lenne is időm megejteni a cserét. Köszönet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október29, 2008 Megoszt Elküldve Október29, 2008 Ja, és pontosan milyen márkájút (nevűt) érdemes vennem? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október29, 2008 Megoszt Elküldve Október29, 2008 Sziasztok! Ha jól olvastam vissza, akkor az én '94-es vasam váltójába GL-4 típusú /piros/ olaj kell, 1,6 liter, ugye? Ebből 2L kb. mibe kerül? 7végén lenne is időm megejteni a cserét. Köszönet! Én most vettem két litert 2350/l-ért. Lecseréldött a pirosban, állítólag nem volt már túl szép ami benne volt, és remélhetőleg meg lett szüntetve a csöpögés (folyás) egy bal féltengelyszimmering cserével. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október30, 2008 Megoszt Elküldve Október30, 2008 Metabond GL-4 1L 1360Ft pl. Ha ezt nem tudod beszerezni, akkor GM kéziváltóolaj jó még, az kicsivel drágább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október30, 2008 Megoszt Elküldve Október30, 2008 Metabond GL-4 1L 1360Ft pl. Ha ezt nem tudod beszerezni, akkor GM kéziváltóolaj jó még, az kicsivel drágább. Gábor, egy sebváltós kérdés: ha az enyémbe néznék másik váltót (egyelőre csak tájékozódás jelleggel, F13WR 4.18-as véggel gondolom), akkor szóba jöhet B Vekiből való F15WR 4.19-es végáttétellel? Ahogy láttam az Opelinfos.de-n, ugyanazok az áttételei. Felszerelhető az az én C14NZ mocimra? És a kihajtás (féltengelyek) stimmel? Azért gondoltam erre, mert ebből még talán lehet találni egész fiatal, megkímélt példányokat is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október30, 2008 Megoszt Elküldve Október30, 2008 Gábor, egy sebváltós kérdés: ha az enyémbe néznék másik váltót (egyelőre csak tájékozódás jelleggel, F13WR 4.18-as véggel gondolom), akkor szóba jöhet B Vekiből való F15WR 4.19-es végáttétellel? Ahogy láttam az Opelinfos.de-n, ugyanazok az áttételei. Felszerelhető az az én C14NZ mocimra? És a kihajtás (féltengelyek) stimmel? Azért gondoltam erre, mert ebből még talán lehet találni egész fiatal, megkímélt példányokat is. Hááát nem tudom,annak a váltónak a belső csuklója tuti más szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október30, 2008 Megoszt Elküldve Október30, 2008 F13 és F15 közt annyi különbség van, hogy az F15-nél a B tengely vége letekerhető persely -nem magából a tengelyanyagból van amin a csapágysor fut. Én már csak tudom, sajnos... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Október30, 2008 Megoszt Elküldve Október30, 2008 Sziasztok! Arra lennék kiváncsi hogy álló helyzetben ha benyomom a kuplung pedált mi a picsa nyikorog? Ha be van inditva a moci akkor nem lehet hallani akkor az a jelenség hogy olyan érdekes surlodó hang van gondolom a kinyomó csapágy lehet? De nem visit ami álltalában arra utalna csak egyszerű surlódó hang. Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 Egyértelműen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 Sziasztok! Arra lennék kiváncsi hogy álló helyzetben ha benyomom a kuplung pedált mi a picsa nyikorog? Ha be van inditva a moci akkor nem lehet hallani akkor az a jelenség hogy olyan érdekes surlodó hang van gondolom a kinyomó csapágy lehet? De nem visit ami álltalában arra utalna csak egyszerű surlódó hang. Előre is köszönöm. Nekem is nyikorog, igaz járó motornál is hallatszik, nálam valszeg az utastérbam vmelyik csap, vagy a rugó befújtam már sprével, abbahagyta, most meg megint elkezdte. Lehet délután megint bemászok megnézni, mert nagyon zavaró. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Csak olyan kérdésem volna, hogy az F10-es váltómat cserélhetem F13-ra? A váltó egy '93-as 1.6-os A Vectraban volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Metabond GL-4 1L 1360Ft pl. Ha ezt nem tudod beszerezni, akkor GM kéziváltóolaj jó még, az kicsivel drágább. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Csak olyan kérdésem volna, hogy az F10-es váltómat cserélhetem F13-ra? A váltó egy '93-as 1.6-os A Vectraban volt. Sztem igen, csak a fokozatok áttételi arányait ellenőrizd pl. itt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Sztem igen, csak a fokozatok áttételi arányait ellenőrizd pl. itt....... ..... és C394-est vagy esetleg 374-est vegyél. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Sztem igen, csak a fokozatok áttételi arányait ellenőrizd pl. itt. Hát ez nekem magas. De egy a lényeg, hogy 140-nél ne 3000-n pörögjön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Hát ez nekem magas. De egy a lényeg, hogy 140-nél ne 3000-n pörögjön. Akkor a táblázat alapján Neked a WR sorozatnál kéne maradnod, mert 5.-ben annak kisebb az áttétele, méghozzá F13WR 3.55-ös véggel (ezzel a mostani 3000-es fordulat helyett 2500 körül forogna 140-nél), bár ezt a váltót dieselekhez használják. Vagy F13WR 3.74-es véggel, az van benyásokban, de azzal nem olyan sokat nyersz a mostani 4.18-as véghez képest. Esetleg a mostani váltódba (már ha most 5-sebességes váltód van) beleoperálni a 3.55-ös végáttételt egy diesel váltójából, csak nem tudom, hogy az F10 ilyen szempontból kompatibilis-e az F13-mal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 ..... és C394-est vagy esetleg 374-est vegyél. :D Ezeket a számok a váltón merre találhatók? Az F10-et már megtaláltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Ezeket a számok a váltón merre találhatók? Az F10-et már megtaláltam. Itt nézz körül. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts