Reeckatee Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 traktor vazzeg :lol: Láttam már benzines traktort is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Szóval mibajod a dízellel???? :D ;) Semmi, éppen hogy a motorhoz választottam kasznit, aztán csak ilyen babaszappan alakú volt hozzá, ráadásul pirosba. Az alapjárati masszázs funkció meg mán benne vót, a japánok mán akkor is bele tudták miniautürizálni a motorba a funkcijót. :P (Viccet félretéve, nem hiszem hogy még egy ilyen jó motor készülni fog, mint ez a régi Isuzu: nem fogyaszt, kellemesen nyomatékos, ráadásul fillérekből szervizelhető a maiakhoz képest, semmi elektronika, semmi kettős lendkerék, semmi hidrotőke, semmi közvetlen befecskendezés, tönkretehetetlen turbó.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 (Viccet félretéve, nem hiszem hogy még egy ilyen jó motor készülni fog, mint ez a régi Isuzu: nem fogyaszt, kellemesen nyomatékos, ráadásul fillérekből szervizelhető a maiakhoz képest, semmi elektronika, semmi kettős lendkerék, semmi hidrotőke, semmi közvetlen befecskendezés, tönkretehetetlen turbó.) Ez az X17DTL-re is vonatkozik netán??? (Hadd örüljek, hogy milyen jó motrom van :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Akkor az lehet, mert olyankor elhalkul. Viszont valami kottyanik nem kicsit az erőátvitelben, ha (pl. 1-esben) felengedem a kuplungot, koppanik kicsit, kinyomva megint, mintha valaminek nagy holtjátéka lenne. Remélem csak a kuplungszerkezet rugói adták fel a dolgot, mert az van itthon másik :D Vagy a kuplungtárcsa rugói. Difi lógást lehet ellenőrizni a belső féltengelycsuklók sanyargatásával :P nekünk alamiért gl 5 öt ajánlották hozzá, itt is van már rég megvettük... akkor ki kell cserélni gl4re? 75W90 ez akkor nekem nem is jó? Jó lesz az is :D Télen legalább könnyebb lesz a kapcsolás ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Hello! A váltómban valószínűleg szinkrongyűrűt kell cserélni, 1esbe nagyon nehéz visszaváltani amíg gurul a jármű. Nemsoká sét lesz szedve a motor, ez alkalomból gondoltam megnézni. Mennyire hozzáférhető helyen van? Cserélt már valamelyikőtök ilyet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Hello! A váltómban valószínűleg szinkrongyűrűt kell cserélni, 1esbe nagyon nehéz visszaváltani amíg gurul a jármű. Nemsoká sét lesz szedve a motor, ez alkalomból gondoltam megnézni. Mennyire hozzáférhető helyen van? Cserélt már valamelyikőtök ilyet? Ez szerintem a legtöbb opelnél így van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Ez szerintem a legtöbb opelnél így van. Bizony, ha jól tudom az egyes nincs szinkronizálva. Egy darabig én is birkóztam a váltókarral, míg vki megsúgta. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Hát elég tré megoldás. Nem nagyon zavar, csak, mikor pl kereszteződésben ki kell ugrani, és még lassan gurul a kocsi, a 2es már nem húz, kellene az 1es, de abba meg mire beküzdöm addigra oda a lehetőség! Ezek a német mérnökök... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 A váltómban valószínűleg szinkrongyűrűt kell cserélni, 1esbe nagyon nehéz visszaváltani amíg gurul a jármű. Nemsoká sét lesz szedve a motor, ez alkalomból gondoltam megnézni. Mennyire hozzáférhető helyen van? Cserélt már valamelyikőtök ilyet? Csak ez a bajod vele? Én biztos nem bántanám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Hát elég tré megoldás. Nem nagyon zavar, csak, mikor pl kereszteződésben ki kell ugrani, és még lassan gurul a kocsi, a 2es már nem húz, kellene az 1es, de abba meg mire beküzdöm addigra oda a lehetőség! Ezek a német mérnökök... Egészen kis sebességnél lehet kapcsolni, legalábbis nekem megy. Egy idő után az ember megtalálja azt a határt amitől felfelé, még jó a 2-es, lefele, meg vissza 1-es be, azt gó! Nekem többnyire sikerül. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Bizony, ha jól tudom az egyes nincs szinkronizálva. Egy darabig én is birkóztam a váltókarral, míg vki megsúgta. ;) De szinkronizálva van az is. Csak a sebességkülömbség miatt nehéz kapcsolni. :D Hát elég tré megoldás. Nem nagyon zavar, csak, mikor pl kereszteződésben ki kell ugrani, és még lassan gurul a kocsi, a 2es már nem húz, kellene az 1es, de abba meg mire beküzdöm addigra oda a lehetőség! Ezek a német mérnökök... Esetleg próbálkozz egy kis gázfröccsel. :D Üres, kuplung fel, gázfröccs, kuplung be, egyes. :D Tiszta kapcsolóhüvelyes feeling. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 De szinkronizálva van az is. Csak a sebességkülömbség miatt nehéz kapcsolni. :D Esetleg próbálkozz egy kis gázfröccsel. :D Üres, kuplung fel, gázfröccs, kuplung be, egyes. :D Tiszta kapcsolóhüvelyes feeling. ;) Mekkora gázfröccs? Azért maradjon gumi a felnin? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 nekem ugy 30igmegy vissza ha jol emlékszem, bár akkor már kicsit noszogatni kel :D akkor hétvégén megy bele az adalék és a GL -5 na meg vettem BODY 930ast alvázvédőzni... kikenem a hátsó dobokat... és ha marad lé, akkor venni kellene dobbetétet is bele.... valaki tudna adni címet linkt ehhez? valami rider autora emlékszem ahol egész jóáron volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 nekem ugy 30igmegy vissza ha jol emlékszem, bár akkor már kicsit noszogatni kel ;) akkor hétvégén megy bele az adalék és a GL -5 na meg vettem BODY 930ast alvázvédőzni... kikenem a hátsó dobokat... és ha marad lé, akkor venni kellene dobbetétet is bele.... valaki tudna adni címet linkt ehhez? valami rider autora emlékszem ahol egész jóáron volt. Jól emlékszel. :P Ha rám hallgatsz felhívod őket telefonon és úgy rendelsz mert e-mailre nem reagáltak. :D De a telefon után elég hamar küldték utánvéttel a cuccot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Egészen kis sebességnél lehet kapcsolni, legalábbis nekem megy. Egy idő után az ember megtalálja azt a határt amitől felfelé, még jó a 2-es, lefele, meg vissza 1-es be, azt gó! Nekem többnyire sikerül. :D Az egyest visszafele, nehéz berakni, még duplával is sőt a kettes is elég rövid, ma pl. jöttem valahol és a körforgalomban kellett visszakettőznöm, némileg gyorsan vettem a kuplungról le a lábamat- ki is villant a nyomi lámpa, de nem fulladt le, csak mint egy jobb bakkecske- ugrott egyet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 rtomi köszi a linket Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október22, 2008 Megoszt Elküldve Október22, 2008 Hello! A váltómban valószínűleg szinkrongyűrűt kell cserélni, 1esbe nagyon nehéz visszaváltani amíg gurul a jármű. Nemsoká sét lesz szedve a motor, ez alkalomból gondoltam megnézni. Mennyire hozzáférhető helyen van? Cserélt már valamelyikőtök ilyet? 1esbe nálam is nehéz visszaváltani, míg gurul az autó :D Sőt, egy új autón is nehéz ezt tenni. ;) Mégsem akarok szinkrongyűrűt cserélni. Viszont szerintem próbálkozz az egyesbe való visszaváltásnál a régi jelszóval: kettes, kuplung ki, üres, kuplung fel, üresben gázfröccs, kuplung ki, egyes. :P Húha, most látom, hogy KArcsi már leírta ezt előttem. takarp, miért nem akarsz hinni nekünk? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Október22, 2008 Megoszt Elküldve Október22, 2008 Köszi a sok választ, akkor ez így van rendjén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október22, 2008 Megoszt Elküldve Október22, 2008 a lüki viszont néha álló helyben is reccsen :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október22, 2008 Megoszt Elküldve Október22, 2008 a lüki viszont néha álló helyben is reccsen ;) Duplakuplung? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Október22, 2008 Megoszt Elküldve Október22, 2008 Vagy csak nem jól emel ki a kuplung, attól is recseghet ám a rüki. Nekem mióta új kuplungom van alig reccsen néha - előtte meg viszonylag sűrűn előfordult. De simán lehet, hogy állítással is korrigálható, s akkor meg még nem is kell cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október23, 2008 Megoszt Elküldve Október23, 2008 Vagy csak nem jól emel ki a kuplung, attól is recseghet ám a rüki. Nekem mióta új kuplungom van alig reccsen néha - előtte meg viszonylag sűrűn előfordult. De simán lehet, hogy állítással is korrigálható, s akkor meg még nem is kell cserélni. Nekem pl. teljesen bent fog a kuplung de nincs gond vele (kopp-kopp) mentem multkor egy Golfal annak meg teljesen kint fogott. Meg is bőgettem rendesen minden váltáskor. Nagyon szokatlan volt. :D Az enyémen már a kuplung féluton kapcsolja a motort, lehet gázt adni, ezen meg felpörgött a motor és csak azután kapcsolt. Gondolom minden kocsin más. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Október23, 2008 Megoszt Elküldve Október23, 2008 Fura módon ez nekem is ilyen volt... és mégis. Nem emiatt cseréltem amúgy kuplungot, ez csak egy pozitív mellékhatás lett ;) Nekem pl. teljesen bent fog a kuplung de nincs gond vele (kopp-kopp) mentem multkor egy Golfal annak meg teljesen kint fogott. Meg is bőgettem rendesen minden váltáskor. Nagyon szokatlan volt. :D Az enyémen már a kuplung féluton kapcsolja a motort, lehet gázt adni, ezen meg felpörgött a motor és csak azután kapcsolt. Gondolom minden kocsin más. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október23, 2008 Megoszt Elküldve Október23, 2008 Fura módon ez nekem is ilyen volt... és mégis. Nem emiatt cseréltem amúgy kuplungot, ez csak egy pozitív mellékhatás lett ;) Na nekem más se hiányozna most, csak egy kuplungcsere! Amugy ha kuplungtárcsás lesz a kocsi, annak van vmi előjele, vagy csak hirtelen történik egyik pillanatról a másikra? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Október23, 2008 Megoszt Elküldve Október23, 2008 Én alapvetően azért cseréltem tavaly nyáron mert elkezdett elég gázos hangokat adni kinyomáskor és rángatni. Arra gondoltam, hogy az egyik rugó tört el, vagy a kinyomócsapágy rossz, de aztán kiderült, hogy egyiknek sem a kuplung belseje volt az oka (a zajnak pl. a kuplung állítócsavar homorú részének kenetlensége) :D - tehát nem volt eltörve semmi, de mivel már nem volt túl messze attól, hogy érdemes legyen cserélni (és a szétszedés sem túl olcsó) ezért cseréltem (Sachs szett). Tehát viszonylag kopott volt, ezzel együtt kb. úgy fogott ahogy te is írtad. S az új is kb. olyan, de azóta nem recseg a rüki. Szóval szerintem mindkét eset lehetséges: szép lassan elkophat, de valami hirtelen tönkre is mehet. Na most ezzel sokat segítettem :P Na nekem más se hiányozna most, csak egy kuplungcsere! Amugy ha kuplungtárcsás lesz a kocsi, annak van vmi előjele, vagy csak hirtelen történik egyik pillanatról a másikra? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts