sandorpyotr Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Vagy vagy huszonharminc féle váltó abból a korszakból... :rolleyes: Mi a gondod vele? Milyen motor? Az a gondom vele hogy induláskor ráengedem a kuplungot akkor valami csattanás féle hallatszik.Azt mondták nekem lehet hogy a váltóval lehet probléma.Egyébként 1.4 -es Si 8szelepes motor van benne.Ha jol emlékszem akkor hengerenkénti befecskendezéses Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Az a gondom vele hogy induláskor ráengedem a kuplungot akkor valami csattanás féle hallatszik.Azt mondták nekem lehet hogy a váltóval lehet probléma.Egyébként 1.4 -es Si 8szelepes motor van benne.Ha jol emlékszem akkor hengerenkénti befecskendezéses Tudod! Nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja! :rolleyes: Ezért amit most írok az is csak saccolás, ne higgy nekem, de szerintem nem a váltód adja a hangot, hanem a kuplungod. Lehet csillapító rugó, kinyomó rugó és még sok dolog. De majd az okosabbak biztosan jobban tudják! Azért jó lenne tudni, hogy mennyi van a kuplungban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sandorpyotr Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Tudod! Nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja! :rolleyes: Ezért amit most írok az is csak saccolás, ne higgy nekem, de szerintem nem a váltód adja a hangot, hanem a kuplungod. Lehet csillapító rugó, kinyomó rugó és még sok dolog. De majd az okosabbak biztosan jobban tudják! Azért jó lenne tudni, hogy mennyi van a kuplungban? A kuplungomat tavaly nyáron cseréltem mindenestől.Ennyi idő alatt azért nem mehet tönkre?Igaz?Egyébként faterral néztük aki autószerelő.Ő mondta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 nem csak az számít, hogy mikor, hanem hogy milyenre cserélted szóval lehet, hogy kuplung Link to comment Megosztás: More sharing options...
Driven Elküldve Június26, 2008 Megoszt Elküldve Június26, 2008 Sziasztok Szerintetek van esélyem a kocsimból most kikerülő elhasznált kuplungot valakinek eladni felújításra, vagy szeméttelep? Csak azért gondoltam ilyesmire, mert azt mondták, manapság 99%-ban csak felújított kuplungokat lehet beszerezni. Gondoltam akkor újítsa fel ezt is valaki aki ért hozzá, oszt adja el :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június26, 2008 Megoszt Elküldve Június26, 2008 nem csak az számít, hogy mikor, hanem hogy milyenre cserélted szóval lehet, hogy kuplung Így van, pl Luk kuplungokon híresen szeretnek eltörni a rugók hamar... ez pl okozhatja azt, amit mondtál. A másik, ami tényleg a váltóban van, a difi. Ha ez lóg, akkor is lehet ilyen kattanás. De a helyedben ellenőrizném a féltengelycsuklókat is. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Driven Elküldve Július15, 2008 Megoszt Elküldve Július15, 2008 Jelentem két héttel ezelőtt elkészült az új kuplung, és a váltórudazatban is ki lett cserélve minden ami kopik. Csak nem volt alkalmam nagyon menni vele, mert elmentem nyaralni. De tegnap végre mehettem vele rendesen, király lett, mintha új autóm lenne :rolleyes: Most szokhatom meg újra az egészet ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli100 Elküldve Július18, 2008 Megoszt Elküldve Július18, 2008 Sziasztok! Hogyan lehet egy 96-os Astra (C14NZ) váltóban olajat cserélni? Van a váltónál leeresztőcsavar? Hagy úgy kell "kiszivatni" belőle? Illetve, ahhoz hogy olajat lehessen cserélni mennyire kell megbontani a váltót? Kell vmi tömítést ilyenkor cserélni? Mintha vhol korábban azt olvastam volna itt a fórumon, hogy ilyankor vmi tömítést kell cserélni. És meleg motornál kell mindezt végrehajtani? És hol van a szintjelző? Honnan tudom, hogy mennyi olaj van benne? Mennyinek kell lennie benne? Bocs, ha már ezekre korábban válaszoltatok de most hirtelen nem találtam meg őket. Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július18, 2008 Megoszt Elküldve Július18, 2008 Sziasztok! Hogyan lehet egy 96-os Astra (C14NZ) váltóban olajat cserélni? Van a váltónál leeresztőcsavar? Hagy úgy kell "kiszivatni" belőle? Illetve, ahhoz hogy olajat lehessen cserélni mennyire kell megbontani a váltót? Kell vmi tömítést ilyenkor cserélni? Mintha vhol korábban azt olvastam volna itt a fórumon, hogy ilyankor vmi tömítést kell cserélni. És meleg motornál kell mindezt végrehajtani? És hol van a szintjelző? Honnan tudom, hogy mennyi olaj van benne? Mennyinek kell lennie benne? Bocs, ha már ezekre korábban válaszoltatok de most hirtelen nem találtam meg őket. Üdv! Leeresztő csavar nincs, a váltó alsó deklijét kell levenni, és úgy leengedni. Ezt a tömítést kellhet esetleg cserélni, de nem sok olyan esetről hallottam, amikor kellett volna cserélni, általában túléli. Célszerűbb melegen leengedni: leállítás után vársz vele úgy 10-15 percet, hogy mindenhonnan lecsorogjon az olaj, és leengeded. Szintjelző a bal féltengelykihajtástól hátrébb van, vele kb. egy magasságban. Elvileg ez alá a szint alá kell 1-2cm-rel tölteni, amit egy meghajlított drótdarabbal lehet pl. ellenőrizni, de ha a furatig töltöd, sztem akkor se lesz baja. Ha F13-as a váltód, 1.6L kell bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni váltó ügyben. Az a gondom hogy a kettest nehezen veszi be a többi fokozattal nincs semmi baj csak a kettes és néha a lükverc. Ki lett már cserélve váltórudazatban a stift mert nagy volt a holtjáték. Amikor beveszi a kettest nincs semmi recsegés csak egy kattanást lehet hallani. Még annyi hogy egy picit engedi a váltó az olajat. Előre is köszönöm szépen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni váltó ügyben. Az a gondom hogy a kettest nehezen veszi be a többi fokozattal nincs semmi baj csak a kettes és néha a lükverc. Ki lett már cserélve váltórudazatban a stift mert nagy volt a holtjáték. Amikor beveszi a kettest nincs semmi recsegés csak egy kattanást lehet hallani. Még annyi hogy egy picit engedi a váltó az olajat. Előre is köszönöm szépen. Húzz egy kicsit a kuplung-bowdenen, váltó fölött egy karban kapaszkodik -ott egy-két menetet tekerj beljebb, ha akkor se szűnik meg más a probléma forrása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli100 Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Leeresztő csavar nincs, a váltó alsó deklijét kell levenni, és úgy leengedni. Ezt a tömítést kellhet esetleg cserélni, de nem sok olyan esetről hallottam, amikor kellett volna cserélni, általában túléli. Célszerűbb melegen leengedni: leállítás után vársz vele úgy 10-15 percet, hogy mindenhonnan lecsorogjon az olaj, és leengeded. Szintjelző a bal féltengelykihajtástól hátrébb van, vele kb. egy magasságban. Elvileg ez alá a szint alá kell 1-2cm-rel tölteni, amit egy meghajlított drótdarabbal lehet pl. ellenőrizni, de ha a furatig töltöd, sztem akkor se lesz baja. Ha F13-as a váltód, 1.6L kell bele. Nagyon szépen köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Nagyon szépen köszönöm! Mielőtt leszednéd tegyél alá valami vödörszerűt és vigyázz mert képen fröccsent ha nem vigyázol! Szóval óvatosan nyisd meg, csak lassan kezdjen csurogni másképp kellemetlen lesz a szád íze... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Moped Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Sandorpyotr! Megoldódott a probléma? Van EPC-m biztos van robbantott ábra benne. Amúgy tudod használni a kocsit? Csak elinduláskor hallatja a hangot? A kollégának igaza van. Lehet ott féltengelynél is probléma. Amúgy az enyémben 1éves Sachs kuplung szett volt, de a tárcsában nekem is törve voltak a rugók, és elég furcsa hangja volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Még annyi hogy egy picit engedi a váltó az olajat. Miért? Ezt nem ártana orvosolni. Rendesen fel kell tölteni, aztán pedig újabb laza elemeket keresni, akár a motortérben akár a váltókarnál. Kétlem hogy csak egy stift lett volt rossz. Ha ezután sem, akkor igazítani kell a rudazaton a tűzfal előtti csavarral, de nemhiszem hogy ez lesz a baj, hacsak nem babráltátok eddig is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Szia! Én nem nyúltam hozzá! Szerelőhöz vittem el ő cserélte ki a stiftet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli100 Elküldve Július20, 2008 Megoszt Elküldve Július20, 2008 Sziasztok! A váltóban cseréltünk olajat és nem gyárit tettünk vissza bele. GL-4-est, 80W-90-est, amilyen kell bele Viszont tegnap az egyik haver ismerőse azt mondta, hogy váltóba csakis a gyárit szabad beletenni, semmi mást!!! Olyat mint amilyen a szervóba kell, olyan pirosat. Mivel a váltóban olyan pontos illesztések vannak... A srác elvileg régebben Opel szervízbe dolgozott. De ezt akkor is furcsálom... Vagy ez tényleg így van? Akkor most cseréljem vissza gyárira? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július20, 2008 Megoszt Elküldve Július20, 2008 Sziasztok! A váltóban cseréltünk olajat és nem gyárit tettünk vissza bele. GL-4-est, 80W-90-est, amilyen kell bele Viszont tegnap az egyik haver ismerőse azt mondta, hogy váltóba csakis a gyárit szabad beletenni, semmi mást!!! Olyat mint amilyen a szervóba kell, olyan pirosat. Mivel a váltóban olyan pontos illesztések vannak... A srác elvileg régebben Opel szervízbe dolgozott. De ezt akkor is furcsálom... Vagy ez tényleg így van? Akkor most cseréljem vissza gyárira? Sztem nem lesz tőle semmi baja, az a lényeg, hogy váltóba való olaj legyen. Ami meg a szervót illeti, abba másmilyen olaj való, hiába piros a színe (Dexron III). Úgyhogy a haver ismerőse sincs annyira képben a jelek szerint, mint azt gondolja :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli100 Elküldve Július20, 2008 Megoszt Elküldve Július20, 2008 Sztem nem lesz tőle semmi baja, az a lényeg, hogy váltóba való olaj legyen. Ami meg a szervót illeti, abba másmilyen olaj való, hiába piros a színe (Dexron III). Úgyhogy a haver ismerőse sincs annyira képben a jelek szerint, mint azt gondolja :lol: Oké! Köszönöm a választ! Én is furcsáltam, ezért kérdeztem meg. Biztos ami biztos! Köszi szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július21, 2008 Megoszt Elküldve Július21, 2008 Sztem nem lesz tőle semmi baja, az a lényeg, hogy váltóba való olaj legyen. Ami meg a szervót illeti, abba másmilyen olaj való, hiába piros a színe (Dexron III). Úgyhogy a haver ismerőse sincs annyira képben a jelek szerint, mint azt gondolja :lol: DexronII :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július21, 2008 Megoszt Elküldve Július21, 2008 DexronII :lol: Határeset :lol: A jobb minőség nem árthat :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Villi Elküldve Július21, 2008 Megoszt Elküldve Július21, 2008 sziasztok az erdekelne hogy menyi km-utan szokas olajat cserelni a valtoba? nekem 97es astra F x14nz van amiben 97ezer km van es mikor hatramenetbe kapcsolok elofordul hogy daral a valto, pedig az auto nincs mozgazba es a kuplungot is lenyomom rendesen, a tobbi sebesgnel szep finoman mukodik a valto. Erdemes olajat cserelni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július21, 2008 Megoszt Elküldve Július21, 2008 sziasztok az erdekelne hogy menyi km-utan szokas olajat cserelni a valtoba? nekem 97es astra F x14nz van amiben 97ezer km van es mikor hatramenetbe kapcsolok elofordul hogy daral a valto, pedig az auto nincs mozgazba es a kuplungot is lenyomom rendesen, a tobbi sebesgnel szep finoman mukodik a valto. Erdemes olajat cserelni? Ártani nem ártasz vele az biztos. A darálást pedig a kuplung bowden állításával tudod megoldani. Tekerj 1-2 menetet az állító anyán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Villi Elküldve Július21, 2008 Megoszt Elküldve Július21, 2008 kosz a tippet, a kerdes hogy melyk iranyba? feszitsem vagy lazitsam a kabelt? Masok menyi km utan szoktak az olajat cserelni? mert ha nem szukseges akor meg halasztom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Július21, 2008 Megoszt Elküldve Július21, 2008 sziasztok az erdekelne hogy menyi km-utan szokas olajat cserelni a valtoba? nekem 97es astra F x14nz van amiben 97ezer km van es mikor hatramenetbe kapcsolok elofordul hogy daral a valto, pedig az auto nincs mozgazba es a kuplungot is lenyomom rendesen, a tobbi sebesgnel szep finoman mukodik a valto. Erdemes olajat cserelni? Ha nem csöpög az olajad akkor nem kell cserélni. Elvileg addig jó az olaj amíg a váltó. A darálást ha úgy érted, hogy amikor sebességbe tennéd akkor reccsen, akkor próbáld a rükit kivárással kapcsolni! Megy a motor alapon, nullában. Kuplung, kivár 3 másodpercig, kapcsol. Szerintem jó lesz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts