Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Sebességváltó

Sámli

Recommended Posts

1. ránézésre nem lehet megállapítani, hogy jó-e a beállítás

2. a stiftnek igenis elég nagy szerepe van ;)

Tehát ne bízz ebben a szerelőben vakon, mert ez is csak a pénzt keresi vele úgylátszik, motiváció nem igazán lehet benne... :rolleyes:

Hát egy ilyen napsütéses szombaton, úgy hogy elvileg nem ő az "ismerősöm" a márkaszervizben, hanem a kollégája, megértem hogy nem volt motiváció. Egyedül nem merek nekiállni a ház előtt állítgatni, nehogy nagyobb szart csináljak.

Jobb híján megvárom a hétfőt...

Szerinted egy Bükk kirándulásra el szabad így indulni vele Budapestről? Nem hajtanám nagyon egyébként se, mert pici gyerek van hátul. Annyit tudok hogy ha a stift kiugrik, akkor nix sebességváltás (érthető módon). Félek nehogy az út szélén maradjunk.

Megosztás:

El lehet indulni, csak ne erőltesd nagyon a váltót.

Az állításhoz amúgy két ember kell, de nem igényel jártasságot, csak egy kis türelmet :rolleyes:

Köszi szépen a gyors válaszokat. Pianóban fogok menni, az biztos.

Ha a stift a helyén marad, meg az egész szerkezet így megmarad, akkor talán nem lesz gond. Hangok nem jönnek belőle.

Az állításra meg akkor megvárom a hétfőt, mert most csak a család nőtagjait tudnám befogni... ;)

Még egyszer köszi a tanácsokat!

Megosztás:

Annyit tudok hogy ha a stift kiugrik, akkor nix sebességváltás (érthető módon). Félek nehogy az út szélén maradjunk.

Az csak úgy nem tud kiugrani. Bemész egy autósboltba kérsz egy ugyanolyat, és 2 perc alatt ki tudod cserélni. Ha nagyon lötyög most lehet, hogy nem is kell a rudazaton állítani, hanem megjavul ettől. Valami 1000 forint alatti összeg.

Megosztás:

Az csak úgy nem tud kiugrani. Bemész egy autósboltba kérsz egy ugyanolyat, és 2 perc alatt ki tudod cserélni. Ha nagyon lötyög most lehet, hogy nem is kell a rudazaton állítani, hanem megjavul ettől. Valami 1000 forint alatti összeg.

Kicserélhető megfelelő átmérőjű csavarra,önzárós anyával a végén.Még talán jobb is.

Megosztás:

Már akinek van aknája! :rolleyes: Hosszú szárral is könnyű,bár ugye nekem a dízelben van hely bőven,nincs sok felesleges szenzor meg kütyü útban! ;)

Csak a kipuffcsonk van mellette, amitől szép hólyagos lett a kezem, mikor csináltam a dieselen ilyesmit.

Megosztás:

Nem utazás után kell nekiállni :rolleyes:

Tudod mennyi idő, míg egy diesel kihűl annyira, hogy hozzá lehessen nyúlni?

Egyébként meg ki is kell próbálni, az hogy álló helyzetben tudsz mindent kapcsolni, még nem jelent semmit, menet közben változik kicsit a dolog.

Megosztás:

Mi is akna nélkül csináljuk ;)

Fel kell emelni az elejét, oszt csókolom :lol:

Legutóbb most összerakásnál 2 perc alatt pöpecre lett állítva így :lol:

Mert te még beférsz alá úgy,nekem a "tenkintélyem" már nem engedi! :rolleyes: Meg főleg a lustaságom! ;)

Nem utazás után kell nekiállni :lol:

Helyes a röfögés! B)

Megosztás:

Egyébként meg ki is kell próbálni, az hogy álló helyzetben tudsz mindent kapcsolni, még nem jelent semmit, menet közben változik kicsit a dolog.

Álló helyzetben ha rendesen be van állítva, akkor jó lesz menet közben is ;)

Kivéve, ha rongyra mentek a motor- és váltótartó bakok, de akkor meg tök mindegy hogy állítod :rolleyes:

Megosztás:

Hát megjártuk a Bükköt, mentünk 550 km-t. Maradt a jelenség, hogy 1-esbe 10-ből 8-szor nehéz váltani. Most gyógyulgat az autó, ha minden igaz, csak a stift a hibás.

Ellenben kiderült, amit én már régóta gyanítottam, hogy így 200e km táján lassan érik a kuplungcsere, hát a dicső pillanat eljött... Ez bejátszhat a mostani problémába is. Úgyhogy már meg is van hogy mit kérek névnapomra :rolleyes:

Megosztás:

Hát megjártuk a Bükköt, mentünk 550 km-t. Maradt a jelenség, hogy 1-esbe 10-ből 8-szor nehéz váltani. Most gyógyulgat az autó, ha minden igaz, csak a stift a hibás.

Ellenben kiderült, amit én már régóta gyanítottam, hogy így 200e km táján lassan érik a kuplungcsere, hát a dicső pillanat eljött... Ez bejátszhat a mostani problémába is. Úgyhogy már meg is van hogy mit kérek névnapomra :rolleyes:

Ha még eredeti akkor nagyon időszerű a csere! Jól bírta eddig. Nekem 180-nál tovább egy sem tartott, illetve az első esetből tanulva a másodiknál már hibajel nélkül, de cseréltettem.

Megosztás:

Ha még eredeti akkor nagyon időszerű a csere! Jól bírta eddig. Nekem 180-nál tovább egy sem tartott, illetve az első esetből tanulva a másodiknál már hibajel nélkül, de cseréltettem.

Igen, még az eredeti van benne, GSi-hez mérve szerintem ez nem rossz. Remélem a következő megint ugyanolyan jól bírja, a gyárit ajánlották bele, mondván hogy a többi alternatív cucc nem olyan jó.

Megosztás:

Az omegában még gyári van, közelítve a 300-hoz... ;) És még egyelőre kielégítően működik :rolleyes:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.