wookie Elküldve Április16, 2016 Megoszt Elküldve Április16, 2016 Volt egy pár variáció f13-ból: http://www.opel-infos.de/getriebe/f13_5.html 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április17, 2016 Megoszt Elküldve Április17, 2016 Olajfolyásos-féltengelykotyogásos szerelgetős délután Petya_1106-al : 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Április17, 2016 Megoszt Elküldve Április17, 2016 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: Olajfolyásos-féltengelykotyogásos szerelgetős délután Petya_1106-al : Ez akkor egy féltengely szimmering csere képekkel ahogy szoktad, de mi lett a kotyogásra a megfejtés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április17, 2016 Megoszt Elküldve Április17, 2016 Oszt ezt minek vetted ki hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 20 órája, Gergőőő írta: Ez akkor egy féltengely szimmering csere képekkel ahogy szoktad, de mi lett a kotyogásra a megfejtés? Kivettük a fésűs rögzítést és beljebb tekertük azt a sokfogas akármit miután kicseréltük rajta az O gyűrűt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 (edited) 2 perce, zotya975 írta: Kivettük a fésűs rögzítést és beljebb tekertük azt a sokfogas akármit miután kicseréltük rajta az O gyűrűt. Akkor ezzel a diffit nyomod összébb? Nem tudom elképzelni így a belsejét. :D Módosítva Április18, 2016 : Gergőőő Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 2 perce, Gergőőő írta: Akkor ezzel a diffit nyomod összébb? Nem tudom elképzelni így a belsejét. :D Pontosan.. a hosszú féltengely felől fix a csapágy külső gyűrűje innen meg lehet kijjebb-beljebb tekergetni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 Olyan szépek ezek a szerkezetek, hogy kedvet kaptam szétszedni a szekerem csak a látványért. :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pingvin Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 Sziasztok! Egy banálisan hülye kérdésem van, de tényleg nem tudom a választ, ezért kérlek világosítsatok fel. Mit jelent a váltóknál az áttétel száma pl. 3.94? Pl. 130 nál az egyik jobban forgatja a motort a másik kevésbé, de melyik kevésbé? Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 (edited) 40 perce, Pingvin írta: Sziasztok! Egy banálisan hülye kérdésem van, de tényleg nem tudom a választ, ezért kérlek világosítsatok fel. Mit jelent a váltóknál az áttétel száma pl. 3.94? Pl. 130 nál az egyik jobban forgatja a motort a másik kevésbé, de melyik kevésbé? Előre is köszönöm. Az az úgynevezett véghajtómű nyomatékmódosítása. A differenciálmű tányérkereke és a váltó kihajtótengelye közötti áttétel. Tipikus a differenciál/kihajtó arányában a 71/18 71/19 71/20 esetleg 71/21. (Körülbelül 20 mérnök dolgozott azon, hogy a motorod karakterisztikájának megfelelő váltód legyen. Nyilván lehet cserélni, de az azért olyan amilyen.) Módosítva Április18, 2016 : HaPetya Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 Just now, HaPetya írta: Az az úgynevezett véghajtómű nyomatékmódosítása. A váltó kihajtótengelye és a differenciálmű tányérkereke közötti áttétel. Tipikus a kihajtó/differenciál arányában a 18/71 19/71 20/71 esetleg 21/71. (Körülbelül 20 mérnök dolgozott azon, hogy a motorod karakterisztikájának megfelelő váltód legyen. Nyilván lehet cserélni, de az azért olyan amilyen. Azért ott van az is, hogy a kombinak mindig rövidebb a difije, de ha pl egy gt vagy csak simán sportosabb modell, abban is zártabb váltó lesz ugyanahhoz a motorhoz, stb. Sokmindentől függ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Április19, 2016 Megoszt Elküldve Április19, 2016 20 órája, zotya975 írta: Pontosan.. a hosszú féltengely felől fix a csapágy külső gyűrűje innen meg lehet kijjebb-beljebb tekergetni. Mit fogsz csinálni a váltóval, és miért kellett szétszedni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április19, 2016 Megoszt Elküldve Április19, 2016 4 órája, joecockroach írta: Mit fogsz csinálni a váltóval, és miért kellett szétszedni? Ennyire nem szedtem szét ( még) csak ezt az egy képet találtam róla ezen az oldalon:http://opel-astra-f.hupont.hu/35/f13as-valto 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve Április19, 2016 Megoszt Elküldve Április19, 2016 On 2016. 04. 18. at 16:04, zotya975 írta: Kivettük a fésűs rögzítést és beljebb tekertük azt a sokfogas akármit miután kicseréltük rajta az O gyűrűt. Ezt a beállítást lehet majd én is elkövetem az Opelon. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április20, 2016 Megoszt Elküldve Április20, 2016 Nézegetem a váltó alját, eddíg a legalsó ponton mindíg ott figyelt a piros csepp ugye szivárgott az olaj a nyeles tengely szimeringnél, most meg semmi. Nem elfogyott, mert fent a kulisszánál továbbra is köpi ki. A fene se érti....tök száraz, valamelyik nap leveszem az ablakot kíváncsi leszek belül milyen. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Április20, 2016 Megoszt Elküldve Április20, 2016 24 perce, zotya975 írta: Nézegetem a váltó alját, eddíg a legalsó ponton mindíg ott figyelt a piros csepp ugye szivárgott az olaj a nyeles tengely szimeringnél, most meg semmi. Nem elfogyott, mert fent a kulisszánál továbbra is köpi ki. A fene se érti....tök száraz, valamelyik nap leveszem az ablakot kíváncsi leszek belül milyen. Szép estét . nekem is csöppen pedig cseréltem szimeringet ócsót meg GM -est is pedig a féltengelynek semmi baja .És ezzel a tekeréssel megoldódott a csöppenés ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április21, 2016 Megoszt Elküldve Április21, 2016 6 órája, astrabandi írta: Szép estét . nekem is csöppen pedig cseréltem szimeringet ócsót meg GM -est is pedig a féltengelynek semmi baja .És ezzel a tekeréssel megoldódott a csöppenés ? Ugye a fórumtársnak a féltengely szimeringnél folyt, nekem meg belülről a nyelestengely szimeringtől. Nekem is volt féltengelynél folyásom de a túlsó oldalon a hosszú tövében. A legutóbbi visszajelzés az volt hogy már nem folyik neki. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Április21, 2016 Megoszt Elküldve Április21, 2016 On 2016. április 18. at 16:10, zotya975 írta: Pontosan.. a hosszú féltengely felől fix a csapágy külső gyűrűje innen meg lehet kijjebb-beljebb tekergetni. Akkor ez megoldást jelenthet a korábban vázolt Ikarushang eltüntetésére? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április21, 2016 Megoszt Elküldve Április21, 2016 51 perce, Bundee írta: Akkor ez megoldást jelenthet a korábban vázolt Ikarushang eltüntetésére? Hát ezt nem tudom, itt hang nem volt csak kottyanás. Szerintem ( de ugye ez csak feltételezés) hang már csak akkor van amikor valamelyik csapágy sérült, mint pölö a morgó kerékcsapágy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Április21, 2016 Megoszt Elküldve Április21, 2016 Sziasztok! Időközben füleltem hogy mégis milyen a váltóm hangja. Szerintem a differenciálműből jöhet, és olyan tipikus síró busz hangja van. Én gyanítom hogy ez talán azért lehet, mert a két kúpgörgős csapágy, ami a bolygóművet közrefogja, az laza. Gondolom nekem is feszítenem kellene a csapágyakat ahogy Zotya tette. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április21, 2016 Megoszt Elküldve Április21, 2016 1 órával ezelőtt, joecockroach írta: Sziasztok! Időközben füleltem hogy mégis milyen a váltóm hangja. Szerintem a differenciálműből jöhet, és olyan tipikus síró busz hangja van. Én gyanítom hogy ez talán azért lehet, mert a két kúpgörgős csapágy, ami a bolygóművet közrefogja, az laza. Gondolom nekem is feszítenem kellene a csapágyakat ahogy Zotya tette. Mozgasd meg fel-le a féltengelyt , kotyogni kellene ha a csapágy laza...inkább a hosszún lehet észrevenni, és csak akkor ha terheletlen pölö fel van emelve. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Április22, 2016 Megoszt Elküldve Április22, 2016 Sziasztok! Felvettem a váltó hangját, 0:24től hallani igazán. F Astra váltó hang Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április22, 2016 Megoszt Elküldve Április22, 2016 7 órája, joecockroach írta: Sziasztok! Felvettem a váltó hangját, 0:24től hallani igazán. F Astra váltó hang Mit akarsz tisztára lada tolós váltó.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Április22, 2016 Megoszt Elküldve Április22, 2016 Tényleg pont ilyen a hangja. :D Na de ez most difi hang vagy csapágy vagy váltó? Én a difire tippelnék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április22, 2016 Megoszt Elküldve Április22, 2016 1 órával ezelőtt, joecockroach írta: Tényleg pont ilyen a hangja. :D Na de ez most difi hang vagy csapágy vagy váltó? Én a difire tippelnék. Hát passzolom, de ha nem szűnik meg olajcserével, illetve lógnak a tengelyek és a csapágyat meghúzva sem javul, akkor én inkább feltennék egy bontott váltót, mint hogy elkezdjem keresgélni a hibát. Persze ha van egy szerelőd, aki konkrétan tudja mi okozza ezt és meg is tudja csinálni emberi áron az úgy jó. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts