Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Hali!

A váltó környékén van gumibak,vagy valami? Van egy fura hang,olyan "gumis" :D . Állok,üresben vagyok,benyomom a kuplungot,és semmi rezgés,csak a motor duruzsol halkan. Felengedett kuplunggal viszont van valami tompa,halk hang,de nem nagyon tudom leírni,mihez hasonlít. Picit olyan,mintha gumi ütödne neki valaminek a motor minden egyes fordulatára,és eléggé érezni a motor rezgését az utastérben. Vagy ez normális? Vagy motortartó gumibak csere lesz belőle? Ja,és a 3-at kicsit "kattanva" veszi néha. Van valakinek valami ötlete? Olajat még cseréljek benne,vagy lassan váltócsere lehet? :D Óra szerint 120 ezer a km,a valós inkább 200 körül lehet.

Szerintem a nyelestengely-csapágyat hallod, vagy a kinyomócsapágyét :D Ezek szoktak elhallgatni, ha benyomod a kuplungot.

Elküldve
Szerintem a nyelestengely-csapágyat hallod, vagy a kinyomócsapágyét :D Ezek szoktak elhallgatni, ha benyomod a kuplungot.

Igen, ez nálam is megvan. Csak szerelő srác szerint nem érdemes csak ezért szétszedni, majd ha kuplungozni kell...

Elküldve

Köszi! A jövő héten bejelentkezek a szerelőmhöz motorolaj-fékolaj-váltóolaj cserére,meg a váltó kopó dolgait is kicseréltetem.Majd megmutatom neki is a hangot.

Elküldve
Köszi! A jövő héten bejelentkezek a szerelőmhöz motorolaj-fékolaj-váltóolaj cserére,meg a váltó kopó dolgait is kicseréltetem.Majd megmutatom neki is a hangot.

A nyelestengely csapágyhoz szét kell borítani a váltót, azt nem szeretik a szerelők, úgyhogy jól megkérik az árát :D

Elküldve
A nyelestengely csapágyhoz szét kell borítani a váltót, azt nem szeretik a szerelők, úgyhogy jól megkérik az árát :D

Ehh,remélem nem az lesz :D .Amit muszáj,kicseréltetek,ami még bírja egy darabig,az meg marad.Rohadt pénztelenség...

Elküldve
Hogy lehet kioperálni a váltókart?Meg kell bontani teljesen?Nekem is kotyog.

tápinak az aláírásában vagy miben van egy váltó r. á. ott hátha rájössz :D

amugy meg vezesetek clio 2est na az lóg, de az opelekben nem :D

Elküldve
Megnéztem !Az 13. sz. kapcsot kell csak levenni,ha jól értelmezem.De az kijön a műanyagok lebontása nélkül?Nem nagyon lehet hozzáférni!!!

Oldalra kell kipattintani (nehéz), és hátrafelé kihúzni. :D

Elküldve
Oldalra kell kipattintani (nehéz), és hátrafelé kihúzni. :D

Én belöktem 3.-ba, beakasztottam egy kis csavarhúzó hegyét a 13-as biztosító karikájába és lepattintottam. Azután már minden úgy volt ahogy írtad.

Elküldve

Valaki meg tudná mondani,hogy lehet kivenni a helyéről azt a 2 alumínium stiftet? :D Csak húzni kell? Vagy be van akasztva? Amit vettem újat,azon van egy rugós pöcök,de a gyárin nem találom. Vagy azon is van?

Elküldve
Valaki meg tudná mondani,hogy lehet kivenni a helyéről azt a 2 alumínium stiftet? :D Csak húzni kell? Vagy be van akasztva? Amit vettem újat,azon van egy rugós pöcök,de a gyárin nem találom. Vagy azon is van?

Ami a motortérben van? Elvileg kell lennie. Keresd jobban. :D

Elküldve
Ami a motortérben van? Elvileg kell lennie. Keresd jobban. :D

És a váltótornyot nem kell levenni hozzá? Nekem legalábbis az egyik stift lefelé jönne ki, de látszólag útban lenne neki a váltó. :D

Elküldve
És a váltótornyot nem kell levenni hozzá? Nekem legalábbis az egyik stift lefelé jönne ki, de látszólag útban lenne neki a váltó. :D

Nekem az 1.0-s verzió van. :D Az kijön rendesen. Másikat nem ismerem, de szerintem nem kell semmit leszedni.

Elküldve
Nekem az 1.0-s verzió van. :D Az kijön rendesen. Másikat nem ismerem, de szerintem nem kell semmit leszedni.

Az melyik? Az enyém ilyen, mint Johnny-é:

32452487.jpg

Arra gondolok, aminek a vékonyabbik vége van errefelé, az kijön lefelé? Elfér a váltótól?

Elküldve
Az első képen pont látszik a pöcök, ami beakad ha felfelé húzod. Lehet, hogy a másik oldalon is van. Azt/azokat benyomtad?

De ha jobban letisztítod, akkor több részlet fog látszani. :D

Ennyire tudtam lemosni ecsettel meg hígítóval :D .A másik oldalon nem lehet mit csinálni. De szerintem ha onnan meghúzom,akkor ottmarad az a fele,amin az a pöcök van,az beugrik,és akkor már elvileg az is kijön. De ha így nem megy,akkor tényleg levágom :D .

Elküldve
Ennyire tudtam lemosni ecsettel meg hígítóval :D .A másik oldalon nem lehet mit csinálni. De szerintem ha onnan meghúzom,akkor ottmarad az a fele,amin az a pöcök van,az beugrik,és akkor már elvileg az is kijön. De ha így nem megy,akkor tényleg levágom :D .

Az a legegyszerűbb, ha már megvan az új.:D

De komolyan mondom, hogy előbb vegyél szimeringet is. :D

Amúgy a gőzborotva csodákra képes. :D

Elküldve
Ha már megvetted az újat, akkor egyszerűen csípd le csípőfogóval a végét és húzd ki a stiftet. :D

De sztem előbb vegyél egy szimeringet a váltórudazathoz, a váltókulisszába. :D A képek alapján folyik.

Ez az,amit Te is cseréltél? Erről voltak a képek?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.