Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Sebességváltó

Sámli

Recommended Posts

kicsit durva ez a stílus... szerintem.

és legelső körben pucold meg a váltódat, és kiderül van e rövidebb attol.

ha régebbi a verda, akkor a váltó rudazatt alatt is ott lesz a szám, de ha ujabb pl faceliftes, akkor baloldalon lesz a szám beleütve a perembe.

kép:

http://s8.images.www.tvn.hu/2009/06/21/20/...ac8640149f4.jpg

itt is keresheted, alol az a fényes fekete a bölcső, hogy el tudd képzelni hol is :(

sok sikert.

Ahol az az olajfolyás van? :lol: Na a végáttétel kábé 0.9-0.7-között változik szerintem nem hozna számottevő erőtöbbletet. :lol:

Megosztás:

Ahol az az olajfolyás van? :lol: Na a végáttétel kábé 0.9-0.7-között változik szerintem nem hozna számottevő erőtöbbletet. :lol:

nem tudom motornál elöl 15 hátul 57 2 fogot változtatsz 55 re butális töblet ( vagyis pályán mérhető a dolog brutális változás tehát / ARÁNYBAN KEVEREBB 0.7 09 KÖZT I ELTÉRÉS :()))

SZERINTEM ! 1 OLALYFOLYÁS NINCS RAJT MAJD TESZEK FEL KÉPET

Megosztás:

nem tudom motornál elöl 15 hátul 57 2 fogot változtatsz 55 re butális töblet ( vagyis pályán mérhető a dolog brutális változás tehát / ARÁNYBAN KEVEREBB 0.7 09 KÖZT I ELTÉRÉS :lol:)))

Ezt most akkor írd le újra, érthetően.

Rajta. Rajt a cél előtt van. :lol:

Megosztás:

Ezt most akkor írd le újra, érthetően.

Rajta. Rajt a cél előtt van. :lol:

Csatlakozom. Ha már egyszer fórumozol akkor használd azokat a k...va ékezeteket, irásjeleket. Mellesleg tanulj meg mondatot tagolni és értelmesen kifejezni, mert ehhez külön dekóder kell :lol:

Megosztás:

nem tudom motornál elöl 15 hátul 57 2 fogot változtatsz 55 re butális töblet ( vagyis pályán mérhető a dolog brutális változás tehát / ARÁNYBAN KEVEREBB 0.7 09 KÖZT I ELTÉRÉS :lol:)))

Szerintem elenyésző lesz a különbség. Amit legálisan tehetsz az SE-projekt 60-ról majdnem 82-pacira váltás. Alsó hangon 80-100ropi, de ez már nem ide tartozik.

Megosztás:

A váltó tipusa leírom szaktársak tehát

F13W4.18

ez biztos

A válasz az hogy százalékos értemben motornál 2 fog az mind időben mind teljesitményben mérhető dolog! :lol: nahhhhhhhh

éa 0,7 és 0,9 között pont két fog a különbség?

meg ez a 0,7 0,9 honnan is jött?:lol:

Megosztás:

Szerintem elenyésző lesz a különbség. Amit legálisan tehetsz az SE-projekt 60-ról majdnem 82-pacira váltás. Alsó hangon 80-100ropi, de ez már nem ide tartozik.

Zotya, hidd el nem legális. :lol:

Megosztás:

Nekem nem kell se projekt:)

Ha annyira akarnám mondtam már hogy gsi motor golyalábbal uzipumpával mindennel eggyüt de nem rakom mostanába bele !

Azt kell hogy mondjam nz -se oké 60-82 le de akkoris 15 let lehet emelni maszek módon de nem mindenki szeret mukucsolni! :lol: furni faragni grammozni könnyitteni polirozni! De ez van! ha akartam volna vetemvolna 1.8 at vagy akármit ! Nekem most igy jó ahogy van :lol: sorry

tehát váltót szeretnék ha lenne olyan ember aki segitt nem azért basz..gat hogy nemtudok irni de pda-n kicsit szar:) de ez van! És ha mindenki azzaljön hogy avégáttétel levan irva azzal nem vagyok elöbre tehát :S vagyis lennék ha valaki elmagyarázná!

Köszönöm ( bocs nem akarok megsérteni senkit )

se hez hozzá kel tennem ha értő ember álit meg kpm es még a renszámot is leveszi semmi sem legális!

Válasz a miértre az hogy nem 82 le után füzetsz meg károsamyag ő honnan tudja mennyi a co ja ????

Meg műszakin is leverhet a viz ha astrával jár a vizsgabiztos és mitmond öcsi az meg mi??????:(

De ha érdekelne énis átalakittatnám!

Megosztás:

Nekem nem kell se projekt:)

Ha annyira akarnám mondtam már hogy gsi motor golyalábbal uzipumpával mindennel eggyüt de nem rakom mostanába bele !

Azt kell hogy mondjam nz -se oké 60-82 le de akkoris 15 let lehet emelni maszek módon de nem mindenki szeret mukucsolni! :lol: furni faragni grammozni könnyitteni polirozni! De ez van! ha akartam volna vetemvolna 1.8 at vagy akármit ! Nekem most igy jó ahogy van :( sorry

tehát váltót szeretnék ha lenne olyan ember aki segitt nem azért basz..gat hogy nemtudok irni de pda-n kicsit szar:) de ez van! És ha mindenki azzaljön hogy avégáttétel levan irva azzal nem vagyok elöbre tehát :S vagyis lennék ha valaki elmagyarázná!

se hez hozzá kel tennem ha értő ember álit meg kpm es még a renszámot is leveszi semmi sem legális!

Válasz a miértre az hogy nem 82 le után füzetsz meg károsamyag ő honnan tudja mennyi a co ja ????

Meg műszakin is leverhet a viz ha astrával jár a vizsgabiztos és mitmond öcsi az meg mi??????:D

De ha érdekelne énis átalakittatnám!

utoljára elmondom jó???

a te váltódnál nem létezik pörgősebb váltó.

csináltathatsz, ha van sok 100 ezred...

de gyáriban tudomásaink szerint nincs!

jaaaaaaaa :lol: tegyél rá F10eset, az talán könnyebb valamivel.

Megosztás:

.... És ha mindenki azzaljön hogy avégáttétel levan irva azzal nem vagyok elöbre tehát :S vagyis lennék ha valaki elmagyarázná!

Ha tudod, hogy mekkora sebességnél mennyit forog most és tudod, hogy milyen végáttételű a váltód akkor ki tudod számolni, hogy mekkora kerék fordulatszáma úgy hogy a motor fordulatot elosztod a végáttétellel, majd az így kapott eredményt megszorzod az új rövidebb áttételű váltó végáttételével és megkapod, hogy mennyit fog forogni a motorod a viszonyítási sebességhez képest!

Az áttételt fogaskerekeknél pl.: úgy számítjuk ki, hogy a hajtott kerék fogszámát elosztjuk a hajtó kerék fogszámával, szíjtárcsáknál az átmérőket vesszük alapul, ha 1 a kapott összeg akkor nincs módosítás, ha kisebb mint 1 akkor gyorsító áttételről beszélünk, ha nagyobb mint 1 akkor lassító áttételről

lassító=rövidebb, gyorsító=hosszabb váltó, tehát ha neked most 4.18-as váltód van akkor ettől nagyobb áttételű kell pl:4.19, 4.20 ,4.21 és így tovább!

Remélem ez volt amit nem értettél eddig és most már minden világos!

Megosztás:

Ha tudod, hogy mekkora sebességnél mennyit forog most és tudod, hogy milyen végáttételű a váltód akkor ki tudod számolni, hogy mekkora kerék fordulatszáma úgy hogy a motor fordulatot elosztod a végáttétellel, majd az így kapott eredményt megszorzod az új rövidebb áttételű váltó végáttételével és megkapod, hogy mennyit fog forogni a motorod a viszonyítási sebességhez képest!

Az áttételt fogaskerekeknél pl.: úgy számítjuk ki, hogy a hajtott kerék fogszámát elosztjuk a hajtó kerék fogszámával, szíjtárcsáknál az átmérőket vesszük alapul, ha 1 a kapott összeg akkor nincs módosítás, ha kisebb mint 1 akkor gyorsító áttételről beszélünk, ha nagyobb mint 1 akkor lassító áttételről

lassító=rövidebb, gyorsító=hosszabb váltó, tehát ha neked most 4.18-as váltód van akkor ettől nagyobb áttételű kell pl:4.19, 4.20 ,4.21 és így tovább!

Remélem ez volt amit nem értettél eddig és most már minden világos!

ő pont lasabban akar menni, de hamarabb akar gyorsulni

és a 4.18as a legkisebb áttételű váltó.

Megosztás:

ő pont lasabban akar menni, de hamarabb akar gyorsulni

és a 4.18as a legkisebb áttételű váltó.

Ez már legyen az ő problémája, de szerintem azt is kérdezte, hogy mit jelentenek a számok, namost ha nem tudja mit jelent az áttétel, akkor nézegetheti a táblázatokat meg sebesség kiosztásokat hetekig is, úgysem fog rájönni:D

így meg észre veszi, hogy nincs rövidebb a sajátjánál

Megosztás:

Ez már legyen az ő problémája, de szerintem azt is kérdezte, hogy mit jelentenek a számok, namost ha nem tudja mit jelent az áttétel, akkor nézegetheti a táblázatokat meg sebesség kiosztásokat hetekig is, úgysem fog rájönni:D

így meg észre veszi, hogy nincs rövidebb a sajátjánál

mondani is mondtuk, hogy nincs rövidebb, de igazad van, hátha így sikerül :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.