DTJE Elküldve Január3, 2014 Megoszt Elküldve Január3, 2014 A szám a váltónál azt jelenti mekkora max nyomatékra tervezték. F10 100Nm, F13 130Nm, stb. Persze egy kicsit túlterhelhető, de nem hosszú távon. Ahan... ebben lehet valami, mert maximum 116NM-eshez (c14se) szerelték az F10-et, erősebbhez már legalább F13 :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelesjocco Elküldve Január3, 2014 Megoszt Elküldve Január3, 2014 mi kell egy 6 sebességes váltó beépítéséhez? a váltón meg a pénzen kivül! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január3, 2014 Megoszt Elküldve Január3, 2014 mi kell egy 6 sebességes váltó beépítéséhez?a váltón meg a pénzen kivül! :DEgy olyan motor, amire érdemes felrakni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január4, 2014 Megoszt Elküldve Január4, 2014 Egy olyan motor, amire érdemes felrakni... Ha van neked egy akkor keresek róla képet... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelesjocco Elküldve Január4, 2014 Megoszt Elküldve Január4, 2014 Egy olyan motor, amire érdemes felrakni... akkor mit lehetne vele kezdeni hogy ne pörögjön 3000 ha 100 al megyek!pályán 130 al 3500 pörög! 1.6 16v 96os sedan 100 LE Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január4, 2014 Megoszt Elküldve Január4, 2014 akkor mit lehetne vele kezdeni hogy ne pörögjön 3000 ha 100 al megyek!pályán 130 al 3500 pörög! 1.6 16v 96os sedan 100 LE Lehet a váltót is cserélni , vagy kell bele egy hosszabb 5. Megnézed mekkora ennek a végátétele, keresel egy nagyobbat, ami passzol motorhoz-féltengelynek és csere. De gondolom oka volt neki hogy ez a váltó ment bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Január6, 2014 Megoszt Elküldve Január6, 2014 Nem értek a váltókhoz ill javítani tudom őket de hogy melyik milyen f10 f13 f16 stb! Kérdésesem az lenne hogy van egy vectra a gépem c16se motorral és f13 váltóval hogy érdemes lenne másik váltót bele rakni?! Tehát milyen váltót érdemes bele rakni amitől még jobb lesz a vas ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január6, 2014 Megoszt Elküldve Január6, 2014 Nem értek a váltókhoz ill javítani tudom őket de hogy melyik milyen f10 f13 f16 stb! Kérdésesem az lenne hogy van egy vectra a gépem c16se motorral és f13 váltóval hogy érdemes lenne másik váltót bele rakni?! Tehát milyen váltót érdemes bele rakni amitől még jobb lesz a vas ? Én tavasszal rakom be az SE saját váltóját, ami rövidebb, CR-es. Szerintem azt. De ha bent van majd beszámolok. Az astrában nagyon jól aládolgozott a motornak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Január6, 2014 Megoszt Elküldve Január6, 2014 én meg megszopattam magam olajcsere után most mentem vele először, garázsból kiállva(meleg) nem is volt gond, de napközben kint állt, este már nem volt 1esem...vagyis (naon erőszakosan) mi a nak nyúltam hozzá :omg: most állíthatok rudazatot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Január6, 2014 Megoszt Elküldve Január6, 2014 Én tavasszal rakom be az SE saját váltóját, ami rövidebb, CR-es. Szerintem azt. De ha bent van majd beszámolok. Az astrában nagyon jól aládolgozott a motornak. Egy típus nevet tudsz mondani ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január7, 2014 Megoszt Elküldve Január7, 2014 én meg megszopattam magam olajcsere után most mentem vele először, garázsból kiállva(meleg) nem is volt gond, de napközben kint állt, este már nem volt 1esem...vagyis (naon erőszakosan) mi a ######nak nyúltam hozzá :omg: most állíthatok rudazatot... Ez nem olyan nagy baj...úgy 5 perc... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január7, 2014 Megoszt Elküldve Január7, 2014 én meg megszopattam magam olajcsere után most mentem vele először, garázsból kiállva(meleg) nem is volt gond, de napközben kint állt, este már nem volt 1esem...vagyis (naon erőszakosan) mi a ######nak nyúltam hozzá :omg: most állíthatok rudazatot... Ez nem olyan nagy baj...úgy 5 perc... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Január7, 2014 Megoszt Elküldve Január7, 2014 Ez nem olyan nagy baj...úgy 5 perc... jajó, de akkor is...kicsit állítottam a kuplung bovdenen, mintha jobb lenne (me ugye levettem, hogy ne legyen útban, mikor leszedtem a fedelet) figyu szted a szuszogó, mikor köpköd? ha nagyon felmelegszik benne az olaj és kitágul? vagy az csak azé van hogy "levegőzzön" ne legyen hermetikusan zárt a váltó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január7, 2014 Megoszt Elküldve Január7, 2014 jajó, de akkor is...kicsit állítottam a kuplung bovdenen, mintha jobb lenne (me ugye levettem, hogy ne legyen útban, mikor leszedtem a fedelet) figyu szted a szuszogó, mikor köpköd? ha nagyon felmelegszik benne az olaj és kitágul? vagy az csak azé van hogy "levegőzzön" ne legyen hermetikusan zárt a váltó? Szerintem az utóbbi a szuszogó csak azért van hogy tudjon járni a levegő ki-be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Január7, 2014 Megoszt Elküldve Január7, 2014 Szerintem az utóbbi a szuszogó csak azért van hogy tudjon járni a levegő ki-be. na vmi ilyesmire gondoltam én is, viszont akkor hogy jön(jöhet) ki onnét cucc? vagy az a váltórúd szimeringnél jön ki? olyan magasan van az a szuszogó sztem vagy 10cm alatta az olaj most ugye mielőtt levettem a fedelet lemostam a 21év mocskát és nem értem hogy került oda(honnét) annyi olaj Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január7, 2014 Megoszt Elküldve Január7, 2014 na vmi ilyesmire gondoltam én is, viszont akkor hogy jön(jöhet) ki onnét cucc? vagy az a váltórúd szimeringnél jön ki? olyan magasan van az a szuszogó sztem vagy 10cm alatta az olaj most ugye mielőtt levettem a fedelet lemostam a 21év mocskát és nem értem hogy került oda(honnét) annyi olaj Inkább a válltórúd szimeringnél szokott kijönni, én nemrég cseréltem de így is kijut igaz jóval kevesebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bullboy Elküldve Január31, 2014 Megoszt Elküldve Január31, 2014 Urak! Egy gyors kérdésem lenne, egy 94-es Astra F 1.6Si tulaja vagyok, autómata. Most alkudtam meg egy Corsa AF13-as váltóra. Szerintetek totál csereszabatos a kettő? Merthogy azért AF13, mert A mint autómata, 13 mint ~130NM. Aki jártasabb a témában, adjon valami tippet legyen oly jó, holnap estig nincs elkésve. Köszönöm előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bullboy Elküldve Január31, 2014 Megoszt Elküldve Január31, 2014 Üdvözletem! Ide is bevágom, hátha tud valaki ötlettel infóval segíteni (AF13 Corsa-ban illetve Astra-ban): http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1539&page=29#entry978932 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január31, 2014 Megoszt Elküldve Január31, 2014 Urak! Egy gyors kérdésem lenne, egy 94-es Astra F 1.6Si tulaja vagyok, autómata. Most alkudtam meg egy Corsa AF13-as váltóra. Szerintetek totál csereszabatos a kettő? Merthogy azért AF13, mert A mint autómata, 13 mint ~130NM. Aki jártasabb a témában, adjon valami tippet legyen oly jó, holnap estig nincs elkésve. Köszönöm előre is! Jó lesz. http://www.opel-infos.de/getriebe/af13.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 (edited) Sziasztok! Ismételten a kuplung-váltó érdekes "hibájáról" érdeklődnék. Tavaly év március környékén kuplungot cseréltettem az autóba. A műveletet Opel szakszervizben végezték (sajnos?), Valeo kuplungot kapott. minden cserélve lett: kinyomócsapágy, szerkezet, kuplungtányér stb... egy szóval a komplett kuplung fel lett újítva. Azóta sajnos egy érdekes jelenséget tapasztaltam: a kuplungot felengedve egy elég hangos zaj hallható. Nem surlódó, hanem inkább olyan jellegű hang, mint amikor 2 fém ütemesen üti egymást. Üresben hallható, és a pedál érintésére elhallgat, valamint fordulatszámtól függ. Az utastérben elég jól hallható, könnyebben észrevenni, mint az egyébként is zajosabb motortérben. Azonban nem mindegy, a pedált hogyan engedem fel: ha "leugrok" róla (üresben) akkor előjön a hang, ha viszont leheletfinoman és nagyon lassan engedem fel a pedált, nem jön elő, illetve nem mindig. Természetesen visszavittem az autót, mire flegmán annyi választ kaptam (alig belekukkantva a motortérbe), hogy "Váltó. Ameddig megy-megy és kész." Ezzel a megoldással én egyáltalán nem értek egyet, hiszen a hiba a kuplung cseréje óta van, előtte nem volt, max kisebb "morgó" hangja volt... Érdeklődnék, hogy a szakiknak mi a véleménye erről. Találkozott már valaki ilyesmivel? mi okozhatja a zajt? Nagyon óvom és figyelek az autómra, még jó pár évig szükségem van rá, szeretnék a végére járni, nehogy komolyabb baja legyen. Köszönöm! Ui.: Az autó X14NZ, 2002-es 5 ajtós Classic. Módosítva Február9, 2014 : Imi (Astra) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 Sziasztok! Ismételten a kuplung-váltó érdekes "hibájáról" érdeklődnék. Tavaly év március környékén kuplungot cseréltettem az autóba. A műveletet Opel szakszervizben végezték (sajnos?), Valeo kuplungot kapott. minden cserélve lett: kinyomócsapágy, szerkezet, kuplungtányér stb... egy szóval a komplett kuplung fel lett újítva. Azóta sajnos egy érdekes jelenséget tapasztaltam: a kuplungot felengedve egy elég hangos zaj hallható. Nem surlódó, hanem inkább olyan jellegű hang, mint amikor 2 fém ütemesen üti egymást. Üresben hallható, és a pedál érintésére elhallgat, valamint fordulatszámtól függ. Az utastérben elég jól hallható, könnyebben észrevenni, mint az egyébként is zajosabb motortérben. Azonban nem mindegy, a pedált hogyan engedem fel: ha "leugrok" róla (üresben) akkor előjön a hang, ha viszont leheletfinoman és nagyon lassan engedem fel a pedált, nem jön elő, illetve nem mindig. Természetesen visszavittem az autót, mire flegmán annyi választ kaptam (alig belekukkantva a motortérbe), hogy "Váltó. Ameddig megy-megy és kész." Ezzel a megoldással én egyáltalán nem értek egyet, hiszen a hiba a kuplung cseréje óta van, előtte nem volt, max kisebb "morgó" hangja volt... Érdeklődnék, hogy a szakiknak mi a véleménye erről. Találkozott már valaki ilyesmivel? mi okozhatja a zajt? Nagyon óvom és figyelek az autómra, még jó pár évig szükségem van rá, szeretnék a végére járni, nehogy komolyabb baja legyen. Köszönöm! Ui.: Az autó X14NZ, 2002-es 5 ajtós Classic. Kinyomócsapágy hiba lehet? Vagy maga a szerkezet? Egyéb ötletek vkinek? Segítsetek please!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 Kinyomócsapágy hiba lehet? Vagy maga a szerkezet? Egyéb ötletek vkinek? Segítsetek please!!!!! Hát igazából fészbúkon fel lett vázolva az összes lehetséges verzió. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 Hát igazából fészbúkon fel lett vázolva az összes lehetséges verzió. :icon1: Valahol hallottam olyat, hogy ebbe nem lehet nyelestengelynél csapágyat cserélni... Lehetséges a csere? Alkatrész honalpokon nem találok ilyet... <_< Őszintén szólva, a facebook okés, de Fusion és Micra nem Opel, és lehet más a hiba oka... Astra-s tapasztalatok érdekelnének. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február10, 2014 Megoszt Elküldve Február10, 2014 Valahol hallottam olyat, hogy ebbe nem lehet nyelestengelynél csapágyat cserélni... Lehetséges a csere? Alkatrész honalpokon nem találok ilyet... <_< Őszintén szólva, a facebook okés, de Fusion és Micra nem Opel, és lehet más a hiba oka... Astra-s tapasztalatok érdekelnének. Hát én szétszedném, és megnézném hogy fizikailag épek-e a beszerelt alkatrészek először is. Mivel előtte nem volt meg a hang elsősorban a kuplungra tippelek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Február10, 2014 Megoszt Elküldve Február10, 2014 Ha nyelestengely csapágy, akkor hallani lassan/hirtelen felengedve is ugyanazt a hangot. ;) Csapágyat lehet cserélni, csak itt nincs a csapágynak belső gyűrűje, hanem az maga a nyelestengely. Ebből adódóan, ha a tengely kopott (és általában az) nem lesz sok haszna a cserének. Mindezektől függetlenül a szétszed, megnéz a legjobb, ahogyan azt már ajánlották. :icon1: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts