zotya975 Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 X16XEL F15 váltóján van olajleeresztő? Ha igen, hol van? Köszi. Szerintem egyiken sincs, le kell szedni az alját. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 Alá lestem ma, s igen, a nagy lemez levétel, mert vásárlás után ki akarom cserélni az olajat, illetve a váltórúdnak a szimeringjét is már egyúttal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 Alá lestem ma, s igen, a nagy lemez levétel, mert vásárlás után ki akarom cserélni az olajat, illetve a váltórúdnak a szimeringjét is már egyúttal. Én megcopattam magam vele körben tömítést is cseréltem aztán most folyik ott is ahol előtte nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 Én megcopattam magam vele körben tömítést is cseréltem aztán most folyik ott is ahol előtte nem. Én vágtam újat füzet hátuljából, csont száraz! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember17, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2013 Én vágtam újat füzet hátuljából, csont száraz! :) Most az van bent de szivárog... <_< Faxom az oldala tök száraz volt minek nyúltam hozzá... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marek Elküldve Szeptember17, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2013 Sziasztok! tegnap kutakodtam kicsit a motortérbe akkor vettem észre hogy a váltóból megy fel egy cső ( valami vízcső féle) a kiegyenlítőtartály felé és ott be megy alá és lóg a semmibe, annak ott a helye vagy az miféle cső? automataváltóról van szó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Szeptember17, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2013 Most az van bent de szivárog... <_< Faxom az oldala tök száraz volt minek nyúltam hozzá... Oldala nekem is száraz, hozzá se nyúlok, de alul szivárog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október2, 2013 Megoszt Elküldve Október2, 2013 Egy kis segítséget kérnék váltó mesterektől! Adott a dízel csettegőm, amiben emlékeim szerint F13WR váltó van. Kicsit bosszant, hogy 5.-ben 100-as tempónál 3000-et forog a dűzel. Emlékeim szerint az X17DTL eredeti váltója F15WR. Lehetséges, hogy ott hosszabb az ötödik fokozat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október2, 2013 Megoszt Elküldve Október2, 2013 Közben Wookie segített, azt hiszem megvan a válasz: Astra F X17DTL F13WR 3,55 Astra F 17D, 17DR, X17DTL F13WR 3,74 Szal szereznem kell egy 3,.55-ös váltót. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Október2, 2013 Megoszt Elküldve Október2, 2013 Ide is ez van írva: http://www.opel-infos.de/getriebe/f13_5.html :icon1: Az F15 is 3,55 : http://www.opel-infos.de/getriebe/f15.html Utána nekem adhatod a WR374-et. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 Sachs vagy Luk kuplungszett-et érdemes venni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 A sachsban általában luk tárcsa van. :) Én sachs-ot vettem, jó, csak a kinyomó csapágy kezdett el idő előtt hangoskodni. (olyan 2-3 év után) motorcserénél kapott egy másikat azt csá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 A sachsban általában luk tárcsa van. :) Én sachs-ot vettem, jó, csak a kinyomó csapágy kezdett el idő előtt hangoskodni. (olyan 2-3 év után) motorcserénél kapott egy másikat azt csá. Az király:D Azért kérdezem, mert e hónapban meg van rá az esély, hogy cserélem. Benéztem alul a levehető-szerelő nyíláson és háát a szerkezet már kezd offos lenni, a nyomórugók már nincsenek a helyzet magaslatán:D:D Néha meg-meg csúszik, alul fog a pedál (már többször állítottam rá), nehézkesek a fokozat váltások is,de ezt már vagy 1 éve csinálgatja. A poén, hogy a kinyomó csapágynak viszont semmi hangja nincs. Ebben az esetben is érdemes azt is cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 Nehogymár azon a 3000ft-on spórolj.. ha meg szettet veszel abban úgyis benne van. Mert am meg cserélsz kupplungot, utána meg egy hónappal biztos megszólalna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
viktorvill Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 Üdv! Váltószoknya csere előtt állok. A következő lenne a kérdésem, a műanyag keretet hogy húzom fel? Erőből kell csak felfelé húzni, vagy valami titka? Ami van az interneten leírás mielőtt belekezdene már a műanyag keret sehol sincs :) Előre is köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 Üdv! Váltószoknya csere előtt állok. A következő lenne a kérdésem, a műanyag keretet hogy húzom fel? Erőből kell csak felfelé húzni, vagy valami titka? Ami van az interneten leírás mielőtt belekezdene már a műanyag keret sehol sincs :) Előre is köszönöm a segítséget. Hátul a két sarkánál megcsippented, felhúzod majd elöl is kiakasztod. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 Nehogymár azon a 3000ft-on spórolj.. ha meg szettet veszel abban úgyis benne van. Mert am meg cserélsz kupplungot, utána meg egy hónappal biztos megszólalna. nem sporolok csak irtad h neked nem sokaig birta. En meg arra gondoltam h ezek a regebbiek meg anyagbol voltak. Meg semmi hangja nincs bar szettet veszek. Pl tesomen nem reg lett cserelve komplettan minden es olyan szinten hangos a kinyomo mintha ezer eves lenne mar. Pedig nem gagyi kerult bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Victor75 Elküldve Október6, 2013 Megoszt Elküldve Október6, 2013 Sziasztok! 96-os X16XEL motoros astrámnak nagyon nehezen kapcsolható a váltója, álló helyzetben megtalálni minden fokozatot, de menet közben úgy kell beeröltetni. Ha megmenet közben kiteszem üresbe, akkor lehetetlenség újra sebességbe tenni, meg kell álni a kocsival. Az előbb megtaláltam a fórumon, hogyan kell beállítani , http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1762 ezt valószínűleg holnap meg is csinálom, viszont a leírásban olyant írnak, hogy a váltón van egy kupak amit levéve egy 5-ös csavart. fúrószárat kell ide bedugni. Nekem viszont itt nincs olyan, jól gondolom, hogy ezt helyetesíti az a rugós nyomógom a váltón? Ezen kívűl azért megpróbálok egy olajcserét is. Autó amúgy apámé volt csak nekem adta, össz visz 1x mentem vele eddig, az is kész kílódás volt. Előre is kösz a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október6, 2013 Megoszt Elküldve Október6, 2013 Sziasztok! 96-os X16XEL motoros astrámnak nagyon nehezen kapcsolható a váltója, álló helyzetben megtalálni minden fokozatot, de menet közben úgy kell beeröltetni. Ha megmenet közben kiteszem üresbe, akkor lehetetlenség újra sebességbe tenni, meg kell álni a kocsival. Az előbb megtaláltam a fórumon, hogyan kell beállítani , http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1762 ezt valószínűleg holnap meg is csinálom, viszont a leírásban olyant írnak, hogy a váltón van egy kupak amit levéve egy 5-ös csavart. fúrószárat kell ide bedugni. Nekem viszont itt nincs olyan, jól gondolom, hogy ezt helyetesíti az a rugós nyomógom a váltón? Ezen kívűl azért megpróbálok egy olajcserét is. Autó amúgy apámé volt csak nekem adta, össz visz 1x mentem vele eddig, az is kész kílódás volt. Előre is kösz a segítséget! Jól gondolod, a rugós stift ugyanaz mint a fúrószáras játék. :icon1: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Október7, 2013 Megoszt Elküldve Október7, 2013 Sziasztok.segítsetek légyszi. Astra f caravan 1.8 16v 125le-s, mi a típus száma a váltójának.azt tudom f16 de van még valami típus száma.aki tudja az segítsen. Akár Saját email. ocsi.horvath@gmail.com Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Október8, 2013 Megoszt Elküldve Október8, 2013 Sziasztok.segítsetek légyszi. Astra f caravan 1.8 16v 125le-s, mi a típus száma a váltójának.azt tudom f16 de van még valami típus száma.aki tudja az segítsen. Akár Saját email. ocsi.horvath@gmail.com Előre is köszi. Aláfekszik, megnéz. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Október8, 2013 Megoszt Elküldve Október8, 2013 Aláfekszik, megnéz. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Október8, 2013 Megoszt Elküldve Október8, 2013 De hol található pontosan?mert váltót még soha nem cseréltem ezért amatőr vagyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Október8, 2013 Megoszt Elküldve Október8, 2013 Ne tévesszen meg, hogy a képen F18 van. ;) http://www.opel-infos.de/getriebe/f16_5.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 Tiu. Köszönöm.király vagy így legalább tudok keresni hozzá való váltót.mert nem mindegy hogy 100km/h hoz csak 2600 pörög a motor ami benzinbe se kis különbség.mégegyszer köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts