Mikulás74 Elküldve Június28, 2013 Megoszt Elküldve Június28, 2013 Nem kell valakinek 1 liter 75-90-es szintetikus olaj? Unixos, 3500ft volt a boltban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július5, 2013 Megoszt Elküldve Július5, 2013 Elkezdtem lebontani a váltó alját de már most látom hogy a féltengely szimeringeknél is ereszt szóval nem úszom meg ennyivel. Amúgy olyan 3-4 deci olaj jött le ... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július5, 2013 Megoszt Elküldve Július5, 2013 Szárad a paszta csak holnap töltöm fel olajjal: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Július6, 2013 Megoszt Elküldve Július6, 2013 Szárad a paszta csak holnap töltöm fel olajjal: Igen, előbb kéne megnézni, van-e olaj a váltóban, aztán megvenni...:) Most itt maradt a nyakamon 1 liter. Jó lesz az még. Bár nem GM olaj, meg nem piros, de szintetikus 75-90-es. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július6, 2013 Megoszt Elküldve Július6, 2013 Igen, előbb kéne megnézni, van-e olaj a váltóban, aztán megvenni... :) Most itt maradt a nyakamon 1 liter. Jó lesz az még. Bár nem GM olaj, meg nem piros, de szintetikus 75-90-es. Feltöltöttem, de csak 1.4 liter ment bele. úgy látszik valahol még mnaradt benne olaj. Lemostam a váltót és környékét így látom majd hogy szivárog-e ezek után is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Július6, 2013 Megoszt Elküldve Július6, 2013 Feltöltöttem, de csak 1.4 liter ment bele. úgy látszik valahol még mnaradt benne olaj. Lemostam a váltót és környékét így látom majd hogy szivárog-e ezek után is. Én amikor kitekertem a szintellenőrző csavart, kb vagy 1 liter kifolyt. Ahhoz képest, hogy a luk alatt 2cm-vel kéne lennie a szintnek...:) Nem tudom mennyit öntött bele az előző jóember, de rendesen be volt kenve a váltó. De csak a váltórudazat szimeringjénél eresztett, csere után már ott sem. Most meg látom, mintha a hengerfejtömítésnél folyna az olaj...szét nem szedem, így marad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Július6, 2013 Megoszt Elküldve Július6, 2013 Hali, olyan kérdésem lenne ami már régen foglalkoztat a válto ablaknál mit lehet kicserélni, kinyomocsabágyat vagy akár a kuplungot is elég kicsi ott a hely? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július6, 2013 Megoszt Elküldve Július6, 2013 Én amikor kitekertem a szintellenőrző csavart, kb vagy 1 liter kifolyt. Ahhoz képest, hogy a luk alatt 2cm-vel kéne lennie a szintnek... :) Nem tudom mennyit öntött bele az előző jóember, de rendesen be volt kenve a váltó. De csak a váltórudazat szimeringjénél eresztett, csere után már ott sem. Most meg látom, mintha a hengerfejtömítésnél folyna az olaj...szét nem szedem, így marad. Az alsó fedél leszedésekor folyt le olyan 4-5 deci az oldalsó ablak leszerelése után még olyan 2-3 deci, ez nem volt túltöltve, szoktam ellenörizni a szintet meg önteni bele, ha most nem szűnik meg a szivárgás akkor jön a féltengely szimering csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Július6, 2013 Megoszt Elküldve Július6, 2013 Az alsó fedél leszedésekor folyt le olyan 4-5 deci az oldalsó ablak leszerelése után még olyan 2-3 deci, ez nem volt túltöltve, szoktam ellenörizni a szintet meg önteni bele, ha most nem szűnik meg a szivárgás akkor jön a féltengely szimering csere. Nekem nagyon taknyos volt a váltó, azt hittem,a féltengelynél folyik, de "csak" szerencsére a váltórúdnál folyt, vettem bele viton szimeringet, 750ft volt darabja. Remélem ez tovább bírja. Bár azt mondta a csapágyboltos i, ezek a mai mezei szimeringek már bírják a mostani olajokat. Az csak 100ft lett volna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július6, 2013 Megoszt Elküldve Július6, 2013 Nekem nagyon taknyos volt a váltó, azt hittem,a féltengelynél folyik, de "csak" szerencsére a váltórúdnál folyt, vettem bele viton szimeringet, 750ft volt darabja. Remélem ez tovább bírja. Bár azt mondta a csapágyboltos ######i, ezek a mai mezei szimeringek már bírják a mostani olajokat. Az csak 100ft lett volna. Az is lehet hogy maga rúd kopott hiszen az is kopik nem csak a szimering. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lancelot Elküldve Július30, 2013 Megoszt Elküldve Július30, 2013 Sziasztok! Ma ki szerettük volna venni a jobb oldali féltengelyt, gumiharang csere miatt. A kerék felőli oldalon szépen is ment minden, de a váltóból egyszerűen nem tudtuk kihúzni. Elvileg csak egy bordástengely van rajta, és ki lehetne némi erővel húzni, nem? Próbáltuk mindennel, de sehogy sem moccant meg. Mi a dolog titka? Köszi! Más: Nagyon kotyog már a váltórudam, olyan, mint egy régi Ikarus buszé. Létezik ehhez valami felújító készlet? Üdv! (Astra F 1.6 16V Ecotec '94 decemberi) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus1, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2013 Sziasztok! Ma ki szerettük volna venni a jobb oldali féltengelyt, gumiharang csere miatt. A kerék felőli oldalon szépen is ment minden, de a váltóból egyszerűen nem tudtuk kihúzni. Elvileg csak egy bordástengely van rajta, és ki lehetne némi erővel húzni, nem? Próbáltuk mindennel, de sehogy sem moccant meg. Mi a dolog titka? Köszi! Más: Nagyon kotyog már a váltórudam, olyan, mint egy régi Ikarus buszé. Létezik ehhez valami felújító készlet? Üdv! (Astra F 1.6 16V Ecotec '94 decemberi) A féltengelyt egyszerűen ki kell rántani a váltóból, rongyot vagy bármi mást kell alátenni hogy ne a földre essen. Ugye van egy kis kottyanása ki-be, be kell tolni, majd nagyon belekapaszkodna kirántani. Ha fel volt töltve szintig olajjal akkor kifolyik egy kevés. A váltórúd hol kotyog az utastérben maga a bot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lancelot Elküldve Augusztus2, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2013 Köszi! Igen, maga a bot, mindenféle ellenállás nélkül. A féltengelyt egyszerűen ki kell rántani a váltóból, rongyot vagy bármi mást kell alátenni hogy ne a földre essen. Ugye van egy kis kottyanása ki-be, be kell tolni, majd nagyon belekapaszkodna kirántani. Ha fel volt töltve szintig olajjal akkor kifolyik egy kevés. A váltórúd hol kotyog az utastérben maga a bot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus2, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2013 Köszi! Igen, maga a bot, mindenféle ellenállás nélkül. Akkor ki kell szedni , alul van egy stift amit ki lehet húzni, és a gumikarika alá kell szigetelő szalagot tekerni amíg jó lesz, lehet párszor kell vele játszani amíg eltalálod mennyit kell tekerni alá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Augusztus2, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2013 Elvileg kapni oda új gumit. A szigszalagnak nem barátja a zsír. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus2, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2013 Elvileg kapni oda új gumit. A szigszalagnak nem barátja a zsír. Igaz, de nem kell annyira bezsírozni hogy a szalag is kapjon belőle. Az "elvileg kapni" meg sokszor annyi hogy lejárod a lábad amíg valaki tud rendelni de csak gyárit horror áron. Mint pölö a caravan felső rugótányér gumicöcs valami 7ezer/darab. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus2, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2013 Elvileg kapni oda új gumit. A szigszalagnak nem barátja a zsír. Valóban lehet kapni, de nekem pl. az új alá is kellett szigszalag, mert az is lötyögött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Augusztus2, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2013 Valóban lehet kapni, de nekem pl. az új alá is kellett szigszalag, mert az is lötyögött. Nekem is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus2, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2013 Nekem is. Mert szar szemét szar alak vagy azéééé. ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Augusztus2, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2013 Mert szar szemét szar alak vagy azéééé. ;) :D Jah. Szanom banom leszarom :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lancelot Elküldve Augusztus4, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2013 Köszönöm! Holnap kiszedem, de azért az új gumira is rákérdezek. Akkor ki kell szedni , alul van egy stift amit ki lehet húzni, és a gumikarika alá kell szigetelő szalagot tekerni amíg jó lesz, lehet párszor kell vele játszani amíg eltalálod mennyit kell tekerni alá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Augusztus17, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2013 Segítséget kérnék! Ha kuplungot akarok cserélni, ugye ablak nélküli váltónál le kell szedni a váltót, classic astránál emiatt le kell szedni a bölcsőt is meg a kipufogó középső dobját is mert ez mind útban van? Vagy ki lehet játszani máshogy is? Már leeresztettem a váltóolajat, hogy a féltengelyeket ki tudjam rántani... Előre is köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus17, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2013 Segítséget kérnék! Ha kuplungot akarok cserélni, ugye ablak nélküli váltónál le kell szedni a váltót, classic astránál emiatt le kell szedni a bölcsőt is meg a kipufogó középső dobját is mert ez mind útban van? Vagy ki lehet játszani máshogy is? Már leeresztettem a váltóolajat, hogy a féltengelyeket ki tudjam rántani... Előre is köszönöm a válaszokat! Szerintem pont így van ahogy írtad. Bölcső és kipuf leszed... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Augusztus17, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2013 Valóban lehet kapni, de nekem pl. az új alá is kellett szigszalag, mert az is lötyögött. Nekem is, kapott szalagot alá mondjuk alul van vmi rúd az is lötyög még pluszba, összesen sok volt így meg jó én kereskedésben vettem mintha nem lett vona nagyon k.drága Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabesz79 Elküldve Augusztus26, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2013 Üdv! Segítségeteket kérném váltóbeállítással kapcsolatban.Most állt össze a kocsim nagyobb javítások után,de a váltót sehogy sem tudom rendesen beállítani.1,4 benzines a kocsim és nem tudom az 5. sebességet beállítani.A fórumban leírtak szerint jártam el és a könyvet is néztem,de az 5.-et vagy nagyon nehezen vagy egyáltalán nem veszi,hanem beugrik 3. sebességbe.Cseréltem egy csapszeget a rudazaton illetve a kis segédkart is.Van még valami trükkje vagy játszani kell vele míg jó nem lesz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts