MomoadamM3 Elküldve Március22, 2013 Elküldve Március22, 2013 faca... de érdekes egyébként eddig bezzeg semmi hangja nem volt az elmult 2 év alatt mióta nálam van...ja meg ha nagyon gyorsan nyomom le a pedált két váltás között akkor bezzeg nincs ideje megszólalni.. csak elindulásnál nem jön be ez a trükk meg városban araszolgatásnál... :-D
zotya975 Elküldve Március22, 2013 Elküldve Március22, 2013 faca... de érdekes egyébként eddig bezzeg semmi hangja nem volt az elmult 2 év alatt mióta nálam van...ja meg ha nagyon gyorsan nyomom le a pedált két váltás között akkor bezzeg nincs ideje megszólalni.. csak elindulásnál nem jön be ez a trükk meg városban araszolgatásnál... :-D Mivel mozgó alkatrész időnként kenést igényel. A cégest szerintem holnap fogom megcsinálni mert az is idegesítően nyikorog. 1
petiww Elküldve Március22, 2013 Elküldve Március22, 2013 Sziasztok! Valakinek nyikorgott már a kuplung pedálja?? Mert én akármit csináltam eddig vele semmi javulás!! Kérdésem szétlehet szedni ott a pedál környékén az egész mindent, mert bezsírozni bezsíroztam graffit zsirral de nem segitet elötte kapott WD40-et de azzal se. szerintem kéne neki egy alapos zsír fürdő amúgy kuplung bowdent is cseréltünk. Valakinek valami ötlet?? Igen, a nyomólapon lévő rugó és rögzítő csapszegei adták a hangot, mivel teljes kuplungszerkezet csere után egy az egyben elmúlt. Ráadásul még vajpuha is lett a pedál, pedig a bowdennel és pedállal nem szórakoztunk semmit. :icon1: Ha nagyon zavar és otthon neki tudsz állni akkor lehet hogy érdemes lenne leszedni, alaposan elmosni, majd megkenni a csapszegeket és felfogatási pontokat a nyomólapon a rugó környékén valami sűrűbb zsírral úgy hogy az tényleg be is menjen a csapszegek furatába. Akkor talán elmúlna a nyöszörgés. 1
epk947 Elküldve Március23, 2013 Elküldve Március23, 2013 Szétszedve: Hát öreg, ennyi fényképpel ami neked van a kocsiról, már szervízkönyvet írnék a helyedben! :D
zotya975 Elküldve Március23, 2013 Elküldve Március23, 2013 Hát öreg, ennyi fényképpel ami neked van a kocsiról, már szervízkönyvet írnék a helyedben! :D Hát igyekszem. :D
petiww Elküldve Március29, 2013 Elküldve Március29, 2013 Olajszint ellenőrző csavart kinek mennyire volt nehéz kiszedni? Mert én akármivel próbáltam inkább a csavar fejét akarta elnyalni minthogy meglazuljon...
megadave Elküldve Március29, 2013 Elküldve Március29, 2013 Hát öreg, ennyi fényképpel ami neked van a kocsiról, már szervízkönyvet írnék a helyedben! :D Hát igyekszem. :D Ugyan már! Mindig ugyanazt a 10 képet linkelgeti. :D :D
zotya975 Elküldve Március29, 2013 Elküldve Március29, 2013 Olajszint ellenőrző csavart kinek mennyire volt nehéz kiszedni? Mert én akármivel próbáltam inkább a csavar fejét akarta elnyalni minthogy meglazuljon... Elég könnyen megindult. Ugyan már! Mindig ugyanazt a 10 képet linkelgeti. :D :D Tegyél próbára.... :D amúgy egy csomó kép úgy készült hogy vki kérdezte nincs valakinek képe erről, meg arról...még nincs de mingyá lesz. :icon1:
Omlastamas Elküldve Március31, 2013 Elküldve Március31, 2013 Szevasztok! Lenne egy hülye kérdésem :) Ha kihúzom a féltengelyt a váltóból, akkor kifolyik az olaj? Sok locsolót mindenkinek!
hetyke Elküldve Március31, 2013 Elküldve Március31, 2013 Szevasztok! Lenne egy hülye kérdésem :) Ha kihúzom a féltengelyt a váltóból, akkor kifolyik az olaj? Sok locsolót mindenkinek! Ez tényleg hülye kérdés! :D Ha letöröd a teás bögréd fülét, akkor kijön belőle a tea? :) Vagy inkább jobban érzékeltetem... Ha kicsavarod a gyújtógyertyát a hengerből, akkor kifolyik a benzin a tankból? :) Ez is hülye példa... Várj! Ha leszereled a ventillátort a hűtőről, akkor elfolyik a hűtővíz? :) Kb hasonló dolog... Egy külön alkatrész a féltengely, ami nem a váltó része, csak közvetít a váltó, és a kerékagy közt... Érthető így? :)
aholy Elküldve Március31, 2013 Elküldve Március31, 2013 Ez tényleg hülye kérdés! :D Ha letöröd a teás bögréd fülét, akkor kijön belőle a tea? :) Vagy inkább jobban érzékeltetem... Ha kicsavarod a gyújtógyertyát a hengerből, akkor kifolyik a benzin a tankból? :) Ez is hülye példa... Várj! Ha leszereled a ventillátort a hűtőről, akkor elfolyik a hűtővíz? :) Kb hasonló dolog... Egy külön alkatrész a féltengely, ami nem a váltó része, csak közvetít a váltó, és a kerékagy közt... Érthető így? :) lehet hülyeség, de a féltengely az ugyebár a difihez csatlakozik, ami meg ha minden igaz a váltó olajban fut? vagy nem így van?
hetyke Elküldve Március31, 2013 Elküldve Március31, 2013 lehet hülyeség, de a féltengely az ugyebár a difihez csatlakozik, ami meg ha minden igaz a váltó olajban fut? vagy nem így van? De a féltengely cserélhető... :) Google-ba írd be, hogy Astra váltó, és a képekre kattints! Utána keress rá, hogy astra féltengely! Egyből le fog esni, hogy a 2 cumó összedugható! :) És persze a szimeringek meggátolják, hogy a váltóban lévő pohár mellett kifolyhasson az olaj... bonthatóra csinálták, hogy cserélhető legyen. Láttál már traktor kardántengelyt? Az is bontható! Bármikor leszedhető a gépről, és nem jön ki az olaj. Az autó olyan, mint a lego! Csak nem gyerekek játszanak vele, meg a gyárban összerakják, ne otthon kelljen! :D
zotya975 Elküldve Április1, 2013 Elküldve Április1, 2013 Szevasztok! Lenne egy hülye kérdésem :) Ha kihúzom a féltengelyt a váltóból, akkor kifolyik az olaj? Sok locsolót mindenkinek! Elméletileg igen, de általában úgyis lecsökken a szint évek alatt annyira hogyha nincs után töltve akkor nem fog kifolyni, csak arra vigyázz hogy amikor kirántod ne essen le, főleg ne a koszba.
aholy Elküldve Április1, 2013 Elküldve Április1, 2013 De a féltengely cserélhető... :) Google-ba írd be, hogy Astra váltó, és a képekre kattints! Utána keress rá, hogy astra féltengely! Egyből le fog esni, hogy a 2 cumó összedugható! :) És persze a szimeringek meggátolják, hogy a váltóban lévő pohár mellett kifolyhasson az olaj... bonthatóra csinálták, hogy cserélhető legyen. Láttál már traktor kardántengelyt? Az is bontható! Bármikor leszedhető a gépről, és nem jön ki az olaj. Az autó olyan, mint a lego! Csak nem gyerekek játszanak vele, meg a gyárban összerakják, ne otthon kelljen! :D láttam már élőben is, és folyt az olaj.....
J0hnny Elküldve Április1, 2013 Elküldve Április1, 2013 Tessék egy tiszta nagy edény alátenni és egy határozott hirtelen rántással kivenni.
stirlitz Elküldve Április4, 2013 Elküldve Április4, 2013 Vmikor olvastam, hogy a váltóba automata olajat öntsünk, minek mé? az jobb? (sima F13as a váltó) pl ez: https://cromax.hu/opel/astra-f-1991-2002-/150000000-olajfolyadek/151670000-olaj/151670689-valtoolaj/?limitstart=0 kb ugyanannyi mint a sima https://cromax.hu/-/187672-valtoolaj-opel
rpetya Elküldve Április4, 2013 Elküldve Április4, 2013 Vmikor olvastam, hogy a váltóba automata olajat öntsünk, minek mé? az jobb? (sima F13as a váltó) pl ez: https://cromax.hu/opel/astra-f-1991-2002-/150000000-olajfolyadek/151670000-olaj/151670689-valtoolaj/?limitstart=0 kb ugyanannyi mint a sima https://cromax.hu/-/187672-valtoolaj-opel nem javasolt: http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/070911b/ Régebben volt egy másik cikk (azt most nem találtam), aszerint átmenetileg nagyon jó lesz a váltásfíling, de hosszútávon halálos a váltónak. üdv P.
Omlastamas Elküldve Április4, 2013 Elküldve Április4, 2013 na most akkor hülye kérdés volt? :) köszi amúgy srácok, én is úgy emlékeztem, hogy kifolyik, mert a szimmering a belső féltengelycsonkra zár rá... no mind1, veszek váltóolajat :).....
zotya975 Elküldve Április5, 2013 Elküldve Április5, 2013 na most akkor hülye kérdés volt? :) köszi amúgy srácok, én is úgy emlékeztem, hogy kifolyik, mert a szimmering a belső féltengelycsonkra zár rá... no mind1, veszek váltóolajat :)..... Valamennyi kifolyhat de nem nagyon szokott a szint általában lejjebb van. Nekem pölö egy csepp sem jött ki.
Gabibácsi Elküldve Április5, 2013 Elküldve Április5, 2013 Valamennyi kifolyhat de nem nagyon szokott a szint általában lejjebb van. Nekem pölö egy csepp sem jött ki. ennyi? sehol egy kép? csalódtam... :D
zotya975 Elküldve Április5, 2013 Elküldve Április5, 2013 ennyi? sehol egy kép? csalódtam... :D Magáról a szerelésről nem készült...
spzoli Elküldve Április5, 2013 Elküldve Április5, 2013 Magáról a szerelésről nem készült... Ez nem a tarcsi ugye? :D
zotya975 Elküldve Április5, 2013 Elküldve Április5, 2013 Ez nem a tarcsi ugye? :D De igen most már az, mivel amit vettem ez bent van a kocsiban.
mocsa1 Elküldve Április15, 2013 Elküldve Április15, 2013 Sziasztok! Nagyon örültem, hogy rátaláltam erre a fórumra, mert a leírások alapján 5 perces munkával meg tudtam javítani a pontatlan váltómat stift cserével. Pedig nem vagyok nagy autószerelő... Gumigyűrűt is cseréltem a váltókaron, bár utólag úgy tűnik, a réginek sem volt semmi baja. Viszont lenne még egy problémám. A váltókar ezek után is lötyög oldalra, ha sebességbe rakom. Úgy látom, ez amiatt van, hogy az a műanyag összekötő "híd" (nem tudom, hogy hívják), amibe a váltókar alsó végét bedugom, oldalra el tud mozdulni. Ez a "híd" ugyebár olyan, mint egy forgó tengely, és mivel rövidebb a kelleténél (nem tölti ki a rendelkezésre álló helyet), engedi a váltókart jobbra-balra lötyögni. Ez normális? Vagy lehet ez a "hidat" is cserélni? Netes alkatrész boltokban egyelőre nem találtam ilyet. Egyébként nekem nem olyan a váltókarom alul, mint a GYIK-ben a váltórudazat beállításos fotón. Nekem egy vastag tengely jön be a motortérből, aminek a végén van egy gyűrű és ebbe dugom be a váltókart. Előre is köszi a tippeket.
Mdani Elküldve Május7, 2013 Elküldve Május7, 2013 Sziasztok! A kérdésem az lenne hogy valaki cserélt-e már a képen látható alkatrészt? Ez egy X16XEL mocival szerelt Astrának a váltómechanikája a motortérben, és itt csatlakozik a mechanika a váltóhoz. Valaki esetleg tud megoldást, hogy ezt a gumit lehet-e valamivel cserélni, vagy a komplett mechanikát kell?(Ami úgy néz ki nem olcsó kb 12e Ft :( ) előre is köszi [url=http://kepfeltoltes.hu/view/130507/20130429429_www.kepfeltoltes.hu_.jpg] [url=http://kepfeltoltes.hu/view/130507/20130429430_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]
Recommended Posts