Róóóland Elküldve November16, 2011 Megoszt Elküldve November16, 2011 Átadható maximális nyomaték...pl F13 130Nm. Köszönöm, immár világos mint a nap! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve November17, 2011 Megoszt Elküldve November17, 2011 Lehet, hogy most nagy butaságot kérdezek, bocs érte. De azokból, amiket leírtatok, nekem F13-as váltóm lehet. Jelenlegi áttételezésnél a 100-as tempónál kicsivel többet forog a motor mint 2500 rpm. Meg lehetne oldani az ötödiket úgy, hogy ne forogjon, csak vagy 2000 rpm-et? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November17, 2011 Megoszt Elküldve November17, 2011 Lehet, hogy most nagy butaságot kérdezek, bocs érte. De azokból, amiket leírtatok, nekem F13-as váltóm lehet. Jelenlegi áttételezésnél a 100-as tempónál kicsivel többet forog a motor mint 2500 rpm. Meg lehetne oldani az ötödiket úgy, hogy ne forogjon, csak vagy 2000 rpm-et? Meglehet, de nagy meló. Vagy végáttételt cserélsz és akkor az összes fokozatban kicsit többet megy ugyanakkora motorfordulaton. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve November17, 2011 Megoszt Elküldve November17, 2011 Lehet, hogy most nagy butaságot kérdezek, bocs érte. De azokból, amiket leírtatok, nekem F13-as váltóm lehet. Jelenlegi áttételezésnél a 100-as tempónál kicsivel többet forog a motor mint 2500 rpm. Meg lehetne oldani az ötödiket úgy, hogy ne forogjon, csak vagy 2000 rpm-et? Nekem az F10-em 3000-et pörög 100-nál....... :lol: Ezért lenne jó tudni, hogy jó lenne-e az F16-os váltó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve November17, 2011 Megoszt Elküldve November17, 2011 Lehet, hogy most nagy butaságot kérdezek, bocs érte. De azokból, amiket leírtatok, nekem F13-as váltóm lehet. Jelenlegi áttételezésnél a 100-as tempónál kicsivel többet forog a motor mint 2500 rpm. Meg lehetne oldani az ötödiket úgy, hogy ne forogjon, csak vagy 2000 rpm-et? Itt tudtok nézelődni váltó ügyben. :lol: Ez az F13-as váltókról van, de ott van a többi is. ;) Az F10 ..13 ..15 csak típust ad meg ill. nyomatékot, ahogy J0hnny is írta. Az adott sebességhez tartozó fordulatszám a CR / WR áttételezéstől és a végáttételtől függ. Az oldalon ezek is megvannak. Érdemes megnézni a mostani váltót és cserélni kisebb végáttételűre, ez a legegyszerűbb. pl. 4,18 -> 3,94 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve November27, 2011 Megoszt Elküldve November27, 2011 Ma szereztem :lol: F13 Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve November27, 2011 Megoszt Elküldve November27, 2011 Ma szereztem :lol: F13 Na közbe meg szereztema cuccokat amik kellenek az esedékes kullissza felújításhoz. Név és cikkszám is van. Uhogy ha kell majd szój. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ptomi82 Elküldve December15, 2011 Megoszt Elküldve December15, 2011 Sziasztok! Az F20-as váltóba jó az F16-oshoz való féltengely? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve December15, 2011 Megoszt Elküldve December15, 2011 Na közbe meg szereztema cuccokat amik kellenek az esedékes kullissza felújításhoz. Név és cikkszám is van. Uhogy ha kell majd szój. Helló engem érdekelne mert nekem is kéne cserélni ezt azt csak előbb kéne a motyót meg venni aztán szét szedni . Ha el küldenéd pü-ben meg köszönném . Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve December16, 2011 Megoszt Elküldve December16, 2011 Helló engem érdekelne mert nekem is kéne cserélni ezt azt csak előbb kéne a motyót meg venni aztán szét szedni . Ha el küldenéd pü-ben meg köszönném . Köszi. Van 1 fölös F13-as váltóm. Nem érdekel? Olcsón megszámítom. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve December17, 2011 Megoszt Elküldve December17, 2011 Na közbe meg szereztema cuccokat amik kellenek az esedékes kullissza felújításhoz. Név és cikkszám is van. Uhogy ha kell majd szój. :lol: Sok sikert hozzá ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve December17, 2011 Megoszt Elküldve December17, 2011 Van 1 fölös F13-as váltóm. Nem érdekel? Olcsón megszámítom. :lol: Mennyire ócsó? 1darab? Szent István? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve December17, 2011 Megoszt Elküldve December17, 2011 Mennyire ócsó? 1darab? Szent István? Neked is F10-ed van??? Ma mentem a géppel nagyon ######a, jó ez az F13-as váltó :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve December17, 2011 Megoszt Elküldve December17, 2011 Neked is F10-ed van??? Ma mentem a géppel nagyon ######a, jó ez az F13-as váltó :lol: Nem tom mim van:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve December17, 2011 Megoszt Elküldve December17, 2011 Mennyire ócsó? 1darab? Szent István? Áll az alku. :D Karácsonyi akció. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve December17, 2011 Megoszt Elküldve December17, 2011 Az olyan mind1, hogy F10 F13 F15 vagy F17, mindegyikből van rövid és hosszú áttételezésű is. A rövid áttételezésű C betűvel kezdődőkből 3.55 a leghosszabb végáttétel, evvel forog a kocsi 105-nél 3000-et kb. Aminek W-vel kezdődik a kódja azoknak a fokozatai távolabb vannak egymástól, abból a 4.18-as végáttételű forog 105-nél 3000-et. A kis váltókból a leghosszabb a w355, és az dieselekben van, benzineshez max a w394 szokott lenni, esetleg w374. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December17, 2011 Megoszt Elküldve December17, 2011 Az olyan mind1, hogy F10 F13 F15 vagy F17, mindegyikből van rövid és hosszú áttételezésű is. A rövid áttételezésű C betűvel kezdődőkből 3.55 a leghosszabb végáttétel, evvel forog a kocsi 105-nél 3000-et kb. Aminek W-vel kezdődik a kódja azoknak a fokozatai távolabb vannak egymástól, abból a 4.18-as végáttételű forog 105-nél 3000-et. A kis váltókból a leghosszabb a w355, és az dieselekben van, benzineshez max a w394 szokott lenni, esetleg w374. F16-ost kihagytad a sorból, miért? :lol: Dízelekben ez is van (tudtommal főként isuzu dízelben) és 1.8, 2.0 benzinesekben. Nekem most F15 van, W-s. Szereztem ma egy F16-ost (C18NZ-n volt) ha cserélném jobb lenne? mi változna? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December17, 2011 Megoszt Elküldve December17, 2011 F16-ost kihagytad a sorból, miért? :lol: Dízelekben ez is van (tudtommal főként isuzu dízelben) és 1.8, 2.0 benzinesekben. Nekem most F15 van, W-s. Szereztem ma egy F16-ost (C18NZ-n volt) ha cserélném jobb lenne? mi változna? :D Ugyanolyan sebességhez többet kéne forognia a motorodnak benzines váltóval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December17, 2011 Megoszt Elküldve December17, 2011 Ugyanolyan sebességhez többet kéne forognia a motorodnak benzines váltóval. Akkor ez felejtős... Köszi! (de az az érdekes, hogy az isuzu-n is ugyanilyen váltó van, F16-os, és az kevesebbet pörög - legalábbis fordulatszámmérő óra szerint - mint a dtl-em, bár lehet a motorkülönbség miatt is ez) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December18, 2011 Megoszt Elküldve December18, 2011 Akkor ez felejtős... Köszi! (de az az érdekes, hogy az isuzu-n is ugyanilyen váltó van, F16-os, és az kevesebbet pörög - legalábbis fordulatszámmérő óra szerint - mint a dtl-em, bár lehet a motorkülönbség miatt is ez) Maga az Fxx szám önmagában nem jellemzi az áttételt, mindegyikből van többféle végáttételű változat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December18, 2011 Megoszt Elküldve December18, 2011 Az olyan mind1, hogy F10 F13 F15 vagy F17, mindegyikből van rövid és hosszú áttételezésű is. A rövid áttételezésű C betűvel kezdődőkből 3.55 a leghosszabb végáttétel, evvel forog a kocsi 105-nél 3000-et kb. Aminek W-vel kezdődik a kódja azoknak a fokozatai távolabb vannak egymástól, abból a 4.18-as végáttételű forog 105-nél 3000-et. A kis váltókból a leghosszabb a w355, és az dieselekben van, benzineshez max a w394 szokott lenni, esetleg w374. Na ezt voltam lusta leírni! :lol: Köszi Tom! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve December18, 2011 Megoszt Elküldve December18, 2011 Na ezt voltam lusta leírni! :D Köszi Tom! :devlish: Az új motort majd F15 C355-el rakom össze, sokat gondolkodtam mi legyen, végül arra jutottam utcán pont jó lesz, legfeljebb ha zavar a búgás autópályán csináltatok hozzá a c és a w közti félúton lévő 5. fogaskerékpárt. A w-s 5. már agyament hosszú lenne. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve December21, 2011 Megoszt Elküldve December21, 2011 2 ünnep között csoporttengelyt és váltóházat cserélek, összelegózok egy váltót. Ha van rá igény végigfotózom az összes lépést, ha netán később valaki váltót szeretne szerelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December21, 2011 Megoszt Elküldve December21, 2011 2 ünnep között csoporttengelyt és váltóházat cserélek, összelegózok egy váltót. Ha van rá igény végigfotózom az összes lépést, ha netán később valaki váltót szeretne szerelni. Kiváncsian várom a beszámolót, azonnal szerkesztem a GyiK-ba befelé. :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve December21, 2011 Megoszt Elküldve December21, 2011 2 ünnep között csoporttengelyt és váltóházat cserélek, összelegózok egy váltót. Ha van rá igény végigfotózom az összes lépést, ha netán később valaki váltót szeretne szerelni. Az jó lenne. :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts