Nagymate Elküldve Május10, 2010 Megoszt Elküldve Május10, 2010 Végig olvastam a GYIK-et ot vagy mit :lol: de nem találtam arról semmit hogy a váltóban milyen időközönként ajánlatos cserélni az olajat astra F 94 1.4i . meg hol kell leengedni :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május10, 2010 Megoszt Elküldve Május10, 2010 Végig olvastam a GYIK-et ot vagy mit :lol: de nem találtam arról semmit hogy a váltóban milyen időközönként ajánlatos cserélni az olajat astra F 94 1.4i . meg hol kell leengedni :devlish: Mert normál esetben nem kell cserélni. Ha valami miatt, elfolyik, vagy történik valami akkor igen, gyárival lehet feltölteni, de egyébként nem kell cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május11, 2010 Megoszt Elküldve Május11, 2010 Végig olvastam a GYIK-et ot vagy mit :lol: de nem találtam arról semmit hogy a váltóban milyen időközönként ajánlatos cserélni az olajat astra F 94 1.4i . meg hol kell leengedni :devlish: Leengedni csak a váltó aljának a leszedésével lehet, feltölteni fent a műanyag kupak alatt szuszogón kell, mennyiség, ahogy előttem írták 1.5 liter, csakis GM. És akkor kell cserélni ha gondoldod, mert gyárilag nincs előírva. Szintellenőrző csavar a rövid féltengely mögött, a lyuk pereme alatt 2 cm-re legyen az olajszint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május11, 2010 Megoszt Elküldve Május11, 2010 17D szívódieselben (opel motoros) lehet diffi olajszintet nézni ha igen akkor hol? Azért kérdezem mert olyan jelenség van alacsony fodulatszámon bármelyik fokozatban ha gázt adok akkor ilyen morgó hang jön elő, arra gondoltam nem-e okozhatja a diffi vagy a váltómű olaj hiánya esetleg cserélni kellene. A képen a féltengely mögött láthatod a nívó csavart (szerintem mindegyiken ott van :lol: ) Nekem mikor megvettem szinte nem is volt benne olyaj, de semmi sem hallatszott / érződött. :lol: A tegnap meg kicseréltem a kis szimeringet, meg a stiftet a váltónál, nekem ott szökött az olaj... mostmár megoldódott ez a probléma is. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május11, 2010 Megoszt Elküldve Május11, 2010 Lassacskán kellene kuplungot újítanom, nem nagyon akarom halogatni! Milyet kellene vegyek? :devlish: unixéknál néztem , de van több féle méret/számozás. ilyet hozott ki Ezek mit jelentenek?: fogszám: 24 O:215 fogszám: 24 O:200 fogszám: 14 O:200 fogszám: 14 O:190 nemigazán látok bele milyet is kellene vennem... A Hans-Pries elfogadható márka? :lol: Mit célszerű még cserélni, ha már meg lesz bontva? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Lassacskán kellene kuplungot újítanom, nem nagyon akarom halogatni! Milyet kellene vegyek? :devlish: unixéknál néztem , de van több féle méret/számozás. ilyet hozott ki Ezek mit jelentenek?: fogszám: 24 O:215 fogszám: 24 O:200 fogszám: 14 O:200 fogszám: 14 O:190 nemigazán látok bele milyet is kellene vennem... A Hans-Pries elfogadható márka? :lol: Mit célszerű még cserélni, ha már meg lesz bontva? :lol: A fogszám a nyelestengely bordáinak számát jelenti, a 3jegyű meg a tárcsa átmérőjét mm-ben Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Lassacskán kellene kuplungot újítanom, nem nagyon akarom halogatni! Milyet kellene vegyek? :devlish: unixéknál néztem , de van több féle méret/számozás. ilyet hozott ki Ezek mit jelentenek?: fogszám: 24 O:215 fogszám: 24 O:200 fogszám: 14 O:200 fogszám: 14 O:190 nemigazán látok bele milyet is kellene vennem... A Hans-Pries elfogadható márka? :lol: Mit célszerű még cserélni, ha már meg lesz bontva? :lol: Inkább a Sachs. Lehet, hogy drágább de többet is bír mint a többi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nagymate Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Mert normál esetben nem kell cserélni. Ha valami miatt, elfolyik, vagy történik valami akkor igen, gyárival lehet feltölteni, de egyébként nem kell cserélni. Köszönöm a választ, user manualban sem találtam erre vonatkozóan információt, gond nincs vele úgyhogy akkor nem cserélem :devlish: Csak gondoltam 230.000 km után érdemes utánajárni hogy kell-e egyáltalán. Egy észrevétel: Évente egyszer megcsinálja azt egy napig hogy a megszokottnál 10x könnyebben működik a váltó , aztán helyreáll. Ez a dolog nagyon ritka és rövid ideig áll fenn. Találkozott már valaki ilyennel? (A váltó tökéletesen működik.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Inkább a Sachs. Lehet, hogy drágább de többet is bír mint a többi. Én benyaltam belőle egy hamisat. Csak óvatosan :lol: Egy nem olyan nagyon húha márka, amiből eredetit kapsz, még mindig jobb mint a kamu szépnevű :lol: Köszönöm a választ, user manualban sem találtam erre vonatkozóan információt, gond nincs vele úgyhogy akkor nem cserélem :lol: Csak gondoltam 230.000 km után érdemes utánajárni hogy kell-e egyáltalán. Egy észrevétel: Évente egyszer megcsinálja azt egy napig hogy a megszokottnál 10x könnyebben működik a váltó , aztán helyreáll. Ez a dolog nagyon ritka és rövid ideig áll fenn. Találkozott már valaki ilyennel? (A váltó tökéletesen működik.) Nekem havonta többször is, de csak pár órára. Meg ne kérdezd hogy miért, én a hőmérsékletre fogtam egy darabig, de azóta volt már hidegben is, melegben is ilyen úgyhogy nemtudom :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 A fogszám a nyelestengely bordáinak számát jelenti, a 3jegyű meg a tárcsa átmérőjét mm-ben Akkor ezt úgy kell venni, hogy előtte lebontom, és megszámolom a fogakat, és megmérem a tárcsaátmérőt? Inkább a Sachs. Lehet, hogy drágább de többet is bír mint a többi. Én benyaltam belőle egy hamisat. Csak óvatosan :lol: Egy nem olyan nagyon húha márka, amiből eredetit kapsz, még mindig jobb mint a kamu szépnevű :lol: Sokszor tapasztaltam már ilyet én is, hogy szép, jó név, de rossz minőség. Nem biztos, hogy 2x annyit fizetnék érte... Szerintem a Hans-Pries is kibír 100.000 km-t, az meg soká megy bele (ha egyáltalán megy majd még annyit :devlish: ) Csak félek, hogy már nagyon kopott lehet a tárcsa, és egyszercsak megadja magát! :lol: Apropó: csak akkor lehet ezt ellenőrizni ugye, ha leszedem? vagy másképp is? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Akkor ezt úgy kell venni, hogy előtte lebontom, és megszámolom a fogakat, és megmérem a tárcsaátmérőt? Sokszor tapasztaltam már ilyet én is, hogy szép, jó név, de rossz minőség. Nem biztos, hogy 2x annyit fizetnék érte... Szerintem a Hans-Pries is kibír 100.000 km-t, az meg soká megy bele (ha egyáltalán megy majd még annyit :devlish: ) Csak félek, hogy már nagyon kopott lehet a tárcsa, és egyszercsak megadja magát! :lol: Apropó: csak akkor lehet ezt ellenőrizni ugye, ha leszedem? vagy másképp is? :lol: Ha ablakos a váltód akkor csak ki kell nyitni és belesni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Ha ablakos a váltód akkor csak ki kell nyitni és belesni :lol: Sajna nem. :lol: :lol: Az enyém így néz ki. (Az 1.6-osé bezzeg ablakos. :devlish: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Ha ablakos a váltód akkor csak ki kell nyitni és belesni :devlish: Azt mondjuk megnézném, hogy hogyan mérsz tárcsa átmérőt az "ablakon" keresztül. Ha ennyiféle van akkor marad a szétszed és visz mintát. Legalábbis mi így szoktuk és akkor kevés a csalódás meg a súrlódás meg a mérgelődés meg az időhúzás meg a....meg a... Vagy ha nincs idő a javításra (csak nagyon szűkös) akkor megvesz minden félét, majd ami nem kell azt vissza visz. Ez persze előzetes megegyezés kérdése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Azt mondjuk megnézném, hogy hogyan mérsz tárcsa átmérőt az "ablakon" keresztül. Ha ennyiféle van akkor marad a szétszed és visz mintát. Legalábbis mi így szoktuk és akkor kevés a csalódás meg a súrlódás meg a mérgelődés meg az időhúzás meg a....meg a... Vagy ha nincs idő a javításra (csak nagyon szűkös) akkor megvesz minden félét, majd ami nem kell azt vissza visz. Ez persze előzetes megegyezés kérdése. Áh, szétkapjuk, és viszek, mérek! :lol: Úgy a biztos! (habár most még kap a jövő héten 2500 km-t, remélem kibírja! :devlish:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Sajna nem. :lol: :lol: Az enyém így néz ki. (Az 1.6-osé bezzeg ablakos. :devlish: ) Akkor vegyél egyhatot :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Akkor vegyél egyhatot :lol: A donorét mondtam, hogy azon bezzeg olyan van. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Eddi18 Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 Sziasztok! Azt szeretném megtudni,hol vannak a váltóolaj leengedő és betöltő nyílásai.A motor c14se. Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Május15, 2010 Megoszt Elküldve Május15, 2010 Sziasztok! Azt szeretném megtudni,hol vannak a váltóolaj leengedő és betöltő nyílásai.A motor c14se. Köszi. Szia! Nagyon sokszor volt szó róla, olvasgass egy kicsit vissza. Pl. Zotya hozzászólása: 2010-03-26 - 13:53 Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidka2 Elküldve Május20, 2010 Megoszt Elküldve Május20, 2010 sziasztok! télen tapasztaltam hogy nagy hidegben alig vette a sebességi fokozatokat nagyon nehezen lehetett váltani meg betenni sebességbe úgy gondolom hogy a hajtómű olaj dermedhetett le. Az lenne a kérdésem hogy gyárilag milyen viszkozitású olaj kell bele? És Milyet ajánlatok hozzá ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május20, 2010 Megoszt Elküldve Május20, 2010 sziasztok! télen tapasztaltam hogy nagy hidegben alig vette a sebességi fokozatokat nagyon nehezen lehetett váltani meg betenni sebességbe úgy gondolom hogy a hajtómű olaj dermedhetett le. Az lenne a kérdésem hogy gyárilag milyen viszkozitású olaj kell bele? És Milyet ajánlatok hozzá ? 80W90 és gyári GM a javasolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Május20, 2010 Megoszt Elküldve Május20, 2010 sziasztok! télen tapasztaltam hogy nagy hidegben alig vette a sebességi fokozatokat nagyon nehezen lehetett váltani meg betenni sebességbe úgy gondolom hogy a hajtómű olaj dermedhetett le. Az lenne a kérdésem hogy gyárilag milyen viszkozitású olaj kell bele? És Milyet ajánlatok hozzá ? Persze az olaj is megdermedt de van még 2 lehetőség. Váltórudazat beállítás és stift csere. GYIK-ban megtalálsz mindent de olvasgass bele a sebváltó topicba is, mert oldalakon keresztül veséztük a témát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bucsistvan Elküldve Május25, 2010 Megoszt Elküldve Május25, 2010 Sziasztok, Lenne egy kérdésem a sebességváltóval kapcsolatban. 50-es sebességgel haladva hármasban 2000 fordulaton vagyok, négyesben pedig 2000 alatt. Lehet, hogy a műszerek rosszak? Van aki azt mondja, hogy ne menjek 2000 alatt, akkor pedig hármasban kellene menjek 50-nel ha a műszerek jól mutatnak? Opel Astra F Caravan, x16xel motor. Nem értek a sebességváltóhoz. Ez lehetséges vagy hibás eredményeket kapok? Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május25, 2010 Megoszt Elküldve Május25, 2010 Sziasztok, Lenne egy kérdésem a sebességváltóval kapcsolatban. 50-es sebességgel haladva hármasban 2000 fordulaton vagyok, négyesben pedig 2000 alatt. Lehet, hogy a műszerek rosszak? Van aki azt mondja, hogy ne menjek 2000 alatt, akkor pedig hármasban kellene menjek 50-nel ha a műszerek jól mutatnak? Opel Astra F Caravan, x16xel motor. Nem értek a sebességváltóhoz. Ez lehetséges vagy hibás eredményeket kapok? Köszönöm. Nah akkor mi is a probléma? ;) :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május25, 2010 Megoszt Elküldve Május25, 2010 Sziasztok, Lenne egy kérdésem a sebességváltóval kapcsolatban. 50-es sebességgel haladva hármasban 2000 fordulaton vagyok, négyesben pedig 2000 alatt. Lehet, hogy a műszerek rosszak? Van aki azt mondja, hogy ne menjek 2000 alatt, akkor pedig hármasban kellene menjek 50-nel ha a műszerek jól mutatnak? Opel Astra F Caravan, x16xel motor. Nem értek a sebességváltóhoz. Ez lehetséges vagy hibás eredményeket kapok? Köszönöm. Szerintem meg függ attól, hogy milyen terepen mész. Ha vízszintes útfelület, akkor lehet alacsonyabb fordulat is magasabb fokozatban (5-öst azért ne), amivel kényelmesen utazol városban és haladsz. Amúgy szerintem nem rosszak a műszereid. Hasonlókat alkot az enyém is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Május26, 2010 Megoszt Elküldve Május26, 2010 Sziasztok, Lenne egy kérdésem a sebességváltóval kapcsolatban. 50-es sebességgel haladva hármasban 2000 fordulaton vagyok, négyesben pedig 2000 alatt. Lehet, hogy a műszerek rosszak? Van aki azt mondja, hogy ne menjek 2000 alatt, akkor pedig hármasban kellene menjek 50-nel ha a műszerek jól mutatnak? Opel Astra F Caravan, x16xel motor. Nem értek a sebességváltóhoz. Ez lehetséges vagy hibás eredményeket kapok? Köszönöm. Sztem sincsen a műszereidnek semmi baja. Ha egyenes az út és nem kell gyorsítgatni, csak egyenletesen haladni épp érintet gázpedállal akkor nyugodtan mehetsz 2000 alatt is. Én van hogy városban 5-el araszolgatásnál alapjáraton közlekedek. Lehet nem olyan jó a motrnak, de kisebb bajt csinálok vele mintha 2ezres fordulaton kuplung csúsztatással, meg elindul-megáll módszerrel koptatnám feleslegesen a kuplungot meg a fékeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts