Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Sebességváltó

Sámli

Recommended Posts

Lehet nagyon érik nálam is egy kuplung szerviz. Piszok nehéz benyomni a kuplungot, pedig nemrég cseréltettem bowdent, de semmit sem javult a helyzet. Ha lekapom alul a takarólemezt, lehet látni mennyire kopott a kuplungtárcsa?

Az is lehet csak kenőanyagra van szűksége. Unalmas pillanataidban végy egy váltó felöli főtengelyszimmeringet és kapd le a váltót, zsírozd be a mozgó alkatrészeket és egyben cseréld a szimmeringet. Olcsóbb megoldás és ha csak az a panasz, hogy nehezen müxik az még nem ok a cserére. :)

Megosztás:

Az is lehet csak kenőanyagra van szűksége. Unalmas pillanataidban végy egy váltó felöli főtengelyszimmeringet és kapd le a váltót, zsírozd be a mozgó alkatrészeket és egyben cseréld a szimmeringet. Olcsóbb megoldás és ha csak az a panasz, hogy nehezen müxik az még nem ok a cserére. :)

Az elején amikor olvastam azthittem az lesz a vége hogy kenje meg a kuplungtárcsát :) :D :D

Megosztás:

Tuti nem fog hetente elmászni a váltórudazat. :) Ha van ennyi kidobni való pénzed próbáld ki. Ha spzoli megvenné akkor tuti jó a cucc :) :D

Miért mászna el a váltórudazat???

Ennyit nem adnék érte.....

De ez csak hosszirányban rövidíti a váltóutat, oldalra nem.

Hát az lehet.

Megosztás:

De ez csak hosszirányban rövidíti a váltóutat, oldalra nem.

Miért mászna el a váltórudazat???

Ennyit nem adnék érte.....

Hát az lehet.

Be is b.szna, nem tudnál rükit tenni :) :) Vagy inaktiválná a felhúzógombot, aztán találd ki hogy most egyesben fog elkaparni, vagy meglepődik a mögötted levő :D

Megosztás:

• 2 weeks later...
Pedál beállítás: megméred centivel mennyit mozdul a pedál alaphelyzet és benyomott helyzet között. Ennek 125-135mm között kell lennie. Ha nem ennyi akkor a váltó tetején látható bowden állítóval utána kell állítani.

Hellotok! Ma délelőtt (vagy holnap :) ) cserélem anyós Astráján a kuplungbowdent. A beállítást így kell elvégezni, ugye? Vagyis mennyire kell megfeszíteni a bowdent?

Megosztás:

Hellotok! Ma délelőtt (vagy holnap :) ) cserélem anyós Astráján a kuplungbowdent. A beállítást így kell elvégezni, ugye? Vagyis mennyire kell megfeszíteni a bowdent?

Igen. Végülis a cseréhez nem kell eltekergetni a csavart. Simán leveszed a régit, felrakod az újat, és ha rendesen kiemel akkor jó. Mondjuk én csak a pedál kiszedése után tudtam kiakasztani a kampót a pedálból, de papírforma szerint nem kell kivenni hozzá.

Megosztás:

Igen. Végülis a cseréhez nem kell eltekergetni a csavart. Simán leveszed a régit, felrakod az újat, és ha rendesen kiemel akkor jó. Mondjuk én csak a pedál kiszedése után tudtam kiakasztani a kampót a pedálból, de papírforma szerint nem kell kivenni hozzá.

Fater is megkínlódott vele múltkor:D igaz ő nem vette ki a pedált. ő is csak levette meg felrakta az újat, azóta tényleg mint a vaj olyan.

Megosztás:

Sziasztok!

Tudnátok segíteni milyen váltó jó az isuzus astrára? F 18 volt rajta de nem nagyon találni bontva. 1997 es évjárat.17dt a motorkód. F16 os jó lehet? Köszi

Nekem a vekiben F16 van és isuzu, akkor biztos jó a tiédbe is. Nekem óra szerint 183 volt a vége (ami kb. 175), nem tudom, hogy mennyit befolyásol a váltó.

Megosztás:

Egy kérdés az mitől lehet, hogy nekem kb. havonta állogatni kell a kuplungon, mert hol nagyon fent hol nagyon bent fog? de csak 1-2őt hajtok az állítón és már jó is.

Esetleg a bowdened szórakozik? Bent van a helyén rendesen a pedálnál? Nem tud kicsuszni? Vagy a váltónál, nem tud elmozogni a helyéről?

Megosztás:

Köszi! Amúgy nem lett jó a bowden, mert amikor ki akartam akasztani a pedálból, akkor láttam, hogy a réginek a vége kampós, az újé meg egyenes végű... :) :) Holnap viszem vissza a Lánghoz, azt mondták ha nem jó kicserélik, csak ne nagyon koszoljam össze. Néztem a neten, a kampós végű ezer-valamennyivel olcsóbb... Hát evvan, legközelebb megnézem, mielőtt kicserélek anyósnak vmit :D De azért befújtam neki a WD40-et, most meg rohadt puha lett- de ha 1 évig úgy ment vele, képzelem milyen lehet az a bowden (ja és még nem görnyedtem annyit autó mellett mint tegnap, mikor behajoltam a pedálhoz :D kanyarba voltam hajolva, majdnem kérdőjel lettem... :D )

Megosztás:

Köszi! Amúgy nem lett jó a bowden, mert amikor ki akartam akasztani a pedálból, akkor láttam, hogy a réginek a vége kampós, az újé meg egyenes végű... :) :) Holnap viszem vissza a Lánghoz, azt mondták ha nem jó kicserélik, csak ne nagyon koszoljam össze. Néztem a neten, a kampós végű ezer-valamennyivel olcsóbb... Hát evvan, legközelebb megnézem, mielőtt kicserélek anyósnak vmit :D De azért befújtam neki a WD40-et, most meg rohadt puha lett- de ha 1 évig úgy ment vele, képzelem milyen lehet az a bowden (ja és még nem görnyedtem annyit autó mellett mint tegnap, mikor behajoltam a pedálhoz :D kanyarba voltam hajolva, majdnem kérdőjel lettem... :D )

Óvatosan a lökőizmoddal, mert az asszony majd zokon veszi :lol:

Megosztás:

Óvatosan a lökőizmoddal, mert az asszony majd zokon veszi :D

Kotsog :) :D

Akkor javítok: ...legközelebb megnézem, mielőtt kicserélek anyós autóján bármit is... Amúgy mondta, hogy megint 3 napig tanulnia kell vezetni, mert megint hozzá kell szoknia a kuplunghoz, mint amikor megvette- akkor a szamara után fulladt le állandóan :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.