Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Sebességváltó

Sámli

Recommended Posts

A tetején csavartam ki a csavart de ott nem volt olaj 1 liter bele ment,csak a kormány rángat de ha benyomom a kuplungot megszűnik.

Anyám borogass!!! Nem mondod hogy csurig töltötted szegény váltót?

Banyek. Ahogy a többiek is elmondták a kormány oldali kereket elforditod jobbra és ott kell lennie a féltengelynél egy olyan csavarnak ami látszólag haszontalan. Nah azt kitekered és leengeded az olajat. Máskor meg elöbb kérdezz és utána cselekedj. Ha nem engeded le a felesleges olajat akkor ki fogja nyomni a szimeringeket a féltengelyeknél, aztán leshetsz. Nem két forint a csere. :lol:

szerk.: A váltó tetején, ahol megy a váltó rudazat is ott van fent egy kis müanyag. Nah az a betöltő lyuk.

Megosztás:

A tetején csavartam ki a csavart de ott nem volt olaj 1 liter bele ment,csak a kormány rángat de ha benyomom a kuplungot megszűnik.

Azért mert nem a tetején kell nézni az olajszintet, ott csak beönteni lehet, az olajszintelenőrző csavar a váltó oldalán van, ahogy írtam a kerékkihajtás mögött.

Megosztás:

a betöltő nyílás alsó széle (de F16/5 -CR 1.6-2.0 motoroknál és F20/5-CR-nél 15 mm-re kell lennie a furat alatt). hát 1 lityi elég sok, de 1,6 L megy bele. kormányrángatás ha szervós, akkor lehet szervó szivattyú v. nincs benn elég szervóolaj

Én anno beletoltam mind a 2 litert,de azért megnéztem már,hogy a könyv mit is mond.

Ime:

v_lt__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Sziasztok

SOS kéne kis segítség ici picit megszívtam feljöttem győrbe este letettem az autót és mire reggel kimentem elfolyt az összes olaj a váltóból a bal-féltengelynél következő lenne a kérdésem milyen olaj való bele és hol kell bele önteni ha esetleg lenne egy kép annak örülnék előre is köszi! Vhogy haza kell jutnom holnap.

F16os WR váltó van rajta előre is köszi!

Üdv Ádám !

Megosztás:

Sziasztok

SOS kéne kis segítség ici picit megszívtam feljöttem győrbe este letettem az autót és mire reggel kimentem elfolyt az összes olaj a váltóból a bal-féltengelynél következő lenne a kérdésem milyen olaj való bele és hol kell bele önteni ha esetleg lenne egy kép annak örülnék előre is köszi! Vhogy haza kell jutnom holnap.

Üdv Ádám !

A válasz itt van, ezen az oldalon :lol: .

Ja, és GM váltóolaj, de ideiglenesen amíg ki nincs javítva a hiba, amilyet kapsz bele.

Megosztás:

láttam h vmi kupakot keressek mindjárt lemegyek megnézem most már csak azt mondjátok meg h milyen olajat tegyek bele ill csak a viszkozitása érdekel hazáig úgy is elfog folyni csak hogy legyen benne vmi mégis

SAE 80w-90

API Gl4, vagy 5, lehetőleg EP hatású (ha már úgy is esélyes a szintcsökkenés)

Megosztás:

Sziasztok

Üdv Ádám !

És miből gondolod, hogy a hazaút felénél nem fog ismét elfogyni belőle az olaj? Ha egy éjszaka alatt elengedte akkor ott komoylan szivárog.

Adj egy kis prolongot bele azt olaj sem kell :lol:

Megosztás:

Sziasztok,

Segitség, hülyeséget csináltam!:-)

3x utánállitottam a kuplungbowdent (ehhez is innen kaptam segitséget), és gondoltam, majd kicserélem, mielött elszakad. Hát ma reggel megtette, a budai alsorakparton, még pont félre tudtam állni. Ügyes vagyok...

Lehetetlen kérdés: nem tudna valamelyikötök segiteni a szerelésben ott helyben ma este, vagy esetleg holnap reggel, bowdent tudok venni, bár csodálkozom az aran, 3500 Ft. Ez reális?

Köszi

Üdv. Zoli

Megosztás:

Sziasztok,

Segitség, hülyeséget csináltam!:-)

3x utánállitottam a kuplungbowdent (ehhez is innen kaptam segitséget), és gondoltam, majd kicserélem, mielött elszakad. Hát ma reggel megtette, a budai alsorakparton, még pont félre tudtam állni. Ügyes vagyok...

Lehetetlen kérdés: nem tudna valamelyikötök segiteni a szerelésben ott helyben ma este, vagy esetleg holnap reggel, bowdent tudok venni, bár csodálkozom az aran, 3500 Ft. Ez reális?

Köszi

Üdv. Zoli

Ha más nincs akkor csörögjél rám, és legrosszabb esetben el tudlak húzni valahova, ha kuplung nélkül nem akarsz menni vele. :lol: úgy néz ki hogy arrafelé melózok ma délután-estefelé. Az árára nemtudok mit mondani, nem emlékszem, mert elég sokmindent kapott akkor amikor azt is :)

Megosztás:

Ha más nincs akkor csörögjél rám, és legrosszabb esetben el tudlak húzni valahova, ha kuplung nélkül nem akarsz menni vele. :lol: úgy néz ki hogy arrafelé melózok ma délután-estefelé. Az árára nemtudok mit mondani, nem emlékszem, mert elég sokmindent kapott akkor amikor azt is :)

Szia, köszi szépen! Én legkorábban 6 kor, vagy kicsit elötte tudnék odaérni. A Margit hidnál van. Tudom, hogy volt valami leirás, hogyan lehet kuplung nélkül menni vele, de szerintem ahhoz még kevés vagyok:-)

Beszéltem egy szerelövel, ö azt mondta, hogy elvileg simán be lehet tenni a bowdent. a magamfajta laikusnak sem nehéz. Telszámodat a profilodnál találom?

Köszi

Zoli

Megosztás:

Szia, köszi szépen! Én legkorábban 6 kor, vagy kicsit elötte tudnék odaérni. A Margit hidnál van. Tudom, hogy volt valami leirás, hogyan lehet kuplung nélkül menni vele, de szerintem ahhoz még kevés vagyok:-)

Beszéltem egy szerelövel, ö azt mondta, hogy elvileg simán be lehet tenni a bowdent. a magamfajta laikusnak sem nehéz. Telszámodat a profilodnál találom?

Köszi

Zoli

Jep.

Amúgy bowdent berakni télleg nem vészes elvileg, csak mivel még nem csináltam ezért lehet hogy az ;) :) Meglátjuk majd hogy hogy lesz. 6 körülre szerintem én is oda tudok menni. Továbbiakat majd PÜ-ben mert kezdünk elOFFolódni :lol:

Megosztás:

Tudom, hogy volt valami leirás, hogyan lehet kuplung nélkül menni vele, de szerintem ahhoz még kevés vagyok:-)

Egyesbe berak, ráindítt, beugrál. Gyorsíttasz, visszengeded a gázt, és amikor úgy érzed, már nem húz, de még nem is motorfékez akkor áttolod kettőbe. És így tovább. Nem nehéz, csak sokat kell gyakorolni. :) Az a baj a kuplungbowden cserével, hogy én pölö csak a pedál kiszedése után tudtam cserélni, mert abban a lyukban ahova be van akasztva a vége van a rugó vége is, és nem engedni kiakasztani a pöcköt. Tehát először a pedált szereltem le, kivettem a rugót, és csak utánna tudtam kiakasztani a végét. Ez meg olyan háttal-behasalás a lábtérbe móka, közben szétvégja a gerinced a küszöb. Már ha érthető voltam. :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.