zotya975 Elküldve Június28, 2009 Elküldve Június28, 2009 Speciel nekem alul elég erősen kellett szemeznem, mire megláttam, utána megint szemezni, hogy el is tudjam olvasni, ami oda van írva. <_< Csak neked, csak itt, és csak most.:
daykiller Elküldve Június28, 2009 Elküldve Június28, 2009 Csak neked, csak itt, és csak most.: Tudom. <_< Nekem is ott van, de alul a végáttétel is oda van írva. :)
Novy Elküldve Június28, 2009 Elküldve Június28, 2009 Csak neked, csak itt, és csak most.: na ez az ami pl nekem nincs így és ott
zotya975 Elküldve Június28, 2009 Elküldve Június28, 2009 na ez az ami pl nekem nincs így és ott Biztos astrád van, nem vmi kínai utánzat? <_< :)
FPepe Elküldve Június28, 2009 Elküldve Június28, 2009 Biztos astrád van, nem vmi kínai utánzat? :) :) classic... Lengyel utánzat :lol: :lol: <_<
pszilaj Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 Hali! Megtudnátok mondani, h milyen eljárás közepette lehet leengedni a váltóműolajat? Mert ki szeretném cserélni. Szerintem az olajban már 136000 km van. 86000-rel vettem és nem hiszem h cserélték előtte. A vezérműszíj is ezt mutatta, mert az sem volt cserélve. :) Érzetre kicsit nehezebben jár. Vagy csak töltsek utána? Mert a szokásos helyen ereszti a levet... Másik kérdés. Csak Opel(GM) olajat rakjak bele vagy jó neki a Metabond GL-4 olaj is?
brezsó Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 Hali! Megtudnátok mondani, h milyen eljárás közepette lehet leengedni a váltóműolajat? Mert ki szeretném cserélni. Szerintem az olajban már 136000 km van. 86000-rel vettem és nem hiszem h cserélték előtte. A vezérműszíj is ezt mutatta, mert az sem volt cserélve. :( Érzetre kicsit nehezebben jár. Vagy csak töltsek utána? Mert a szokásos helyen ereszti a levet... Másik kérdés. Csak Opel(GM) olajat rakjak bele vagy jó neki a Metabond GL-4 olaj is? Nos, állitólag, a gyártó szerint, nem is kéne a váltóban olajat cserélni...de azért ajánlott. A sebességváltóról az alsó lemezt kell lecsavarozni és vigyázni, hogy ne a nyakadba ömöljön a trutyi mert igen büdi az az olaj.. :P Utána visszacsavarozod - nekem nem volt külön tömités, de egyesek irták , hogy van/volt nekik, de nem szokott megsérülni...állitólag mehet vissza - és mehet bele az olaj a szuszogón keresztül. Ha pedig a váltórudazatnál veri ki az olajat akkor a GyIK-ben találsz segitséget a cseréjét illetően. Ajánlott a GM-es váltóolaj. Nem ismerem azt a metabond olajat, viszont azt hiszem Novy cartárs is azt tett bele... :) ...akkor meg biztos megfelel bele az is.. :hiya:
hening Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 Hali! Megtudnátok mondani, h milyen eljárás közepette lehet leengedni a váltóműolajat? Mert ki szeretném cserélni. Szerintem az olajban már 136000 km van. 86000-rel vettem és nem hiszem h cserélték előtte. A vezérműszíj is ezt mutatta, mert az sem volt cserélve. :( Érzetre kicsit nehezebben jár. Vagy csak töltsek utána? Mert a szokásos helyen ereszti a levet... Másik kérdés. Csak Opel(GM) olajat rakjak bele vagy jó neki a Metabond GL-4 olaj is? Nos, állitólag, a gyártó szerint, nem is kéne a váltóban olajat cserélni...de azért ajánlott. A sebességváltóról az alsó lemezt kell lecsavarozni és vigyázni, hogy ne a nyakadba ömöljön a trutyi mert igen büdi az az olaj.. :P Utána visszacsavarozod - nekem nem volt külön tömités, de egyesek irták , hogy van/volt nekik, de nem szokott megsérülni...állitólag mehet vissza - és mehet bele az olaj a szuszogón keresztül. http://lh3.ggpht.com/_HRl2grF06j8/SfQ77vGs.../KĂŠp%20034.jpg Ha pedig a váltórudazatnál veri ki az olajat akkor a GyIK-ben találsz segitséget a cseréjét illetően. Ajánlott a GM-es váltóolaj. Nem ismerem azt a metabond olajat, viszont azt hiszem Novy cartárs is azt tett bele... :) ...akkor meg biztos megfelel bele az is.. :hiya: A metabondot nem ajánlom. Nekem is volt benne, és nem vált be. A GM-mel vaj.
pszilaj Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 Nos, állitólag, a gyártó szerint, nem is kéne a váltóban olajat cserélni...de azért ajánlott. A sebességváltóról az alsó lemezt kell lecsavarozni és vigyázni, hogy ne a nyakadba ömöljön a trutyi mert igen büdi az az olaj.. :P Utána visszacsavarozod - nekem nem volt külön tömités, de egyesek irták , hogy van/volt nekik, de nem szokott megsérülni...állitólag mehet vissza - és mehet bele az olaj a szuszogón keresztül. http://lh3.ggpht.com/_HRl2grF06j8/SfQ77vGs.../KĂŠp%20034.jpg Ha pedig a váltórudazatnál veri ki az olajat akkor a GyIK-ben találsz segitséget a cseréjét illetően. Ajánlott a GM-es váltóolaj. Nem ismerem azt a metabond olajat, viszont azt hiszem Novy cartárs is azt tett bele... :) ...akkor meg biztos megfelel bele az is.. :hiya: Köszinom a választ meg a képet! :(
pszilaj Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 A metabondot nem ajánlom. Nekem is volt benne, és nem vált be. A GM-mel vaj. Okés.
gergolabs Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 Nekem maradt 0,5 L GM-es váltóolaj, ha kell vkinek szóljon. 1 kapucsinóért odaadom. :)
opel16v Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 A metabondot nem ajánlom. Nekem is volt benne, és nem vált be. A GM-mel vaj. Melyik meta volt a tiedben?
pszilaj Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 Nekem maradt 0,5 L GM-es váltóolaj, ha kell vkinek szóljon. 1 kapucsinóért odaadom. :) Nekem sztem pont elég lenne, de kicsit drága lenne elszaladni érte... :( Annyiból vehetek jó pár litert... Nem tudod véletlenül mennyi most literje?
gergolabs Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 Nekem sztem pont elég lenne, de kicsit drága lenne elszaladni érte... :) Annyiból vehetek jó pár litert... Nem tudod véletlenül mennyi most literje? Sztem páran mennek most innen is a Blitzre, ha gondolod megkérek vkit, hogy vigye el.
pszilaj Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 Sztem páran mennek most innen is a Blitzre, ha gondolod megkérek vkit, hogy vigye el. óóó! Ennek nagyon örülnék!!!!!!!!!!!!!!! :( :P :hiya: Hálám üldözni fog!!!! :)
hening Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 Melyik meta volt a tiedben? GL4-es. Kb 1 évig volt benne. Ezidő végére alig tudtam vele váltani.
opel16v Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 GL4-es. Kb 1 évig volt benne. Ezidő végére alig tudtam vele váltani. Érdekes, több ismerősnek is van már ilyen a F13 váltóban, és senki nem panaszkodik hasonlóra. Nekem is meta van a versenyváltóban, de abban GL5 :)
hening Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 Érdekes, több ismerősnek is van már ilyen a F13 váltóban, és senki nem panaszkodik hasonlóra. Nekem is meta van a versenyváltóban, de abban GL5 :) Most tavasszal cseréltem vissza GM-re. Ég és föld a különbség. Nem akarom leszólni, nekem nem jött be. :(
opel16v Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 Most tavasszal cseréltem vissza GM-re. Ég és föld a különbség. Nem akarom leszólni, nekem nem jött be. :( Hát akkor ezt a tapasztalatot is elkönyveltük :) És nem hiányzott belőle, amikor leengedtétek?
hening Elküldve Július29, 2009 Elküldve Július29, 2009 Hát akkor ezt a tapasztalatot is elkönyveltük :) És nem hiányzott belőle, amikor leengedtétek? Nem. 1.5 l jött le belőle. A szimeringet előtte cseréltem, hogy a meta belement.
gergolabs Elküldve Augusztus1, 2009 Elküldve Augusztus1, 2009 óóó! Ennek nagyon örülnék!!!!!!!!!!!!!!! :lol: ^_^ B) Hálám üldözni fog!!!! :huh: Hening kartársnál van az olaj.
hening Elküldve Augusztus1, 2009 Elküldve Augusztus1, 2009 Hening kartársnál van az olaj. Van, de nem adok. ^_^ :huh: :lol:
J0hnny Elküldve Augusztus1, 2009 Elküldve Augusztus1, 2009 Hát akkor ezt a tapasztalatot is elkönyveltük :huh: És nem hiányzott belőle, amikor leengedtétek? Udinak rowe olaj volt benne,úgy kihányta 200km alatt,hogy öröm volt nézni.Váltóolajból csakis gyári!
Recommended Posts