Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Speciel nekem alul elég erősen kellett szemeznem, mire megláttam, utána megint szemezni, hogy el is tudjam olvasni, ami oda van írva. <_<

Csak neked, csak itt, és csak most.:

P6090001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

• 1 month later...
Elküldve

Hali!

Megtudnátok mondani, h milyen eljárás közepette lehet leengedni a váltóműolajat?

Mert ki szeretném cserélni. Szerintem az olajban már 136000 km van. 86000-rel vettem és nem hiszem h cserélték előtte. A vezérműszíj is ezt mutatta, mert az sem volt cserélve. :)

Érzetre kicsit nehezebben jár. Vagy csak töltsek utána? Mert a szokásos helyen ereszti a levet...

Másik kérdés. Csak Opel(GM) olajat rakjak bele vagy jó neki a Metabond GL-4 olaj is?

Elküldve
Hali!

Megtudnátok mondani, h milyen eljárás közepette lehet leengedni a váltóműolajat?

Mert ki szeretném cserélni. Szerintem az olajban már 136000 km van. 86000-rel vettem és nem hiszem h cserélték előtte. A vezérműszíj is ezt mutatta, mert az sem volt cserélve. :(

Érzetre kicsit nehezebben jár. Vagy csak töltsek utána? Mert a szokásos helyen ereszti a levet...

Másik kérdés. Csak Opel(GM) olajat rakjak bele vagy jó neki a Metabond GL-4 olaj is?

Nos, állitólag, a gyártó szerint, nem is kéne a váltóban olajat cserélni...de azért ajánlott. A sebességváltóról az alsó lemezt kell lecsavarozni és vigyázni, hogy ne a nyakadba ömöljön a trutyi mert igen büdi az az olaj.. :P

Utána visszacsavarozod - nekem nem volt külön tömités, de egyesek irták , hogy van/volt nekik, de nem szokott megsérülni...állitólag mehet vissza - és mehet bele az olaj a szuszogón keresztül.

KĂŠp%20034.jpg

Ha pedig a váltórudazatnál veri ki az olajat akkor a GyIK-ben találsz segitséget a cseréjét illetően.

Ajánlott a GM-es váltóolaj. Nem ismerem azt a metabond olajat, viszont azt hiszem Novy cartárs is azt tett bele... :) ...akkor meg biztos megfelel bele az is.. :hiya:

Elküldve
Hali!

Mert ki szeretném cserélni. Szerintem az olajban már 136000 km van. 86000-rel vettem és nem hiszem h cserélték előtte. A vezérműszíj is ezt mutatta, mert az sem volt cserélve. :(

Nos, állitólag, a gyártó szerint, nem is kéne a váltóban olajat cserélni...de azért ajánlott. A sebességváltóról az alsó lemezt kell lecsavarozni és vigyázni, hogy ne a nyakadba ömöljön a trutyi mert igen büdi az az olaj.. :P

Utána visszacsavarozod - nekem nem volt külön tömités, de egyesek irták , hogy van/volt nekik, de nem szokott megsérülni...állitólag mehet vissza - és mehet bele az olaj a szuszogón keresztül.

http://lh3.ggpht.com/_HRl2grF06j8/SfQ77vGs.../KĂŠp%20034.jpg

Ha pedig a váltórudazatnál veri ki az olajat akkor a GyIK-ben találsz segitséget a cseréjét illetően.

Ajánlott a GM-es váltóolaj. Nem ismerem azt a metabond olajat, viszont azt hiszem Novy cartárs is azt tett bele... :) ...akkor meg biztos megfelel bele az is.. :hiya:

A metabondot nem ajánlom. Nekem is volt benne, és nem vált be. A GM-mel vaj.

Elküldve

http://lh3.ggpht.com/_HRl2grF06j8/SfQ77vGs.../KĂŠp%20034.jpg

Köszinom a választ meg a képet! :(

Elküldve
Nekem maradt 0,5 L GM-es váltóolaj, ha kell vkinek szóljon. 1 kapucsinóért odaadom. :)

Nekem sztem pont elég lenne, de kicsit drága lenne elszaladni érte... :(

Annyiból vehetek jó pár litert...

Nem tudod véletlenül mennyi most literje?

Elküldve
Nekem sztem pont elég lenne, de kicsit drága lenne elszaladni érte... :)

Annyiból vehetek jó pár litert...

Nem tudod véletlenül mennyi most literje?

Sztem páran mennek most innen is a Blitzre, ha gondolod megkérek vkit, hogy vigye el.

Elküldve
Sztem páran mennek most innen is a Blitzre, ha gondolod megkérek vkit, hogy vigye el.

óóó!

Ennek nagyon örülnék!!!!!!!!!!!!!!!

:( :P :hiya:

Hálám üldözni fog!!!! :)

Elküldve
GL4-es. Kb 1 évig volt benne. Ezidő végére alig tudtam vele váltani.

Érdekes, több ismerősnek is van már ilyen a F13 váltóban, és senki nem panaszkodik hasonlóra.

Nekem is meta van a versenyváltóban, de abban GL5 :)

Elküldve
Érdekes, több ismerősnek is van már ilyen a F13 váltóban, és senki nem panaszkodik hasonlóra.

Nekem is meta van a versenyváltóban, de abban GL5 :)

Most tavasszal cseréltem vissza GM-re. Ég és föld a különbség. Nem akarom leszólni, nekem nem jött be. :(

Elküldve
Most tavasszal cseréltem vissza GM-re. Ég és föld a különbség. Nem akarom leszólni, nekem nem jött be. :(

Hát akkor ezt a tapasztalatot is elkönyveltük :)

És nem hiányzott belőle, amikor leengedtétek?

Elküldve
Hát akkor ezt a tapasztalatot is elkönyveltük :)

Nem. 1.5 l jött le belőle. A szimeringet előtte cseréltem, hogy a meta belement.

Elküldve
Hát akkor ezt a tapasztalatot is elkönyveltük :huh:

Udinak rowe olaj volt benne,úgy kihányta 200km alatt,hogy öröm volt nézni.Váltóolajból csakis gyári!

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.