Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

F10/4 van de F14-ről még nem hallottam - nem láttam.

Elküldve
Oksa, akkor keresgélek olyat. Kb mennyi lehet a végsebessége egy ilyen váltónak?

Köszi

Áttételek az opelinfos-on. Számolgass

6000-ig forgatva olyan 230 körül. Elég lesz? :) De ha 7-ig forgatod, akkor 260 is akár. :rolleyes:

Ha nem, akkor 3.55-ös véggel keress.

Elküldve
Oksa, akkor keresgélek olyat. Kb mennyi lehet a végsebessége egy ilyen váltónak?

Köszi

Mivel a motorod nem fog tudni lepörögni, valahol 200 alatt persacc :rolleyes:

Elküldve

Sziasztok!

Ma beállítottam a kuplungot úgy ahogy a könyv írja. Kipróbáltam, hát azt hittem nem indulok el soha. Annyira fent fogott a kuplung, hogy azt hittem, hogy a tárcsák nem fognak összeérni sose. Én csináltam valamit rosszul, vagy tényleg ennyire fent kéne fognia a kuplungnak, vagy netán a tárcsám lenne már kopott?

Elküldve
én erre tippelnék...

Más, az én kérdésemre valaki? ( F14-es váltó mit kóstál? ) :rolleyes:

Legjobb tudomásom szerint nincs F14-es váltó.

Elküldve
Nekem 113 Nm a motor nyomatéka, és ehez párositottak egy F10-es váltót! Tehát akkor ez nem a legjobb?

Mit nem értesz?

Az F13 pl max 130 Nm-t. Persze ettől többet is elbír, de nem tanácsos ezt túllépni.

De az is lehet, hogy már volt cserélve a váltód.

http://www.opel-infos.de/

Elküldve
Az oldal alapján F10/5- ös váltóval szerelték, de nekem csak F10-es váltó van benne. Akkor valószinüleg volt cserélve a váltó. Mit jelent a "/5"???

5 sebességest, úgyhogy valszeg ilyened lehet :rolleyes:

Elküldve
F13W-sből annyi van mint égen a csillag. Fogj ki egy olyat, amin 3.74-es vég van.

Elvileg találtam egy F13-ast 374-es véggel. Mit kell néznem rajta, ha megveszem???

Elküldve
Elvileg találtam egy F13-ast 374-es véggel. Mit kell néznem rajta, ha megveszem???

Először is hogy W-s legyen :rolleyes: F13W3.74 :)

Aztán meg nem árt megnézni, hogy kotyog-e a nyelestengely, vagy a difi (belső féltengelycsukló nem árt hozzá).

Elküldve
4.18 vég :)

De nem érdemes F15-ben keresgélni... jóval ritkább.

Ahogy Tsz mondja, F13W váltót kell keresni, abból van annyi mint a szemét, és olcsó :)

Csak azért gondoltam az F15-re, mert B Vekiből még egész fiatal (keveset futott) példányt is ki lehet fogni, F13-ból meg csak öregebbeket sztem... :rolleyes:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.