rtomi Elküldve November14, 2008 Elküldve November14, 2008 Daralo írta: HÁt mi nem szedtük szét csak le engedtük a váltó olajat és bele töltöttük az újat. Nem láttunk ott semmilyen szüröt. A motor olajét azt 1böl megtaláltuk. Lehet hogy valamit rosszul csináltunk vagy kihagytunk? Írja,hogy a szűrő a váltóban van. Tehát nem kellene egy álltalános olajcserekor cserélni mert akkor kívülre tették volna. :lol:
amavisca Elküldve November20, 2008 Elküldve November20, 2008 Hali! Váltóolajat cserélnék az astrámban!C16Nz, hány liter kell bele?Milyen olaj?És hogy cserélem le? :lol: Köszke
opel16v Elküldve November20, 2008 Elküldve November20, 2008 amavisca írta: Hali! Váltóolajat cserélnék az astrámban!C16Nz, hány liter kell bele?Milyen olaj?És hogy cserélem le? :lol: Köszke 1.6L megy bele. GM kéziváltóolaj kell bele. Esetleg Metabond GL-4 váltóolaj. Mással inkább ne kísérletezz. Alul a kartert kell lecsavarozni, ott tudod leengedni. Felül a szuszogót kell lecsavarni, ott lehet betölteni.
amavisca Elküldve November21, 2008 Elküldve November21, 2008 opel16v írta: 1.6L megy bele. GM kéziváltóolaj kell bele. Esetleg Metabond GL-4 váltóolaj. Mással inkább ne kísérletezz. Alul a kartert kell lecsavarozni, ott tudod leengedni. Felül a szuszogót kell lecsavarni, ott lehet betölteni. Alul a kartert kell lecsavarozni, ott tudod leengedni. Felül a szuszogót kell lecsavarni, ott lehet betölteni. Magyarul??Nem vagyok autószerelö :lol:
Tápiószecső Elküldve November21, 2008 Elküldve November21, 2008 amavisca írta: Magyarul??Nem vagyok autószerelö :lol: Akkor nem ártana elvinni egyhez. :lol: De ha mindenképp bele akarsz tanulni akkor kezdd a topik elején. Nekem rémlik hogy volt képes magyarázat is. :)
Daralo Elküldve November23, 2008 Elküldve November23, 2008 Mi is cseréltük ki az olajat a váltóban. Nem volt nehéz csak a szerszámmal volt egy kis gond. Ha mi megtudtuk csinálni akkor neked is fog menni.
Mazsi26 Elküldve November23, 2008 Elküldve November23, 2008 rtomi írta: Megnéztem GPS-el,hogy a multkor 100 Km/h-nál szabályzott le másodikban. :lol: Ezt egyszer én is kipróbáltam, és ehhez 6000-es fordulat kellett vagy egy picit több, nálam ekkor szabályzott le.
X-Treme Elküldve November25, 2008 Elküldve November25, 2008 Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Nemrég elkopott a kuplungom és lett új. De utána miután elhoztam szerelőtől nehezen vette az 1-2-t és a hátramenetet. Próbáltam tekergetni az t a kis gumi izét ami a kuplungbovden végén van de csak nem tökéletes. Szerintetek mi lehet?
farkas Elküldve November25, 2008 Elküldve November25, 2008 X-Treme írta: Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Nemrég elkopott a kuplungom és lett új. De utána miután elhoztam szerelőtől nehezen vette az 1-2-t és a hátramenetet. Próbáltam tekergetni az t a kis gumi izét ami a kuplungbovden végén van de csak nem tökéletes. Szerintetek mi lehet? pedig valamit ott kéne állítani mert nem emel ki rendesen. szerintem
Tápiószecső Elküldve November25, 2008 Elküldve November25, 2008 X-Treme írta: Lenne egy kérdésem. Nemrég elkopott a kuplungom és lett új. De utána miután elhoztam szerelőtől nehezen vette az 1-2-t és a hátramenetet. Próbáltam tekergetni az t a kis gumi izét ami a kuplungbovden végén van de csak nem tökéletes. Szerintetek mi lehet? Nincs nagy holtjátéka a rudazatnak? Lehet csak egy rudazatállításra lenne szükség. Legegyszerűbb ha visszaviszed és elmondod ez van. Ez garanciális probléma.
farkas Elküldve November25, 2008 Elküldve November25, 2008 Milyen zsir vagy olaj, spray lenne jó a rudazatra, meg a váltókar alatti részre. Ezelött be zsíroztam de kb 1 hónap múlva már nem olyan mint akkor.
zotya975 Elküldve November25, 2008 Elküldve November25, 2008 farkas írta: Milyen zsir vagy olaj, spray lenne jó a rudazatra, meg a váltókar alatti részre. Ezelött be zsíroztam de kb 1 hónap múlva már nem olyan mint akkor. Szerintem sima gépzsir, de ez a kapcsolási nehézséget nem oldja meg. Arra a megoldást Tápiószecső leírta. :lol:
Tápiószecső Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 zotya975 írta: Szerintem sima gépzsir... Az nem jó. Megeszi a gumigyűrűt. Valami szilikonos vagy grafitos zsír kell.
zotya975 Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 Tápiószecső írta: Az nem jó. Megeszi a gumigyűrűt. Valami szilikonos vagy grafitos zsír kell. Hopsz... :lol: remélem még nem kente be!
J0hnny Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 farkas írta: Milyen zsir vagy olaj, spray lenne jó a rudazatra, meg a váltókar alatti részre. Ezelött be zsíroztam de kb 1 hónap múlva már nem olyan mint akkor. Szilikonzsír.
J0hnny Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 Tápiószecső írta: Az nem jó. Megeszi a gumigyűrűt. Valami szilikonos vagy grafitos zsír kell. Ezt már én is sok helyről hallottam,de be is bizonyította ezt már valaki? Ez nekem kb olyan,mint ahogy az etanol eszi a benzincsöveket!
FPepe Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 J0hnny írta: Ezt már én is sok helyről hallottam,de be is bizonyította ezt már valaki? Ez nekem kb olyan,mint ahogy az etanol eszi a benzincsöveket! Igazából a gépzsír nem a gumigyűrűre a legveszélyesebb, hanem a műanyag alkatrészekre. Némely fajta műanyag ugyanis a gépzsírtól megduzzad, és megszorul, ezért használnak a műanyag mechanikáknál (főleg a finommechanikáknál, pl. magnók, videók mechanikáinál) inkább szilikonzsírt, az nem bántja a műanyag alkatrészeket.
farkas Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 ja. :lol: pedig már egyszer bekentem zsírral. Nem az a baj hogy nehéz volt betenni sebességbe, hanem a kart nehéz mozgatni. zsírzás után jobb lett. :lol:
Tápiószecső Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 J0hnny írta: Ezt már én is sok helyről hallottam,de be is bizonyította ezt már valaki? Ez nekem kb olyan,mint ahogy az etanol eszi a benzincsöveket! Múltkor knight kollega bekente, felduzzadt a gumigyűrű és utána szét is mállott. A duzzadás miatt egy ideig azonban olyan mintha segítene.
farkas Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 elöbb kelett volna kérdeznem, aztán be kenni. Már mindegy talán nem lesz baja. :lol:
zotya975 Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 farkas írta: ja. :) pedig már egyszer bekentem zsírral. Nem az a baj hogy nehéz volt betenni sebességbe, hanem a kart nehéz mozgatni. zsírzás után jobb lett. :lol: Akkor lehet hogy a rudat kéne bekenni, ami átviszi a kar mozgását a mocitérbe. Nem tom hogy hívják, olyan szép fényes. :lol:
farkas Elküldve November27, 2008 Elküldve November27, 2008 Ezelött bekentem zsírral minden olyan helyen ahol valami súrlódik, :lol: a váltókar alatt is meg a rudazatot is. Mindenhol. mondtátok hogy nem tesz jót neki a zsír, lehet beigazolódik. :lol: néha nehéz vissza rakni kettőbe (erőltetni kell) De lehet hogy váltó olajat kéne cserélnem, mert már majdnem egy éve megvan a kocsi de még nem történt meg.
zotya975 Elküldve November27, 2008 Elküldve November27, 2008 farkas írta: Ezelött bekentem zsírral minden olyan helyen ahol valami súrlódik, :lol: a váltókar alatt is meg a rudazatot is. Mindenhol. mondtátok hogy nem tesz jót neki a zsír, lehet beigazolódik. :lol: néha nehéz vissza rakni kettőbe (erőltetni kell) De lehet hogy váltó olajat kéne cserélnem, mert már majdnem egy éve megvan a kocsi de még nem történt meg. A váltórudazat be lett állítva? Kapcsolási nehézségnél azzal szokták kezdeni, he nem segít akkor stift(ek) csere, ha az sem akkor jöhet a többi. Nem hiszem hogy elégtelen kenés miatt csak a kettes működne nehezen. Az ilyen, egyest, hátramenetet, meg ötödiket....stb nehezen veszi gondokon tapasztalatom szerint a rudazat beállításával sokat lehet javítani. :)
Guest Sanci Elküldve November28, 2008 Elküldve November28, 2008 Nekem is érdekesen járt a váltókar ("kószált", nem adott ponton vette a fokozatokat) aztán kiszedtem az összekötő villájából vagy miből a kis rugós stiftet, kicseréltem egy újra és azóta mintha új lenne a váltó. Nincs holtjáték, félrekapcsolás, hátramenet kapcsolásakor recsegés és hadd ne soroljam, szinte szokatlan volt...
brezsó Elküldve November28, 2008 Elküldve November28, 2008 Sanci írta: ....kis rugós stiftet.... Azt hol is kell keresni? Nehéz vagy körülményes a cseréje? Volna arról is kép? ...nekem is gyanús a hátramenet kapcsolásánál a váltó...
Recommended Posts