hening Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Sziasztok! Nem tud valaki Astra F-hez, 92-es évjárat, 1,6-os benzines (c16nz) autóhoz komplett váltót? Mert már egy év alatt kb a 4. nyomcsapágyat, 2. kuplungtárcsát fogyasztotta el a kocsi. Azt mondják cseréljek váltót, mert az lehet a baj. Próbáltam már LUK szerkezet+tárcsa+nyomcsapágy, de ezeket is kinyírta. Látszik egy hegesztés a váltó elülső részén, áll törött volt a kocsi és lehet hogy a váltó sérült, ezért kellett hegeszteni, vagy a fene tudja... a lényeg hogy nagy mennyiségben fogyasztja a kuplungot és a nyomcsapágyakat. <_< Mert ha ez tényleg váltócserével megoldható, akkor vennék egyet! Segítségetek előreis köszönöm! Szép estét! Nézd meg pontosan, milyen tipusú az a váltó, általában rá van írva a tetejére (pl. F13), aztán írd be az "Adok-veszek-cserélek" részbe, a Keresek / Váltók rovatba :huh: Ezek közül lesz vmelyik: F13WR/CR, F15CR, F17CR, AF13 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Károly, akkor hogy lehet, hogy az én váltómba csak másfél ment ? Oldalról nyomatták bele ami a szintjelző, vagy túlfolyó is egyben ? Ez érdekes.. Vki elb@cott vmit, vagy volt még benne. <_< Ebként amikor töltötték, már folyt ki a szintellenörzőn? Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Végig ott voltam, és láttam. Az alsó dekli, (így kell írni?) le volt szedve, lefojt az olaj.. Majd tömítőpasztával vissza, és feltöltés. Ez tavaly nyáron volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Végig ott voltam, és láttam. Az alsó dekli, (így kell írni?) le volt szedve, lefojt az olaj.. Majd tömítőpasztával vissza, és feltöltés. Ez tavaly nyáron volt. Akkor a difiből teljesen lejött, de a váltóban maradhatott egy kevés. Atól függetlenül még lehet benne kevés az olaj, ha csak 1,5 l-t öntöttek bele. 1,9 l a töltőmennyiség a TD-knél. Meg az 1,8-2,0-nál is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz8307 Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Köszi, reggel megnézem a váltó tipusát! Remélem a csere megoldja a problémámat mert már nagyon az agyamra megy, hogy egyfolytában cserélnem kell benne valamit :D Remélem nem fog sokba kerülni <_< De ha van még valami más ötletetek a váltó hibáján kívől, akkor várom hozzászólásautokat! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz8307 Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 aztán írd be az "Adok-veszek-cserélek" részbe, a Keresek / Váltók rovatba :huh: Ezt a részt hol találom? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Ezt a részt hol találom? <_< Itt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Nem tud valaki Astra F-hez, 92-es évjárat, 1,6-os benzines (c16nz) autóhoz komplett váltót? Magánemberkétől (pl: itt, vatera, duen, használtautó...) F13-ast kapsz 10-15-ért, bontóban 20-25-30. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szepi-Caravan Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Mostanság észrevettem,hogy kicsit zörög a sebváltókar!Tudja valaki,hogy mitől lehet?Nem veszélyes,csak engem idegesít! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szepi-Caravan Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Jah,milyen kupplung-szettet érdemes venni?Sachs,LUK.egyéb?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember21, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2008 Mostanság észrevettem,hogy kicsit zörög a sebváltókar!Tudja valaki,hogy mitől lehet?Nem veszélyes,csak engem idegesít! Nem tudok megoldást, de esetleg egy 300W-os láda hátulra némileg elterelné róla a figyelmed! <_< Bocs az kocsit OFF-os. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember21, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2008 Jah,milyen kupplung-szettet érdemes venni?Sachs,LUK.egyéb?) Mind a 2 jó megoldás. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember21, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2008 Az a JOhnny. <_< :huh: :D :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember21, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2008 :huh: :D :D Egál. :lol: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember21, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2008 Egál. :D <_< Jóva,ha harc hát legyen harc! :huh: Jáááááááááátszik a Tompika a Károly idegeivel! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember21, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2008 Jóva,ha harc hát legyen harc! <_< Jáááááááááátszik a Tompika a Károly idegeivel! :huh: Hűűűűűűűlyeeeee. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szepi-Caravan Elküldve Szeptember21, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2008 Nem tudok megoldást, de esetleg egy 300W-os láda hátulra némileg elterelné róla a figyelmed! <_< Bocs az kocsit OFF-os. Kösz,a gyereksírás azt hiszem megoldotta a dolgot! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember21, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2008 Kösz,a gyereksírás azt hiszem megoldotta a dolgot! <_< Szivesen, nincs mit! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kösze Elküldve Szeptember21, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2008 Jóva,ha harc hát legyen harc! :D Jáááááááááátszik a Tompika a Károly idegeivel! :D <_< Szivesen, nincs mit! :D nade Zotya, ezért félrelépni... Szepi, te meg még hálálkodsz is??? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szepi-Caravan Elküldve Szeptember21, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2008 :D Szivesen, nincs mit! :lol: nade Zotya, ezért félrelépni... Szepi, te meg még hálálkodsz is??? :D :huh: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember22, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2008 :huh: ... Te csak ne vigyorogj. Gyere inkább pénteken. <_< :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember22, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2008 Milyen olajat ajánlasz bele?75w90 vagy 80w90? Természetesen Metabond! <_< Tudsz segíteni egy nagyobb tételben(több darab,több tételben)! Ahogy meg is beszéltük, GL4, 80W90 :huh: Ilyen a gyári GM is. Ahogy már itt mondták is, 1.8-1.9L kell bele. Akkor a difiből teljesen lejött, de a váltóban maradhatott egy kevés. Ha vízszintesen vagy hátradöntve van az autó, akkor minden olaj lejön a difinél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember22, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2008 ...Ha vízszintesen vagy hátradöntve van az autó, akkor minden olaj lejön a difinél. Én sem fél literre gondoltam, hanem max 1/2 dl-re. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember23, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2008 Én sem fél literre gondoltam, hanem max 1/2 dl-re. Annyi marad benne, ami a felületeken megmarad, ugyanis nincs benne üreg vagy vak rész, ahol megrekedhet az olaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember23, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2008 Annyi marad benne, ami a felületeken megmarad, ugyanis nincs benne üreg vagy vak rész, ahol megrekedhet az olaj. Akkóóóójóóóvanakkóóóó. <_< :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts