Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Sziasztok! Nem tud valaki Astra F-hez, 92-es évjárat, 1,6-os benzines (c16nz) autóhoz komplett váltót? Mert már egy év alatt kb a 4. nyomcsapágyat, 2. kuplungtárcsát fogyasztotta el a kocsi. Azt mondják cseréljek váltót, mert az lehet a baj. Próbáltam már LUK szerkezet+tárcsa+nyomcsapágy, de ezeket is kinyírta. Látszik egy hegesztés a váltó elülső részén, áll törött volt a kocsi és lehet hogy a váltó sérült, ezért kellett hegeszteni, vagy a fene tudja... a lényeg hogy nagy mennyiségben fogyasztja a kuplungot és a nyomcsapágyakat. <_< Mert ha ez tényleg váltócserével megoldható, akkor vennék egyet!

Segítségetek előreis köszönöm!

Szép estét!

Nézd meg pontosan, milyen tipusú az a váltó, általában rá van írva a tetejére (pl. F13), aztán írd be az "Adok-veszek-cserélek" részbe, a Keresek / Váltók rovatba :huh:

Ezek közül lesz vmelyik:

F13WR/CR, F15CR, F17CR, AF13

Elküldve
Károly, akkor hogy lehet, hogy az én váltómba csak másfél ment ?

Oldalról nyomatták bele ami a szintjelző, vagy túlfolyó is egyben ?

Ez érdekes..

Vki elb@cott vmit, vagy volt még benne. <_<

Ebként amikor töltötték, már folyt ki a szintellenörzőn?

Elküldve

Végig ott voltam, és láttam. Az alsó dekli, (így kell írni?) le volt szedve, lefojt az olaj..

Majd tömítőpasztával vissza, és feltöltés.

Ez tavaly nyáron volt.

Elküldve
Végig ott voltam, és láttam. Az alsó dekli, (így kell írni?) le volt szedve, lefojt az olaj..

Majd tömítőpasztával vissza, és feltöltés.

Ez tavaly nyáron volt.

Akkor a difiből teljesen lejött, de a váltóban maradhatott egy kevés.

Atól függetlenül még lehet benne kevés az olaj, ha csak 1,5 l-t öntöttek bele.

1,9 l a töltőmennyiség a TD-knél. Meg az 1,8-2,0-nál is.

Elküldve

Köszi, reggel megnézem a váltó tipusát! Remélem a csere megoldja a problémámat mert már nagyon az agyamra megy, hogy egyfolytában cserélnem kell benne valamit :D Remélem nem fog sokba kerülni <_< De ha van még valami más ötletetek a váltó hibáján kívől, akkor várom hozzászólásautokat! :huh:

Elküldve
Mostanság észrevettem,hogy kicsit zörög a sebváltókar!Tudja valaki,hogy mitől lehet?Nem veszélyes,csak engem idegesít!

Nem tudok megoldást, de esetleg egy 300W-os láda hátulra némileg elterelné róla a figyelmed! <_< Bocs az kocsit OFF-os.

Elküldve
Jóva,ha harc hát legyen harc! :D

Jáááááááááátszik a Tompika a Károly idegeivel! :D

<_<

Szivesen, nincs mit! :D

nade Zotya, ezért félrelépni... Szepi, te meg még hálálkodsz is??? :huh:

Elküldve
Milyen olajat ajánlasz bele?75w90 vagy 80w90?

Természetesen Metabond! <_<

Tudsz segíteni egy nagyobb tételben(több darab,több tételben)!

Ahogy meg is beszéltük, GL4, 80W90 :huh: Ilyen a gyári GM is.

Ahogy már itt mondták is, 1.8-1.9L kell bele.

Akkor a difiből teljesen lejött, de a váltóban maradhatott egy kevés.

Ha vízszintesen vagy hátradöntve van az autó, akkor minden olaj lejön a difinél.

Elküldve
Én sem fél literre gondoltam, hanem max 1/2 dl-re.

Annyi marad benne, ami a felületeken megmarad, ugyanis nincs benne üreg vagy vak rész,

ahol megrekedhet az olaj.

Elküldve
Annyi marad benne, ami a felületeken megmarad, ugyanis nincs benne üreg vagy vak rész,

ahol megrekedhet az olaj.

Akkóóóójóóóvanakkóóóó. <_< :huh:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.