grm Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 A váltókar egy hosszbordás cső, egy új gomb rá tétele egy egyszerű rányomás -levétele meg ugyanez fordított irányban. Egyedül egy csésze alakú valaminek kell ott maradnia amit akkor húzol fel mikor hátramenetbe teszed és semmi másnak avagy látnod kell a váltókart a kis bordázatával. Köszönöm a korrekt választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 Nincs mit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 Izomból megfogod a felhúzós része nélkül és egyszerűen lehúzod a karról. Persze a tető irányába. És forgatva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 És forgatva. Ha már eltört akkor másképp nem is fog lejönni, sőt. Ha egyben van akkor is mozgatni kell kicsit -más kérdés, hogy visszakerül-e még és egybe kéne-e maradnia. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 Ha nem marad más, satu+kalapács. Hallotam már olyat, hogy csak igy jött le. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 (edited) Ha nem marad más, satu+kalapács. Hallotam már olyat, hogy csak igy jött le. <_< Bocs vmiért dupláztam. Módosítva Szeptember17, 2008 : zotya975 Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 kiszeded a komplett váltókart? <_< vagy hogy kerül a satuba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 kiszeded a komplett váltókart? <_< vagy hogy kerül a satuba? 1 stift az egész, mé" ne. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 kiszeded a komplett váltókart? <_< vagy hogy kerül a satuba? Hát majd meglátjuk, hogy sikerül leszednie, még a végén igazam lesz. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 kiszeded a komplett váltókart? <_< vagy hogy kerül a satuba? Nem nagy ördöngősség egyébként, váltószoknya felemelése után a kart előre tolva (pl. 3-asba) alul látható a csapszeg, aminek van egy rugós félkör alakú rögzítő füle. Azt kiakasztod, csapszeg kihúz, és máris a kezedben a váltókar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Nem nagy ördöngősség egyébként, váltószoknya felemelése után a kart előre tolva (pl. 3-asba) alul látható a csapszeg, aminek van egy rugós félkör alakú rögzítő füle. Azt kiakasztod, csapszeg kihúz, és máris a kezedben a váltókar. Inkább hátramenetben. Még úgy is elég szűkös a hely. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Inkább hátramenetben. Még úgy is elég szűkös a hely. Attól függ, kinek mekkora a keze. Nőgyógyászok előnyben <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Sziasztok! Lehet Kuplungtárcsát cserélni Astrába anélkül hogy szét kelljen szedni az egész váltót? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Lehet Kuplungtárcsát cserélni Astrába anélkül hogy szét kelljen szedni az egész váltót? Lehet de szét kell húzni a váltót és a blokkot valamint az 5-ik deknijét le kell venni és kijjebb kell húzni a nyelestengelyt -tudomásom szerint, én még nem csináltam de nem is nagyon akarom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Attól függ, kinek mekkora a keze. Nőgyógyászok előnyben :huh: A nőgyógyászok a kipufogón keresztül csinálják. <_< 2 kiló 80 deka maradhat? Ja bocs az a hentes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Lehet de szét kell húzni a váltót és a blokkot valamint az 5-ik deknijét le kell venni és kijjebb kell húzni a nyelestengelyt -tudomásom szerint, én még nem csináltam de nem is nagyon akarom. Vannak váltók, ahol meg lehet csinálni a nyelestengely kijjebb húzásával, de vannak olyanok is, aminél le kell venni a váltót a motorról (astrában ez csak úgy lehetséges, ha a bölcsőt is lejjebb engedik). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szepi-Caravan Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Sziasztok! Kb.hány liter/deci a TDS Astra váltójának a feltöltése! Gabi(opel16v)! Milyen olajat ajánlasz bele?75w90 vagy 80w90? Természetesen Metabond! <_< Tudsz segíteni egy nagyobb tételben(több darab,több tételben)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Nem Gabi vagyok.:-) A váltóba kb. másfél liter olaj kell, és a gyári GM olaj kiváló bele. <_< Még megvan belőle fél lityi.. Mármint második flakonból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szepi-Caravan Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Nem Gabi vagyok.:-) A váltóba kb. másfél liter olaj kell, és a gyári GM olaj kiváló bele. <_< Még megvan belőle fél lityi.. Mármint második flakonból. Köszi! Esetleg Castrol TAF-X 75w90 jó bele?Mert abból meg nekem van még több mint fél liter(majdnem egy egész),s akkor vennék hozzá még egyet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Köszi! Esetleg Castrol TAF-X 75w90 jó bele?Mert abból meg nekem van még több mint fél liter(majdnem egy egész),s akkor vennék hozzá még egyet! Vegyél inkább 2 litert, mert a feltölési mennyiség 1, 6-től 1,9-ig változik, a motor, és a váltó tipusától függően. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Pl. J0hnny korábbi írásában valahol preferálta a 2 kiterrel való feltöltést, mert csendesebb lett tőle a váltó <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Pl. J0hnny korábbi írásában valahol preferálta a 2 kiterrel való feltöltést, mert csendesebb lett tőle a váltó <_< Az a JOhnny. :huh: :D Utánna néztem, az Isuzus váltójába 1,9 L kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz8307 Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Sziasztok! Nem tud valaki Astra F-hez, 92-es évjárat, 1,6-os benzines (c16nz) autóhoz komplett váltót? Mert már egy év alatt kb a 4. nyomcsapágyat, 2. kuplungtárcsát fogyasztotta el a kocsi. Azt mondják cseréljek váltót, mert az lehet a baj. Próbáltam már LUK szerkezet+tárcsa+nyomcsapágy, de ezeket is kinyírta. Látszik egy hegesztés a váltó elülső részén, áll törött volt a kocsi és lehet hogy a váltó sérült, ezért kellett hegeszteni, vagy a fene tudja... a lényeg hogy nagy mennyiségben fogyasztja a kuplungot és a nyomcsapágyakat. <_< Mert ha ez tényleg váltócserével megoldható, akkor vennék egyet! Segítségetek előreis köszönöm! Szép estét! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Sziasztok! Nem tud valaki Astra F-hez, 92-es évjárat, 1,6-os benzines (c16nz) autóhoz komplett váltót? Mert már egy év alatt kb a 4. nyomcsapágyat, 2. kuplungtárcsát fogyasztotta el a kocsi. Azt mondják cseréljek váltót, mert az lehet a baj. Próbáltam már LUK szerkezet+tárcsa+nyomcsapágy, de ezeket is kinyírta. Látszik egy hegesztés a váltó elülső részén, áll törött volt a kocsi és lehet hogy a váltó sérült, ezért kellett hegeszteni, vagy a fene tudja... a lényeg hogy nagy mennyiségben fogyasztja a kuplungot és a nyomcsapágyakat. <_< Mert ha ez tényleg váltócserével megoldható, akkor vennék egyet! Segítségetek előreis köszönöm! Szép estét! Nézd meg pontosan, milyen tipusú az a váltó, általában rá van írva a tetejére (pl. F13), aztán írd be az "Adok-veszek-cserélek" részbe, a Keresek / Váltók rovatba :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Károly, akkor hogy lehet, hogy az én váltómba csak másfél ment ? Oldalról nyomatták bele ami a szintjelző, vagy túlfolyó is egyben ? Ez érdekes.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts