Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
  afonya írta:
Egy kis esztergálás nem probléma, de ha marni kell, még azt is meg tudom oldani. Sőt még betétet is fel tudunk rá tenni, ha nagyon kopott a csapágy illesztés. :D

A difit nem akarom bántani, mert ahhoz nem érzek affinitást, Emlékeim szerint nem volt vele különösebb gond.

Hát ha érzel rá késztetést, nekiállhatsz, aztán majd mondod a tapasztalatokat :D

Difinél inkább csak a támcsapágyaknál lehet gond, illetve érdemes akkor már annak

is beállítani az illesztését.

Elküldve
  afonya írta:
Egy kis esztergálás nem probléma, de ha marni kell, még azt is meg tudom oldani. Sőt még betétet is fel tudunk rá tenni, ha nagyon kopott a csapágy illesztés. :D

A difit nem akarom bántani, mert ahhoz nem érzek affinitást, Emlékeim szerint nem volt vele különösebb gond.

Ha kopott a tengelyvég, fémszórás és köszörülés! De nem mezei köszörűssel, mert az hazavágja. Olyan köszörűs kell aki ismeri a fémszórt felület tulajdonságát. Ugyanis nem szikrázik köszörüléskor. Ha kell cím tudok adni. Nekem ingyen csinálta a kis Simsonom főtengelyét, igaz kiderült, hogy főiskolás társak voltunk, csak alattam végzett. Szimpatikus ember és jó munkát végez.

• 2 weeks later...
Elküldve

hy

Most cseréltem váltóolajat a gépbe!!huu elég szar volt,olyan büdös volt az olaj,szerintem még gyári volt!most Mobile olajat kapott!ugynéztem megérte lecserélni! :D

Elküldve

Annak büdösnek is kell lennie gyárilag :D

Ha nem volt nagyon sötét, és nem volt benne fémreszelék, akkor nem volt annak semmi baja :D

Milyen W számú olajat raktál bele?

Elküldve
  opel16v írta:
Annak büdösnek is kell lennie gyárilag :D

Ha nem volt nagyon sötét, és nem volt benne fémreszelék, akkor nem volt annak semmi baja :D

Milyen W számú olajat raktál bele?

Nálam alacsony fordulaton csörgött a váltó, valszeg a csoporttengelyek csapágyazása fáradt el kisit.Mivel vezérlést is cseréltek a hozzáértők, így beiktattam egy váltóolaj cserét is.Gyári került bele+adalékként zajcsökkentő is lett hozzá öntve.Kezd halkulni.Eőzőleg is gyári olaj volt benne, de elég híg, és főleg inkább sötét volt.Meg valszeg kevés is......

Elküldve
  opel16v írta:
Ez mámegen milyen gány megoldás? :D

Majdcsak tönkremegy az egész váltó hamar :D

Kapott csere előtt egy esélyt.Csak a cserét akarom elódázni! :D Közben nyomozok F20 után! :D

Elküldve

Sziasztok!

Ha tudna vki segíteni azt megköszönném!Van 1 1.4 es f astrám benne 1 olyan váltóval ami nagyon nehezen veszi az 1 est és néha a kettest kb 10 km után javul a helyzet. Az elején azt hittem kuplung és kicseréltük de a probléma továbra is fent áll! Sajnos a váltó számát nem tudom de nem volt egyszerű kicserélni a kuplungot még a bölcsőt is le kellet venni!

Olajhoz viszont nem nyúltunk lehet az a ludas hmm....

Elküldve
  dana írta:
Sziasztok!

Ha tudna vki segíteni azt megköszönném!Van 1 1.4 es f astrám benne 1 olyan váltóval ami nagyon nehezen veszi az 1 est és néha a kettest kb 10 km után javul a helyzet. Az elején azt hittem kuplung és kicseréltük de a probléma továbra is fent áll! Sajnos a váltó számát nem tudom de nem volt egyszerű kicserélni a kuplungot még a bölcsőt is le kellet venni!

Olajhoz viszont nem nyúltunk lehet az a ludas hmm....

Lehet bizony.

üdv josh

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.