Lev Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Sziasztok! Érdeklődnék hogy ki mikor (? km-nél) cserélte le az olaját a váltóból, mert olvastam valahol hogy bizonyos váltóknál 105000km nél más váltónál nem írja és valamelyiknél korábban kell cserélni, én nem tudom hogy az enyimbe volt e már mert használtan vettem és most 147000km nél járok és egyszerű puritán c16nz motorra kapcsolt 5 gangos váltó van rajta? Illetve ha cserélt milyet töltött bele? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Sziasztok! Érdeklődnék hogy ki mikor (? km-nél) cserélte le az olaját a váltóból, mert olvastam valahol hogy bizonyos váltóknál 105000km nél más váltónál nem írja és valamelyiknél korábban kell cserélni, én nem tudom hogy az enyimbe volt e már mert használtan vettem és most 147000km nél járok és egyszerű puritán c16nz motorra kapcsolt 5 gangos váltó van rajta? Illetve ha cserélt milyet töltött bele? :huh: Azt nem tudom, hogy a Te autódban kell-e vagy kellett volna-e már váltóolajat cserélni. Nagyon sok F Astra-váltót élettartam feltöltéssel csináltak, ennek ellenére itt a fórumon sokan ajánlják, hogy egy bizonyos kor után megéri a megejteni az olajcserét. Gyári GM sebességváltó olajat ajánlok bele, amelynek az új gyári száma tudomásom szerint 1940182. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 A váltóölaj örök az astra-ban. Nem ártassz vele ha lecseréled. Szóba jöhet még a Metabond GL-4 is. Ez olcsóbb is mint a gyári. Viszont szigorúan csak az előírt mennyiséget szabad bele önteni ami nálad 1,6 l. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lev Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Köszönöm jó tudni! én is így gondoltam hogy long long life olaj Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Köszönöm jó tudni! én is így gondoltam hogy long long life olaj Nekem még nem volt. Majd egyszer.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 az 1,6 literrel kitörölhetitek... llenőrizni kell a lukon oldalt az a tuti, ki tudaja mennyi folyik le és mennyi marad benne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 az 1,6 literrel kitörölhetitek... llenőrizni kell a lukon oldalt az a tuti, ki tudaja mennyi folyik le és mennyi marad benne? Ha az alsó lemezen leereszted mind kijön! Amúgy pedig az ellenörző csavarnál sem ott a jó a szint,amikor már éppen kifolyik,hanem a csavar szintje alatt 2 centivel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 a 2 cm az igy van ha jol emlékszem, de neekm gabi azt mondta hiába szeded le az alját ugyse folyik ki mind... ő meg csinált már, na jo az is igaz nem félliterek de esetleg egy két deci maradhat benne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 de kijön az összes alul a deknin, és elég jól lehet hagyatkozni a feltöltési mennyiségre :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 akkor megint árulás van az az benéztem valamit :huh: akkor nekem az X14 váltójába mennyi kell?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 akkor megint árulás van az az benéztem valamit :huh: akkor nekem az X14 váltójába mennyi kell?? Ugyanannyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 de kijön az összes alul a deknin, és elég jól lehet hagyatkozni a feltöltési mennyiségre :lol: Látod Mester! Pofázok itt,oszt nem hisznek nekem! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 F13, F15-be mindegyikbe 1.6L asszem (most fejből ezt vágom, de lehet hogy 1.7L) :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 hát pedig én ugy emlékszem gabi azt mondta hogy..... de nem is mondok már semmit, mert ma az sok volt amit én a fejemre kaptam :S akkor 1.6 lityó mehet bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Nekem picivel kevesebb kell bele, mert a sperr elfoglalja az egész difiházat :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 hát pedig én ugy emlékszem gabi azt mondta hogy..... de nem is mondok már semmit, mert ma az sok volt amit én a fejemre kaptam :S akkor 1.6 lityó mehet bele. Akkor tessék olvasgatni egy kicsit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Akkor tessék olvasgatni egy kicsit! [iurl]http://img217.imageshack.us/img217/5808/vltki2.th.jpg Ne osszd már annyira szegényt, még a végén elmegy a kedve. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 el bizony de még az élettől is lassannn ez a ami nap egyzserűen kész, de ez asszem egy egyéb csevegés téma ha kiváncsiak vagytok a mai napom gyengén szar történetére szoljatok pár sorban lekaparom oda :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 el bizony de még az élettől is lassannn ez a ami nap egyzserűen kész, de ez asszem egy egyéb csevegés téma ha kiváncsiak vagytok a mai napom gyengén szar történetére szoljatok pár sorban lekaparom oda :lol: Lécci :huh: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Ne osszd már annyira szegényt, még a végén elmegy a kedve. :lol: Nem bántani akarom,dehogy is! Csak olvasson picit utána a "Bibliában". :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Nem bántani akarom,dehogy is! Csak olvasson picit utána a "Bibliában". :huh: Azt én ma is olvasgattam, pedig nem is csináltam semmit az "ótón". :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Azt én ma is olvasgattam, pedig nem is csináltam semmit az "ótón". :lol: Ugye ugye? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
josh_ Elküldve Január23, 2008 Megoszt Elküldve Január23, 2008 Sziasztok! Kis segítség kéne. Nekem egy daewoo lanosom van, elvileg f16-os váltó van alatta (hidraulikus a kinyomója a kuplungvillának, meg picit más az áttételezése, a típuskódja meg d16), de a ház az ugyanaz. Olyan kérdésem lenne, hogy a bal oldali féltengelynél a csavar a leengedő? Illetve felül van a rudazat ahol megy bele, mellette egy lélegző csavar, amit kitekerve úgy néz ki hogy van keresztbe egy szintjelző. Én úgy sejtem alul a csavar a leengedő és felül kell beletölteni az olajat (1,8liter) a szintjelzőig. Meg akarnak győzni róla, hogy a felső csavar az semmi, alulról kell csak annyi olajat beletölteni amíg nem kezd kifolyni az olaj (kb 0,5liter). Én felülről töltöttem bele így 1,8liternél pont az általam szintjelzőnek hitt jelzésig ér az olaj, haverom meg fél éve töltötte alulról fel kb 0,5liter olaj ment bele, és váltócserés az autó. Mintha nem lenne szinkron 3ba és 4be. Egy szakszervízben dolgozó szerelő küldött nekem egy általuk a központból kapott manual részletet és ott is alulról írja a töltést és addig míg ki nem folyik az olaj a töltőcső mellett (opel és daewoo modelleknél)... Valaki kérem segítsen a magam és barátom érdekében, hogy megy ez az f16-os váltónál (manual, leírás stb)! Előre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 F13, F15-be mindegyikbe 1.6L asszem (most fejből ezt vágom, de lehet hogy 1.7L) :huh: Johnny bemásolta a vonatkozó oldalt, de mintha az nem lenne teljes a feltöltési mennyiségeket illetően. - F10, F13 (1,4/1,6 8 szelepesnél): 1,6 liter - F15 (általában 1,6 16 szelepesnél): 1,8 liter - F16, F18, F18+, F20 (1,8/2,0-s motoroknál): 1,9 liter Az automata sebességváltóban 3 év/45 ezer km vagy 4 év/60 ezer km az előírt csereintervallum váltótól és vezetési körülményektől (sok rövidtáv, illetve hegymenet, utánfutó) függően. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Johnny bemásolta a vonatkozó oldalt, de mintha az nem lenne teljes a feltöltési mennyiségeket illetően. - F10, F13 (1,4/1,6 8 szelepesnél): 1,6 liter - F15 (általában 1,6 16 szelepesnél): 1,8 liter - F16, F18, F18+, F20 (1,8/2,0-s motoroknál): 1,9 liter Az automata sebességváltóban 3 év/45 ezer km vagy 4 év/60 ezer km az előírt csereintervallum váltótól és vezetési körülményektől (sok rövidtáv, illetve hegymenet, utánfutó) függően. F15-ben is 1.6L a feltöltés :huh: Betöltés az említett felső szuszogócsavarnál! Kieresztés pedig az alsó dekni levételével. Máshogy nem lehet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts