h.adam92 Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 Az tudod, hogy ez rosszhír? ^_^ Eszi az olajat. A gyertyákon meg még nem látni annyira. Jobb a kenés:) Kicsit keni a kipufogó belső alkatrészeit is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 Az tudod, hogy ez rosszhír? ^_^ Eszi az olajat. A gyertyákon meg még nem látni annyira. Kedves Cartárs :D Ezt már régóta tudom :D Szelepszárszimeringekre gyanyakszok :S Vagy max olajlehuzó gyürük, de azért szelepszárszimering, mert amióta AC meglett csináltatva pöcre indul az autó, kompresszió nem mértünk még, de ha nem lenne jó akkor nehezebben indulna véleményem szerint Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 Kedves Cartárs :D Ezt már régóta tudom :D Szelepszárszimeringekre gyanyakszok :S Vagy max olajlehuzó gyürük, de azért szelepszárszimering, mert amióta AC meglett csináltatva pöcre indul az autó, kompresszió nem mértünk még, de ha nem lenne jó akkor nehezebben indulna véleményem szerint De a fogyasztásod emelheti a gyengült motor. Okés, közben leesett, hogy már kiveséztük. :D (péntek este van már nah ^_^ ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 De hirtelen ennyire nem nől meg a fogyasztás :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 De hirtelen ennyire nem nől meg a fogyasztás :/ De megnőhet. Ha szar a benzin, akkor nekem is képes 3-4 literrel többet enni városban. A gyári fogyi adatod is 10-10,5 városban, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 Igen füstöl, igaz most 15w 40 olajat raktam bele Shelles, Nem jobb semmivel, hidegen sűrűbb csak, majd télen meg szívsz vele. Később lesz rendes olajnyomásod, addig meg kopik a motor. ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 De hirtelen ennyire nem nől meg a fogyasztás :/ Mekkora lábad van? Mennyire nyomod neki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 Nem jobb semmivel, hidegen sűrűbb csak, majd télen meg szívsz vele. Később lesz rendes olajnyomásod, addig meg kopik a motor. ^_^ Bizony bizony! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 De megnőhet. Ha szar a benzin, akkor nekem is képes 3-4 literrel többet enni városban. A gyári fogyi adatod is 10-10,5 városban, nem? gyári 10liter és eddig annyi is volt mindig ugyanott tankolok Shell 95 Őszőn meglesz nézve mi miatt eszi az olajat, és utána már olajcserés a gépezet. A lábam kicsi, sose nyomom tővig Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 gyári 10liter és eddig annyi is volt mindig ugyanott tankolok Shell 95 Őszőn meglesz nézve mi miatt eszi az olajat, és utána már olajcserés a gépezet. A lábam kicsi, sose nyomom tővig A 3liter amit írtál, azt hogy "mérted le"? Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 Üres tankba 3 liter és üres tankig mentem, kiváncsi voltam a fogyira Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 Üres tankba 3 liter és üres tankig mentem, kiváncsi voltam a fogyira Addig mnetél amíg megállt? ^_^ Akkor az tényleg 3 liter, ha előtte is annyi volt a tankban, mint amikor leállt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 Így van, de csak 25kmre lett elegendő :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 Így van, de csak 25kmre lett elegendő :/ Ok, az akkor annyi amennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Clipi Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 Sziasztok ! Van e tapasztalata valamelyikőtöknek a BIOETANOL-lal ? Milyen arányba érdemes tankolni és milyen hátránya lesz az üzemanyag / injektor rendszerre? Milyen arányban érdemes keverni? Érdemes egyáltalán foglalkozni vele? ---- Egyik ismerősöm próbálkozott vele, bár elég nagy %-ban etanolt tankolt(injektoros FIAT TIPO) és azon kivül hogy 1x eldugult az üzemanyagrendszer a szerinte feloldott kosztól, egyébként nem panaszkodott rá. Köszi ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 Sziasztok ! Van e tapasztalata valamelyikőtöknek a BIOETANOL-lal ? Milyen arányba érdemes tankolni és milyen hátránya lesz az üzemanyag / injektor rendszerre? Milyen arányban érdemes keverni? Érdemes egyáltalán foglalkozni vele? ---- Egyik ismerősöm próbálkozott vele, bár elég nagy %-ban etanolt tankolt(injektoros FIAT TIPO) és azon kivül hogy 1x eldugult az üzemanyagrendszer a szerinte feloldott kosztól, egyébként nem panaszkodott rá. Köszi ! Van. ITT napi szinten jön újabb és újabb tapasztalat. Nem írtad, hogy milyen motor van a verdában. Nekem X20XEV, gondom nem volt amíg használtam a benzin etanol keveréket. Csak nem volt gazdaságos, mert rövid távokra használom városban. Hosszútávon (amikor már üzemmeleg a motor), ott már tudtam vele spórolni. 50-50%-ig elmehetsz. Ha ezekben a 8-10 fokokban nehezebben indulna, akkor egy kis benzint tankolva javulhat a benzin etanol keverék és valószínűleg könnyebben is fog indulni. Még egy fontos dolog: Az első 1000km után cseréld ki az üzemanyagszűrőt, mert minden oda nem illő koszt és lerakódást kitakarít (ahogy írtad is kollégádnál). Ha megvolt a csere, utána már nem kell megint 1000km-nél cserélni, csak akkor mint normál esetben kellene. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 Msnen beszéltem Zotyával Soproni gyerek és kérdezösködtem a vectráról, neki is A vectrája van csak az övé V6 2,5 motorral. Azt mondta a fogyasztásra hogy lehet a lamdba szonda meg katalizátor hiba is, van otthon neki lamdba szondája elküldi kiprobálni hogy jó-e és ha igen nekem is adja. Ha azzal se javul meg nézzem meg a katalizátort, belezzem ki vagy csináltassak egy üres csövet oda Sztetek?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 Msnen beszéltem Zotyával Soproni gyerek és kérdezösködtem a vectráról, neki is A vectrája van csak az övé V6 2,5 motorral. Azt mondta a fogyasztásra hogy lehet a lamdba szonda meg katalizátor hiba is, van otthon neki lamdba szondája elküldi kiprobálni hogy jó-e és ha igen nekem is adja. Ha azzal se javul meg nézzem meg a katalizátort, belezzem ki vagy csináltassak egy üres csövet oda Sztetek?? Első körben legyen benne normális gyertya és kábel. Utána jöhet a következő lépés, ha szükségeltetik ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 Régi gyertya miatt is ehet többet? Hogyan lehet ellenőrizni, sztem a kábelek jók azt az egyet kivéve Link to comment Megosztás: More sharing options...
Clipi Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 Van. ITT napi szinten jön újabb és újabb tapasztalat. Nem írtad, hogy milyen motor van a verdában. Nekem X20XEV, gondom nem volt amíg használtam a benzin etanol keveréket. Csak nem volt gazdaságos, mert rövid távokra használom városban. Hosszútávon (amikor már üzemmeleg a motor), ott már tudtam vele spórolni. 50-50%-ig elmehetsz. Ha ezekben a 8-10 fokokban nehezebben indulna, akkor egy kis benzint tankolva javulhat a benzin etanol keverék és valószínűleg könnyebben is fog indulni. Még egy fontos dolog: Az első 1000km után cseréld ki az üzemanyagszűrőt, mert minden oda nem illő koszt és lerakódást kitakarít (ahogy írtad is kollégádnál). Ha megvolt a csere, utána már nem kell megint 1000km-nél cserélni, csak akkor mint normál esetben kellene. Köszi ! Csak a VECTRA A forumot néztem eddig a többit még nem... Egyébként 1.8 GT Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 1.8GT az hány pacis? ˘o) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 Régi gyertya miatt is ehet többet? Hogyan lehet ellenőrizni, sztem a kábelek jók azt az egyet kivéve Nem kifejezetten a régi miatt ehet többet, hanem ha már rossz a régi. Én a Polskin tanultam meg, hogy ezeken a látszólag apróságokon iszonyatosan sok múlik, kicsit jobb gyújtás, kicsit jobb üzemanyag, kicsit jobb porlasztás (karbis volt), eltalált gyújtásbeállítás és máris egy teljesen más autóban ülök. És pont ezek miatt mertem és merek is vele elindulni bárhova ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 Gyertyát vhogy lelehet ellenőrizni, azon kivül hogy szikrát ad, mert azt megtudom nézni ^_^?? Meg akkor érdemes lenne venni egy új kábelszettet?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 Gyertyát vhogy lelehet ellenőrizni, azon kivül hogy szikrát ad, mert azt megtudom nézni :D?? Meg akkor érdemes lenne venni egy új kábelszettet?? Igen érdemes ^_^ Az "égésképen" lehet látni, hogy hogy üzemel. De neked jó volt a múltkori képeken. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Clipi Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 1.8GT az hány pacis? ˘o) 66 KW - 88.44 Le. De nem tudom miben különbözik a többi 1.8-astól. Azoknál is ennyit láttam kiírva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts