Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Amúgy még megjegyzésként hozzáfűzném hogy bár ez a legelső saját autó az életemben (másfél hónapja van meg), de az Opel mint márka nagyon bejött a családban. Sohasem zabáltak nálunk sokat s jóformán csak a kötelező dolgok miatt jártak szerelőnél..

Családban amúgy most jelenleg egy 2,5-ös B Omega van de az se eszik többet 7-7,5-nél (városon kívül) s sohase volt még vele nagyobb probléma!

Visszatérve a "szekérre",úgy érzem jó társak leszünk ezzel a Vectrával.. :rolleyes:

• 4 weeks later...
Elküldve

Az "Egyéb" topic folytatásaként:

Jah igen, azt elfelejtettem, hogy tavaly május óta a nagyátlagom 8,2liter/100km :D Mit akarhatok ettől jobbat egy 2000-es benzinestől vegyes használatban :wacko:

Elküldve

És ha én azt írom hogy hosszú távon 90-100km/h sebességel a fogyasztásom 5,7 volt :D

Városba az enyém is sokat eszik

1.8-as a motor

Elküldve
És ha én azt írom hogy hosszú távon 90-100km/h sebességel a fogyasztásom 5,7 volt :D

Városba az enyém is sokat eszik

1.8-as a motor

Mi a motorkódod?

Egyébként "simán" le lehet ezzel is menni 6 alá, de akkor nem lenne olykor olykor 150-160 al előzzük meg a hosszú sort, hogy vissza tudjak álni 120-ra meg ilyenek :wacko: De majd egyszer nézek egy ultralacsony fogyasztási etapot :wacko:

Elküldve

Motorkódom C18NZ, de városba nagyon sokat fogyaszt, szerelő mondta hogy cseréltessem ki a lamdba szondámat, de hát nemtudom :/

Elküldve
Motorkódom C18NZ, de városba nagyon sokat fogyaszt, szerelő mondta hogy cseréltessem ki a lamdba szondámat, de hát nemtudom :/

Nézesd meg computerrel! Lehet, hogy nem villogja ki a hibakódot és ezért nem vetted észre. Lehet még gyertya, gyújtáskábel, gyújtáselosztó is amiért sokat eszik az autó. Meg persze a cipőméret! :D

Elküldve
Nézesd meg computerrel! Lehet, hogy nem villogja ki a hibakódot és ezért nem vetted észre. Lehet még gyertya, gyújtáskábel, gyújtáselosztó is amiért sokat eszik az autó. Meg persze a cipőméret! :D

Nah alapesetben ez a legdöntöbb tényező :wacko:

Elküldve
Mind a 4 gyertyáról van kép, igen ilyen özbarna, beinditottam egy kicsit járattam és kivevettem lefényképezni

Értem. Akkor annyira nem vészes ez az olajfogyasztás még. Mennyi fogy 100km-en? Milyen olajat használsz?

Elküldve
Valami 1200ftos shell 10w40

Okés, az nem rossz. Nah de ne offoljunk tovább.

Kíváncsi leszek, hogy mennyit fog az enyém enni a Görög úton. A macedónoknál csak 305Ft egy liter nafta.

Elküldve
Okés, az nem rossz. Nah de ne offoljunk tovább.

Kíváncsi leszek, hogy mennyit fog az enyém enni a Görög úton. A macedónoknál csak 305Ft egy liter nafta.

Ha van. :wacko:

És ha sztájk lesz megint? :D

Elküldve
Okés, nagyon remélem csak szelepszárszimering

Mondom ne offoljuk szét a topicot :D Ez fogyasztás.

Át tudod tenni az Általánosba is, vagy a Csevegésbe. Jönne a modik és sejhajbadurrantás lesz (tök jogosan) :wacko:

Elküldve
Ha van. :wacko:

És ha sztájk lesz megint? :D

Velem nem csesznek ki :wacko:

Flamo legyen, az a lényeg. A benya meg okés lesz, mert 3 szor kell tankolnom (pest, macedonia, macedonia)

Egyébként 7 litert céloztam meg. Egyik Cartársnak 7,5 evett az 1.6-os Astrája.

Elküldve
Én nem mernék elindulni Macedoniába kocsival :D

Lesz az több is ;) autópályán fog enni 8at is :P

Miért? :wacko: Nekem minden rendben van vele, Én cseréltem mindent, tehát bízom benne. Polskival is mentem Krakkóba gond nélkül oda vissza :wacko:

Hehe :wacko: Látszik, hogy nem ismered sem a lábam, sem a kocsim :D Ha finoman megyek vele, akkor annyit eszik mint egy öngyújtó :D

Múltkor 6,5 litykóra jött ki az autópályás+autóutas megpakolt túrázás, úgy hogy annyira nem is figyeltem a fogyira (és én mindig pontosan számolom a km-eket, nálam nem lesz ajobb a kerékcsalástól)

Elküldve

Érdekes hogy ezek a Vectrák ilyen keveset esznek hosszútávon :D

Enyém 5,7l hosszútávon mig haver 1,8 vw megeszi a 7,5

Polskival :wacko: nem volt az gyenge akkora úthoz :wacko: gondolom nem is mentél gyorsan vele, kb 90 mindenhol?

Elküldve
Érdekes hogy ezek a Vectrák ilyen keveset esznek hosszútávon :D

Enyém 5,7l hosszútávon mig haver 1,8 vw megeszi a 7,5

Erre csinálták őket :wacko:

• 2 weeks later...
Elküldve

De irigyellek hogy ilyen szép őzbarna gyertyáid vannak:) Enyémbe mindig hófehérek:(

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.