Clipi Elküldve Október14, 2011 Elküldve Október14, 2011 Nem, a lambda szondából csak gyárit érdemes venni. Kicseréltem gyárira (BOSH -18.000 volt). Eltelt már nem kevés idő és km, de nem megy 10-nél lejjebb a fogyasztásom... Próbáltam finoman tojáson lépkedve és normál tempóval ahogy szeretek haladni :-) és mindkét üzemmódban 10 l eszik... Ilyen árak mellett ez egy kicsit sz*r... 7 km-re van a melóhelyem és nem városba megyek hanem külső úton. Van ötletetek ? (olajcserém nem volt még de nem hiszem hogy ezen múlik) Mit nézzek meg / állítsak ?
öcsibácsi Elküldve Október14, 2011 Elküldve Október14, 2011 Kicseréltem gyárira (BOSH -18.000 volt). Eltelt már nem kevés idő és km, de nem megy 10-nél lejjebb a fogyasztásom... Próbáltam finoman tojáson lépkedve és normál tempóval ahogy szeretek haladni :-) és mindkét üzemmódban 10 l eszik... Ilyen árak mellett ez egy kicsit sz*r... 7 km-re van a melóhelyem és nem városba megyek hanem külső úton. Van ötletetek ? (olajcserém nem volt még de nem hiszem hogy ezen múlik) Mit nézzek meg / állítsak ? Mekkora motor is van benne? Amúgy 7km-nél még nem lesz a normál értéken a fogyasztás.
Thor Elküldve Október14, 2011 Elküldve Október14, 2011 Mekkora motor is van benne? Amúgy 7km-nél még nem lesz a normál értéken a fogyasztás. C18NZ. Sajna városban nekem is 9-10 környékén ingázik. Hiába no, kéri a flamót az az 1998ccm.
Thor Elküldve Október14, 2011 Elküldve Október14, 2011 ... Mit nézzek meg / állítsak ? Motorhőfok jeladója esetleg?
Clipi Elküldve Október14, 2011 Elküldve Október14, 2011 Motorhőfok jeladója esetleg? ki tudom mérni? ha igen hogyan ? a műszerfalon látom hogy megy fel a vízhőfok ha sokat mászkálok városban... gondolkodom másik autóra váltáson pedig tényleg nagyon szeretem. Most kasztniztam ki fullra. megcsinálva minden rajta csak hazsnálni kell. festése lesz most hétvégén, de a fogyasztása miatt inkább valami 1.0-s suzuki vagy kis cc-s autó. de ezt meg nem tudom eladni normál áron ... :-(((( Max marad a buszozás, de az meg olyan "fura"....
isi Elküldve Október14, 2011 Elküldve Október14, 2011 erre van a dízel power:D:D 4,5-5.5 lityi:D 17es kerekekkel is csak 5,5:D
Thor Elküldve Október14, 2011 Elküldve Október14, 2011 erre van a dízel power:D:D 4,5-5.5 lityi:D 17es kerekekkel is csak 5,5:D És lép akkorát mint egy nagyblokkos benyás? :D Amúgy sokat játszok a gondolattal, hogy mi lett volna anno, ha megveszem azt a törött '95-ös Isuzu Tádé CDX-et. Lenne előnye (fogyasztás) is hátránya is (menetteljesítmény :P )
isi Elküldve Október14, 2011 Elküldve Október14, 2011 És lép akkorát mint egy nagyblokkos benyás? :D Amúgy sokat játszok a gondolattal, hogy mi lett volna anno, ha megveszem azt a törött '95-ös Isuzu Tádé CDX-et. Lenne előnye (fogyasztás) is hátránya is (menetteljesítmény :P ) nem lép akkorát, de most a fogyiról beszéltünk és panaszkodott, hogy sokat eszik erre jó megoldás. Nemsokára nekem is lesz egy nagyblokkos benyás, de nem azért veszem meg én legalábbis, hogy a fogyasztását nézzem:D, arra marad a dezső és hidd el 1,2 baros nyomással meg adagoló módosítással meglepően jól ráncigál, jó a 130-150 lovasakat nem fogom meg, de....:)harcolok:D akkor veszek egy golf 3 1.9 tdi-t havernak olyan van kicsit meg tuningolva az szerintem simán megfogja a 136 lovasat :P , mert így kb. annyi ló az is és hát a nyomaték..... finom:D meg már vitt is pár karikát hihetetlen mit lép a gép.
zotya975 Elküldve Október14, 2011 Elküldve Október14, 2011 C18NZ. Sajna városban nekem is 9-10 környékén ingázik. Hiába no, kéri a flamót az az 1998ccm. ????? :D ki tudom mérni? ha igen hogyan ? Megvannak a különböző hőfofon a helyes ellenállási értékek, az F-astrában tudja valaki, talán FPepe...
Thor Elküldve Október14, 2011 Elküldve Október14, 2011 ????? :P Megvannak a különböző hőfofon a helyes ellenállási értékek, az F-astrában tudja valaki, talán FPepe... Öcsibácsinak írtam Clipi motorját. Nekem meg X20XEV, az meg 1998 :D
Thor Elküldve Október14, 2011 Elküldve Október14, 2011 ki tudom mérni? ha igen hogyan ? a műszerfalon látom hogy megy fel a vízhőfok ha sokat mászkálok városban... gondolkodom másik autóra váltáson pedig tényleg nagyon szeretem. Most kasztniztam ki fullra. megcsinálva minden rajta csak hazsnálni kell. festése lesz most hétvégén, de a fogyasztása miatt inkább valami 1.0-s suzuki vagy kis cc-s autó. de ezt meg nem tudom eladni normál áron ... :-(((( Max marad a buszozás, de az meg olyan "fura".... Kár lenne eladni, most hogy már a kasztnizás is kész. Ellenállást tudsz mérni, csak az értékeket nem tudom, hogy mettől meddig jó. :D
Thor Elküldve Október14, 2011 Elküldve Október14, 2011 nem lép akkorát, de most a fogyiról beszéltünk és panaszkodott, hogy sokat eszik erre jó megoldás. Nemsokára nekem is lesz egy nagyblokkos benyás, de nem azért veszem meg én legalábbis, hogy a fogyasztását nézzem:D, arra marad a dezső és hidd el 1,2 baros nyomással meg adagoló módosítással meglepően jól ráncigál, jó a 130-150 lovasakat nem fogom meg, de....:)harcolok:D akkor veszek egy golf 3 1.9 tdi-t havernak olyan van kicsit meg tuningolva az szerintem simán megfogja a 136 lovasat :D , mert így kb. annyi ló az is és hát a nyomaték..... finom:D meg már vitt is pár karikát hihetetlen mit lép a gép. :P Az már szent igaz, hogy a nyomatékból gyorsulunk és e Dezsőből mindig könnyebb előcsikarni, főleg a ha turbós :P Nah de elvagyok én a mostani konfiggal :D Szégyent még nem hozott rám :D
Clipi Elküldve Október18, 2011 Elküldve Október18, 2011 Kapok a haveromtól egy majdnem új hőgombát próbának... Megnézem mi lesz... Diesel motort be lehet építeni hivatalosan ? Pl 1.7 d / td astra moci vagy az isuzu vectra mocit? Mert azt mondták hoyg műszakiztassam le benzinessel és cssaak dobjak bele egy diesel motort, de a rendőr nem hülye. hallja ha megállok hogy nem benzines...
Thor Elküldve Október18, 2011 Elküldve Október18, 2011 Kapok a haveromtól egy majdnem új hőgombát próbának... Megnézem mi lesz... Diesel motort be lehet építeni hivatalosan ? Pl 1.7 d / td astra moci vagy az isuzu vectra mocit? Mert azt mondták hogy műszakiztassam le benzinessel és cssaak dobjak bele egy diesel motort, de a rendőr nem hülye. hallja ha megállok hogy nem benzines... Hát azért ezt szerintem nem nagyon kellene megjátszani :P Hivatalosan ebben az országban sajnos semmi ilyesmit nem ér meg végigjárni, mert anyagi csőd. Érdekes más országokban (pl. Lengyelország), ez sokkal humánusabban működik. :D
öcsibácsi Elküldve Október22, 2011 Elküldve Október22, 2011 2029Km - 135.58L = 6.68L/100km. ;) Egész jó. Főleg, hogy teljes terheléssel jöttünk hazafelé.
h.adam92 Elküldve November2, 2011 Elküldve November2, 2011 Tegnap Zalalövőre mentem(tőlem 115km). 4személy, tankba 30liter benzin. Siettünk odafele és volt benne sok előzgetés meg gyorsítás 5-6ezerig pörgetés, de volt benne 3-4esbe araszolás is, falukba visszakapcsolgatás. Hazafele 15km en keresztül 130as tempó, utána 100-110 végig. Átlag fogyi: 6,6liter/100km Ez szerintem nagyon jó! ;)
Thor Elküldve November2, 2011 Elküldve November2, 2011 Tegnap Zalalövőre mentem(tőlem 115km). 4személy, tankba 30liter benzin. Siettünk odafele és volt benne sok előzgetés meg gyorsítás 5-6ezerig pörgetés, de volt benne 3-4esbe araszolás is, falukba visszakapcsolgatás. Hazafele 15km en keresztül 130as tempó, utána 100-110 végig. Átlag fogyi: 6,6liter/100km Ez szerintem nagyon jó! ;) Ezt hogy számoltad (teletanktól teletankig vagy BC)?
Clipi Elküldve November2, 2011 Elküldve November2, 2011 A hőgomba cseréje elmaradt mert nem találta meg, de észrevettek egy problémát. 15-20 km városon kívűl és nem megy a kék fölé sokkal a vizhőfok. (70 fok kb?) ha megállok lámpánál akkor araszolgat felfelé, de mihelyst elindulok megint vissza megy. Skoda Fabiaval járt így a kolega 1 hete és termosztátot cserélt. Megjön a fizu akkor én is ezzel kezdem. Viszont problémám, hogy lehet külön is kapni "betétet" és házzal egybe is, és főként csak az utóbbit tartják a boltok. Néztem róla fotókat és úgy néz ki, mintha a helyére illesztés után a házban egy peremet rásajtolnának. Ez oldható valamennyire vagy tényleg csak házzal együtt érdemes cserélni?
h.adam92 Elküldve November2, 2011 Elküldve November2, 2011 Ezt hogy számoltad (teletanktól teletankig vagy BC)? Induláskor tankoltam, és pont félig volt a tank. BC-t lenulláztam teljesen és úgy indultam útnak. Szal így számoltam(számolta a bc).
Alex75 Elküldve November3, 2011 Elküldve November3, 2011 Induláskor tankoltam, és pont félig volt a tank. BC-t lenulláztam teljesen és úgy indultam útnak. Szal így számoltam(számolta a bc). Nekem ez egy kicsit kevésnek tűnik... ;) Az enyémnél 7,5-8 körül lenne reális így.
Thor Elküldve November3, 2011 Elküldve November3, 2011 Nekem ez egy kicsit kevésnek tűnik... ;) Az enyémnél 7,5-8 körül lenne reális így. Ilyen felhasználás mellett nekem is. Nekem akkor volt 6,5 amikor 2500km-t mentem egyszerre és ésszel (igaz agyig rakva és klímával). A BC nálam nem mér hej'de pontosan, szóval nálam a pontos (km csalás levonva) fogyit a teletanktól teletankig ugyanott ugyanúgy megtankolva adja.
h.adam92 Elküldve November3, 2011 Elküldve November3, 2011 Ilyen felhasználás mellett nekem is. Nekem akkor volt 6,5 amikor 2500km-t mentem egyszerre és ésszel (igaz agyig rakva és klímával). A BC nálam nem mér hej'de pontosan, szóval nálam a pontos (km csalás levonva) fogyit a teletanktól teletankig ugyanott ugyanúgy megtankolva adja. Km órám felfele 3mat csal. ;)
Thor Elküldve November4, 2011 Elküldve November4, 2011 Km órám felfele 3mat csal. ;) Azt tudom---> 195/65R15
h.adam92 Elküldve November4, 2011 Elküldve November4, 2011 Tankolásról jut eszembe Thor! Neked is nehéz úgy tankolni hogy ne kattanjon le folyamat a pisztoly? Én mindig ilyen féloldalasan rakom be de sokszor így is 500ft os lépcsőbe tudok tankolni mert mindig lekattanik :\
Recommended Posts