Thor Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 tedd a helyére szerintem! Csatlakozom Link to comment Megosztás: More sharing options...
Clipi Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Nem, a lambda szondából csak gyárit érdemes venni. Kicseréltem gyárira (BOSH -18.000 volt). Eltelt már nem kevés idő és km, de nem megy 10-nél lejjebb a fogyasztásom... Próbáltam finoman tojáson lépkedve és normál tempóval ahogy szeretek haladni :-) és mindkét üzemmódban 10 l eszik... Ilyen árak mellett ez egy kicsit sz*r... 7 km-re van a melóhelyem és nem városba megyek hanem külső úton. Van ötletetek ? (olajcserém nem volt még de nem hiszem hogy ezen múlik) Mit nézzek meg / állítsak ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Kicseréltem gyárira (BOSH -18.000 volt). Eltelt már nem kevés idő és km, de nem megy 10-nél lejjebb a fogyasztásom... Próbáltam finoman tojáson lépkedve és normál tempóval ahogy szeretek haladni :-) és mindkét üzemmódban 10 l eszik... Ilyen árak mellett ez egy kicsit sz*r... 7 km-re van a melóhelyem és nem városba megyek hanem külső úton. Van ötletetek ? (olajcserém nem volt még de nem hiszem hogy ezen múlik) Mit nézzek meg / állítsak ? Mekkora motor is van benne? Amúgy 7km-nél még nem lesz a normál értéken a fogyasztás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Mekkora motor is van benne? Amúgy 7km-nél még nem lesz a normál értéken a fogyasztás. C18NZ. Sajna városban nekem is 9-10 környékén ingázik. Hiába no, kéri a flamót az az 1998ccm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 ... Mit nézzek meg / állítsak ? Motorhőfok jeladója esetleg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Clipi Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Motorhőfok jeladója esetleg? ki tudom mérni? ha igen hogyan ? a műszerfalon látom hogy megy fel a vízhőfok ha sokat mászkálok városban... gondolkodom másik autóra váltáson pedig tényleg nagyon szeretem. Most kasztniztam ki fullra. megcsinálva minden rajta csak hazsnálni kell. festése lesz most hétvégén, de a fogyasztása miatt inkább valami 1.0-s suzuki vagy kis cc-s autó. de ezt meg nem tudom eladni normál áron ... :-(((( Max marad a buszozás, de az meg olyan "fura".... Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 erre van a dízel power:D:D 4,5-5.5 lityi:D 17es kerekekkel is csak 5,5:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 erre van a dízel power:D:D 4,5-5.5 lityi:D 17es kerekekkel is csak 5,5:D És lép akkorát mint egy nagyblokkos benyás? :D Amúgy sokat játszok a gondolattal, hogy mi lett volna anno, ha megveszem azt a törött '95-ös Isuzu Tádé CDX-et. Lenne előnye (fogyasztás) is hátránya is (menetteljesítmény :P ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 És lép akkorát mint egy nagyblokkos benyás? :D Amúgy sokat játszok a gondolattal, hogy mi lett volna anno, ha megveszem azt a törött '95-ös Isuzu Tádé CDX-et. Lenne előnye (fogyasztás) is hátránya is (menetteljesítmény :P ) nem lép akkorát, de most a fogyiról beszéltünk és panaszkodott, hogy sokat eszik erre jó megoldás. Nemsokára nekem is lesz egy nagyblokkos benyás, de nem azért veszem meg én legalábbis, hogy a fogyasztását nézzem:D, arra marad a dezső és hidd el 1,2 baros nyomással meg adagoló módosítással meglepően jól ráncigál, jó a 130-150 lovasakat nem fogom meg, de....:)harcolok:D akkor veszek egy golf 3 1.9 tdi-t havernak olyan van kicsit meg tuningolva az szerintem simán megfogja a 136 lovasat :P , mert így kb. annyi ló az is és hát a nyomaték..... finom:D meg már vitt is pár karikát hihetetlen mit lép a gép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 C18NZ. Sajna városban nekem is 9-10 környékén ingázik. Hiába no, kéri a flamót az az 1998ccm. ????? :D ki tudom mérni? ha igen hogyan ? Megvannak a különböző hőfofon a helyes ellenállási értékek, az F-astrában tudja valaki, talán FPepe... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 ????? :P Megvannak a különböző hőfofon a helyes ellenállási értékek, az F-astrában tudja valaki, talán FPepe... Öcsibácsinak írtam Clipi motorját. Nekem meg X20XEV, az meg 1998 :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 ki tudom mérni? ha igen hogyan ? a műszerfalon látom hogy megy fel a vízhőfok ha sokat mászkálok városban... gondolkodom másik autóra váltáson pedig tényleg nagyon szeretem. Most kasztniztam ki fullra. megcsinálva minden rajta csak hazsnálni kell. festése lesz most hétvégén, de a fogyasztása miatt inkább valami 1.0-s suzuki vagy kis cc-s autó. de ezt meg nem tudom eladni normál áron ... :-(((( Max marad a buszozás, de az meg olyan "fura".... Kár lenne eladni, most hogy már a kasztnizás is kész. Ellenállást tudsz mérni, csak az értékeket nem tudom, hogy mettől meddig jó. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 nem lép akkorát, de most a fogyiról beszéltünk és panaszkodott, hogy sokat eszik erre jó megoldás. Nemsokára nekem is lesz egy nagyblokkos benyás, de nem azért veszem meg én legalábbis, hogy a fogyasztását nézzem:D, arra marad a dezső és hidd el 1,2 baros nyomással meg adagoló módosítással meglepően jól ráncigál, jó a 130-150 lovasakat nem fogom meg, de....:)harcolok:D akkor veszek egy golf 3 1.9 tdi-t havernak olyan van kicsit meg tuningolva az szerintem simán megfogja a 136 lovasat :D , mert így kb. annyi ló az is és hát a nyomaték..... finom:D meg már vitt is pár karikát hihetetlen mit lép a gép. :P Az már szent igaz, hogy a nyomatékból gyorsulunk és e Dezsőből mindig könnyebb előcsikarni, főleg a ha turbós :P Nah de elvagyok én a mostani konfiggal :D Szégyent még nem hozott rám :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Clipi Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Kapok a haveromtól egy majdnem új hőgombát próbának... Megnézem mi lesz... Diesel motort be lehet építeni hivatalosan ? Pl 1.7 d / td astra moci vagy az isuzu vectra mocit? Mert azt mondták hoyg műszakiztassam le benzinessel és cssaak dobjak bele egy diesel motort, de a rendőr nem hülye. hallja ha megállok hogy nem benzines... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Kapok a haveromtól egy majdnem új hőgombát próbának... Megnézem mi lesz... Diesel motort be lehet építeni hivatalosan ? Pl 1.7 d / td astra moci vagy az isuzu vectra mocit? Mert azt mondták hogy műszakiztassam le benzinessel és cssaak dobjak bele egy diesel motort, de a rendőr nem hülye. hallja ha megállok hogy nem benzines... Hát azért ezt szerintem nem nagyon kellene megjátszani :P Hivatalosan ebben az országban sajnos semmi ilyesmit nem ér meg végigjárni, mert anyagi csőd. Érdekes más országokban (pl. Lengyelország), ez sokkal humánusabban működik. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 2029Km - 135.58L = 6.68L/100km. ;) Egész jó. Főleg, hogy teljes terheléssel jöttünk hazafelé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve November2, 2011 Megoszt Elküldve November2, 2011 Tegnap Zalalövőre mentem(tőlem 115km). 4személy, tankba 30liter benzin. Siettünk odafele és volt benne sok előzgetés meg gyorsítás 5-6ezerig pörgetés, de volt benne 3-4esbe araszolás is, falukba visszakapcsolgatás. Hazafele 15km en keresztül 130as tempó, utána 100-110 végig. Átlag fogyi: 6,6liter/100km Ez szerintem nagyon jó! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve November2, 2011 Megoszt Elküldve November2, 2011 Tegnap Zalalövőre mentem(tőlem 115km). 4személy, tankba 30liter benzin. Siettünk odafele és volt benne sok előzgetés meg gyorsítás 5-6ezerig pörgetés, de volt benne 3-4esbe araszolás is, falukba visszakapcsolgatás. Hazafele 15km en keresztül 130as tempó, utána 100-110 végig. Átlag fogyi: 6,6liter/100km Ez szerintem nagyon jó! ;) Ezt hogy számoltad (teletanktól teletankig vagy BC)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Clipi Elküldve November2, 2011 Megoszt Elküldve November2, 2011 A hőgomba cseréje elmaradt mert nem találta meg, de észrevettek egy problémát. 15-20 km városon kívűl és nem megy a kék fölé sokkal a vizhőfok. (70 fok kb?) ha megállok lámpánál akkor araszolgat felfelé, de mihelyst elindulok megint vissza megy. Skoda Fabiaval járt így a kolega 1 hete és termosztátot cserélt. Megjön a fizu akkor én is ezzel kezdem. Viszont problémám, hogy lehet külön is kapni "betétet" és házzal egybe is, és főként csak az utóbbit tartják a boltok. Néztem róla fotókat és úgy néz ki, mintha a helyére illesztés után a házban egy peremet rásajtolnának. Ez oldható valamennyire vagy tényleg csak házzal együtt érdemes cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve November2, 2011 Megoszt Elküldve November2, 2011 Ezt hogy számoltad (teletanktól teletankig vagy BC)? Induláskor tankoltam, és pont félig volt a tank. BC-t lenulláztam teljesen és úgy indultam útnak. Szal így számoltam(számolta a bc). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Induláskor tankoltam, és pont félig volt a tank. BC-t lenulláztam teljesen és úgy indultam útnak. Szal így számoltam(számolta a bc). Nekem ez egy kicsit kevésnek tűnik... ;) Az enyémnél 7,5-8 körül lenne reális így. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Nekem ez egy kicsit kevésnek tűnik... ;) Az enyémnél 7,5-8 körül lenne reális így. Ilyen felhasználás mellett nekem is. Nekem akkor volt 6,5 amikor 2500km-t mentem egyszerre és ésszel (igaz agyig rakva és klímával). A BC nálam nem mér hej'de pontosan, szóval nálam a pontos (km csalás levonva) fogyit a teletanktól teletankig ugyanott ugyanúgy megtankolva adja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Ilyen felhasználás mellett nekem is. Nekem akkor volt 6,5 amikor 2500km-t mentem egyszerre és ésszel (igaz agyig rakva és klímával). A BC nálam nem mér hej'de pontosan, szóval nálam a pontos (km csalás levonva) fogyit a teletanktól teletankig ugyanott ugyanúgy megtankolva adja. Km órám felfele 3mat csal. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 Km órám felfele 3mat csal. ;) Azt tudom---> 195/65R15 Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 Tankolásról jut eszembe Thor! Neked is nehéz úgy tankolni hogy ne kattanjon le folyamat a pisztoly? Én mindig ilyen féloldalasan rakom be de sokszor így is 500ft os lépcsőbe tudok tankolni mert mindig lekattanik :\ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts