öcsibácsi Elküldve Augusztus22, 2011 Elküldve Augusztus22, 2011 Szóval a tankolások így alakultak: Bp. teletank 3 kattanásig OMW Maxxmotion 100-al 250261km-nél. Szerbiában 3 szor tankoltam összesen és itthon pedig a záró 3 kattanásost 252456-nál. 2195km és 148,28 liter---> 6,75 liter. Mindez 195/60R15 gyári szinte vadonat új gumin (szóval nincs csalás). Gratulálok! :) X20XEV Power! :D
Thor Elküldve Augusztus23, 2011 Elküldve Augusztus23, 2011 Gratulálok! :lol: X20XEV Power! :lol: Thx! Majdnem C16NZ Power :D
dirty-handz Elküldve Augusztus23, 2011 Elküldve Augusztus23, 2011 Nah megtaláltam a hiányzó MOL-os blokkot :lol: 3an voltunk, agyig rakva, olyannyira, hogy látványosan húzta a sejhaját szegény Veki és még erre jött a klíma meg a tempós haladás (ahol lehetett persze, az M5-ösön pl. hazafelé 140-el kocogtunk) Szóval a tankolások így alakultak: Bp. teletank 3 kattanásig OMW Maxxmotion 100-al 250261km-nél. Szerbiában 3 szor tankoltam összesen és itthon pedig a záró 3 kattanásost 252456-nál. 2195km és 148,28 liter---> 6,75 liter. Mindez 195/60R15 gyári szinte vadonat új gumin (szóval nincs csalás). Sajna a hazaút utolsó felét már nagyon untam, így szerettem volna minél előbb hazaérni, ott vérzett el a fogyi és nem lett 6,5, de asszem így sem kell nagyon szégyenkeznünk lévén azért ~1650kg kellett mozgatni klímával hegyen völgyön :lol: Jah és sajnos nincs 100as benzin a szerbeknél, így a premium 95-ösükkel is csörgött a motor, ha lett volna 100-as akkor simán megvan a 6,5 még a tempós haladás ellenére is. A nyaralás nagyon ott volt, majd dobok fel képeket hamarosan :D Nekem is csörög, vagy túl sokat vettek le motorgenerátorkor a hengerfejből, vagy 1 foggal arébb van a vezérműszíj és így előgyújtás van.
Thor Elküldve Augusztus23, 2011 Elküldve Augusztus23, 2011 Nekem is csörög, vagy túl sokat vettek le motorgenerátorkor a hengerfejből, vagy 1 foggal arébb van a vezérműszíj és így előgyújtás van. Mennyit vettek le belőle, azt lehet tudni? Próbáltad már magasabb oktánszámú benzinnel? Vagy benzin/etanol keverékkel?
dirty-handz Elküldve Augusztus23, 2011 Elküldve Augusztus23, 2011 Mennyit vettek le belőle, azt lehet tudni? Próbáltad már magasabb oktánszámú benzinnel? Vagy benzin/etanol keverékkel? Nem tudom még én se mi a baja de nem is érdekel már mert nem sokára motor csere lesz így nem izgat a téma. 98-100as csendbe van. Etanolos téma sosem érdekelt.
Thor Elküldve Augusztus23, 2011 Elküldve Augusztus23, 2011 Nem tudom még én se mi a baja de nem is érdekel már mert nem sokára motor csere lesz így nem izgat a téma. 98-100as csendbe van. Etanolos téma sosem érdekelt. Értem. Az etanolos móka költséghatékony megoldás az oktánszám növelésére. Én általában 99-99,5 környékére szoktam "bekeverni" a naftát és így tökéletesen csendben van. Természetesen ez a 99-es oktánszám elméletben jön ki, mivel sok helyen olvasni, hogy az etanol csak elméletben 105 okt.. Mindegy, így sem csörög, olcsóbb is mint a 100-as Maxxmotion és nem eszik meg belőle fajlagosan annyival többet, hogy ne lenne gazdaságos.
h.adam92 Elküldve Augusztus23, 2011 Elküldve Augusztus23, 2011 Értem. Az etanolos móka költséghatékony megoldás az oktánszám növelésére. Én általában 99-99,5 környékére szoktam "bekeverni" a naftát és így tökéletesen csendben van. Természetesen ez a 99-es oktánszám elméletben jön ki, mivel sok helyen olvasni, hogy az etanol csak elméletben 105 okt.. Mindegy, így sem csörög, olcsóbb is mint a 100-as Maxxmotion és nem eszik meg belőle fajlagosan annyival többet, hogy ne lenne gazdaságos. Most én is 100asat tankolok. Mol evoneo. 95össel kis fordulaton rálépek a gázra hallom hogy csörög, de végül elhagyja. érdekes. de ezzel a 100assal meg semmi :lol: Fogyasztásom ugyanannyi.
Thor Elküldve Augusztus23, 2011 Elküldve Augusztus23, 2011 Most én is 100asat tankolok. Mol evoneo. 95össel kis fordulaton rálépek a gázra hallom hogy csörög, de végül elhagyja. érdekes. de ezzel a 100assal meg semmi :lol: Fogyasztásom ugyanannyi. A 100-asnak jobb a kompressziótűrése, ezért nem csörög vele, mivel nem robban be idő előtt a keverék (amikor még jön felfelé a dugattyú). A fogyasztásod érdekes... semmivel sem lett kevesebb? Mennyivel drágább ez mint a sima 95?
h.adam92 Elküldve Augusztus23, 2011 Elküldve Augusztus23, 2011 A 100-asnak jobb a kompressziótűrése, ezért nem csörög vele, mivel nem robban be idő előtt a keverék (amikor még jön felfelé a dugattyú). A fogyasztásod érdekes... semmivel sem lett kevesebb? Mennyivel drágább ez mint a sima 95? 417forint literje. nemtom most jelenleg mennyi a molnál a 95ös. de mondjuk érdekes a fogyim. elég sok. 1-2x elküldtem neki, de amúgy normálisan megyek vele. csak város, és 12,3literen van most az átlag
dirty-handz Elküldve Augusztus23, 2011 Elküldve Augusztus23, 2011 Most én is 100asat tankolok. Mol evoneo. 95össel kis fordulaton rálépek a gázra hallom hogy csörög, de végül elhagyja. érdekes. de ezzel a 100assal meg semmi :lol: Fogyasztásom ugyanannyi. ha lehet állítani az oktánszámot a kocsiba a dugónál akkor át kéne állítani 98asra. Ja de X20XEV maga állítja asszem. Nálunk 405FT jó drága nálatok :lol: 12,3 kicsit sok lesz nem? Én ott körbe néznék mert szerintem kicsit sokat eszik.
h.adam92 Elküldve Augusztus23, 2011 Elküldve Augusztus23, 2011 ha lehet állítani az oktánszámot a kocsiba a dugónál akkor át kéne állítani 98asra. Ja de X20XEV maga állítja asszem. Nálunk 405FT jó drága nálatok :lol: Jah itt nincs oktánszámdugasz :lol: De külömben van egy csomó üres kábel ott a diagnosztikai csatinál. rosseb se tudja mik azok :D
dirty-handz Elküldve Augusztus23, 2011 Elküldve Augusztus23, 2011 Jah itt nincs oktánszámdugasz :lol: De külömben van egy csomó üres kábel ott a diagnosztikai csatinál. rosseb se tudja mik azok :lol: Nem rángat a motor meg nincs semmi ilyesmi probléma? Fullad?
h.adam92 Elküldve Augusztus23, 2011 Elküldve Augusztus23, 2011 Nem rángat a motor meg nincs semmi ilyesmi probléma? Fullad? Mikor olyan 60fokos a víz és 1óra állás után elindulok vele, akkor viszont szokta azt csinálni hogy picit rálépek a gázra és szarul megy 1500as fordulatig. de ott meg gondol egyet és megindul, és utána már jó teljesen :lol:
dirty-handz Elküldve Augusztus23, 2011 Elküldve Augusztus23, 2011 Mikor olyan 60fokos a víz és 1óra állás után elindulok vele, akkor viszont szokta azt csinálni hogy picit rálépek a gázra és szarul megy 1500as fordulatig. de ott meg gondol egyet és megindul, és utána már jó teljesen :lol: Egy lambda szondát méretnék a helyedbe nem tudom mennyi kerül de legalább megtudod milyen állapotban van. Ha normálisan vezetsz nem igen kéne fogyasztania 12,3L. Vagy végig araszolsz? Max ha 2-3 kmeket mész a városba. A csörgés meg lehet, hogy elvan téve a vezérműszíj 1 foggal vagy túl sok lett leszedve a hengerfejből generálozáskor.
Thor Elküldve Augusztus24, 2011 Elküldve Augusztus24, 2011 417forint literje. nemtom most jelenleg mennyi a molnál a 95ös. de mondjuk érdekes a fogyim. elég sok. 1-2x elküldtem neki, de amúgy normálisan megyek vele. csak város, és 12,3literen van most az átlag Hát az tényleg érdekes... Itt akkor valami más gebasz lesz( lambda pl.) :lol: Nekem vasárnap volt egy tempósabb hazajövetelem Kunszentmiklósról, néhol volt 160is (előzésnél), utána pedig beállva a sorba a pillanatnyi fogyi 4-5 liter között volt. Valószínűleg emiatt nem is evett sokkal sokkal többet mint normális haladásnál. Amúgy 5-10% környékével eszik kevesebbet nekem a prémium benyával.
Thor Elküldve Augusztus24, 2011 Elküldve Augusztus24, 2011 Egy lambda szondát méretnék a helyedbe nem tudom mennyi kerül de legalább megtudod milyen állapotban van. Ha normálisan vezetsz nem igen kéne fogyasztania 12,3L. Vagy végig araszolsz? Max ha 2-3 kmeket mész a városba. A csörgés meg lehet, hogy elvan téve a vezérműszíj 1 foggal vagy túl sok lett leszedve a hengerfejből generálozáskor. Sajnos tapasztalat, hogy akkor nem csörög. Nekem a szívótengely késett, a kipu.tengely pedig sietett 2 foggal... így rakta össze az előző tulajnak a "szerelő" és nem csörgött semmi :lol: Csak akkor vettem mindezt észre, amikor cseréltem a vezérlést :lol:
h.adam92 Elküldve Augusztus24, 2011 Elküldve Augusztus24, 2011 Sajnos tapasztalat, hogy akkor nem csörög. Nekem a szívótengely késett, a kipu.tengely pedig sietett 2 foggal... így rakta össze az előző tulajnak a "szerelő" és nem csörgött semmi :lol: Csak akkor vettem mindezt észre, amikor cseréltem a vezérlést :lol: Nálam is elvan téve 1foggal.
h.adam92 Elküldve Augusztus24, 2011 Elküldve Augusztus24, 2011 Thor! Neked milyen a gyertyaképed? Őzbarna, vagy hófehér?
Thor Elküldve Augusztus24, 2011 Elküldve Augusztus24, 2011 Thor! Neked milyen a gyertyaképed? Őzbarna, vagy hófehér? Nem az az igazi (sötét)őzbarna, hanem valamivel világosabb, de semmiképp sem fehér. Dobjak róla képet? Neked milyen? A vezérlésed hogyhogy el van rakva?
h.adam92 Elküldve Augusztus24, 2011 Elküldve Augusztus24, 2011 Nem az az igazi (sötét)őzbarna, hanem valamivel világosabb, de semmiképp sem fehér. Dobjak róla képet? Neked milyen? A vezérlésed hogyhogy el van rakva? Nekem hófehér. Mindjárt dobok fel róla képet. Annyi hogy 1foggal mert a vezérműtengelyhez nemvolt rögzítőm, és visszaugrottak mindig mikor jelre akartam tenni.
h.adam92 Elküldve Augusztus24, 2011 Elküldve Augusztus24, 2011 Amúgy ez a 12liter úgy van hogy csak város, 2-3km ek, és azis klímával, araszolgatás, stb. Tehát így szerintem teljesen normális :lol: 90es tempóval folyamat haladva, klímával 5,5 max 6liter ha előzgetni is kell.
dirty-handz Elküldve Augusztus24, 2011 Elküldve Augusztus24, 2011 Amúgy ez a 12liter úgy van hogy csak város, 2-3km ek, és azis klímával, araszolgatás, stb. Tehát így szerintem teljesen normális :lol: 90es tempóval folyamat haladva, klímával 5,5 max 6liter ha előzgetni is kell. Így van akkor nincs gond a fogyasztással. Szerintem ha elvan rakva 1 foggal akkor előgyújtást keletkezik persze ez nem tuti.
Thor Elküldve Augusztus24, 2011 Elküldve Augusztus24, 2011 Nekem hófehér. Mindjárt dobok fel róla képet. Annyi hogy 1foggal mert a vezérműtengelyhez nemvolt rögzítőm, és visszaugrottak mindig mikor jelre akartam tenni. Nekem innen van.
h.adam92 Elküldve Augusztus24, 2011 Elküldve Augusztus24, 2011 Nekem innen van. Teljesítményre jó hatással van az hogy jelen van a vezérlés? vagy így hogy 1el arrébb van rakva nemjelent még semmit?
dirty-handz Elküldve Augusztus24, 2011 Elküldve Augusztus24, 2011 Teljesítményre jó hatással van az hogy jelen van a vezérlés? vagy így hogy 1el arrébb van rakva nemjelent még semmit? tedd a helyére szerintem!
Recommended Posts