Levente Elküldve Április27, 2004 Megoszt Elküldve Április27, 2004 Vectra A 2000 16v 4X4 (C20XE, 150LE, 205/55R15 alufelni). Az autó településen 12-t, azon kívül 115-120-as tempónál 9 litert fogyaszt. Van egy hibás Hall jeladó benne (ami a gyújtást szabályozza, ha ez rossz, máshonnan kapja a jeelt az ECU és max. 5-6 fokos tengelyfordulat eltérésnél gyújt). A kérdés: 1. a nem egészen pontos gyújtás, 2. az állandó 4X4 (apropó, ki tudnám-e kapcsolni és lenne-e hátulütője?), 3. a 205-ös felni (katalógus szerint 195-ös kellene) okozza-e a magas fogyasztást? Köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Április27, 2004 Megoszt Elküldve Április27, 2004 Egy Vectra kasztniba épített c20xe-töl sok lenne a 9 liter??? Annyira nem tünik soknak sztem. Mennyi az auto sulya?? Ezeket télen mérted? Itt egy táblázat kb mennyivel változtak az értékek a 195/55R15röl 205/55R15re csere után: Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference 195/55-15 107mm 298mm 596mm 1871mm 535 0.0% 205/55-15 113mm 303mm 606mm 1905mm 525 1.8% ez segített számolni: http://www.miata.net/garage/tirecalc.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Április27, 2004 Megoszt Elküldve Április27, 2004 Sok, mint olyan. Ugyanilyen motorral ellátott Calibra 8-9-et fogyaszt. Könnyebb kasztni, mint a Vectra az ő 1300/1795-jével, de horror. Egyébként nagyon köszi a választ! 4X4 kikapcs. csökkentené a fogyasztást? Hát a Hall jeladó cseréje? Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Április27, 2004 Megoszt Elküldve Április27, 2004 Sok, mint olyan. Ugyanilyen motorral ellátott Calibra 8-9-et fogyaszt. Könnyebb kasztni, mint a Vectra az ő 1300/1795-jével, de horror.kérdezz meg több embert tapasztalatairól! bár sztem a Cali áramvonalasabb, meg aztán gondolom az egy lábfüggő dolog is 4X4 kikapcs. csökkentené a fogyasztást? kilehet kapcsolni?? :shock: :shock: Hát a Hall jeladó cseréje? passz :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
balage Elküldve Április27, 2005 Megoszt Elküldve Április27, 2005 :lol: fenti kérdéskörhöz ~1 év után a következőt mondanám ha még valakit érdekel. 18Biztosíték ki- és leáll az öszkerék hajtómű, pontosabban annak a szelepe, mely nyomástároló elé van kötve- így az autó elsőkerekesként üzemel tovább! A fogyasztása minimálisat esik vissza, hiszen a gk. súlya marad a régi- és váltóban is minden változatlan, csak az osztóműben korábban keletkezett surlódás szűnik meg! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Április28, 2005 Megoszt Elküldve Április28, 2005 A Calibra és Vectra tömege között minimális az eltérés, tehát ebből adódóan a fogyasztás különbség minimális. Ne felejtsük el, hogy a C20XE motort a 80-as években tervezték, és akkor a 150 LE egy 2 literes motorból majdnem szenzációszámba ment. Nem tudom kitől hallottad, hogy a Calibra ilyen motorral 8-9 eszik, mert az mese rózsaszín habbal... Kb 2,5 évig közlekedtem egy C20XE Calibrával (közben leautóztem vele 70e km-t), és a következő tapasztalati fogyasztási értékeket mértem: - város, sportos vezetés, nyáron klíma is: 12,6 - város, normál vezetés 10-11 - autópálya, 160-as tempó: 9-10 - országút, sportosan: 9-10 - országút, autópálya nyugdíjasan: 8-9 Ki lehet hozni ennél alacsonyabb fogyasztási értékeket is, de akkor tegyél be egy féltéglát a gázpedál alá... :lol: :D Szóval egy gyárilag kihegyezett, 2 literes 150 LE-s motortól, ne várj 6-7 literes fogyasztást. Arra a C14NZ Corsa képes. A Hall jeladót sürgősen cseréltesd ki, sőt nézesd meg a lambda szondát is. Ezek ketten drasztikusan felemelhetik a fogyasztást. Az összkerék kikapcsolása tényleg megy a biztosíték kiszerelésével, de amint balage is leírta, attól még az osztómű, a váltó, a hátsó difi, meg a kardán forog, azaz a súrlódási erőt le kell győzni. A gumikkal viszont nagyon vigyázz!!!! A Calibra/Vectra összkerékhajtása nagyon elb@szott konstrukció. Ha nem egyforma méretűek a gumik (pl felkerül a pótkerék), azonnal ki kell venni a 4x4 biztijét, mert hazavágod az osztóművet. Sőt, van egy táblázat, hogy mennyi km után hogyan kell felcserélni a kereket az autón, mert az osztómű az egyenletlen kopásra is nagyon érzékeny, de ez már egy külön téma... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cucuka Elküldve Augusztus7, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2005 sziasztok! Szabad-e a Vectrába LPGgázt bekötni? Nem nyírja szét a motorját? /1.8/ :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus8, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2005 sziasztok! Szabad-e a Vectrába LPGgázt bekötni? Nem nyírja szét a motorját? /1.8/ :?: Semmi baja nem lesz.Legfeljebb az olajszintet sűrűbben kell nézni.Ennyi.Az egy nagy kacsamese, hogy szétmegy a gáztól a motor.Akkor miért tenné bele az autójába több 1000 ember?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Augusztus11, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2005 Darknak volt egy gázos Vectrája 1.6-os mocival, de neki sem volt gondja vele, nekem pedig egy 3.0 v6-os omim van, de ennek sincs semmi gondja. Amúgy az augusztusi A2-ben van egy cikk a gázos autókról. Nagyon érdekes és tanulságos. Egyszer kell rászánni egy nagyobb összeget, de sztem hamar megtérül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Augusztus11, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2005 Darknak volt egy gázos Vectrája 1.6-os mocival, de neki sem volt gondja vele, nekem pedig egy 3.0 v6-os omim van, de ennek sincs semmi gondja. Amúgy az augusztusi A2-ben van egy cikk a gázos autókról. Nagyon érdekes és tanulságos. Egyszer kell rászánni egy nagyobb összeget, de sztem hamar megtérül.Bizony!! Valóban sokan mondják, hogy árt a motornak. Nekem sosem volt ilyenem, de észrevettem, hogy csak azok szidják akiknek sosem volt. Oké, akik ilyenre kiadtak százezreket, szintén lehetnek elfogultak, de az ex-gázos tulajok sem vélekednek rosszul a dologról. A legdurvább amit hallottam, hogy árt a hengerfejnek. Hmmm. Függetlenül attól, hogy igaz-e vagy nem, egy jó C16NZ hengerfejet kapsz 10-20 ezer ft között. Egy pillanatról a másikra nem fog tönkre menni, tehát ha nem is te javítod az autódat, akkor sem nagy összeg. Más baja mi lehet? A csapányaknak tök mindegy mitől mozog a dugattyú. Szóval mindenképp megéri, főleg egy központi befecsis vagy karbis motoron. Egy v két év alatt bőven megtérül átlagos használat mellett. :wink: Még ha 5 évente motort kell cserélni is megérné. De nem kell. Szerintem qwwára mind1 annak a blokknak, hogy mi ég el benne. Jól legyen belőve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
npetike Elküldve Április16, 2006 Megoszt Elküldve Április16, 2006 Üdv Mindenkinek! A kocsim opel vectraA 95 évjárat, c20ne motorral.Elég sokat fogyaszt az autó, 13-14 liter/100km volt télen. Városban használom az autót, de ahogy olvasgattam a neten átlagban 10 alatt kellene fogyasztania. Nemrég került hozzám az autó, és eléggé sokminden szét volt esve benne. Pl komplett gyújtás elosztót cseréltettem, mert a szimering elengedte magát és mindent összetrutyizott az olaj:( Szűrők, gyertyák cserélve lettek. Most mértem a fogyimat 12,3 literre jött ki. Ez sem túl jó érték.... Tegnap reggel kicsit átnéztem a kocsit, és meglepődve láttam, hogy a szívócsonkon a légmennyiség mérő után egy hatalmas repedés tátong..... Gyorsan ügykezeltem egy kis sziloplaszt és szigszalag kombóval, mivel így ünnepek alatt nehéz újhoz jutni:) Kérdésem az, hogy a farslevegőszívás okozhat ekkora fogyasztástöbbletet?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április17, 2006 Megoszt Elküldve Április17, 2006 Okozhat. Ugyanis a motorvezérlés a légmennyiségmérő jelei alapján adagolja az üzemanyagot, de a repedés miatt ugye több levegőt szív mint amennyit a légmennyiségmérő mér, emiatt "szegénykeverékes" lesz a motor, ergo nem akar majd menni, te meg önkéntelenül is jobban taposod majd a gázt hogy tartsad a tempót, és itt már meg is van az oka a túlfogyasztásnak. Ezen kívül egyébként még rengeteg oka lehet a túlzott fogyasztásnak, érdemes lenne pl. megnézni a lambdaszondádat is. Jah, és csodát ne várj, ennek a motornak a gyári fogysztási adata városban 11,1liter/100km Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November2, 2007 Megoszt Elküldve November2, 2007 Volt itt tegnap ismerősöm, cseréltem neki olajat. Közben megkérdeztem, hogy miként alakul a C20NE vectra fogyija. 11,3 L/ 100 km jelenleg, de most csak arra használja, hogy melóba jár vele. 2,5-3 km-re lakik a melótól. Picit érezhető a rövidtávos használat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November2, 2007 Megoszt Elküldve November2, 2007 Épp most írtam valamelyik topikban hogy nekem meg 14.2 (igaz nem Vectra, de C20NE) városban, és én is ilyen 1.5-2 km-eket megyek vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve November11, 2007 Megoszt Elküldve November11, 2007 Az A vectra C20NE fogyasztásáról tud valaki infót adni?? Esetleg más autóról ugyanezzel a motorral??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November11, 2007 Megoszt Elküldve November11, 2007 Az A vectra C20NE fogyasztásáról tud valaki infót adni?? Esetleg más autóról ugyanezzel a motorral??? Tudod te is hogy lábfüggő! :( Téged ismerve 10 :P de el lehet vele járni 7-8 körül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November12, 2007 Megoszt Elküldve November12, 2007 Kojak, pár sorral fentebb épp írtam róla. :( Hosszú távú utakon 7-8. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November12, 2007 Megoszt Elküldve November12, 2007 Tudod te is hogy lábfüggő! :( Nem is kicsit! C20NE Calibra: 5.94l/100km és 15.43l/100km között, attól függően hogy épp milyen kedvem volt. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve November12, 2007 Megoszt Elküldve November12, 2007 Nem is kicsit! C20NE Calibra: 5.94l/100km és 15.43l/100km között, attól függően hogy épp milyen kedvem volt. :( Köszi a válaszokat. Nekem a kadettban egy nagyon kopott C20NE van. 6.69 és 16.66 között volt a fogyasztás. A 6.69 az max 90-100 és lakott területen kívüli, a 16.66 az meg szinte csak tiltáson. A nagy átlag mondjuk 7-8.5 között van. De sportos stílusban is 9.5. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve November12, 2007 Megoszt Elküldve November12, 2007 Kojak, pár sorral fentebb épp írtam róla. :cry: Igen olvastam róla, de reméltem, hogy nem a 11.3 a szokásos. :( :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November12, 2007 Megoszt Elküldve November12, 2007 Igen olvastam róla, de reméltem, hogy nem a 11.3 a szokásos. :( :P extrém eset. :cry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Február24, 2008 Megoszt Elküldve Február24, 2008 Havernak van egy 94-es Vectrája 2.0 8v-s motorral. 90%-ban kis távokra megy vele (3-4km). Szerintetek mennyire helytálló, hogy nem fogyaszt többet neki 8liternél? :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuszmusz Elküldve Február28, 2008 Megoszt Elküldve Február28, 2008 Nekem is ilyen gépem van c20ne város 10-11 finoman,kint 8-9 már mindent kicseréltem benne,a mért értékei olyanok mint egy ujnak akkor sem ment leljeb. Belekerült egy gázszett hengerenkénti ,Gázból város 11-12 országut/pálya 9-10 észre sem lehet venni hogy gázzal megy ugyanugy megy mint benzinnel.Így nagyon jó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Suba Elküldve Március7, 2008 Megoszt Elküldve Március7, 2008 Nekem is ilyen gépem van c20ne város 10-11 finoman,kint 8-9 már mindent kicseréltem benne,a mért értékei olyanok mint egy ujnak akkor sem ment leljeb. Belekerült egy gázszett hengerenkénti ,Gázból város 11-12 országut/pálya 9-10 észre sem lehet venni hogy gázzal megy ugyanugy megy mint benzinnel.Így nagyon jó Nekem is C20NE. Város az 9-10, városon kívül 7-8 liter, nem agyonhajtva, de nem is nyugdíjassan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sztrogofmisa Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 Most már Nekem is vannak adataim. Vectra A 2000 c20ne autómata váltó. -vegyes:9,2 -országút:7,7 -autópálya/120-140/8,2 Városi fogyasztásról még nincs adatom, nem oly rég vettem a Gépet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts