Jóska Elküldve Április26, 2004 Elküldve Április26, 2004 Következő problémám adódott: Kicseréltem az aksit, azóta a BC órája mindig késik, leginkább össze-vissza jár, teljesen rendszertelenül. A saru leszed, pihentet, visszatesz megoldást már próbáltam. Nem segít. Van valakinak valami tippje? üdv:Jóska
bazs Elküldve Április26, 2004 Elküldve Április26, 2004 Van valakinak valami tippje? üdv:Jóska nekem is volt ilyen, aztán nem jöttem rá hogyan kell, de a lényeg, hogy úgy kell beállítani az órát, hogy a kettőspont ne villogjon, hanem álljon és akkor jó lesz
bazs Elküldve Április26, 2004 Elküldve Április26, 2004 indexről... Ora beallitas: A boardcomp gombjai kozott van ket pici gomb, azokat egy golyostollal pl lehet allitani, bal ora, jobb perc. Majd ezek utan, hogy ne villogjon a kettospont meg kell nyomni a boardcomp gombjat, asszem mindegy melyiket, es akkor jarni fog az ora.:-)))) f
Guest Elküldve Április28, 2004 Elküldve Április28, 2004 nekem is volt ilyen, aztán nem jöttem rá hogyan kell, de a lényeg, hogy úgy kell beállítani az órát, hogy a kettőspont ne villogjon, hanem álljon és akkor jó lesz indexről... Féreg_8V írta: Ora beallitas: A boardcomp gombjai kozott van ket pici gomb, azokat egy golyostollal pl lehet allitani, bal ora, jobb perc. Majd ezek utan, hogy ne villogjon a kettospont meg kell nyomni a boardcomp gombjat, asszem mindegy melyiket, es akkor jarni fog az ora.))) f köszi, még ma este kipróbálom
tgabika76 Elküldve Február21, 2005 Elküldve Február21, 2005 Olyan gondom van, hogy ugye beszereltem a BC-t a gépbe, csakhogy C20XE-hez valót sikerült szereznem. Ebből kifolyólag a fogyasztás értékeket pontatlanul mutatja. Valahol hallottam olyat, hogy erre megoldás az ha átprogramoztatom a BoardComputert TECH1-el. Ezügyben beszéltem a helyi Opel szalonnal (Opel Lukács Csopak, mert Veszprémben jóideje nincs működő TECH1), ahol azt mondták hogy sajnos nem tudnak segíteni, mert ezekhez a BoardComputerekhez tartozik valami 3 számjegyű kód, amit ők nem találnak, és enélkül nem lehet átprogramozni. Valaki tud erről a kódról valamit? Uhu esetleg? Ha még emlékszel valamire...
uhuhu Elküldve Február21, 2005 Elküldve Február21, 2005 Olyan gondom van, hogy ugye beszereltem a BC-t a gépbe, csakhogy C20XE-hez valót sikerült szereznem. Ebből kifolyólag a fogyasztás értékeket pontatlanul mutatja. Valahol hallottam olyat, hogy erre megoldás az ha átprogramoztatom a BoardComputert TECH1-el. Ezügyben beszéltem a helyi Opel szalonnal (Opel Lukács Csopak, mert Veszprémben jóideje nincs működő TECH1), ahol azt mondták hogy sajnos nem tudnak segíteni, mert ezekhez a BoardComputerekhez tartozik valami 3 számjegyű kód, amit ők nem találnak, és enélkül nem lehet átprogramozni. Valaki tud erről a kódról valamit? Uhu esetleg? Ha még emlékszel valamire... ezt ugy hivják, hogy kodindex, a BC programjának a verzioszáma. ezt csak a tisből lehet kimazsolázni. nem egyszerü, mert a calibra nem igazán van benne rendesen.... nekem nincs fennt TIS em a gépen sajnos.
tgabika76 Elküldve Február21, 2005 Elküldve Február21, 2005 Köszi, ez is nagy segítség. Majd akkor én próbálkozok, hátha megtalálom, bár a TIS nekem még kínai :oops:
mélykék76 Elküldve Február21, 2005 Elküldve Február21, 2005 ....TIS nekem még kínai :oops:.... Hüüüüüüm. Kína TIS, nem rossz :) Vannak benne receptúrák is ? 8)
Gyurci Elküldve Február25, 2005 Elküldve Február25, 2005 Sziasztok!Én is szeretnék egy BC-t betenni a kocsimba(C20NE Calibra).Légyszi valaki mondja meg,hogy tudom megállapítani róla,hogy ebbe a tipusba való-e és kb mennyit adjak érte.Köszi!
Dark Angel Elküldve Február25, 2005 Elküldve Február25, 2005 Ha nem akarsz szívni a BC programozásával, akkor ugyanolyan évjáratú motorú Vectra/Calibra-ból valót keress. Még így is előfordulhat hogy pontatlan lesz (mondjuk ennek így már kicsi a valószínűsége). Adni meg annyit adj érte amennyit a zsebed megenged. Informatív jelleggel nézd meg, hogy www.opelbonto.hu mennyiért adja.
Gyurci Elküldve Február25, 2005 Elküldve Február25, 2005 Köszi az infót,de akkor hogyan tudom megállapítani,ha nem láttam,hogy milyenből szedték ki.Nincs valamilyen adat rajta?
tgabika76 Elküldve Február25, 2005 Elküldve Február25, 2005 Semmi ere utaló jel nincs a BC-n, hellyel-közzel onnan tudod megállapítani hogy jó lett-e, hogy ha már be van szerelve a BC, akkor ha elindítod az autót és vársz pár percet (hogy biztos ne menjen az autómata szivató), akkor alapjáraton a pillanatnyi fogyasztásra elvileg 1,7l/h a helyes érték C20NE-nél. (C20XE: 1,9l/h) Amúgy ha ez nem stimmel, akkor sem reménytelen a helyzet, elvileg bármelyik Opel szervizben ahol van Tech1 át tudják programozni. Nekem is ezt kellett csinálni, 5perc alatt 1400Ft-ért elkészült:)
tgabika76 Elküldve Február25, 2005 Elküldve Február25, 2005 :smt038 :supz: :supz: :smt038 Jó szín!!! :)
Zorro_16V Elküldve Február25, 2005 Elküldve Február25, 2005 Sziasztok!Én is szeretnék egy BC-t betenni a kocsimba</a></a></a>(C20NE Calibra).Légyszi valaki mondja meg,hogy tudom megállapítani róla,hogy ebbe a tipusba való-e és kb mennyit adjak érte.Köszi! A méretét nem árt a vásárlás előtt leellenőrizni! Opel BC és Opel BC között van különbség. Nálam volt olyan BC, ami szépen bepasszolt az óra helyére, ám mikor a beépítő keretét rá akartam pattintani, az már nem fért el (valószínüleg pl. Omegáé lehetett). Egy paraszthajszállal kisebb BC kellett, erre már felment a keret és szépen mutat a helyén. Keret nélkül ne vedd meg, csak ha előtted veszik ki egy Calibrából! 8)
Dark Angel Elküldve Február25, 2005 Elküldve Február25, 2005 Semmi ere utaló jel nincs a BC-n, hellyel-közzel onnan tudod megállapítani hogy jó lett-e, hogy ha már be van szerelve a BC, akkor ha elindítod az autót és vársz pár percet (hogy biztos ne menjen az autómata szivató), akkor alapjáraton a pillanatnyi fogyasztásra elvileg 1,7l/h a helyes érték C20NE-nél. (C20XE: 1,9l/h) Amúgy ha ez nem stimmel, akkor sem reménytelen a helyzet, elvileg bármelyik Opel szervizben ahol van Tech1 át tudják programozni. Nekem is ezt kellett csinálni, 5perc alatt 1400Ft-ért elkészült:) Ezek az alapjárati értékek hibásak!!! C20XE Calibrámban alapjárati fogyasztás üzemmeleg motornál 1,1-1,3 l/h az X30XE Omegában 1,3-1,5, de ha kilövöm a digitklímát, ott is lemegy 1,1 környékére Ha ilyen magas az alapjárati fogyasztásod, lehet hogy valahol gond van levelgőellátással, vagy alacson a benzinyomás a rendszerben.
bazs Elküldve Február25, 2005 Elküldve Február25, 2005 nekem 1,4 körül van, de régen volt 1,2-1,3 is asszem, benzinszűrőt kéne cserélni, mer elvileg minden más jó... :oops: mélykék Pistának 1,1-1,2, szintén c20ne, bár astra (de az mindegy)
tgabika76 Elküldve Február26, 2005 Elküldve Február26, 2005 Ezek az alapjárati értékek hibásak!!! C20XE Calibrámban alapjárati fogyasztás üzemmeleg motornál 1,1-1,3 l/h az X30XE Omegában 1,3-1,5, de ha kilövöm a digitklímát, ott is lemegy 1,1 környékére Ha ilyen magas az alapjárati fogyasztásod, lehet hogy valahol gond van levelgőellátással, vagy alacson a benzinyomás a rendszerben. Bocs, igazad van, a fenti értékeket én is csak hallomásból tudom, azóta megnéztem az enyémet és nagyjából 1,1 körül ingadozik, de volt már 0,9 és 1,4 is.
Gyurci Elküldve Február27, 2005 Elküldve Február27, 2005 Köszönöm a hozzászólásokat!Azóta szereztem egyet ingyen.Igaz nincs hozzá még burkolat meg kapcsoló.Remélem,ha szerzek rá burkolatot rámegy.Az alapjárati fogyasztásom 1,8l/h.Akkor valószínű,hogy be kell állíttatnom?Egy drót segítségével tudtam működtetni.A legalsó lehetőség(AUSSENTEMP)az pontosan minek a hőfokát mérné?(nálam nem mutatott semmit)Hogyan tudom betenni ide a kocsim fényképét?
Senátor-Admirális Elküldve Február27, 2005 Elküldve Február27, 2005 A legalsó az a KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLET.!!!!!
tgabika76 Elküldve Február27, 2005 Elküldve Február27, 2005 Köszönöm a hozzászólásokat!Azóta szereztem egyet ingyen.Igaz nincs hozzá még burkolat meg kapcsoló.Remélem,ha szerzek rá burkolatot rámegy.Az alapjárati fogyasztásom 1,8l/h.Akkor valószínű,hogy be kell állíttatnom?Egy drót segítségével tudtam működtetni.A legalsó lehetőség(AUSSENTEMP)az pontosan minek a hőfokát mérné?(nálam nem mutatott semmit)Hogyan tudom betenni ide a kocsim fényképét? A legalsó az a külső hőmérséklet, és ha nincsen külső hőmérséklet érzékelőd bekötve, akkor elvileg egy F betűt kéne mutatnia, ezzel jelzi hogy valami nem f@sza.
Gyurci Elküldve Február27, 2005 Elküldve Február27, 2005 Akkor nem f@sza,mert "F"betüt ír ki.Hol kellene lennie az érzékelőjének?
tgabika76 Elküldve Február27, 2005 Elküldve Február27, 2005 Akkor nem f@sza,mert "F"betüt ír ki.Hol kellene lennie az érzékelőjének? Az első lökhárító aljában, ha szemben állsz az autóval, akkor a középvonaltól picit jobbra, nagyjából az akkumulátor vonalában találsz egy pici lukat alul a lökösben. Na ez a helye, de ha neked nem volt benne BC mert utólag vetted, akkor jó eséllyel ez sincs benne. Amúgy az Astráé jó bele, az meg a Csergőnél olyan 2000Ft körül van.
kori Elküldve Február28, 2005 Elküldve Február28, 2005 Nekem meleg motornál klíma nélkül 0.9 szokott lenni.
Recommended Posts