mélykék76 Elküldve Január2, 2005 Megoszt Elküldve Január2, 2005 ....más szerintetek milyen a 1.0-ás motor? ismerősömnek va és olyan hangja van mint egy singer varrógépé.... Asszem az már 3 hengeres motor, azért van olyan hangja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január2, 2005 Megoszt Elküldve Január2, 2005 na hát ezt figyelembe veszem a következő gumi megválasztásánál (bár ez szvsz lehet hogy 1 év múlva lesz csak) mekkorát kéne rátenni? ha marad a 14-es kerék, vagy azt is cserélni kéne? Az kellene megnézni, hogy mi a váltóméret és annak megfelelően választani. Elvileg a 185/60/14-esnek jónak kelle lennie. 195 esetén már sokkal pofásabb lenne egy 15-ös felni :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kavics Elküldve Január2, 2005 Megoszt Elküldve Január2, 2005 tudom. viszont ami meglepett hogy egész korrektül lehetett vele városban közlekedni. bár soha nem cserélnék vele Link to comment Megosztás: More sharing options...
Addamsky Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 Én a Corsámra 195/55 R15 -öt rakram, gond nélkül befér, jól fogja az utat, úgyhogy ajánlom mindenkinek. Azért raktam ezt mert a 175/65 R14 gyári mérettel is eléggé csalt az óra, a /50 meg még kisebb, így viszont majdnem pontos. Íme a méretekhez az átmérők: 175/65 R14 584 195/50 R15 577 195/55 R15 595 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szizso Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 Ezek szerint én is tegyek 185/65R14 -et? :roll: 185/65-14 596mm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Addamsky Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 A 185/60 R14 578 mm, az áll legközelebb a gyárihoz. Abban már nem vagyok biztos hogy a 65-ös jó lesz-e oda... Én azért vettem a195/55-15 öt mert az átmérő pont a 2 között van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kavics Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 sziasztok! no még egy kérdés. a kicsike bekajált november közepe (ekkor vettem meg) óta 5-6 deci hűtővizet, és a kiegyenlítő tartálybelseje koszos (fekete pöttyök) irány a szervíz? vagy normális? (elötte szerintem vagy 0,5 évet állt egy helyben a kereskedésben) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szizso Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 irány a szerviz ott gebasz van Link to comment Megosztás: More sharing options...
kavics Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 hengerfejes lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szizso Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 hát a különbség, ha rádiuszba nézzük kevesebb mint 1 centi láttam már C-n ilyen gumit ami bennem kérdéseket vett fel az a felnim, ami 6,5 séles ET45-el beleérni szerintem nem fog a /65 sem ha a /60 nem ér bele. vagy még szóbajön a 195/60 R14, csak az a kérdés, hogy a korm.szervó bírja e nálad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Addamsky Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 Egy kicsit persze jobban kell fogni a kormányt ha erre gondolsz, de ezen kívül semmi probléma nincs vele. A felni 6,5" ET39. Állítólag a hátsó dob belső oldalán ér be először, úgyhogy nem tudom neked jó lesz-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szizso Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 asszem hétvégén rápróbálás lesz... :wink: kavics, az az Link to comment Megosztás: More sharing options...
kavics Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 itt gyilok lesz! mennyibe fog ez nekem fájni?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 itt gyilok lesz! mennyibe fog ez nekem fájni?! Nézd meg, hogy a vízcsövek kemények-e ! Ha igen (full kemény) akkor valszínű, hogy az. Irány egy jó szervíz, valami olyan ahol értenek is hozzá meg nem is b*sznak át. Amúgy ha az akkor sajna nem olcsó mulatság, de konkrétan nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kavics Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 szia! a gumicsövek szerintem normálisak. be tudom öket nyomni. ami a hűtő felé megy az picit keményebb( valőszínűleg az átmérő miatt is) ami a másik irányba az meg végképp puha. most töltötem bele megint most már 1 litert töltöttem után.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 szia! a gumicsövek szerintem normálisak. be tudom öket nyomni. ami a hűtő felé megy az picit keményebb( valőszínűleg az átmérő miatt is) ami a másik irányba az meg végképp puha. most töltötem bele megint most már 1 litert töltöttem után.... Ha ilyen mennyiségben fogy a hütövíz az már gáz, nekem is szokott fogyogatni, de csak olyan 500km-ként 1dl. Valahol hallottam olyat, hogy fogyó hütövízre (persze nem ekkora mennyiségre) megoldás, ha örölt borsot :shock: teszel a kiegyenlítötartályba 1 kiskanállal. Mondjuk a Calin nem mertem kipróbálni, de a céges OFF Volkswagenbe ON bátran beleraktam, és -lekopogom- eddig müködik Link to comment Megosztás: More sharing options...
kavics Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 na az 1 littyó több mit 2 hónap alatt ment bele, úgyhogy közbe max1500 km-et mentem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Addamsky Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 Iggen. De előtte békavesével kell kenegetni a kipuffcsonkot, és 5 hollószemet kell a légszűrőházba rakni a megfelelő varázsigék mormolása mellett... :) Szóval amíg autósboltban nem kapok borsot addig nem ajánlom.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 Iggen. De előtte békavesével kell kenegetni a kipuffcsonkot, és 5 hollószemet kell a légszűrőházba rakni a megfelelő varázsigék mormolása mellett... :) Ne nevess, ez komoly! Vagy csak én vagyok naiv hogy elhittem, de én tényleg beletettem, és most tényleg nem folyik a víz, viszont én sem tenném bele normális vagy annál jobb autóba, és én se ajánlom másnak. Csak egy ötlet volt. Tényleg. Amúgy mi köze a kipuffcsonknak meg a légszüröháznak a hütövízhez? Mondjuk ha már ott is víz folyik, akkor tényleg lehet hogy csak a békavese meg a hollószem használ :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 úúúúúúúú bazzzzzzzzzzz. ne máááááááááá! ha rossz, akkor javitani kell, nem mindenféle okossággal megpróbálni megoldani! amugy: a hütővizeltünést sok minden okozhatja: 1.) hengerfej tömitésnél a motor megeszi. 2.) mindig is hiányzott, mert már nyáron elpárolgott, de te csak most vetted észre. 3.) a kiegyenlitőtartály sapkáján van egy szelep, ami ha elromlik, akkor nincs meg a KELLŐ NYomás, és a hütőviz egyszerüen elpárolog. ebből az első a gáz. de csak akkor, ha nincs vezetett szervizkönyved, mert az opel 3 évig dijmentesen cseréli a hengerfejtömitést..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kavics Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 Szia! na a helyzet a következő. november végén vettem az autót, és akkkor szemrevételezéssel állapítottam meg a hűtőfolyadék szintet és a motorolaj szintet. mindegyik rendben volt, talán egy 0,5 deci hiányzott az folyadékból. múltkor bent állt haveromék garázsában 0,5 napig vízszintesen és akkor vettem észre hogy biza víz nuku a kiegyenlítőben. sebaj újratöltés. ma nézetem és megint hiányzott. arra gondoltam először, hogy a kereskedésben jó 0,5 évet állhatott és ezért lehet a dolog. sajna 4 éves, úgyhogy ez nem fog összejönni. 68000 km van benn és se én se az előző tulaj nm taposta ki a belét. rendszeresen volt szervízelve utoljára 1 év 60000-es agyszeríz. már kellene vinnam szervízbe olajcsere miatt na de 8000 km után? és 25000 forintért? szerintetek érdemes márkaszervízbe járni egy 4 éves autóval? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 Szia! na a helyzet a következő. november végén vettem az autót, és akkkor szemrevételezéssel állapítottam meg a hűtőfolyadék szintet és a motorolaj szintet. mindegyik rendben volt, talán egy 0,5 deci hiányzott az folyadékból. múltkor bent állt haveromék garázsában 0,5 napig vízszintesen és akkor vettem észre hogy biza víz nuku a kiegyenlítőben. sebaj újratöltés. ma nézetem és megint hiányzott. arra gondoltam először, hogy a kereskedésben jó 0,5 évet állhatott és ezért lehet a dolog. sajna 4 éves, úgyhogy ez nem fog összejönni. 68000 km van benn és se én se az előző tulaj nm taposta ki a belét. rendszeresen volt szervízelve utoljára 1 év 60000-es agyszeríz. már kellene vinnam szervízbe olajcsere miatt na de 8000 km után? és 25000 forintért? szerintetek érdemes márkaszervízbe járni egy 4 éves autóval? szerintem igen, mert igaz, hogy drágább, mint a kókány Bt-nél, viszont minőségi - gyári alkatrészt tesznek bele, és értenek hozzá. ez abban az esetben nem igaz, ha átvernek, viszont a sarki szerelő is átverhet. ráadásul gagyi alkatrészeket raknak bele. én - ha tv szerelő lennék- márkaszervizbe vinném. ha kell segitség a hengerfej tömités cseréhez, szólj! meglátjuk, hogy mit tehetünk 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kavics Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 köszi! most mégegyszer feltöltöm és meglássouk mi lesz, és bejelentkezek a szakszervízbe. csaka 25ezres olajcseréből+átvizsgálásból kiindulva zsebbenyúlós összeg lesz ha már 1 pillantást vetnek is rá.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kavics Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 na értenek hozzá na ezt kapásból megcáfolnám a győri opel szervízben olyan szépen megbikázták a céges fiatot fordítva hogy az aksi bánta meg 20000 ft. erről ennyit kóklerek mindenhol vannak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január3, 2005 Megoszt Elküldve Január3, 2005 na értenek hozzá na ezt kapásból megcáfolnám a győri opel szervízben olyan szépen megbikázták a céges fiatot fordítva hogy az aksi bánta meg 20000 ft. erről ennyit kóklerek mindenhol vannak. :) szerencséjük van, hogy nem a computer döglött meg. nálunk meg a használtautós bikázott forditva, és ott computer csere lett ugy 200 E ért :) ha jársz Budapesten, szólj, segitek..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts