lacz_hu Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 Sziasztok! Techikai kérdésem a következő: 1.3 cdti 80.000 km.el, hidegen füstöl, olyan mintha nem menne 1 henger. Ha elindulok vele és bemelegszik, minden OK, fogyasztás normális. Az feltűnt, hogy az izzítást jelző lámpa a műszerfalon nagyon rövid ideig világít. A gyertyákat már ellenőriztem. Láttam, hogy valakinek már előttem volt ilyen problámája, de nem találtam infot, hogy sikerült e megoldania. Több külföldi oldalt böngészve előtérbe került az ECT (- motorhőmérsékletmérő, amit nem tudok, hogy hol van) illetve az izzítórelé amit szintén nem :D . Valakinek esetleg valami javaslata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
antibuli Elküldve Március2, 2011 Megoszt Elküldve Március2, 2011 Szevasztok! Vettem új első lámpákat a Corsa-mba, (Corsa C), de nem tudom hogy álljak neki beszerelni! :S Még nincs a kezeim közt a lámpa (úton van), de neten láttam, hogy le kell bontani teljesen az autó elejét. Hogyan álljak neki??? Leírás, kép, videó, akármi jöhet... Köszönöm szépen előre is! szia első lökhárító le: alul, a keréknél tartják csvarok és a hűtő alatt ilyen kihuzható patentok. A lökháritót előre kell majd huzni, mert kétoldal egy ilyen sinbe csuszik bele... Könnyen lejön, csak a ködlámba vezetékére és a külső hőmérsékletjeladóra figyelj. ha ez oké onnan ha jól emlékszem 3 csavar fogja a lámpákat: 2 felül egy alul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bala2 Elküldve Március3, 2011 Megoszt Elküldve Március3, 2011 Sziasztok! Egy kis műszaki/technikai információt szeretnék kérni tőletek. Szeretnék a 2002-es 1.2-es Corsa C Elegance típusú autómban fényszórót cserélni. Már nem gyáriak vannak benn és az idő kicsit megviselte őket, illetve műszakilag is van probléma, így úgy döntöttem kicserélném őket. Amit szeretnék betenni, az a későbbi faceliftes modellnél megjelent projektoros fényszóró H7/H7-es izzóval, fényszóróállító motor nélküli sport típus kb 19000/db. Cikkszám: Corsa C H442-1136R-LD-EM Leírás: Projektoros fényszóró A kérdésem arra vonatkozna, hogy a fő csati mérete és típusa, amelyiken az energiaellátást kapja az változott e a modellfrissítés során, vagy a fényszóró ezen részét nem érte módosítás? (vagyis beszerelhető-e egy az egyben vagy sem?) A másik kérdésem, ha jól tudom a fényszóróállító motor talán változott. Ezzel kapcsolatosan tudtok valamit mondani? Ha igen milyet kellene vennem bele? Olvasgattam a fórumot, de nem találtam választ a kérdésemre, vagy csak elkerülte a figyelmemet. Segítségeteket előre is köszönöm! Balázs Link to comment Megosztás: More sharing options...
Leslie Paul Elküldve Március6, 2011 Megoszt Elküldve Március6, 2011 Sziasztok.Most regiztem és lehet hogy nem jó helyen problkozom Nekem van 1 C Corsám 2004 es Van benne fedélzeti számítógép ami vissza van butítva.Nem tud valaki segíteni abba hogy szalonon kívül ki foglalkozik ilyennel(megbízható nem kontár)? TECH2 es az biztos már nézetem szalonba csak olyan lehetetlen árat mondanak rá. Előre is köszi a segítséget!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 Sziasztok! Egy kis műszaki/technikai információt szeretnék kérni tőletek. Szeretnék a 2002-es 1.2-es Corsa C Elegance típusú autómban fényszórót cserélni. Már nem gyáriak vannak benn és az idő kicsit megviselte őket, illetve műszakilag is van probléma, így úgy döntöttem kicserélném őket. Amit szeretnék betenni, az a későbbi faceliftes modellnél megjelent projektoros fényszóró H7/H7-es izzóval, fényszóróállító motor nélküli sport típus kb 19000/db. Cikkszám: Corsa C H442-1136R-LD-EM Leírás: Projektoros fényszóró A kérdésem arra vonatkozna, hogy a fő csati mérete és típusa, amelyiken az energiaellátást kapja az változott e a modellfrissítés során, vagy a fényszóró ezen részét nem érte módosítás? (vagyis beszerelhető-e egy az egyben vagy sem?) A másik kérdésem, ha jól tudom a fényszóróállító motor talán változott. Ezzel kapcsolatosan tudtok valamit mondani? Ha igen milyet kellene vennem bele? Olvasgattam a fórumot, de nem találtam választ a kérdésemre, vagy csak elkerülte a figyelmemet. Segítségeteket előre is köszönöm! Balázs Belemegy, az enyémbe is 2002-es és a facelift-es GYÁRI projektoros van benne. A csatlakozó ugyan az, az állítómotort, nem tudom, mert az enyém komplett lett cserélve. Arra készülj fel, ha cseréled, akkor refi, és helyzetjelző izzót csak a lökös levétele, és lámpák kiszedése után tudsz cserélni. Szar megoldás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli89 Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Sziasztok! Van egy 1.0-s 58 lovas kis c-corsám és szeretnék rá 15"x195mm széles alufelniket venni! Lehet hogy hülye kérdés de az lenne a kérdésem hogy szerintetek elbírja-e az autóm, árt-e a futóműnek stb... és hogy a teljesítményböl mennyit venne esetleg vissza, mert hát most sem egy fürge masina szegényem. Most 13"-os acél felnik vannak rajta. Köszi előre is a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 sziasztok. segítségre lenne szükségem.van egy C corsa nálam és azt produkálja hogy menet közben kikapcsol mindent a műszerfalon pl:fordszám,km órát, világítást. de ha álo helyzetbe megy el minden a műszerfalon akkor a kocsit be se lehet indítani csak az önindító teker. ha valaki tud segiteni kérem segitsen!!! KÖSZÖNÖM Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lomha 8V Elküldve Március18, 2011 Megoszt Elküldve Március18, 2011 Hali! X10XE Corsa C-hez keresek kipufogó leömlőt. 06-30-924-11-45 vagy lomha8v@totalcar.hu Javítás: B Corsáról van szó, nem C-ről. Sorry. Link to comment Megosztás: More sharing options...
antibuli Elküldve Március21, 2011 Megoszt Elküldve Március21, 2011 sziasztok. segítségre lenne szükségem.van egy C corsa nálam és azt produkálja hogy menet közben kikapcsol mindent a műszerfalon pl:fordszám,km órát, világítást. de ha álo helyzetbe megy el minden a műszerfalon akkor a kocsit be se lehet indítani csak az önindító teker. ha valaki tud segiteni kérem segitsen!!! KÖSZÖNÖM szia müszerfal ki. a csatija alá , ahol beül a müszerfalba, szoktam rakni ilyen ragasztható szivacsot, mert ott kontaktos. Többet javítottam azóta nem volt velük probléma Link to comment Megosztás: More sharing options...
irvine210 Elküldve Március21, 2011 Megoszt Elküldve Március21, 2011 sziasztok! c-corsám van 2001-es 1.0 és az a gáz velehogy egyenletlenül jár a motorja kb 15-perc menet után.Olyan mintha nem kapna üzemanyagot szaggat fullákol mintha le akarna állni de egy idö után elmulik és ujra előjön mi lehet a gáz ill hallotatok-e már ilyen jellegü problémárol???A szerelőm azt mondta hogy folytoszelep probléma a másik hogy kipufogo visszajelzö. gépre rátettük semmit se jelzett ez irányban mi a gáz vagy 1-kis segitség jo lenne köszönöm . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március21, 2011 Megoszt Elküldve Március21, 2011 sziasztok! c-corsám van 2001-es 1.0 és az a gáz velehogy egyenletlenül jár a motorja kb 15-perc menet után.Olyan mintha nem kapna üzemanyagot szaggat fullákol mintha le akarna állni de egy idö után elmulik és ujra előjön mi lehet a gáz ill hallotatok-e már ilyen jellegü problémárol???A szerelőm azt mondta hogy folytoszelep probléma a másik hogy kipufogo visszajelzö. gépre rátettük semmit se jelzett ez irányban mi a gáz vagy 1-kis segitség jo lenne köszönöm . ez inkább EGR szelep lehet (kipufogó gáz visszavezető szelep) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra2 Elküldve Március25, 2011 Megoszt Elküldve Március25, 2011 Szakemberek!<_< Tudom, hogy nem egyszerű a távgyógyítás, de talán van valakinek ötlete. Egyik napról a másikra gázadáskor(gyorsításkor) megtorpan és ránt egyet a motor, majd csak utána kezd el emelkedni a fordulat. Egyenletes fordulatnál semmilyen probléma nem észlelhető. Az alapjárat az eddigi 800-900-ról 600-ra esett vissza, de ettől függetlenül egyenletes. Alapjárat környéki gázadásra érezhető legjobban a rántás, amikor majdnem le is fullad a motor, de sikerül neki összeszedni magát. A motor Z12XE. Teljesen gyári, valós 100e km-rel. Előre is köszönök mindennemű segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március25, 2011 Megoszt Elküldve Március25, 2011 Szakemberek!<_< Tudom, hogy nem egyszerű a távgyógyítás, de talán van valakinek ötlete. Egyik napról a másikra gázadáskor(gyorsításkor) megtorpan és ránt egyet a motor, majd csak utána kezd el emelkedni a fordulat. Egyenletes fordulatnál semmilyen probléma nem észlelhető. Az alapjárat az eddigi 800-900-ról 600-ra esett vissza, de ettől függetlenül egyenletes. Alapjárat környéki gázadásra érezhető legjobban a rántás, amikor majdnem le is fullad a motor, de sikerül neki összeszedni magát. A motor Z12XE. Teljesen gyári, valós 100e km-rel. Előre is köszönök mindennemű segítséget! eléggé EGR szagú ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra2 Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 eléggé EGR szagú ... Köszi, meglesem. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kacsero Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Sziasztok.Most regiztem és lehet hogy nem jó helyen problkozom Nekem van 1 C Corsám 2004 es Van benne fedélzeti számítógép ami vissza van butítva.Nem tud valaki segíteni abba hogy szalonon kívül ki foglalkozik ilyennel(megbízható nem kontár)? TECH2 es az biztos már nézetem szalonba csak olyan lehetetlen árat mondanak rá. Előre is köszi a segítséget!!! Szia! Először is tudni kéne,hogy helyileg merről is Vagy... :angry: Hiába ajánlok Neked valakit, ha az ország másik végében laksz <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kacsero Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Sziasztok! Van egy 1.0-s 58 lovas kis c-corsám és szeretnék rá 15"x195mm széles alufelniket venni! Lehet hogy hülye kérdés de az lenne a kérdésem hogy szerintetek elbírja-e az autóm, árt-e a futóműnek stb... és hogy a teljesítményböl mennyit venne esetleg vissza, mert hát most sem egy fürge masina szegényem. Most 13"-os acél felnik vannak rajta. Köszi előre is a válaszokat! Szia! Elbírja,nekem is anno volt ilyen fent... 15" 195/50. Kicsit megfogja az autót, de nem vészesen érezhető... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsupyro Elküldve Április1, 2011 Megoszt Elküldve Április1, 2011 Sziasztok! Opel Corsa C 1.0 2003.05.-i autóm van.Meg tudnátok mondani milyen méretű rezonátor cső kell hozzá? A hossza kb 15cm,de az átmérőjét nem tudtam megmérni. És kb milyen árba lehet kapni? Egyszer elkapta a kapu alját és megbomlott rajta a fémszövött rész. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petersen Elküldve Április1, 2011 Megoszt Elküldve Április1, 2011 Sziasztok! Még új vagyok itt, de máris egy problémában szeretném a segítségeteket kérni. Van egy 2006-os C Corsám (1.3 CDTI) és újabban a következőket vettem észre: amikor a megfelelő fordulaton elkezd dolgozni a turbó, enyhe fekete színű füstöt enged ki alig észrevehetően. A mai nap során kapott egy chipet (nem ilyen mindenre vállalkozóval, hanem szakértő műhellyel csináltattam) és ugyanez a probléma sokkal erősebben előjött, amikor dolgozott a turbó erősen füstölt és vhogy a teljesítmény nem jött. Amikor viszont olyan 1000-1500 körül forgott, kifejezetten nyomatékos volt, amilyen a chip előtt sosem. Tekintve h most már este van nem érném el őket, remélem ti tudtok vmi biztatót mondani. Én arra gondolok, lehet kilyukadt a turbócső (vagy csak nagyobb lyuk lett rajta és most jött ki érezhetően). Ti mit gondoltok? Előre is köszi a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ekeb Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Sziasztok! Van egy 2002-es 1.7 DTI Corsa C-m. Digitklímás, navis. Pár napja megjelent a villáskulcs a műszerfalon... TECH2-vel megnéztem, hibakód: P1530 : A/C relé alacsony feszültség... A klíma kompresszor sem kapcsol be. Tipp valakitől, hogy mi lehet a gond, illetve merre találom a klíma vezérlő relét?! Köszi előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Sziasztok! Van egy 2002-es 1.7 DTI Corsa C-m. Digitklímás, navis. Pár napja megjelent a villáskulcs a műszerfalon... TECH2-vel megnéztem, hibakód: P1530 : A/C relé alacsony feszültség... A klíma kompresszor sem kapcsol be. Tipp valakitől, hogy mi lehet a gond, illetve merre találom a klíma vezérlő relét?! Köszi előre is! Nyomás van a rendszerben? mert ha nincs akkor tilt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kleingy Elküldve Április9, 2011 Megoszt Elküldve Április9, 2011 Sziasztok! Adott a családban egy 2003-as, 1.2-es, ötajtós Corsa. Igazából elég fapad (szervo és egy légzsák van benne meg metálfény és ohne) és érdeklődnék, hogy kb mennyibe fájna a két első ablak elektromossá tétele, illetve egy gyári klíma beszereléssel együtt? Köszi B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április9, 2011 Megoszt Elküldve Április9, 2011 Sziasztok! Adott a családban egy 2003-as, 1.2-es, ötajtós Corsa. Igazából elég fapad (szervo és egy légzsák van benne meg metálfény és ohne) és érdeklődnék, hogy kb mennyibe fájna a két első ablak elektromossá tétele, illetve egy gyári klíma beszereléssel együtt? Köszi B) A klímát felejtsd el útólag, nagyon drága móka, az elektromos abalakot bontóból belehet szerezni 30E körül és berakatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április9, 2011 Megoszt Elküldve Április9, 2011 Sziasztok! Adott a családban egy 2003-as, 1.2-es, ötajtós Corsa. Igazából elég fapad (szervo és egy légzsák van benne meg metálfény és ohne) és érdeklődnék, hogy kb mennyibe fájna a két első ablak elektromossá tétele, illetve egy gyári klíma beszereléssel együtt? Köszi B) a klíma az meredek ... nagy faragás nagy költség.. a villany ablak .. bontóba érdeklődj olyan 30-40 körül lehet.vagy kevesebb Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április9, 2011 Megoszt Elküldve Április9, 2011 a klíma az meredek ... nagy faragás nagy költség.. a villany ablak .. bontóba érdeklődj olyan 30-40 körül lehet.vagy kevesebb Papagáj B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kleingy Elküldve Április9, 2011 Megoszt Elküldve Április9, 2011 Igazából a dolgok jelenlegi állása szerint idén valamikor később eladósorba kerül a verda (addigra még pont nem lesz benne 100 ezer km sem és törésmentes, 5W30-as olajjal járatva, 0 km-es kora óta a mienk) és szerettem volna előtte kicsit feltuningolni, hogy normális áron eladható legyen majd, ne ilyen minimalistaként semmi pénzt se érjen, de ahogy látom, akkor legjobb esetben is csak el. ablak lesz beletéve (már ha 30 alatt találok). :) Köszi szépen az infokat! Van valahol esetleg jó Opel bontó elérhetőség/lista? Érd és környéke, Nagyfalu jöhet szóba reálisan. :D Vagy esetleg itt nem szokás bontani autókat és onnan árulni cuccokat? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts