Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa C - Általános -

tourist

Recommended Posts

De ez sincs benne sem a forgalmiban, sem pedig az autó semelyik papírjában!

A projektoros lámpatest használatát, amennyiben E-jel van benne, szvsz nem tiltja semmi az ég világon. Ha xenonnal használod az már más kérdés, de azt is a KRESZ előírási szabályozzák, nem az autó dokumentumai.

Ho!

Komolyan? Ez jó hír, mert nekünk tetszik ez a lámpatest és ha a beépítés engedi (felfogatási pontok, és elektromos ellátás), akkor azt a plusz költséget kifizetnénk érte. Szerintem még lesz kérdésem, fordulhatok hozzád ezzel kapcsoaltban?

Megosztás:

Szia!

Lehet csak a motor fordulattal lehet gond, túl alacsony a fordulatszám, esetleg. Más fokozatban azonos fordulatszámon is megnézted ezt a jelenséget?

Szia!

Igen, sajnos előjött a hiba és nem sebesség, hanem fordualtszámnál van gond. Azt mondják adagoló probléma, de ha van még ötlet, akkor szívesen veszem.

A fordulatszám közel 1500

Megosztás:

Szia!

Igen, sajnos előjött a hiba és nem sebesség, hanem fordualtszámnál van gond. Azt mondják adagoló probléma, de ha van még ötlet, akkor szívesen veszem.

A fordulatszám közel 1500

Szerintem higyj a nagyoknak, motorikus problémákban nem tudok segíteni. :D

Megosztás:

A facelift utáni 2004-es (04.9) corsákhoz már projektoros lámpatest is van, egy-az-egybe fel lehet rakni

a facelift előttiekre is.

Szerintem ne spórolj rajta, egy szar lámpa később sokkal többe kerül.

A gyári valeo 30 körül van, bontóból/használtan találsz olcsóbban is.

Megosztás:

Úgy tűnik, hogy megtalálhattam az mi a Corsánkhoz való lámpát, a miénk 2000-es évjáratú, az első szériából való.

Rátaláltam erre a weboldalra:

http://minalko.addel.hu/products.php?prcat...b75b38f70eb5df3

Ezen belül vana 12-13-as tétel. Ezek valók elvileg a mi corsánkhoz. De a miénknek az irányjelző burkolata is átlátszó. Ebből a motorosat szeretném megvenni, tehát a 13-as tételt.

Véleményetek szerint megvetem? Esetleg küldök képet is a Corsánkról!

Szia!

Itt is néz körül! 13eft/db.

Üdv.

Megosztás:

Sziasztok

A kérdésem az volna, hogy C Corsa (z10xep) visszacsapó szelep (olajpumpa házba csavarva) cseréjekor nagyon szét kell bombázni az autót vagy ez egyszerű művelet?

kösz

Szia!

Munkatársamnak volt egy ilyen kis szelepcsere gondja, de szervízbe csinálták! 3.000Ft volt, szerintem Te is inkább vidd el opelékhez!

Üdv!

Megosztás:

Sikerült előre jutnod a kérdésben azóta?

Nekem is pontosan ezek a tünetek, csak annyi eltéréssel, hogy néha szép napsütésben is csinálja, általábban bukkanó, vagy rázós úttest is segít az előjövetelének, de a megszűnésének is. Amikor nem indít rendesen, akkor a "sárga autó benne villáskulcs" lámpa villog, ami a könyv szerint immobilizer hiba, de többszöri próbálkozásra meg megy. Attól tartok, hogy elviszem egy szakihoz, és nem tudjuk reprodukálni ott és akkor.

Üdv,

Robi

Hali!

Elvittem villamossági szakihoz kb egy hónapja. Persze a jelenséget én sem tudtam reprodukálni ott és akkor, ennek ellenére kibontottuk az egész műszerfalat a helyéről. Semmi rendellenesség, oxidáció, szakadás nem volt se a műszerfalban, se a kábelekben. Ráment laptoppal is, hibaüzenetek között volt egy olyan hogy valami "Volt kevés". Nagyon okos kis jószág, minden hibát eltárol!

Összeraktuk, azóta (lekopogom) semmi baja. Már hiányzik a hibajelenség! :D

Nyaralni voltam vele, 1200km, hegyvidék szakadó esővel, menet közben és állva is kapott de semmi. Jót tett neki hogy ki lett szedve.

Valamilyen kontakt hiba lehetett, 3000Ft-ot fizettem.

Mondták különben, hogy ha elmegy a műszerfal és leállítod a motort akkor azért nem indul újra, mert a Corsa-k olyan "buták" hogy indításkor a műszerfalról várnak egy fordulatszám jelet, ami digitális jel, akárcsak az egész autó jelei. Mivel nincs műszerfal, nincs jel, ezért letiltja a motort. Mondom ######a...

Ha kilopnák a műszerfalam, nem is menne az autóm!

Vidd el vill szakihoz, menjetek rá laptoppal (fűtéskapcsoló alatt van a csatlakozója), szedjétek ki és vissza!

Remélem nálad is csak ennyi lesz és minden ok.

ÍRJ hogy mi lett vele...

Üdv, Adrián

Megosztás:

Rendben, azért köszi!

Hali!

Ez a remegés nálam is megvan.

Nekem a chippelés-után jött elő .Lehet előtte is megvolt csak nem annyira intenzíven.

Szerintem ez adagoló vagy adagoló vezérlő gond lehet vagy ha nem tökéletes a chiptuning (már ha van a tiédbe)

Én évek óta így használom próbálom kerülni azt a fordulatot.

Az h alacsony a fordulat az kizárnám mert alatta nem remeg , felette sem és

ha adok egy kis gázt(gyorsítok) akkor sem.

Amit még megfigyeltem hogy ha álló helyzetben nagyon finoman emelem az alapjáratot és elérek a bizonyos fordulatig akkor ott is hallani ezt a remegést.

Megosztás:

Szia!

Munkatársamnak volt egy ilyen kis szelepcsere gondja, de szervízbe csinálták! 3.000Ft volt, szerintem Te is inkább vidd el opelékhez!

Üdv!

Szia

Vettem egy ilyen szelepet, elvittem egy szervízbe, kértem, hogy cseréljék ki. Kicserélték helyette az olajat és a szűrőt, szóval megtaláltam a kb 6. fogyatékkal élő szerelőt. Tudsz ajánlani egyet, ahol be tudnák ezt szerelni nekem?

üdv.

Megosztás:

Sziasztok

Az egyik fogyatékos szerelő 10W40-es Mobil olajat tett az autómba (Corsa C 2004 1.0 benzin, z10xep), szeretnélek titeket megkérdezni, hogy lesz-e ettől vmi baja az autónak????? (eddig csak 5w30-as olajat tettem bele, ahogy a könyv írja).

kösz

kicsit utánnanéznél a motorolajoknak tudnád hogy a 10w40 jó a verdába. sőt nézd már meg a gépkönyvét a kocsidnak abban is 10w40 lesz...

5W-30 viszkozitású motorolaj:

Leírás: Kiváló üzemanyagtakarékosságot és alacsony hőmérsékleten is gyors átolajozást biztosít a legtöbb új autónál. Új autókhoz különösen ajánlott.

10W-40 viszkozitású motorolaj:

Leírás: Az elsőként bevezetett többfokozatú motorolaj. Jó választás a motorkopás kézbentartására, valamint az olaj oxidálás miatt bekövetkező bomlásának megakadályozására. Megjegyzés: E fokozat használata előtt mindig ellenőrizze a tulajdonosi kézikönyvet, illetve a garanciális követelményeket.

Megosztás:

kicsit utánnanéznél a motorolajoknak tudnád hogy a 10w40 jó a verdába. sőt nézd már meg a gépkönyvét a kocsidnak abban is 10w40 lesz...

5W-30 viszkozitású motorolaj:

Leírás: Kiváló üzemanyagtakarékosságot és alacsony hőmérsékleten is gyors átolajozást biztosít a legtöbb új autónál. Új autókhoz különösen ajánlott.

10W-40 viszkozitású motorolaj:

Leírás: Az elsőként bevezetett többfokozatú motorolaj. Jó választás a motorkopás kézbentartására, valamint az olaj oxidálás miatt bekövetkező bomlásának megakadályozására. Megjegyzés: E fokozat használata előtt mindig ellenőrizze a tulajdonosi kézikönyvet, illetve a garanciális követelményeket.

gépkönyv: 0w30 vagy 5w30-at ír. ezért kérdeztem.

Megosztás:

gépkönyv: 0w30 vagy 5w30-at ír. ezért kérdeztem.

Hali!

Az index-es fórumon sokszor volt róla szó ha jól emlékszem a a vezérműlánc feszítő nem szereti a sűrű olajat.

Szerintem különösebb gond nem lesz belőle de 15e-nél cseréld le.

Ha szarabb hangja lesz a motornak(olyan dízeles) akkor ne várd meg a 15ezret.

Megosztás:

Sziasztok

Az egyik fogyatékos szerelő 10W40-es Mobil olajat tett az autómba (Corsa C 2004 1.0 benzin, z10xep), szeretnélek titeket megkérdezni, hogy lesz-e ettől vmi baja az autónak????? (eddig csak 5w30-as olajat tettem bele, ahogy a könyv írja).

kösz

szerintem minél hamarabb cseréld ki mert NEM bele való.

Nem tudom hogy lesz-e valami baja tőle vagy sem.

neked GM Dexos2 5w30 olaj kell bele.(fullsynt).És kimondottan jól sikerült ez a gyári olaj.

a 10w40 félszintes

Megosztás:

szerintem minél hamarabb cseréld ki mert NEM bele való.

Nem tudom hogy lesz-e valami baja tőle vagy sem.

neked GM Dexos2 5w30 olaj kell bele.(fullsynt).És kimondottan jól sikerült ez a gyári olaj.

a 10w40 félszintes

Én most ilyet raktam a comboba. Kicsit csendesebb lett, bár még mindig traktor. ^_^

Megosztás:

gömbcsukló?toronycsapágy? szervó?

milyen idős,és mennyi km van benne?

21000 van benne. Állítólag vmi cucc gyárilag selejtes a kormányművekben, de a javító készletben már normális anyagból van. Ahol olvastam, ott a tejfölös pohár anyagához hasonlították. Ez meg elfárad hamar.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.