csarli Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Sziasztok! Ma vettem észre hogy menet közben (álló helyzetben nem) néha a kormányt kb egy negyedet vagy több mint egy negyedet elforgatva az egy picit kattan, pattan. végállásben többet is kattan. mi lehet a probléma? Érdemes e vele foglalkozni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lackó Kft. Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Sziasztok! Ma vettem észre hogy menet közben (álló helyzetben nem) néha a kormányt kb egy negyedet vagy több mint egy negyedet elforgatva az egy picit kattan, pattan. végállásben többet is kattan. mi lehet a probléma? Érdemes e vele foglalkozni? Üdv. Biztos, hogy a kormány a soros? A futóművet ellenőrizted??? Csak tipp! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lackó Kft. Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Na ez már tuti hogy jó, mármint abból a szempontból hogy nem ér bele sehol, viszont ezen meg nem váltóméret a gumi, hanem kicsit kisebb annál. De ettől még jó, ha nem zavar hogy kicsit sietni fog a sebességmérőd ezzel a kerékkel, azaz többet mutat mint amivel valójában mész. (15"-ban neked elvileg 185/55 R15 a gyárid, annak meg 205/50 R15 lenne a váltója, nem 195/50.) Igen erre én is gondoltam, de most is csal viszont 175/65R14-es gumival, olyan 3-4km/h-át csal! Viszont írja a könyv a 185/55R15-öt, és szerintem ahoz lenne beállítva a váltó is, mert ez átmérőbe nagyobb, mint a 14-es variálás! Amúgy a felnikért venném csak meg, de az hogy egy 5-össel kisebb a gumi méret mint az előírt nem érdekes, mert így legalább biztosabban lehet menni, és tuti nem büntet meg a rendőr! :) Amúgy meg még messze a nyár, és szerintem bővül még a használt felni választék, és majd lesznek még szerintem olcsó felnik gumistól, vagy gumi nélkül! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Igen erre én is gondoltam, de most is csal viszont 175/65R14-es gumival, olyan 3-4km/h-át csal! Viszont írja a könyv a 185/55R15-öt, és szerintem ahoz lenne beállítva a váltó is, mert ez átmérőbe nagyobb, mint a 14-es variálás! Amúgy a felnikért venném csak meg, de az hogy egy 5-össel kisebb a gumi méret mint az előírt nem érdekes, mert így legalább biztosabban lehet menni, és tuti nem büntet meg a rendőr! :) Amúgy meg még messze a nyár, és szerintem bővül még a használt felni választék, és majd lesznek még szerintem olcsó felnik gumistól, vagy gumi nélkül! :D Ezzel nem értek egyet. Aki komolyan felnit akar venni, már a jó vételekről le is csúszott. Jó időre már csak a nem kapós, drága, öreg, sérült stb felnik maradnak. Télen jó venni, mikor mindenki "alszik" Nekem is voltak eladó felnieim régebben. Mikor elkezdett sütni a nap, a telefonom csörgött orrán-száján. El is vitték. Jómagam is februárban vettem. Persze lehet jó vételt találni jó időben is, de a nagyobb pörgés miatt hipp-hopp elkelnek a jó vételek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lackó Kft. Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Ezzel nem értek egyet. Aki komolyan felnit akar venni, már a jó vételekről le is csúszott. Jó időre már csak a nem kapós, drága, öreg, sérült stb felnik maradnak. Télen jó venni, mikor mindenki "alszik" Nekem is voltak eladó felnieim régebben. Mikor elkezdett sütni a nap, a telefonom csörgött orrán-száján. El is vitték. Jómagam is februárban vettem. Persze lehet jó vételt találni jó időben is, de a nagyobb pörgés miatt hipp-hopp elkelnek a jó vételek. Igazad van egy részben! De nem nagyon van választási lehetőségem, mert nem nagyon lehet válogatni a méretek miatt, mert sajnos korlátozza sok minden, hogy milyen felni is lenne az ideális, és a szép a kocsi alá! Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Március23, 2010 Megoszt Elküldve Március23, 2010 Igazad van egy részben! De nem nagyon van választási lehetőségem, mert nem nagyon lehet válogatni a méretek miatt, mert sajnos korlátozza sok minden, hogy milyen felni is lenne az ideális, és a szép a kocsi alá! nekem jelenleg ilyenek vannak: kerék Autón ilyen : Autó A gyári opel felnik, nem szélesek (6J és ET49) ,épp tegnap tettem fel. Ha gondolod megmérem mekkora távolság van a doblemez és a kerék éle közt, kitekert kormánynál Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lackó Kft. Elküldve Március23, 2010 Megoszt Elküldve Március23, 2010 nekem jelenleg ilyenek vannak: kerék Autón ilyen : Autó A gyári opel felnik, nem szélesek (6J és ET49) ,épp tegnap tettem fel. Ha gondolod megmérem mekkora távolság van a doblemez és a kerék éle közt, kitekert kormánynál Szép mind a kettő! :) Azt nagyon megköszönném! Szerintem igen gyári felnit veszek alá én is, mert az ami jó, meg van közöttük szépek is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kacsero Elküldve Március23, 2010 Megoszt Elküldve Március23, 2010 Szerintem igen gyári felnit veszek alá én is, mert az ami jó, meg van közöttük szépek is! Amit én kínáltam Neked, azok is gyári felnik, csak irmscher, és 16"-os. :D Amit AtiZafi linkelt, azok is szépek, de csak 15"-os, ennyiért... kerék :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Március23, 2010 Megoszt Elküldve Március23, 2010 Amit én kínáltam Neked, azok is gyári felnik, csak irmscher, és 16"-os. :D Amit AtiZafi linkelt, azok is szépek, de csak 15"-os, ennyiért... :) nem is azért linkeltem, nincs közöm hozzá, csak mutattam, hogy ilyenek. Egyébként az enyém 185/55R15-ös gumival a hátsó lengéscsillapító mellett 2 cm-re forog. elöl teljesen kitekerve a kormányt jobbra-balra 1-1 cm híján eléri a doblemezt. Az első lengéscsillapító mellett pedig 1,5 cm a hely. Szóval nem sok hely van befelé. kifelé is kb 2 cm. Ez után már beleérne. Szóval én nem mernék 205-ös gumi fölé menni, és szvsz max 7J. ez is csak megfelelő ET-vel. Most nézem, hogy GSiCsabi felnie is csak 6J széles.......... ( nem véletlenül ) Kis autó, kis hely.........:-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kacsero Elküldve Március23, 2010 Megoszt Elküldve Március23, 2010 nem is azért linkeltem, nincs közöm hozzá, csak mutattam, hogy ilyenek. :D jah, én sem azért írtam, hogy közöd lenne hozzá,csak a linkedre hivatkoztam... ;) Most nézem, hogy GSiCsabi felnie is csak 6J széles.......... ( nem véletlenül ) Kis autó, kis hely.........:) Szóval én nem mernék 205-ös gumi fölé menni, és szvsz max 7J. ez is csak megfelelő ET-vel. Igen, ezek a felnik is 6J-sek, igaz nekem a guma rajta 215/40 ;) de nem ér bele...a kezem nem raknám oda, mert igen kicsike hely marad mellette... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lackó Kft. Elküldve Március24, 2010 Megoszt Elküldve Március24, 2010 :D jah, én sem azért írtam, hogy közöd lenne hozzá,csak a linkedre hivatkoztam... :P Igen, ezek a felnik is 6J-sek, igaz nekem a guma rajta 215/40 ;) de nem ér bele...a kezem nem raknám oda, mert igen kicsike hely marad mellette... Az akkor elég necces neked gondolom! ;) De nem muszáj akkora gumi 6" széles felnire! Itt egy kis ízelítő! :) http://www.taylorgumi.hu/Gumimeret-Felnimeret.html Én már teljesen fel vagyok világosítva a dolgokról, "hála nektek", és köszönöm szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomchi Elküldve Március29, 2010 Megoszt Elküldve Március29, 2010 Sziasztok, 1.2-es Opel Corsa szervízével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Az autó 2003-as, jelenleg 50e km van benne, motorszáma Z12XE. A kérdés pedig a vezérműszíj/lánc csereperiódussal kapcsolatos. Szűrők és folyadékok mindig adott periódus szerint cserélve voltak (fékfolyadék, olaj, olajszűrő, levegőszűrő, gyertya stb..). A kérdésem az, hogy most 50e km-nél és 7 év után kell-e valamit cserélni a vezérlésnél? (pl.: vízpumpa, vezérműszíj stb..) ezekből még mind a gyári van az autóban. Az autóban pedig tuti, hogy 50e km van. :-) A segítséget előre is köszi. Üdv, Tomi Link to comment Megosztás: More sharing options...
simplex Elküldve Április1, 2010 Megoszt Elküldve Április1, 2010 Szerintem nem kell semmi extra, az enyém 2001-es, kicsit több van benne, mint 60, a motorhoz még nem lett nyúlva alap dolgokon kívül. A szilenteket érdemes megnézni viszont, hiába kevés a kilóméter, az idő azért elkezdi enni őket, meg a váltókulissza is szereti megmakacsolni magát. Sziasztok, 1.2-es Opel Corsa szervízével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Az autó 2003-as, jelenleg 50e km van benne, motorszáma Z12XE. A kérdés pedig a vezérműszíj/lánc csereperiódussal kapcsolatos. Szűrők és folyadékok mindig adott periódus szerint cserélve voltak (fékfolyadék, olaj, olajszűrő, levegőszűrő, gyertya stb..). A kérdésem az, hogy most 50e km-nél és 7 év után kell-e valamit cserélni a vezérlésnél? (pl.: vízpumpa, vezérműszíj stb..) ezekből még mind a gyári van az autóban. Az autóban pedig tuti, hogy 50e km van. :-) A segítséget előre is köszi. Üdv, Tomi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lackó Kft. Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 Szilent készletet lehet hozzá kapni kompletten? És mennyibe kerül? Mert nekem kopog az első futómű egy kicsit! Igaz az enyimébe 400 000km van, és szerintem a futóműhöz nem igen nyúltak. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Április6, 2010 Megoszt Elküldve Április6, 2010 Szilent készletet lehet hozzá kapni kompletten? És mennyibe kerül? Mert nekem kopog az első futómű egy kicsit! Igaz az enyimébe 400 000km van, és szerintem a futóműhöz nem igen nyúltak. :) A motorjában is ennyi van? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lackó Kft. Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 A motorjában is ennyi van? :) Igen annyi! De lefényképezem ha nem hiszed el! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Április15, 2010 Megoszt Elküldve Április15, 2010 Igen annyi! De lefényképezem ha nem hiszed el! :) Nem kétkedésnek írtam. Komoly futásteljesítmény. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maya Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 Sziasztok! Bemásolnék vmit,rem tudtok segíteni,azt mondták ide forduljak segítségért. :) Nekem egy Opel Corsa-m van 2002-es és nincs benne cd-s autó rádió,és szeretnék beletetetni,csak foggalmam sincs hogy milyen kell bele,és hogy egyáltalán ebbe a típusba lehet-e rakatni,meg hogy milyet. Aki tud segítsen kérlek!:) http://kepfeltoltes.hu/100425/P1809_25-04-...ltoltes.hu_.jpg Remélem tud vki segíteni. még egy kérdés... nem lehet a csomagtartómat becsukni,vagy is elforditani a kulcsot...azt tudjátok mitől van? mert nekem azt mondják h egy rugó kiesett onnan... hát nem tom... Előre is köszi a gyors választ: Maycsi Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 A fűtéskonzol nincs egybe a gyári rádióval. Bármilyen tipusú 1 és 2 DIN-es fejegység beépíthető,ha 1 DIN-es,akkor a következő beépítőkeretet kell hozzá betenni: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maya Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 köszi,erre már az előbb is kaptam tőled választ :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 köszi,erre már az előbb is kaptam tőled választ :) Csak emlékeztetőül... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maya Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 megjegyeztem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kacsero Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 Remélem tud vki segíteni. még egy kérdés... nem lehet a csomagtartómat becsukni,vagy is elforditani a kulcsot...azt tudjátok mitől van? mert nekem azt mondják h egy rugó kiesett onnan... hát nem tom... Előre is köszi a gyors választ: Maycsi Szia! A kulcs belemegy? mert ha az sem, akkor az azért van, mert tele van piszokkal... nekem is volt ilyen gondom... féktisztítóval, jól be kell fújni, hogy kimossa a trutyit belőle... utána szépen fog a kulcs is elfordulni benne... Remélem tudtam segíteni, és ez megoldja a problémát! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Koncsy Elküldve Április29, 2010 Megoszt Elküldve Április29, 2010 Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, egy combo c motor kód z14xep. A motor bal oldalán, ahol a vizpumpa van, sajnos a motorvédő lemezen fagyálló folyadék van, illetve szökik elég gyorsan a tágulási tartályból a vizem. Az ékszíjtárcsán nem látok nyomokat és emiatt nem tudom honnan jöhet. Ha valakinek lenne ötlete, megköszönöm. Illetve ha vizpumpát kell cserélnem, mekkora akció? Valaki cserélte már magának? Üdv: György Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lackó Kft. Elküldve Május1, 2010 Megoszt Elküldve Május1, 2010 Sziasztok! Nekem egy Corsa C 1.3-16v CDTI-im van. Lassan 400 000km van az autóban, és eddig tökéletesen működött! Olyan gonddal fordulok hozzátok, hogy üzem melegen gondol egyet menet közben, és bedobja a hibajelet, és leáll az autó. Ilyenkor gyújtást leveszem, és újra indítom, hibajel nincs, tökéletesen működik. Ha pörgetem semmi baja, de ha városban 4.-el közlekedem, 2000-es fordulaton, és ha picit gyorsítani akarok, akkor csinálja ezt, és be is rángat, ilyenkor fel-fel villan a hibajel is! Segítségeteket előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts