hezo Elküldve November3, 2005 Megoszt Elküldve November3, 2005 INSP kiütve, köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
IZY319 Elküldve November10, 2005 Megoszt Elküldve November10, 2005 Sziasztok! Én most járok itt először ezen a fórumon. Nagyon szomorú vagyok, mert van egy gyönyörű Corsám, 2004-es évjárat, és ma bekrepált a kuplung. Vagyis mivel én nő vagyok, annyira nem értek hozzá, a szervizben mondták, hogy "kuplungos EZ IS" (mint egy másik Corsa épp bent a szervizben, mellesleg megjegyzem JP* kezdetű rendszámmal...). És hogy nem biztos, hogy garanciában kicserélik, mert igaz, még nincs 2 éves, de ha "le van égve" a kuplung, akkor azt a hibát én csináltam! Ja, és kb 1 évesen vezérműláncot is kellett benne cserélni... Szóval én nem tudom, mi van, csak az én Corsám ilyen problémás, vagy másoknak is volt már hasonló problémájuk? Ha valaki ráér, és régóta olvasgatja a fórumot, és tud szolgálni valamilyen információval, írjon!!! Várom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mancs27 Elküldve November10, 2005 Megoszt Elküldve November10, 2005 Sziasztok! Én most járok itt először ezen a fórumon. Nagyon szomorú vagyok, mert van egy gyönyörű Corsám, 2004-es évjárat, és ma bekrepált a kuplung. Vagyis mivel én nő vagyok, annyira nem értek hozzá, a szervizben mondták, hogy "kuplungos EZ IS" (mint egy másik Corsa épp bent a szervizben, mellesleg megjegyzem JP* kezdetű rendszámmal...). És hogy nem biztos, hogy garanciában kicserélik, mert igaz, még nincs 2 éves, de ha "le van égve" a kuplung, akkor azt a hibát én csináltam! Ja, és kb 1 évesen vezérműláncot is kellett benne cserélni... Szóval én nem tudom, mi van, csak az én Corsám ilyen problémás, vagy másoknak is volt már hasonló problémájuk? Ha valaki ráér, és régóta olvasgatja a fórumot, és tud szolgálni valamilyen információval, írjon!!! Várom!Szia! pontosan mit csinál a kocsi?mi a rosz a kuplungban? Biztos hogy az ment tönkre? Mert ha leég a kuplung, attól még lehet váltani vele, max menni nehezebb, felpörög a motor, meg ilyenek. Meg ahoz hogy leégesd elég csunyán kell használnod! A vezérműláncot valószínű azért cserélték már, mert az opel visszahívta, nem megfelelő láncot tettek bele gyárilag. Én elvinném másik szervizbe is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
IZY319 Elküldve November10, 2005 Megoszt Elküldve November10, 2005 Szia! pontosan mit csinál a kocsi?mi a rosz a kuplungban? Biztos hogy az ment tönkre? Mert ha leég a kuplung, attól még lehet váltani vele, max menni nehezebb, felpörög a motor, meg ilyenek. Meg ahoz hogy leégesd elég csunyán kell használnod! A vezérműláncot valószínű azért cserélték már, mert az opel visszahívta, nem megfelelő láncot tettek bele gyárilag. Én elvinném másik szervizbe is...Opel szalonba vittem, elvileg hozzáértők nézték meg a dolgot. A kocsi igazából nem csinál semmit, mert be se lehet tenni sebességbe :P(( Úgy kellett bevontatni a szervizbe:( Biztosan nem használtam annyira csúnyán a kocsit, ahhoz már majdnem rallysnak kéne lennem:) Köszi, hogy írtál! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve November10, 2005 Megoszt Elküldve November10, 2005 Helló IZY319! Mikori az autó? Érdekes jelenség ez a kuplungos dolog. Ilyen szintű tönkretételhez már tényleg 'tudás' kell, nem biztos hogy egy átlagos felhasználó elő tudja idézni. :P Szóval próbálkozz a garancia dologgal nyugodtan!!! Szerintem hívj fel egy-két márkaszervízt, hogy így látatlanban mit mondanak (ne mond meg, hogy már jártál máshol), ha tényleg típushiba, akkor biztos tudnak róla. Sok sikert! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve November10, 2005 Megoszt Elküldve November10, 2005 ....Mikori az autó?.... Had tippeljek: Kettőezernégyes ? :P ui: hol vehetem át az ajándékot a helyes megfejtésért ? :D :D :P :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November10, 2005 Megoszt Elküldve November10, 2005 Had tippeljek: Kettőezernégyes ? :P ui: hol vehetem át az ajándékot a helyes megfejtésért ? :D :D :P :D :DSzerintem be kell érned egy sima gratulációval. =D> =D> =D> =D> Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve November10, 2005 Megoszt Elküldve November10, 2005 Had tippeljek: Kettőezernégyes ? :P ui: hol vehetem át az ajándékot a helyes megfejtésért ? :D :D :P :D :D Oké, belátom, elég hülye kérdés volt. :oops: :oops: :oops: Mentségemre legyen mondva, hülye vagyok. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve November10, 2005 Megoszt Elküldve November10, 2005 Oké, belátom, elég hülye kérdés volt. :oops: :oops: :oops: Mentségemre legyen mondva, hülye vagyok. :D Inkább figyelmetlen kicsit néha :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
IZY319 Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 De a 2004-esekneknél ez gyakran (úgy értem: sok 2004es Corsánál) előfordul? Ma telefonálgatok ide-oda, mert tényleg nem szeretném kifizetni azt a sok pénzt, amibe amúgy garancia nélkül kerülne. Majd leírom, mik a fejlemények, ok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mancs27 Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 Ha egyáltalán nem tudod berakni sebességbe, akkor az nem lehet kuplunk elégetése, mert annak nincs köze hozzá. Nézd meg, hogy csak az 1- 2 nem veszi e be, mert akkor nálad is a váltórudazattal lesz gondod, ami garanciális! ha még nem olyan rossz a váltó akkor még a a lükvercben beveszi az 1-est, ilyenkor tuti a váltó rudazat. Szerintem amugy is biztos garanciális hiba! Mielött bármit megcsináltatnál kérdezd meg pontosan hogy mi a hiba! Melyik szervizbe vited? milyen megye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mancs27 Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 vagy, probáld meg azt is, hogy álló motornál rakd be bármelyik sebességbe, majd inditsd be a kocsit! (persze benyomott kuplungal) Ha minden normális, akkor bizti garanciális. ha megugrik,illetve megy benyomott kuplungal a kocsi akkor nagyobb a baj, ilyenkor meg kell nézni mást is. De ilyen esetben sem tudok elképzelni olyat, ami a garancián kivüli javítást igényelne. Talán egy valami, ha mindig ugy vezettél, hogy a kuplungon volt a lábad, félig benyomva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 Érdekes jelenség ez a kuplungos dolog. Ilyen szintű tönkretételhez már tényleg 'tudás' kell, nem biztos hogy egy átlagos felhasználó elő tudja idéznidehogynem. előtudja. mi már kuplungoztunk olyan autót, amibe 15.000 km-nél a harmadik kuplungot tettük!!! és fizetősen, mert leégették. Szóval próbálkozz a garancia dologgal nyugodtan!!! a garancia azt jelenti, hogy a meghibásodás visszavezethető gyártási eredetü hibára. azaz hibás gyártás okozza a hibát. ha leégett a kuplung az felhasználói hiba, nem a gyártás során vétett hiba. azaz ha 1 napos, és 25km-t futott autó legégett a kuplung, akkor a fizetősen csere-bere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
IZY319 Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 Nem vezettem úgy, hogy be volt nyomva félig a kuplung, szóval akkor én nem lehettem a hibás. Amúgy ha betettem 1esbe, és úgy elindítottam a motort benyomott kuplunggal, megugrott, de utána rányomtam a fékre, mert megijedtem, állt előttem egy kocsi, nem volt a közelben terep, ahol próbálgathattam volna, most meg már a szervízben van, most már nem tudom kipróbálni, milyen tüneteket produkálna. Egyből bevontattuk a szervizbe, mert hát mi nem értünk hozzá, azt se tudtuk volna, mit nézzünk vagy próbáljunk rajta. :P Alig várom a hétfőt, hogy betelefonálhassak, hogy történt-e már valami. Azt mondták, leghamarabb hétfőn tudnak mondani valamit. Ma voltam az Opel szalon közelében, és még mindig ugyanott kint áll az udvaron, ahol tegnap hagytam, úgyhogy még hozzá se kezdtek:( Amúgy Tatabányáról van szó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
IZY319 Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 dehogynem. előtudja. mi már kuplungoztunk olyan autót, amibe 15.000 km-nél a harmadik kuplungot tettük!!! és fizetősen, mert leégették. a garancia azt jelenti, hogy a meghibásodás visszavezethető gyártási eredetü hibára. azaz hibás gyártás okozza a hibát. ha leégett a kuplung az felhasználói hiba, nem a gyártás során vétett hiba. azaz ha 1 napos, és 25km-t futott autó legégett a kuplung, akkor a fizetősen csere-bere. És mennyibe kerül egy ilyen szervizelés????? (Nekem ez a második autóm, nagyon sok ezer km-t vezettem már, de ilyen még nem történt velem, az első kocsinál se. Hogy kell ahhoz vezetni, hogy valaki leégesse a kuplungot??) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mancs27 Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 a garancia azt jelenti, hogy a meghibásodás visszavezethető gyártási eredetü hibára. azaz hibás gyártás okozza a hibát. ha leégett a kuplung az felhasználói hiba, nem a gyártás során vétett hiba. azaz ha 1 napos, és 25km-t futott autó legégett a kuplung, akkor a fizetősen csere-bere Azért ezzel vitatkoznék. kuplung elégetés akár rossz gyári anyag használatkor is lehet, vagy rossz értékű beállítás is okozhat. Ami szintén garis eset, meg ha mondjuk visszavezethető , hogy a leégés nem a használó miatt jött létr. Pl, rossz gyári rúgók, vagy akár törés a váltóban anyaghiba miatt. Szerintem kevés km.ert futot kocsiban érdemes ilyenek után is nézni, hogy valami következménye lehet a leégés. Persze van olyan használó is, aki tényleg nem tudja kezelni a kuplungot. Ők meg is érdemlik a fizetést! Sajnos tapasztaltam, hogy pár helyen nem mondanak igazat, ráadásul nem is az a hiba, amit mondanak.(ami persze sokszorosa a valódi hibának) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 Azért ezzel vitatkoznék. kuplung elégetés akár rossz gyári anyag használatkor is lehet, vagy rossz értékű beállítás is okozhat. Ami szintén garis eset, meg ha mondjuk visszavezethető , hogy a leégés nem a használó miatt jött létr. Pl, rossz gyári rúgók, vagy akár törés a váltóban anyaghiba miatt. Szerintem kevés km.ert futot kocsiban érdemes ilyenek után is nézni, hogy valami következménye lehet a leégés. Persze van olyan használó is, aki tényleg nem tudja kezelni a kuplungot. Ők meg is érdemlik a fizetést! Sajnos tapasztaltam, hogy pár helyen nem mondanak igazat, ráadásul nem is az a hiba, amit mondanak.(ami persze sokszorosa a valódi hibának) itt az igazság: Pl, rossz gyári rúgók, vagy akár törés a váltóban anyaghiba miatt ez gyártási hiba, garanciális. Persze van olyan használó is, aki tényleg nem tudja kezelni a kuplungot ekkor fizetős szolgáltatás a kuplung csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mancs27 Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 De szerintem kuplung leégés nem okozza azt a problémát, hogy benyomott helyzetű kuplung nem bontja a kapcsolatot a motorral. akár törés is lehet, de akár lehet a kinyomó munkahenger is, vagy a felső, vagy bármi ami a pedáltól közvetíti az erőt. Én inkább arra tippelek, hogy a beállítás ment el.Lehet, hogy csak egy anya csavarodott le, ami miatt megváltozott az uthosz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mancs27 Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 Sajnos tapasztaltam, hogy pár helyen nem mondanak igazat, ráadásul nem is az a hiba, amit mondanak.(ami persze sokszorosa a valódi hibának) Azért van olyan hely is , amikor meg már tényleg ugy érzed te vagy a király, hogy mindent megcsinálnak szakszerűen , és ráadásul nem mindjárt ilyesztegetnek horribilis számokkal! Csak meg kell találni ezeket a szalonokat!:P Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 Azért van olyan hely is , amikor meg már tényleg ugy érzed te vagy a király, hogy mindent megcsinálnak szakszerűen , és ráadásul nem mindjárt ilyesztegetnek horribilis számokkal! Csak meg kell találni ezeket a szalonokat!:P csak az ilyeneket nem egyszerü megtalálni. kitartás kell hozzá :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mancs27 Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 Bizza! Az kell! :P De azért akad Budán 1-2 ..:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 Bizza! Az kell! :P De azért akad Budán 1-2 ..:D M1-M7 kivezető környékén érdemes körülnézni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 Vagy az M5 kivezető környékén. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
IZY319 Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 Kár, hogy nem Budán lakom:( Uhuhu! Az előbb kérdeztem, csak nem válaszoltál, hogy ha nem garanciában javítják a kuplungot, akkor mennyit kell fizetni? Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy hogy lehet úgy vezetni, hogy leégjen a kuplung? Úgy értem, milyen hibákat kell kell ahhoz elkövetni? Válaszod előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 hát igen huzós egy kuplung csere. igy hasraütésre, simán közelit a 150 hez egy ilyen móka. sajnos hidraulikus kinyomócsapágya van a corsának, és a gumialkatrészek ki szoktak olvadni a nagy hőtöl, ha leég a kuplung... és az borzasztó drága...... amugy simán csusztatással, lehet leégetni a kuplungot. ha akarod csinálok egy árkalkuláciot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts