Balazs70 Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 Jól elküldtek a csereigényemmel együtt, mondván, mivel a korábbi 1 év garanciával ellentétben az autómra(2003-as modellév) már 2 év teljes körű garanciát kaptam, ebben már nem tudják kicserélni. Az 1 év garanciásokban természetesen (méltányosságból) kicserélik, a 2 év garanciával szerintük lemondtam minden további jogomról. Így fogtam a 26.000 Ft-os árajánlatom és eljöttem. Ha jól tudom, minden autóra 3 év szavatosság is van! Ez azt jelenti, ha a dologról be tudod bizonyítani, hogy már az átvételnél is hibás volt, ki kell cserélniük!!! (Garanciánál nem kell bizonygatnod, ott nekik kell, ha azt mondják Te tetted tönkre!) Már pedig ha másnak kicserélték, mert hibás, akkor a Tiédet sem kell külön szakértőhöz vinni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember22, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2005 Ha jól tudom, minden autóra 3 év szavatosság is van!ezt nagyon rosszul tudod. 2 év gari van és slussz. Ez azt jelenti, ha a dologról be tudod bizonyítani, hogy már az átvételnél is hibás volt, ki kell cserélniük!!! itt akkor van baj, hogy egy 2,5 éves autónál hogy bizonyitod be, hogy az átvételnél is rossz volt? ha rossz volt, akkor mért nem jelentkezett a hiba 2,5 évig? (Garanciánál nem kell bizonygatnod, ott nekik kell, ha azt mondják Te tetted tönkre!) ebben is tévedsz. egy 2,5 éves autónál beszélhetünk asszem elhasználódásról is. az meg mért lenne garanciális? főképp hogy 2 év garancia van..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Szeptember22, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2005 Ha jól tudom, minden autóra 3 év szavatosság is van! Ez pár éve tényleg így volt, nem tudom ma is így van-e... :dontknow: Persze csak azokon az autókon, amelyekre gyárilag dévú jelet tettek!!!! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balazs70 Elküldve Szeptember22, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2005 http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyle...erzbizt/hibtelj "6. Tartós használatra rendelt dolgok esetén a jogvesztő határidő három év, fogyasztói szerződésben az ennél rövidebb határidő kikötése semmis." Nem vagyok jogász, de az autó szerintem tartós használatra rendelt dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Szeptember22, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2005 Igen, de szerintem te kevered a szavatosság és a jótállás fogalmait. A jótállás azt jelenti, hogy a kereskedő, gyártó garantálja, hogy bizonyos időtartamon belül a termék kifogástalanul fog működni. Szavatossággal pedig az eladó azért vállal felelősséget, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejtett hibája, amely csak később fog kiderülni. Vagy nem? :dontknow: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember22, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2005 vagy de.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balazs70 Elküldve Szeptember22, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2005 vagy de.... Szerintem is de... De ha minden Corsaban rossz a váltórudazat, akkor az valószínűleg azért van, mert valami "gyárilag" rossz! Szerintem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
m.g.m Elküldve Szeptember23, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2005 [glow=red:05a4833d5c]áthelyezve.... -uhuhu[/glow:05a4833d5c] Link to comment Megosztás: More sharing options...
Burgee Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 [shadow=red:98b71b27fb]áthelyezett hozzászólás.... - uhuhu[/shadow:98b71b27fb] Link to comment Megosztás: More sharing options...
kgmarta Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni! Most tervezem Corsa vásárlását. Szükséges-e az 1.4-es motor a klímához, vagy az 1.2-es is bírja? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni! Most tervezem Corsa vásárlását. Szükséges-e az 1.4-es motor a klímához, vagy az 1.2-es is bírja? Köszi Szia!! Bírni fogja de ha előzni akarsz akkor nem csak visszaváltanod kell hanem a klímát is kikell kapcsolni. Sztem 1,4 :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Szerintem ha gyártanak ilyet, akkor nem lehet rossz. De semmiképp sem olyanoknak van az 1.2 + klíma kitalálva, akikben felmerül ez a kérdés. :wink: Mert ha már felmerül, akkor te nem vagy a dinamikus vezetés ellensége. :roll: Szóval szerintem is szorítsd ki valahogy azt a plusz párszázezret. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lauda Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Sziasztok! Szeretnék egy kis tanácsot kérni. 2 hónapja vettem egy 1.7 DTI Corsa-t. 2 éves a kiciske, nagyon pöpec állapotban van, viszont a kézifékkel nem tudok megbékélni. Állítottunk is már rajt, új fékpofák kerültek bele, de valahogy most sem az igazi. Hogyan tudnék rá tuti kis kéziféket varázsolni? Előre is köszi! Lauda Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Sziasztok! Szeretnék egy kis tanácsot kérni. 2 hónapja vettem egy 1.7 DTI Corsa-t. 2 éves a kiciske, nagyon pöpec állapotban van, viszont a kézifékkel nem tudok megbékélni. Állítottunk is már rajt, új fékpofák kerültek bele, de valahogy most sem az igazi. Hogyan tudnék rá tuti kis kéziféket varázsolni? Előre is köszi! Lauda Esetleg egy szerelőhöz elvinnéd :roll: Egyébként mi a baj vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 hüe kérdés, de nem lehet, hogy az van amit nekem is mondtál szombaton? "ez tárcsafékes hátul? annak sohasem lesz igazi a kéziféke" vagys most nagy butaságot mondtam? :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 a corzánál csak a géjesiii tárcsás hátul. a dizel nem. de szerintem minden korzának szar a kézifékje.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lauda Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Esetleg egy szerelőhöz elvinnéd :roll: Egyébként mi a baj vele? Szerelő állított rajt, és ő cserélte a pofákat is, én csak "segédkeztem". :( Szerinte jó ez így, :?: persze nem ő használja. Majd kiszakad az ember keze, úgy be kell tépni, hogy valóban rögzítse a kocsit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 tedd sebességbe.... a fékdob nem kopott, megégett??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lauda Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 hüe kérdés, de nem lehet, hogy az van amit nekem is mondtál szombaton? "ez tárcsafékes hátul? annak sohasem lesz igazi a kéziféke" vagys most nagy butaságot mondtam? :oops: Dobfékes. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 tedd sebességbe.... És ha járatni akarja a motort? Szerinted nekem miért gurult neki Blitz fájának az autó szombaton? :( :D Ennyire el tud kopni egy "friss" autón? Mert az hogy az én régi pudvaládámban nemfog az oks, de ez egy majdnem uj auto...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Ennyire el tud kopni egy "friss" autón? 2 éves már nem új. :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Attól függ mennyit gurult a 2 év alatt (És mennyit csúszott... :roll: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 ha mentek 2 kört behuzott kézivel akkor akár 25 km es autón is lehet szar a fék... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 amugy az uj fékpofának meg a használt fékdobnak kell többszáz km ahoz hogy bekopjon, és legyen rendes fékhatás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 dolgozó lány okos vagyok :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts