Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa C - Általános -

tourist

Recommended Posts

Ma hazafelé kissé "megrémültem" amikor észrevettem, hogy a külső levegő keringetését vezérlő gomb gyakorlatilag nem működik... Előszőr arra gondoltam, hogy a gomb egyszerűen beragadt, mert párásodtak az ablakok és a kocsiban fülledt lett a levegő. Amikor otthon kísérletezgettem vele, akkor hallottam, hogy ha benyomom (és úgytartom), akkor halk zümögés kíséretében zárnak a zsaluk. Ha elengedem, akkor azonnal nyitnak. Érdekes módon a hiba eltűnt, miután kikapcsolt gyújtásnál megnyomtam a gombot és utána gyújtás után újra kipróbáltam a működését... Van itt valaki, aki esetleg Opel-szerelő? :lol: Mi okozhatta a hibát?

Más: az első mért fogyasztásom: 5,8 liter/100km. Egész elégedett vagyok vele, kb. 20/80 arányú város/közút, a múlt heti időjárásnak :) megfelelően sok klímahasználattal.

Megosztás:

Ma hazafelé kissé "megrémültem" amikor észrevettem, hogy a külső levegő keringetését vezérlő gomb gyakorlatilag nem működik... Előszőr arra gondoltam, hogy a gomb egyszerűen beragadt, mert párásodtak az ablakok és a kocsiban fülledt lett a levegő. Amikor otthon kísérletezgettem vele, akkor hallottam, hogy ha benyomom (és úgytartom), akkor halk zümögés kíséretében zárnak a zsaluk. Ha elengedem, akkor azonnal nyitnak. Érdekes módon a hiba eltűnt, miután kikapcsolt gyújtásnál megnyomtam a gombot és utána gyújtás után újra kipróbáltam a működését... Van itt valaki, aki esetleg Opel-szerelő? :lol: Mi okozhatta a hibát?

Más: az első mért fogyasztásom: 5,8 liter/100km. Egész elégedett vagyok vele, kb. 20/80 arányú város/közút, a múlt heti időjárásnak :) megfelelően sok klímahasználattal.

állitsd le a szélvédőről a levegőt!

azaz ha fejre, vagy lábra fujatod, akkor müködik a belső keringetés, ha a szélvédőre akkor nem.

Megosztás:

állitsd le a szélvédőről a levegőt!

azaz ha fejre, vagy lábra fujatod, akkor müködik a belső keringetés, ha a szélvédőre akkor nem.

Kösz, végig gondolva a tenapi cselekménysort, tényleg visszaállítottam a levegő keringetést a felső fúvókákra. Csak én azzal voltam elfoglalva, hogy kikapcsoltam a gyújtástés ezért ezzel hoztam összefüggésbe a "hiba" eltűnését... :( Na most már ezt is tudom. :D

Megosztás:

Jó estét!

Egy olyan kérdésem lenne hogy nem-e tudjátok miként tudnám beírni a kódot a gyári beépített cd-lejátszómba? :roll: Mert le lett szedve akksiról és nem akar működni, voltam opelszalonba vele és 5 rongyért beírnák nekem :lol: , de csak a legutólsó esetben vinném oda. Állítólag csak két gombot kéne megnyomni eggyszerre de nemtom melyik az a kettő... :shock:

Megosztás:

Jó estét!

Egy olyan kérdésem lenne hogy nem-e tudjátok miként tudnám beírni a kódot a gyári beépített cd-lejátszómba? :roll: Mert le lett szedve akksiról és nem akar működni, voltam opelszalonba vele és 5 rongyért beírnák nekem :lol: , de csak a legutólsó esetben vinném oda. Állítólag csak két gombot kéne megnyomni eggyszerre de nemtom melyik az a kettő... :shock:

Húú de genyák.

Blaupunkt van benne ugye? :roll:

Tudnál küldeni a rádióról egy küzeli képet? (P.ü.-be vagy emilbe)

Akkor megtudom mondani,hogy hogyan írd be a kódot.

Mert most hírtelen nincs előttem,hogy hogyan is néz ki. :wink:

Megosztás:

Sajna képet nemtok küldeni de Siemens VDO lejátszó van benne ha ez mondana neked vmit. :lol: Ha lessz kép küldöm v. feltöltöm ide.

Akkor sztem egy elektronikai szervízben is megkérdezheted. Lehet,hogy tudnak ott is segíteni. :wink: A VDO-t sajna nemnagyon ismerem. :oops: Uhuhu tudna neked okosat mondani de ő most a héten nyaral. :roll:

Megosztás:

Ma elég rosszul végződött a nap...Egy kiscsávó a fék nélküli (!) bicajával sikeresen végighúzta a pár hetes autó oldalát... Nem túl hosszú (15 cm), de elég mélynek tűnő karcolás lett rajta. Szerencsére az anyjával alá tudtam íratni, hogy elismeri a felelősségét, de azt még nem tudom, hogy ki fogja-e (tudja-e) fizetni a javítást. Amikor mondtam neki, hogy milyen tág határok között lehet a számla végösszege, őszinte rémület ült ki az arcára.

Remélem nem nekem kell elkárolnom az egészet...

Megosztás:

Az a baj,hogy ahogy nézem a közbenső festékréteg is sérült. :lol:

Ha csak felületi lenne a karc akkor csak megkellene csiszolni 2000-es papírral és megpolírozni.

Mivel ez metál fény ezért nagyobban kell fújni és lakkozni mint a sérülés. :roll:

Nekünk az elmúlt ősszel fújták az off:Ignis on: jobb hátsó sárvédőjét 10 ezerért

de az nem metálfény volt hanem, szolíd és én adtam a festéket is. :roll:

Megosztás:

Nem lettem túl boldog a választól. :lol: Pedig a képen látható rész a karc szebbik része , a homályba vesző hátsó rész mélyebbnek tűnik... Remélem kifizeti a nő a kárt, este megyek vissza egyezkedni. Ha lett volna biztosítás a házukon, akkor semmi gond, a biztosításuk felelősségbiztosítás része fedezte volna a srác által okozott kárt... De ugye a jó magyar szokás: minek lakásbiztosítás? :?

Megosztás:

Ma elég rosszul végződött a nap...Egy kiscsávó a fék nélküli (!) bicajával sikeresen végighúzta a pár hetes autó oldalát... Nem túl hosszú (15 cm), de elég mélynek tűnő karcolás lett rajta. Szerencsére az anyjával alá tudtam íratni, hogy elismeri a felelősségét, de azt még nem tudom, hogy ki fogja-e (tudja-e) fizetni a javítást. Amikor mondtam neki, hogy milyen tág határok között lehet a számla végösszege, őszinte rémület ült ki az arcára.

Remélem nem nekem kell elkárolnom az egészet...

Hát ez nagyon sajnálatos történés :lol: :) :( :D

Tudom, hogy drágább, de ildomosabb lenne tán márkaszervízben megcsináltatni az kocsidat :roll:

ui: 1 apróság

légyszi figyelj a képek méretére max. 800 x 600

köszi :wink:

Megosztás:

Az a baj,hogy ahogy nézem a közbenső festékréteg is sérült. :lol:

Ha csak felületi lenne a karc akkor csak megkellene csiszolni 2000-es papírral és megpolírozni.

hát nem tom

kicsit csalóka ez a kép

nem lehet, hogy ez a fekete izé a bringa markolatának a maradványa?

azé meg kéne nézni élőben is, vagy olyan géppel kell kéne róla csinálni fotót, ami iszonyatosan jó makrót csinál ;-)

Megosztás:

hát nem tom

kicsit csalóka ez a kép

nem lehet, hogy ez a fekete izé a bringa markolatának a maradványa?

azé meg kéne nézni élőben is, vagy olyan géppel kell kéne róla csinálni fotót, ami iszonyatosan jó makrót csinál ;-)

A fényképezőgép csere már érik, de most még marad egy kicsit a jó öreg CanonA60. :) A sötétebb színű vonal nem karc, ha végighúzom rajta az ujjamat, akkor simának tűnik, szerintem polírozással eltüntethető. A gond a 20 centis nyomban lévő két db., kb. 5 cm-es mélyebb karccal van. A lakkozás ott tuti feljött, de nem tudom megállapítani, hogy alatta sérült-e a festék... Jövő héten szabadságon leszek, elviszem egy Opel szalonba megmutatni vmi szakinak.

Megosztás:

Az semmi, nálunk a családi C CORSAval kicsi feleségem jár dolgozni.Kb a 4.héten telefonált,hogy kicsit közel állt meg a Kórház falánál ahol dolgozik és hátsó lökösröl pár pötty festék lejött.Nagyon sirt,én pedig megnyugtattam,hogy semmi baj mással is előfordul.Rá 2-3 hétre éjszakás voltam megint telefonál,hogy jöjjek már haza a melóból egy kicsit mert nem sikerült beállni a garázsba és egy picit megkarcolódott a kocsi oldala.Rohanok haza, a kocsi ferdén áll a garázsajtónál, a jobb első ajtón pedig 10 cm hosszon 3-4 egymás alatti karcolás ami a garazs ajtótól származott!Mostmár nem vigasztaltam annyira mint elöször!ő pedig ugy elkeseredett,hogy csak vagy 2 hét múlva mert ujra vezetni!

Megosztás:

Az semmi, nálunk a családi C CORSAval kicsi feleségem jár dolgozni.Kb a 4.héten telefonált,hogy kicsit közel állt meg a Kórház falánál ahol dolgozik és hátsó lökösröl pár pötty festék lejött.Nagyon sirt,én pedig megnyugtattam,hogy semmi baj mással is előfordul.Rá 2-3 hétre éjszakás voltam megint telefonál,hogy jöjjek már haza a melóból egy kicsit mert nem sikerült beállni a garázsba és egy picit megkarcolódott a kocsi oldala.Rohanok haza, a kocsi ferdén áll a garázsajtónál, a jobb első ajtón pedig 10 cm hosszon 3-4 egymás alatti karcolás ami a garazs ajtótól származott!Mostmár nem vigasztaltam annyira mint elöször!ő pedig ugy elkeseredett,hogy csak vagy 2 hét múlva mert ujra vezetni!

A garázsba állással nekem is meggyűlt a bajom... Hátramenetben kell egy S kanyarral beállni. :? Az előző autónál nem volt gond, megszoktam, hogy hátrafordulok és simán betolatok. Na ezt megpróbáltam a Corsával is, de két alkalom után feladtam, azóta csak a tükröket használom. Elég rossz hátrafelé a kilátás, de szerencsére meg lehet szokni.

Megosztás:

Sziasztok!!

Egy nagy gondom van. Szertném ha valaki tudna segíteni. Egy 2004-es évjáratú három ajtós diesel corsám van. Semmi esetre sem szeretnék tőle megválni, de úgy hozta az élet, hogy gyerek ülést kellene előre beraknom. Az ülés alatti burkot leszedtem, és egy piros szinű kapcsoló ki is pattant a helyéről. A kérdés a következő: ez volt e a súly érzékelője a légzsáknak vagy sem? Be merjem e rakni menetiánynak háttal a gyerekülést vagy sem. (a tanácsot egy kedves isemős adta, de jó lenne teljesen biztosnak lenni ebben)

Előre is köszönöm, ha valaki tudja a megoldást!!

Megosztás:

Nekünk 5 ajtós Corsank van,mi hátra tettük a gyerekülést.Ha elöl lenne én nem raknám szegény gyerkőcöt háttal a menetiránynak,mert akkor nem tud nézelődni,alig lát valamit.Bár attól függ mennyi idős.Meg ha háttal van akkor rögziteni is nehezebb az ülést. A kapcsolót nem tudom, a mienkben csak vezetö oldali légzsák van.Nem lenne jobb hátra tenni az ülést?Ha lehet.

Megosztás:

Sziasztok!!

Egy nagy gondom van. Szertném ha valaki tudna segíteni. Egy 2004-es évjáratú három ajtós diesel corsám van. Semmi esetre sem szeretnék tőle megválni, de úgy hozta az élet, hogy gyerek ülést kellene előre beraknom. Az ülés alatti burkot leszedtem, és egy piros szinű kapcsoló ki is pattant a helyéről. A kérdés a következő: ez volt e a súly érzékelője a légzsáknak vagy sem? Be merjem e rakni menetiánynak háttal a gyerekülést vagy sem. (a tanácsot egy kedves isemős adta, de jó lenne teljesen biztosnak lenni ebben)

Előre is köszönöm, ha valaki tudja a megoldást!!

Véleményem szerint, semmi esetre se tedd előre a bébiszéket.Csupán a biztonság kevéért.Nálunk mindig is jobb hátul foglalt helyet.Elvileg ott lényegesen később lesz baja, ha gáz van.A burkolatban sajnos nem tudok segíteni, de olyankor, ha 2 lufis, ki szokták kapcsolni a légzsákot, ha erre lehetőség van.

Megosztás:

Véleményem szerint, semmi esetre se tedd előre a bébiszéket.Csupán a biztonság kevéért.Nálunk mindig is jobb hátul foglalt helyet.Elvileg ott lényegesen később lesz baja, ha gáz van.A burkolatban sajnos nem tudok segíteni, de olyankor, ha 2 lufis, ki szokták kapcsolni a légzsákot, ha erre lehetőség van.

Hát igen a kicsit szerintem se kellene első ülésre tenni. :smt018 Lehet elkerülte figyelmedet vagy nektek nincs, de nekem a műszerfal jobb oldalán ahol az ajtó takarja ott van egy matrica hogy a babaülést felejtsem is el oda rakni a légzsák miatt. De kituggya nekem 4 légzsákos és 5 ajtós.

Hogy az ülés alatt te mit szedhettél szét én azt nem vágom mert nekem a légkondi van ott. :turn-l:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.