sgery Elküldve Február6, 2013 Megoszt Elküldve Február6, 2013 Hat nem hiszem hogy birna a strapat az elektromos Egyszemelyel, ritkan a csalad kellene menni, de hegyi uton, nagyon godros, telen nincs hotalanitas azon a szakaszon. Eleg gyakran kell a holanc is, anelkul nem megy meg a 15 eves Dacia sem, pedig az magas. A corsaval az a bajom nem tudom felrakni a holancot, egyszruen nem fer oda a kezem, pedig nem nagy. es alacsony maga a kocsi is, hamar felakad. Lehet esetleg magositani a futomuvet? Valami betet, ijensmi. Amugy valaki tudja mennyi a Corsa hasmagassaga? Nem tudom, milyen kép él benned az elektromos autókról :) Nem kell váltani, erős, ilyen utakra kiváló mert nincs kopás a hideg miatt, ha rámegy a hólánc akkor ez sem gond. Csak kell egy töltő... Szerintem még a befűtés is jobb vele ha töltőn van. És persze lehet módosítani, nagyobb rugó és lengéscsillapító kell bele. Persze utána ne 100-al vedd a derékszögű kanyarokat :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
metallik Elküldve Február6, 2013 Megoszt Elküldve Február6, 2013 Sziasztok Szerintetek reális, hogy egy 2004-es Corsa C-hez 60.000 lenne egy motorvezérlő bontottból(!), +5 rongy a felprogramozása? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február6, 2013 Megoszt Elküldve Február6, 2013 Sziasztok Szerintetek reális, hogy egy 2004-es Corsa C-hez 60.000 lenne egy motorvezérlő bontottból(!), +5 rongy a felprogramozása? :blink: lehet hogy találsz olcsóbban ... de még mindig jobb mint az új 300e-ért a felprogramozást olcsónak mondanám ;) nézz szét ebay-en ... hátha Link to comment Megosztás: More sharing options...
metallik Elküldve Február6, 2013 Megoszt Elküldve Február6, 2013 Bocs, pontosítottak: nem 5 aprogramozás, hanem több, de azzal együtt 65 az egész. lehet hogy találsz olcsóbban ... de még mindig jobb mint az új 300e-ért a felprogramozást olcsónak mondanám ;) nézz szét ebay-en ... hátha Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Sziasztok. Kicsit autó vásárlós téma, de olyat nem találtam C-ben külön, szóval ismeri valaki pesten az Alfa-Vertex Kft-t? A 1145 Budapest, Mogyoródi út 13. (Mexikói út sarok) címen találhatóak. Itt a hirdetés is, ha esetleg valaki így látna többet: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/corsa_c/opel_corsa_c_1.3_cdti_essentia_0fttol_ujszeru_93000km-6563573 Minden információt szívesen fogadok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 ha holnap lesz időm átsétálok és megnézem ;) azért gondolod át ez a motort ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Köszönöm, de annyira nem fontos, mert pénteken úgyis megyek Pestre, akkor megnézem majd mindenképp. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Olyan ember vesz ilyen motorral autót aki használja is. Az én 2005/5-ös cdti-s kocsimba 250e km-van. Ez a 90e több mint gyanús, miért fizetett volna 1millió felárat egy ilyen motorért, ha ki sem használta annak előnyét? 150-200e között lehet a valós futás. Ez esetben készülj turbo/magasnyomású szivattyú/vezmű szíj cserére (rosszabb esetben porlasztó csúcs is). De ha mégis érdekel, figyelj rá, hogy az olajszint megfelelő legyen. Ha kevesebb és főleg ha több, akkor ne vedd meg! Ingadozó alapjárat se nyerő, illetve próbáld ki azt, hogy menet közben 1500-2000-res fordulatnál leveszed a gázról a lábad, majd újra rálépsz. Ha megtorpan és lassan reagál akkor egr csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Február26, 2013 Megoszt Elküldve Február26, 2013 Köszi a válaszokat mindenkinek. Corsa C projekt marad továbbra is életben, csak áttérek a külföldi piac nézegetésére. Sajnos itthon vannak "szép" dolgok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsac-s Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 Melyik motorolajat választanátok olajcseréhez?: - Q8 Formula Advanced 10W-40 - MOL Dynamic Essence 10W-40 - MOL Dynamic Max 10W-40 1.2 benzines corsa. Esetleg más alternatíva hasonló árkategóriában? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 egyiket se nem belevaló egyik sem ;) olyan olajt keres aminek van dexos 2 gyártóművi jóváhagyása . Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsac-s Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 egyiket se nem belevaló egyik sem ;) olyan olajt keres aminek van dexos 2 gyártóművi jóváhagyása . Néztem már, de az mind 5w 40 -es, attól meg nyáron hangos láncos hangja van a motornak. :( De amúgy minőségileg Q8 vagy Mol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március2, 2013 Megoszt Elküldve Március2, 2013 Néztem már, de az mind 5w 40 -es, attól meg nyáron hangos láncos hangja van a motornak. :( De amúgy minőségileg Q8 vagy Mol? hogy melyik legyen ezt majd eldöntöd ;) , nekem nagyon jó a gyári olaj .. a csörgés nem az olaj hibája ... valszeg érik a vezérlés csere Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsac-s Elküldve Március2, 2013 Megoszt Elküldve Március2, 2013 hogy melyik legyen ezt majd eldöntöd ;) , nekem nagyon jó a gyári olaj .. a csörgés nem az olaj hibája ... valszeg érik a vezérlés csere Köszi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Március11, 2013 Megoszt Elküldve Március11, 2013 Nem pont ide vág, de hátha itt kapok választ. A 99-es transit ma azt csinálta, hogy kormány tekerésekor szaggatottan ment és visszarúgott a kormány, főleg a kormány fordulat végén. Megnéztem, min. alatt volt a szint. Feltöltöttem, jártam vele, de még most is csinálja. Szervomotor adhatta meg magát? (a szíj jónak néz ki) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Március12, 2013 Megoszt Elküldve Március12, 2013 T corsac-s! GM Dexos 2-t teljesítő motorolajok: Q8 Formula Special G 5W-30, Mol Dynamic Gold 5W-30. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabi 76 Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Sziasztok! Vettem egy 2004-es 1,2 twinport motoros corsát és nagyon jó kis autó csak egyszerűen nincs fűtés az autóban.A víz felmegy 85 fokra a termosztát nem nyit idő előtt.A fütöradiátorba bemenő cső hamar elkezd melegedni, viszont bent nincs fűtés csak nagyon langyos levegőt fúj. Mi ilyenkor a megoldás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Március26, 2013 Megoszt Elküldve Március26, 2013 Az utóbbi időben van egy kis hangja a levegő keringető ventilátornak. Picit kattog, zörög. Mitől lehet ez? Kéne neki egy kis olaj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsac-s Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Az utóbbi időben van egy kis hangja a levegő keringető ventilátornak. Picit kattog, zörög. Mitől lehet ez? Kéne neki egy kis olaj? Próbáld meg az olajat, esetleg nézd meg nem-e lazult meg a lapát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsac-s Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 A hátsó szélvédőn megszakadt a fűtőszál, hogyan tudnám kijavítani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Hol keressem, vagy mit bontsak hozzá? Próbáld meg az olajat, esetleg nézd meg nem-e lazult meg a lapát. Bárdiban lehet venni fűtőszál javító készletet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsac-s Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Pontosan nem tudom hol van a corsánál. Általában a kesztyűtartó mögött, vagy a középső konzol mögött szokott lenni a ventilátor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big G Elküldve Április15, 2013 Megoszt Elküldve Április15, 2013 Kedves Mindenki! Vásároltam egy Vauxhall Corsa típusú autót ami 2003-as évjáratú,ezres benzines és easytronic váltóval szerelt. Általános tapasztalatok,észrevételek érdekelnek de nem az,hogy az automata váltó rossz és add el. Egy hete használom és egyre jobban szeretem,mivel hosszabb távra tervezek vele ezért érdekel mit lehet tenni vagy mire kell odafigyelni a megóvás érdekében. Valamint a külső hőmérséklet érzékelő valószínűleg elromlott,mert semmit sem jelez,elég ha megkeresem és kicserélem vagy valamit állítani is kell? Köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április15, 2013 Megoszt Elküldve Április15, 2013 A Z10Xe motorral kapcsolatban nem nagyon tudok rosszat mondani, teszi a dolgát szépen. Hacsak azt nem hogy viszonylag gyenge, de ez ugye kinek-kinek ízlés kérdése. Extra karbantartásigénye nem nagyon van, főleg hogy a vezérlése is láncos, így még vezérműszíjat sem kell cserélni. Easytronic váltót viszont szerintem itt nem sokan használnak, nekem hallomásból rémlik valami olyasmi hogy nem túl kíméletes a kuplunghoz... (az Easytronic nem klasszikus értelemben vett automata, hanem egy sima manuális váltó hagyományos kuplunggal, csak villanymotor kapcsolja benne a fokozatokat). A külső hőmérőnek általában a szenzora szokott "áldozatul esni" némely közlekedési manővernek, az első lökhárító mögött találod az érzékelőjét, egy csatlakozó oldásával cserélhető, bruttó 5 perc alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts