1.6 16v Elküldve Június20, 2012 Elküldve Június20, 2012 Sziasztok. Szeretnék vásárolni egy corsat. Szeretném megtudni hogy lehetséges e utánnajárni a kocsi szerviz multjának alváz szám alapján... Hali. Neten talált hirdetések közt akkadtál rá, a kiszemelt példányra? Dizelt, vagy benzinest veszel?
olajos Elküldve Június20, 2012 Elküldve Június20, 2012 Hali. Neten talált hirdetések közt akkadtál rá, a kiszemelt példányra? Dizelt, vagy benzinest veszel? Behozatali autó. Németből. Itt van egy autobádogosnál. ráesett valami és betört a szélvédője meg a teteje megsérült. Azt mondta a fickó hogy kevés kilóméter van benne. És szeretnék valahogy utánnajárni ha lehetséges....
1.6 16v Elküldve Június20, 2012 Elküldve Június20, 2012 Behozatali autó. Németből. Itt van egy autobádogosnál. ráesett valami és betört a szélvédője meg a teteje megsérült. Azt mondta a fickó hogy kevés kilóméter van benne. És szeretnék valahogy utánnajárni ha lehetséges.... Na majd ha próbakört is mész vele, akkor ird le a tapasztalatokat, lehet én is c corsat veszek.
sgery Elküldve Június23, 2012 Elküldve Június23, 2012 Turbo csere után bejáratásig szerintetek észlelhető teljesítmény csökkenés? A szervíz óta kb 20-25%-al érzem lomhábbnak az autót (melegben és hidegben is, klímával és nélküle is). A turbó kapcsolása sem olyan markáns mint előtte (akkor érezni lehetett 1800-1900-es fordulatnál mikor beindult és felkapta az autót, most olyan semmilyen a gyorsulás) (kb olyan mint egy 1l-es autónál mikor benyomja az ember a klímát 90-nél és elvész az ereje) Ja, és olyan 0,5-0,7l-rel nőtt a fogyasztás is
Lacmaster Elküldve Június24, 2012 Elküldve Június24, 2012 Jelenleg van nálam egy Corsa C aminek volt egy "kis" problémája.. Zúgott a jobb eleje és a gazdája csapágyra gyanakodott. De a gumi ellenőrzésekor kiderült hogy kagylósra kopott. Ami engem érdekel az az hogy emlékeim szerint ez a lengéscsillapító hibája?! Illetve a féltengely a váltó felőli oldalán oldalirányba megmozgatva lóg a csapágyazásnál . -Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy van ennek valamennyi holtjátéka? -Illetve ha jól tudom lehet utána állítani... Találkoztam Fordnál is ezzel, de olyan sok váltó javításom nem volt... Olyan "kotyogósan" lóg...
AstraGyor Elküldve Június25, 2012 Elküldve Június25, 2012 Sziasztok! Milyen olaj kell a 2001 es 1.2 es Corsa-ba?
Pistiv Elküldve Június25, 2012 Elküldve Június25, 2012 Jelenleg van nálam egy Corsa C aminek volt egy "kis" problémája.. Zúgott a jobb eleje és a gazdája csapágyra gyanakodott. De a gumi ellenőrzésekor kiderült hogy kagylósra kopott. Ami engem érdekel az az hogy emlékeim szerint ez a lengéscsillapító hibája?! Illetve a féltengely a váltó felőli oldalán oldalirányba megmozgatva lóg a csapágyazásnál . -Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy van ennek valamennyi holtjátéka? -Illetve ha jól tudom lehet utána állítani... Találkoztam Fordnál is ezzel, de olyan sok váltó javításom nem volt... Olyan "kotyogósan" lóg... AZ nem túl jó... A féltengely csuklót kellene megnézetni. Valszeg a rossz gátló miatt van ez. Ha 1x beáll a csukló az komoly problémát tud okozni.
Pistiv Elküldve Június25, 2012 Elküldve Június25, 2012 Sziasztok! Milyen olaj kell a 2001 es 1.2 es Corsa-ba? 5W30, ha nagyon fogy akkor 5W40.
mantec Elküldve Június26, 2012 Elküldve Június26, 2012 T AstraGyor! A GM (Opel) aktuális olajkövetelménye a GM Dexos 2. Ezt teljesítő motorolajok. És még: eni i-Sint MS 5W-30, Castrol Magnatec C3 5W-40. A kenőolajgyártók szerint teljesítik a követelményt, de liszensz nincs: Castrol Edge 5W-40, Valvoline SynPower MST 5W-30, Addinol Premium 0530 C3-DX 5W-30, Divinol Syntholight HC-FE 5W-30.
mantec Elküldve Június26, 2012 Elküldve Június26, 2012 T Pistiv! "... 5W30 ..." A követelmény nem viszkozitási osztály, hanem a gyártóművi előírás megléte. "... nagyon fogy ..." Olajfogyás megállítására, csak hozzáértő szerelő képes. A motorolajnak ilyen feladata, képessége nincs.
hakapeszimaki Elküldve Június26, 2012 Elküldve Június26, 2012 Veterán topikokba nem jár mantec? Pedig milyen jó lehet a dexos2 egy c-kadettba mondjuk.
1.6 16v Elküldve Június27, 2012 Elküldve Június27, 2012 Turbo csere után bejáratásig szerintetek észlelhető teljesítmény csökkenés? A szervíz óta kb 20-25%-al érzem lomhábbnak az autót (melegben és hidegben is, klímával és nélküle is). A turbó kapcsolása sem olyan markáns mint előtte (akkor érezni lehetett 1800-1900-es fordulatnál mikor beindult és felkapta az autót, most olyan semmilyen a gyorsulás) (kb olyan mint egy 1l-es autónál mikor benyomja az ember a klímát 90-nél és elvész az ereje) Ja, és olyan 0,5-0,7l-rel nőtt a fogyasztás is Meg lett a hiba oka?
AstraGyor Elküldve Június30, 2012 Elküldve Június30, 2012 Köszi mantec! Eddig nem én használtam az autót 10w40 es volt benne folyamatosan...szerinted?..
sgery Elküldve Július1, 2012 Elküldve Július1, 2012 Autópályán másnak az 1.3cdti meddig melgedett? Nekem felfelé 110-120-nál 32fok kinti hőm.-nél 117fokot ért el (odb szerint, mutató szerint 102 körül volt) Folyamatos haladásnál pedig 90-105 között ingadozott odb kiolvasó szerint. Normális ez?
corsac-s Elküldve Július6, 2012 Elküldve Július6, 2012 Megfordult a kezem alatt pár autó, dízeles is, és az üzemi hőmérséklet nálam mindegyiknél 90 Cfok körül alakult mindig.(40 Cfokban az autópályán is) A 117 Cfok magas szerintem, nézesd meg a hőgombát, vagy hogy van-e elég hűtőfolyadék kocsiba.
corsac-s Elküldve Július13, 2012 Elküldve Július13, 2012 Picit ellaposodtunk.... . Mindenki nyaral? :)
1.6 16v Elküldve Július13, 2012 Elküldve Július13, 2012 Picit ellaposodtunk.... . Mindenki nyaral? :) Hali. Mesélj valamit a corsádról, dizel? :icon1: Én venni szeretnék egy c-t, van is egy kiszemelt áldozat http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/corsa_c/opel_corsa_c_1.3_cdti_enjoy_klima-5833466 de amig el nem adtam az astrát, addig csak igy nézegetem :(
sgery Elküldve Július13, 2012 Elküldve Július13, 2012 Kimostam a hűtőt mielőtt hazajöttem, így most már normális hőmérsékletet produkált az autó. A mutató amúgy minden autónál rengeteget elcsal, beáll 90fokra és akár 100foknál sem leng ki (más autónál is ilyen), mindenesetre hazafelé már 90+-4-et mutatott, odb olvasó pedig max 104-et (itt kapcsol a 3.fok. venti). Tehát mielőtt messzire mentek, mossátok át a hűtőt egy slaggal ;) Néhány ezer km utáni tapasztalat az 1,3cdti combo-rol. Városban tökéletes, megy rendesen, most hogy kiégettem nem kormol (de amúgy dögivel tolta), egésszen 90-es tempóig tökéletes a motor hozzá. Utána már szánalmas kategória, 130-nál 3500at pörög, mi ez már... (b vectra 2,0l-es itt 2200körül pörgött) itt már a motor is hallatszik és a menetzaj is elég erős. 110-nél kezdődik amúgy a nyűg, itt kb 3000-ret pörög, itt is már hangos. Persze elviselhető, tempomat be és zene fel :) Értelemszerűen 130felett ne közlekedjünk vele, max előzésnél, ami nem lesz könnyű. Városban 5-5,5l fogyasztás, autópályán 6-6,5l (tartós és nyugis 80-90nél szerintem elérhető a 4-4,5l de ez sajnos nem utazó tempó seholsem) Belső jó és szép, ülés hosszú távon nagyon kényelmetlen, külföldi utazás előtt mindenképp vegyünk hozzá nyaktámaszt mert kitörik a fejed a helyéről mire odaérsz... Könyöklő és tempomat szintén alap lépés ha nincs benne. Tettem a gyári cd30-as hifi helyére egy jvc 50bt fejegységet és groundzero hangszórókat előre, 80e-ből kijött, nem hozott annyit amennyibe került... de mindenképp sokat dobott a gyári hangzáson. a 2004-es dieselben szerintem több van mint 150e km. Érdemes figyelni rá. Különösen figyelj rá, hogy az olajszint ne legyen magasabban a maxnál, mert akkor gondod lesz elég hamar
corsac-s Elküldve Július13, 2012 Elküldve Július13, 2012 Hali. Mesélj valamit a corsádról, dizel? :icon1: Én venni szeretnék egy c-t, van is egy kiszemelt áldozat http://www.hasznalta...y_klima-5833466 de amig el nem adtam az astrát, addig csak igy nézegetem :( 1.2 benzines, nemrég vettem. Több mint 1 hónapja hajtom, különösebb gond nélkül. Előtte egy 316 e36 bmw-m volt. Kényelmi szempontból a bmw 5*-os, fentarthatósága drága. Corsa fentarthatósága jóval kedvezőbb, kényelmi szempontbol olyan 3*-os. De nem bántam meg, ajánlani tudom c corsat. Nézz körül alaposan mielőtt döntesz, én kipróbáltam vásárlás előtt jópárat.
AstraGyor Elküldve Július16, 2012 Elküldve Július16, 2012 Köszi! Fuchs-ra gyúrok de elég drága...szerinted mit érdemes bele tenni ami jó is és hány liter kell egy olajcseréhez?
mantec Elküldve Július17, 2012 Elküldve Július17, 2012 T AstraGyor! "... mit érdemes ..." Bármelyik gyártóművi követelményt teljesító motorolajat. "... hány liter ..." 3,5 liter.
hemi Elküldve Július17, 2012 Elküldve Július17, 2012 Üdv a topikban. Corsa C tulajdonos lettem, remélem itt is szabad használni dákkktépet, műanyag kötegelőt :-) 1,2 Twinport, picit lepusztított, de szépülget.
Bruni Elküldve Július17, 2012 Elküldve Július17, 2012 Sziasztok! 4 hónapja hajtok egy 2003-as 1,7 DTI Njoy Sportot. Eddig 5000km-t mentem vele, jó kis gép, csak kicsit lehetne erősebb. Van itt olyan akinek ilyen autója van és tuningolta? Chipben gondolkodom, csak sokallom érte a 60-80 ezret :S Üdv Bruni
Recommended Posts