czaki Elküldve Szeptember15, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2009 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, hátha találkozott már valaki ezzel a hibával: "P0400 , kipufogógáz visszavezetés, hiba az alapbeállításban". C Corsa 1.7 DTI, 2002. évj. Konkrétan mi ez a hiba? Az EGR szelepet működtető vákuumnak "utat engedő" mágnesszelep hibájára utal? És ha igen, akkor mennyibe kerül egy ilyen mágnesszelep, (mert webáruházakban nem találom)? Előre is kössz a segítséget! Nekem ugyanez a hibakódom, csak 1.3 CDTI-nél és a műszer ismeretlen hibát jelez. :lol: Valaki találkozott már hasonlóval vagy ez is EGR lehet? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dave90 Elküldve Szeptember19, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2009 Üdv mindenkinek! 2006-os C corsámba szeretnék lassan gyertyákat cserélni. Valami technikát tudna valaki javasolni, hogy hogyan szedjem ki a gyújtótrafókat? Motórkód: Z12XEP twinportos Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dave90 Elküldve Szeptember19, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2009 Nekem ugyanez a hibakódom, csak 1.3 CDTI-nél és a műszer ismeretlen hibát jelez. :rolleyes: Valaki találkozott már hasonlóval vagy ez is EGR lehet? <_< EGR áramlás hibás működése Link to comment Megosztás: More sharing options...
czaki Elküldve Szeptember21, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2009 EGR áramlás hibás működése Köszi! Ezen javíthat az EGR takarítása vagy mindenképpen cserélni kell? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dave90 Elküldve Szeptember22, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2009 Köszi! Ezen javíthat az EGR takarítása vagy mindenképpen cserélni kell? :rolleyes: Kipucolni sosem árt, de elképzelhető hogy az EGR vezérlés a hibás. Én néznék ott egy "EGR vezérlő mágnestekercset". Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Köszi! Ezen javíthat az EGR takarítása vagy mindenképpen cserélni kell? :rolleyes: ha még az AGR müködik, akkor van rá egy AGR módositó program, ami segit rendesen müködni... vagy kiiktatható... de azt csak az ügyesek tudják megcsinálni a megfelelő szervizben <_< ( nem csak magamra gondoltam, hanem azokra akik ismerk a trükköt ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
czaki Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 ha még az AGR müködik, akkor van rá egy AGR módositó program, ami segit rendesen müködni... vagy kiiktatható... de azt csak az ügyesek tudják megcsinálni a megfelelő szervizben -_- ( nem csak magamra gondoltam, hanem azokra akik ismerk a trükköt ) Hát a szerelőm szétszedte, pontosabban az EGR-t mozgató mechanizmushoz tudott hozzáférni (épp időhiányban szenvedtünk), előtte hibakódolt az autó, miután újra összerakta a dolgokat a hiba eltűnt. :D Előtte rángatott eléggé az autó bizonyos fordulatokon, ez nagyjából megszűnt (egyedül olyan 1500-as fordulatnál érezhető egy apró rántás ha visszarakom a lábam a gázra és gyorsítok, illetve 2000 környékén ha gázt adok akkor olyan fél-egy másodperc késlekedés után indul meg az autó), de szeretném teljesen kiiktatni. <_< Erre van valami gyógyír? Ez a módosító program mit takar? Márkaszervizbe már nem merem már bevinni, a múltkor is félreprogramozták a porlasztóimat... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
simplex Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 Sziasztok! A kis corsám (2001-es, C corsa 1.2) 2 hibakódot dob ki: P0560 - Valami feszültségprobléma P1616 - Wrong Vehicle ID from Instrument Control Module C-40 Az immobilizer néha megbolondul, és nem hagyja hogy elíntítsam a kocsit, ilyenkor ha kiveszem a kulcsot, és várok egy kicsit, újra engedi. Mi lehet a hiba / mit kéne cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PeC Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 Ismét használt Corsát keresek egy ismerősömnek. Sorra látom megint a sok szerencsétlent (köztük kereskedőt is) akik a nyomorult szervó visszajelzőt menetstabilizátornak látják. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy sok ember még olvasni sem tud! Felhívom az egyiket, elég jónak tűnt, sajnos kereskedő volt, de mondom akkor már csak rákérdezek az ESP-re. Persze, naná, van benne! Mondom 1.2-es korzában? Persze! Mondom és ezt honnan veszi? :) Hát kiírja indításkor! Mondom olvasni tud? Miért? Mondjuk elég nagy köcsögség az opel részéről, hogy így jelöli a szervót, a sok szerencsétlen meg beszopja :) (na, kidühöngtem magam, megyek dolgomra:)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kacsero Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 Ismét használt Corsát keresek egy ismerősömnek. Felhívom az egyiket, elég jónak tűnt, sajnos kereskedő volt, de mondom akkor már csak rákérdezek az ESP-re. ......... Az enyémbe van ESP... igaz nem is 1.2-es :) Most el is adó a gépsas... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vktr Elküldve November20, 2009 Megoszt Elküldve November20, 2009 Eladó C GSI Családi okok miatt surgosen azért a legolcsobb hirdetés a hasznaltauton... 1.499.000HUF Full extra, full bőr digiklima stb. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/corsa....8i_16v-3420424 Szép kocsi, érdekes, hogy nem GSI tükre van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve November20, 2009 Megoszt Elküldve November20, 2009 Szép kocsi, érdekes, hogy nem GSI tükre van. ezt miből látod? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve November20, 2009 Megoszt Elküldve November20, 2009 ezt miből látod? :huh: a gsi tükörnek két "rúdja " van ha jól tudom Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kacsero Elküldve November21, 2009 Megoszt Elküldve November21, 2009 a gsi tükörnek két "rúdja " van ha jól tudom Hát, szerintem részben nem jól tudod, mert gyárilag ilyen a tükör... a "két rudas" az már nem gyári... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
voszi Elküldve November21, 2009 Megoszt Elküldve November21, 2009 a 2004-es modellévtől (2003. szeptember) volt a gsi-nek ilyen kétbotos tükre, amire gondoltok. addig a szériával azonos volt a tükör. ez volt a "ráncfelvarrás" egyik eleme. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kacsero Elküldve November21, 2009 Megoszt Elküldve November21, 2009 a 2004-es modellévtől (2003. szeptember) volt a gsi-nek ilyen kétbotos tükre, amire gondoltok. addig a szériával azonos volt a tükör. ez volt a "ráncfelvarrás" egyik eleme. http://www.adeptnet.hu/images/misc/cars/ot...-ujtukorrel.JPG :lol: hm...akkor nekem még azért a széria tükröm van, mert 2003 előtti... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gugu Elküldve November22, 2009 Megoszt Elküldve November22, 2009 Szép kocsi, érdekes, hogy nem GSI tükre van. Ez GSI tükör a 2 karú. az Első körös 2001-2004 még sima 1 karú volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
voszi Elküldve November23, 2009 Megoszt Elküldve November23, 2009 Ismét használt Corsát keresek egy ismerősömnek. Sorra látom megint a sok szerencsétlent (köztük kereskedőt is) akik a nyomorult szervó visszajelzőt menetstabilizátornak látják. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy sok ember még olvasni sem tud! Felhívom az egyiket, elég jónak tűnt, sajnos kereskedő volt, de mondom akkor már csak rákérdezek az ESP-re. Persze, naná, van benne! Mondom 1.2-es korzában? Persze! Mondom és ezt honnan veszi? :lol: Hát kiírja indításkor! Mondom olvasni tud? Miért? Mondjuk elég nagy köcsögség az opel részéről, hogy így jelöli a szervót, a sok szerencsétlen meg beszopja :lol: (na, kidühöngtem magam, megyek dolgomra:)) :huh: ezen jót mulattam. szóval az a bizonyos szervó az nem ESP, hanem EPS :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 Sziasztok. Van valakinek 1.7 cdti (z17dth) motoros szekere? Tapasztalat érdekelne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fleischman Elküldve December5, 2009 Megoszt Elküldve December5, 2009 sziasztok Szerintetek ha 195/ 15"ös felniket teszek az 1.0 c corsámra az mennyit vesz vissza a teljesítményböl? A szervó bírná? Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 sziasztok Szerintetek ha 195/ 15"ös felniket teszek az 1.0 c corsámra az mennyit vesz vissza a teljesítményböl? A szervó bírná? 195/50R15-ösre gondoltál nem? szerintem nem sokat vesz vissza a teljesítményből tekintettel arra, hogy a kerület nem változik "A szervó bírná?" mivel gyárilag is szereltek corsat 185/55r15 - ös gumival (egyébként ez váltómérete a 195/50R15-nek) és a szervó mindegyikben ugyan az, akkor erre egyértelműen igen a válasz. jómagam is ilyen kerék mérettel járok. (gyári alufelnin) egy biztos: hamarabb tönkre vágja a futóművet (kutyacsont, kormánygömbfej, kormánymű, ez saját tapasztalatom) 175/65r14 es gyári méret a téli gumim, ezt komfortosabbnak érzem, de hogy néz ki :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
musspici Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Sziasztok! A Corsa B topicból néztem át ide, mert segítséget(ill. tanácsot) szeretnék kérni tőletek. Apósomnak van egy 2003-as 1.2-es alap Corsája. Ha jól tudom, akkor a jobban felszerelt modellekben volt fedcomp. A kérdés az lenne, hogy ha beszereznénk egy bontott fedcompos műszeregységet, akkor azt simán(csak "rádugva") bele lehetne tenni, vagy valami mást is kell cserélni, ill. átalakítani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Sziasztok! A Corsa B topicból néztem át ide, mert segítséget(ill. tanácsot) szeretnék kérni tőletek. Apósomnak van egy 2003-as 1.2-es alap Corsája. Ha jól tudom, akkor a jobban felszerelt modellekben volt fedcomp. A kérdés az lenne, hogy ha beszereznénk egy bontott fedcompos műszeregységet, akkor azt simán(csak "rádugva") bele lehetne tenni, vagy valami mást is kell cserélni, ill. átalakítani? Szerintem opel16v-nek írj pü-t ő foglalkozik ilyen BC.-kel is.Biztos tudja! Link to comment Megosztás: More sharing options...
musspici Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Köszönöm, írtam neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dumbass Elküldve Február8, 2010 Megoszt Elküldve Február8, 2010 Sziasztok! A problémám az lenne, hogy így tél alkalmával megadta magát az aksi. Ezt kicseréltük. Az aksi csere óta folyamatosan világít a szervízlámpa. Ez mitől lehet? Üdv: dumbass Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts