Davee Elküldve Augusztus28, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2015 Hello, olyan problémám lenne kulcs házat cseréltem és ekkor kieset az egyik gomb érzékelője.hol tudok olyat venni? Igényel e forrasztást? Gomb érzékelő, az micsoda? :D Sima nyomógomb/mikrokapcsoló kell neked, pár száz ft-os tétel az ebayen, én is onnan rendeltem a Merivához. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ALULU Elküldve November8, 2015 Megoszt Elküldve November8, 2015 Sziasztok! Van egy eladó G Astrából származó vezető ajtóba való két gombos elektromos ablakemelő kapcsolóm. Írt egy emberke, aki meg szeretné venni, de 2002-es C Corsába tenné. Szerinte "kinézetre olyasmi". A kapcsoló hátlapján a gyári számok: LINK Mit mondjak neki, működni fog, vagy sem? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Január3, 2016 Megoszt Elküldve Január3, 2016 Sziasztok, nem tudom jó helyre írok-e. H astrát szerettünk volna párommal, de sajnos anyagiak miatt lemontunk róla.. Esetleg tudnátok segíteni, milyen 5 ajtós benzinsenet érdemes venni? Javarészt városban hásználnák és ha nem kell rákölteni sokat és marad pénz benzinre nagyobb távolságot is megtennénk vele. Segítségeteket köszönöm előre is.. Tisztelettel:zeus Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Január4, 2016 Megoszt Elküldve Január4, 2016 Köszönöm a segítséget, ma voltunk a párommal vásárolni és láttunk egy kereskedést ugyan félig, de nyitva volt, H astra, soför oldali hátsó ajtó nem nyílik ki. Be se indult. csak akkumlátor. hagytuk. Volt máshol is szerencsénk. G astra megviselt volt stb. Kulcsát nem találta, sok hiányosság külsőre... C corsa beindult elsőre. légzsák világitott és az abs meg a sárga motor . Valami kopogó hang jött belöle. Olyan klak klak.klak hang vagy mi. Ezzel letudtuk. Úgy beszéltük meg feladjuk a nyárig és majd nézzük mi lesz a piacon hirdetve. Opel szalon értékesitő= unix eladó. Nem vitatom a zskmai hozzáértését, de azt hittem Opel márkaszervízben opelesek vannak. Csak meglepődtem ennyi. Most kivárunk és majd lessz biztos valami.. Ami ólcsó ezer bajos, ami drágább azt nem is szeretnénk: öszintén 10 éves autóra kifizetni vagy 1 milliót? mire én is kifizetem megint csak öregebb lessz és jó drágán.. Tehát majd nyárfelé.. Köszönöm mindenki segítségét.. Tisztelettel:zeus Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boogie77 Elküldve Január19, 2016 Megoszt Elküldve Január19, 2016 Hali. Segítsetek légyszi hogy hol találok esetleg egy le írást vagy videót egy c corsa ( Z12XE)-nak vízhűtő cseréjéről. Biztos menne amúgy is , csak ebbe a rohadt hidegbe inkább gyors lennék. Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZG Elküldve Január20, 2016 Megoszt Elküldve Január20, 2016 Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Azzal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hogy mi alapján tudom biztosan eldönteni egy utángyártott alkatrészről, hogy jó-e az autómhoz (Z12XE, 2004, 1.2, Easytronic). Kuplung csere előtt állok. Sajnos az alkatrész kereskedők weboldalain óriási káosszal és információhiánnyal szembesültem (se motorkódok, se OM számok nincsenek megadva). Mivel most a pénz az egyetlen szempont, ezért kinéztem a Bárdinál egy Westlake WOV012CSC szettet (hidraulikus kinyomócsapággyal). Azt mondják jó lesz bele, de nem vagyok meggyőzve. A szerelőm szerint majd csak akkor látjuk meg, hogy mi jó bele, ha ki van véve a kuplung. Hogyan lehetne megbizonyosodni arról, hogy melyik szett lesz jó bele? Köszi és üdv, Geri Link to comment Megosztás: More sharing options...
joco36 Elküldve Február21, 2016 Megoszt Elküldve Február21, 2016 Sziasztok! Valaki találkozott olyan problémával hogy sem a kilométer sem fordulatszám mérö nem müködik. 2003-as corsa c vagyis a kilométeróra menet közbe beindul néha. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Február22, 2016 Megoszt Elküldve Február22, 2016 On 2016. 02. 21. at 6:08, joco36 írta: Sziasztok! Valaki találkozott olyan problémával hogy sem a kilométer sem fordulatszám mérö nem müködik. 2003-as corsa c vagyis a kilométeróra menet közbe beindul néha. Van egy típushibája a szériának, az alábbi leírással orvosolhatod a hibát valószínűleg: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/96/muszeregyseg_javitasa 3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kyozsee Elküldve Március26, 2016 Megoszt Elküldve Március26, 2016 Üdv! Tudna valaki segíteni melyik alkatrész hibája okozhatja azt hogy a féltengelyek lógnak a difiben nem kicsit fel-le, ki-be minden irányban? Corsa C 1.7di, 320ekm. Működik de nem hinném, hogy az úgy jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Április12, 2016 Megoszt Elküldve Április12, 2016 On 2016. 01. 19. at 18:59, SZG írta: Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Azzal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hogy mi alapján tudom biztosan eldönteni egy utángyártott alkatrészről, hogy jó-e az autómhoz (Z12XE, 2004, 1.2, Easytronic). Kuplung csere előtt állok. Sajnos az alkatrész kereskedők weboldalain óriási káosszal és információhiánnyal szembesültem (se motorkódok, se OM számok nincsenek megadva). Mivel most a pénz az egyetlen szempont, ezért kinéztem a Bárdinál egy Westlake WOV012CSC szettet (hidraulikus kinyomócsapággyal). Azt mondják jó lesz bele, de nem vagyok meggyőzve. A szerelőm szerint majd csak akkor látjuk meg, hogy mi jó bele, ha ki van véve a kuplung. Hogyan lehetne megbizonyosodni arról, hogy melyik szett lesz jó bele? Köszi és üdv, Geri Szia! Sikerült megoldani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Április12, 2016 Megoszt Elküldve Április12, 2016 On 2016. 03. 25. at 12:28, kyozsee írta: Üdv! Tudna valaki segíteni melyik alkatrész hibája okozhatja azt hogy a féltengelyek lógnak a difiben nem kicsit fel-le, ki-be minden irányban? Corsa C 1.7di, 320ekm. Működik de nem hinném, hogy az úgy jó. Ezzel mindenképp szervizbe mennék. Nem gondolnám, hogy itt a fórumon tudnánk rá választ adni. On 2016. 01. 18. at 19:00, Boogie77 írta: Hali. Segítsetek légyszi hogy hol találok esetleg egy le írást vagy videót egy c corsa ( Z12XE)-nak vízhűtő cseréjéről. Biztos menne amúgy is , csak ebbe a rohadt hidegbe inkább gyors lennék. Köszi. Sikerült találnod? Megosztod velünk? A Youtube-n csak vízpumpa cseréről találtam. On 2016. 01. 03. at 18:40, Guest írta: Köszönöm a segítséget, ma voltunk a párommal vásárolni és láttunk egy kereskedést ugyan félig, de nyitva volt, H astra, soför oldali hátsó ajtó nem nyílik ki. Be se indult. csak akkumlátor. hagytuk. Volt máshol is szerencsénk. G astra megviselt volt stb. Kulcsát nem találta, sok hiányosság külsőre... C corsa beindult elsőre. légzsák világitott és az abs meg a sárga motor . Valami kopogó hang jött belöle. Olyan klak klak.klak hang vagy mi. Ezzel letudtuk. Úgy beszéltük meg feladjuk a nyárig és majd nézzük mi lesz a piacon hirdetve. Opel szalon értékesitő= unix eladó. Nem vitatom a zskmai hozzáértését, de azt hittem Opel márkaszervízben opelesek vannak. Csak meglepődtem ennyi. Most kivárunk és majd lessz biztos valami.. Ami ólcsó ezer bajos, ami drágább azt nem is szeretnénk: öszintén 10 éves autóra kifizetni vagy 1 milliót? mire én is kifizetem megint csak öregebb lessz és jó drágán.. Tehát majd nyárfelé.. Köszönöm mindenki segítségét.. Tisztelettel:zeus Nem szeretnétek kifizetni 10 éves autóért 1 milliót? Semelyik nem lesz hibátlan a 2milliós sem. Érdemes hozzáértővel menni. Lehet 700ezer körül is jót találni. Ne az eladóban bízzál. Melyik márkakereskedés volt? Nyár felé vagyunk Hol tartotok? C Corsánál pár dologra figyelni kell. Kormánymű, kormányszervő, váltó kulissza, lámpabura matt,külső sérülések,törések, beltér kopások stb. Ha elhanyagolták a futóművet akkor stabrúdak, gömbfejek, toronycsapágyak, lengőkarok. Az újabb motorok (Z10-14XEP )kevesebbet esznek, cserében jobban csörögnek kopognak. Általában a szívótorokban a műanyagrudak, bontott "twinport" csere megoldja, illetve sokszor a hidrótöke az ami hangos. Ennyi idősen már akadnak gondok. 200ezer feletti futásteljesítményekről beszélünk. Azt is észben kell tartani, hogy magyar ember nem szeret új gumikat sem odaadni, autón fent hagyni. Előfordul, hogy a kipufogó is elég elhanyagolt. Akkor is alaposan át kell nézni, ha csak 600ezerét adják. Hiszen ez lesz az autód. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ngery Elküldve Május12, 2016 Megoszt Elküldve Május12, 2016 Üdv mindenkinek! Szeretnék segítséget kérni corsa c 2003 as évjáratú autóm gyári rádiójának kikodolásában. a 4 jegyű aktiváló kódot hogy tudhatom meg ? a Segítséget előre is köszönöm!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május12, 2016 Megoszt Elküldve Május12, 2016 Hát leginkább a Car Pass-ról (kis bankkártya méretű papír lapocska, az autóhoz adták új korában), ha ez nincs meg akkor meg márkaszervizből. Ha jól sejtem ebben már nem a hagyományos 1DIN méretű rádió van, hanem a középkonzolba szervesen integrált újabb fajta. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ngery Elküldve Május13, 2016 Megoszt Elküldve Május13, 2016 igen az újabb! köszi a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sztibor Elküldve Június11, 2016 Megoszt Elküldve Június11, 2016 (edited) Sziasztok! A következő problémám van a kis c corsankkal: Motor leállít -> rádió még megy -> kulcs kivesz -> ajtó nyílik -> corsa fütyül,sípol :-( -> nem működik a távirányítón a kp-i zár Amikor még minden működött, akkor ilyenkor lekapcsolt a rádió és nem fütyült, meg persze a távirányító is jól szuperált Csak abban az esetben sípolt (nyitott ajtó mellett) ha a világítást rajta hagytuk meg azt hiszem akkor is amikor a kulcsot benne hagytuk (csak simán bedugva és nem elfordítva). Találkoztatok már ilyen hibával illetve van ötletetek hogy mi lehet a baja? Köszi előre is! Üdv. Tibi Módosítva Június11, 2016 : sztibor Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június11, 2016 Megoszt Elküldve Június11, 2016 Csak tipp: szorul a gyújtáskapcsoló betéted, nem ugrik ki a közepe ha kiveszed a kulcsot, ezért az autó úgy érzékeli hogy még benne van a kulcs. Ezért nem kapcsol ki a rádió, ezért sípol az autó, és valószínűleg ezért nem tudod bezárni se. Átmeneti megoldásként kicsit mozgasd meg a kulcsot kivételkor (hogy a gyújtáskapcsoló szürke színű közepe kicsit kijjebb ugorjon). Tüneti kezelésként WD-40 belefújása segíthet, de hosszabb távon szét kell szedned a gyújtáskapcsolót és kitisztítani, mert idővel el sem tudod majd fordítani a kulcsot (apró fémforgácsok vannak benne, ezért akad). Link to comment Megosztás: More sharing options...
sztibor Elküldve Június12, 2016 Megoszt Elküldve Június12, 2016 Köszi szépen a tippet, ki fogom próbálni és majd írok , hogy mi lett az eredménye!!! Üdv.: Tibi Link to comment Megosztás: More sharing options...
sztibor Elküldve Június13, 2016 Megoszt Elküldve Június13, 2016 Szia! Sajnos nem ez volt a problema :-( A kis szürke közepe szepen kiugrik - meg kattan is - de sajnos fütyül tovabbra is. Esetleg vmi mas otlet? Mit gondolsz erdemes lenne venni egy ilyen OBD-s hibakiolvasot? Hatha az mutatna vmit? Koszi es Udv.: Tibi Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabcsiakircsi Elküldve Június19, 2016 Megoszt Elküldve Június19, 2016 Sziasztok. A C corsa és F vagy G astra gyári fixpontos csomagtartója kompatibilis? Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június19, 2016 Megoszt Elküldve Június19, 2016 8 órája, szabcsiakircsi írta: Sziasztok. A C corsa és F vagy G astra gyári fixpontos csomagtartója kompatibilis? Köszönöm. Öö... tetőcsomagtartóra gondolsz (nem volt egyértelmű a kérdésből)? Ha igen, akkor a rögzítési módjuk (a tetősínen) megegyezik, de az ellenoldali pontok egymástól való távolsága nem, szóval állítható tetőtartót vegyél. Én használok egy G Astra Coupét és egy C Corsát is, de a Coupénak közelebb van egymáshoz a két oldali tetősín, szóval mindig állítanom kell. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabcsiakircsi Elküldve Július15, 2016 Megoszt Elküldve Július15, 2016 On 2016. 06. 19. at 21:38, tgabika76 írta: Öö... tetőcsomagtartóra gondolsz (nem volt egyértelmű a kérdésből)? Ha igen, akkor a rögzítési módjuk (a tetősínen) megegyezik, de az ellenoldali pontok egymástól való távolsága nem, szóval állítható tetőtartót vegyél. Én használok egy G Astra Coupét és egy C Corsát is, de a Coupénak közelebb van egymáshoz a két oldali tetősín, szóval mindig állítanom kell. Köszi. Valóban nem stimmel, nagyobb volt az egyik, de vasfűrésszel ez is orvosolható. tesztelve is lett. tök jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tib00 Elküldve Július30, 2016 Megoszt Elküldve Július30, 2016 Üdv mindenkinek! Valakinek van tapasztalat abban, hogy a modelfrissítés előtti C Corsa lökhárítóját kicserélte a faceliftesre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július30, 2016 Megoszt Elküldve Július30, 2016 3 órája, Tib00 írta: Üdv mindenkinek! Valakinek van tapasztalat abban, hogy a modelfrissítés előtti C Corsa lökhárítóját kicserélte a faceliftesre? Tapasztalatom ugyan nincs mert még nem estem át a műveleten, de tervezem. Amennyire utánajártam, elöl gond nélkül felmegy, hátul viszont cserélni kell a hátsó sárvédőív körüli műanyagokat is, mert az is más a faceliftesnél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július31, 2016 Megoszt Elküldve Július31, 2016 14 órája, Tib00 írta: Üdv mindenkinek! Valakinek van tapasztalat abban, hogy a modelfrissítés előtti C Corsa lökhárítóját kicserélte a faceliftesre? Elso sarvedon masmilyen a lokharito tarto. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tib00 Elküldve Július31, 2016 Megoszt Elküldve Július31, 2016 Köszönöm nektek! jobban utánanézek én is, megtudok valamit megosztom veletek ;) u.i.: Megnyugtató, hogy nem csak engem foglalkoztat a faceliftes lökös csere :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts