puttonyos Elküldve Február21, 2012 Elküldve Február21, 2012 Astra G 1995-ből? :icon11: :huh: Uhhh bocs, rossz helyen járok :omg: amúgy természetesen "F" :D, de végül is a motor számít(X16XEL)!
sniper31 Elküldve Február23, 2012 Elküldve Február23, 2012 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Van egy Opel Astra G 1.6 16v Z16XE 2000-es évjáratu autóm,és az a problémám hogy ,indítás után pár percre kivillan a villás kulcsos kis autós sárga lámpa,vagy a motort ábrázoló lámpa,és az autó megtorpan,nagyon lassan gyorsul hiába nyomom a gázpedált.Újra indításkór ugyanezek a hibák.Cseréltem benne,gyertyákat,trafóhidat (DELPHI) EGR szelepet megnéztem nincs leragadva,tiszta,és még mindíg megvan a probléma.Alapjárat nem ingadozik,de ha kb 2000-es fordulatnál tartom a motort akkor másodpercenként rángat az autó amíg nem küzdi fel magát magasabb forulatra. Egy éve ugyan ez a hibám volt,elvittem szervízbe ott a motorvezérlő cserét javasolták,ki lett cserélve.(Utolag kiderült hogy lehet hogy nem is a motorvezérlő volt a gond.) Ha valakinek van valami ötlete azt megköszönném.
tgabika76 Elküldve Február23, 2012 Elküldve Február23, 2012 Mindenekelőtt ki kéne olvasni/olvastatni a hibakódot, azzal máris előrébb lennénk. Addig felesleges találomra alkatrészeket cserélgetni, mert lehet hogy szerencséd lesz és megjavul végül, csak sokba fog kerülni a találgatás.
sniper31 Elküldve Február23, 2012 Elküldve Február23, 2012 Mindenekelőtt ki kéne olvasni/olvastatni a hibakódot, azzal máris előrébb lennénk. Addig felesleges találomra alkatrészeket cserélgetni, mert lehet hogy szerencséd lesz és megjavul végül, csak sokba fog kerülni a találgatás. Szia tgabika76. Megpróbáltam kivillogtatni,az egymás után 10 villogást 0-nak számoltam és valami ilyen jött ki hogy:0400112215501120 és utána már nem villog.A fék és gáz pedált benyomtam és ráadtam a gyújtást.Remélem jól csináltam. :huh:
Korzika Elküldve Február23, 2012 Elküldve Február23, 2012 Szia tgabika76. Megpróbáltam kivillogtatni,az egymás után 10 villogást 0-nak számoltam és valami ilyen jött ki hogy:0400112215501120 és utána már nem villog.A fék és gáz pedált benyomtam és ráadtam a gyújtást.Remélem jól csináltam. :huh: Hát ,ha jól néztük:AGR, és gázpedálhelyzetérzékelő .
sniper31 Elküldve Február23, 2012 Elküldve Február23, 2012 Hát ,ha jól néztük:AGR, és gázpedálhelyzetérzékelő . Szia Korzika! Én jobb esetben tudnék csinálni vele valamit?
szopcsi13 Elküldve Február23, 2012 Elküldve Február23, 2012 A z16xe-n is a blokkra van fogatva a motorvezérlő, mint a z14xe-n? Ezek a tünetek motorvezérlő halálra utalnak. De ha már volt cserélve..... Ki kellene próbálni egy másik gázpedállal. Rámérni a kábelkötegre nem-e szakadt.
sniper31 Elküldve Február23, 2012 Elküldve Február23, 2012 A z16xe-n is a blokkra van fogatva a motorvezérlő, mint a z14xe-n? Ezek a tünetek motorvezérlő halálra utalnak. De ha már volt cserélve..... Ki kellene próbálni egy másik gázpedállal. Rámérni a kábelkötegre nem-e szakadt. Igen a blokk oldalára van ráfogatva.
imy Elküldve Március1, 2012 Elküldve Március1, 2012 Sziasztok! Kollégámnak Z16XEL motorral szerelt astrája van. Már pár alkalommal, de hidegen feldobta neki a gyújtáskimaradás 1-es hengerben hibát. (P0301=1. henger felismert gyújtáskimaradás) Eddig amit cseréltettek vele: üzemanyag szűrő, gyertyák, majd nem jött be és a gyújtótrafókat is kicseréltették, de nem segített. :unsure: A kocsit hajtja, tehát fagyizás nem valószínű, hogy segítene. A kocsiban 130e km van. Nektek valami tippetek? Én gyújtótrafóra gondoltam, de mondta cseréve lett.
andris83 Elküldve Március1, 2012 Elküldve Március1, 2012 Sziasztok! Kollégámnak Z16XEL motorral szerelt astrája van. Már pár alkalommal, de hidegen feldobta neki a gyújtáskimaradás 1-es hengerben hibát. (P0301=1. henger felismert gyújtáskimaradás) Eddig amit cseréltettek vele: üzemanyag szűrő, gyertyák, majd nem jött be és a gyújtótrafókat is kicseréltették, de nem segített. :unsure: A kocsit hajtja, tehát fagyizás nem valószínű, hogy segítene. A kocsiban 130e km van. Nektek valami tippetek? Én gyújtótrafóra gondoltam, de mondta cseréve lett. Trafóból gyári lett beletéve? Szelepszorulás nem lehet?
imy Elküldve Március1, 2012 Elküldve Március1, 2012 Trafóból gyári lett beletéve? Szelepszorulás nem lehet? Gondolom gyári, mivel opel szerviz csinálta... Elő szokott fordulni a szelepszorulás? A hengerfej még nem volt leszedve...
szopcsi13 Elküldve Március1, 2012 Elküldve Március1, 2012 Gondolom gyári, mivel opel szerviz csinálta... Elő szokott fordulni a szelepszorulás? A hengerfej még nem volt leszedve... Egy kompressziómérés megmutatja, ha nem zár le a szelep.
imy Elküldve Március1, 2012 Elküldve Március1, 2012 Egy kompressziómérés megmutatja, ha nem zár le a szelep. Idézem munkatársamat: A Pontos hibajelenseg: Eddig 4x fordult elo, reggel hideg indulas utan kb 300m megtetele utan kigyullad a szerviz lampa. Gazadaskor villog, gazpedal felengedesekor csak vilagit eshatarozottan hallani es erezni, hogy nem megy az egyik henger. Ennek ellenere a fordulatszam nem ingadozik, alapjarat is megvan. A gond az, hogy amint megallitom a motort es ujrainditaom a hiba azonnal megszunik, szerintem ilyet nem csinal egy rossz szelep. Kb 5-6 inditas utan elalszik a szerviz lampa. Mind a 4 esetben -8 fok alatt volt a homerseklet. Elso tulaj vagyok, szervizkonyves az auto, 5w30 olajjal hasznalom. Ja, es el vagyok keseredve L Nem szivesen bontanam meg a 130 ezres motort. Újraindítás után az autonak kuyta baja, ergo akkor már a szelepprobléma sem áll fenn, tehat akkor mar hiába mérsz kompressziot.
szopcsi13 Elküldve Március1, 2012 Elküldve Március1, 2012 Idézem munkatársamat: A Pontos hibajelenseg: Eddig 4x fordult elo, reggel hideg indulas utan kb 300m megtetele utan kigyullad a szerviz lampa. Gazadaskor villog, gazpedal felengedesekor csak vilagit eshatarozottan hallani es erezni, hogy nem megy az egyik henger. Ennek ellenere a fordulatszam nem ingadozik, alapjarat is megvan. A gond az, hogy amint megallitom a motort es ujrainditaom a hiba azonnal megszunik, szerintem ilyet nem csinal egy rossz szelep. Kb 5-6 inditas utan elalszik a szerviz lampa. Mind a 4 esetben -8 fok alatt volt a homerseklet. Elso tulaj vagyok, szervizkonyves az auto, 5w30 olajjal hasznalom. Ja, es el vagyok keseredve L Nem szivesen bontanam meg a 130 ezres motort. Újraindítás után az autonak kuyta baja, ergo akkor már a szelepprobléma sem áll fenn, tehat akkor mar hiába mérsz kompressziot. Érdekes.... Esetleg injektor szarakodik? Próbára cseréljen meg két fejet, hátha költözik a hiba is. Ez nem kerül semmibe. De most meg nincs -8 fok. Na majd jövőre! :D
Pickwick Elküldve Március17, 2012 Elküldve Március17, 2012 Sziasztok! Most regisztráltam be ide hátha tudok nekem segíteni! Van egy 2001-es opel astra g-m z16xe motorral és hidegebb időkben, de már mostanság is 1-2 henger nem jár és pöfög a kipufogó. A motorhibát visszajelző fény is kiszokott gyulladni, de utána kialszik. Rálett kötve már számítógépre de az sem tudta megmondani, hogy mi lehet a baj. Remélem tudtok pár hasznos tippet adni, hogy mi lehet a baj.
imy Elküldve Március17, 2012 Elküldve Március17, 2012 Sziasztok! Most regisztráltam be ide hátha tudok nekem segíteni! Van egy 2001-es opel astra g-m z16xe motorral és hidegebb időkben, de már mostanság is 1-2 henger nem jár és pöfög a kipufogó. A motorhibát visszajelző fény is kiszokott gyulladni, de utána kialszik. Rálett kötve már számítógépre de az sem tudta megmondani, hogy mi lehet a baj. Remélem tudtok pár hasznos tippet adni, hogy mi lehet a baj. http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=341&view=findpost&p=877166 Kicsit feljebb volt már ilyen hiba...
Pickwick Elküldve Március17, 2012 Elküldve Március17, 2012 http://www.opelforum...ndpost&p=877166 Kicsit feljebb volt már ilyen hiba... Az igaz de arra semmi konkrét válasz nem érkezett.
imy Elküldve Március17, 2012 Elküldve Március17, 2012 Az igaz de arra semmi konkrét válasz nem érkezett. Lehet gyertya, gyújtótrafó, ECU, szelepek, injektor. (munkatársamnál az első 2 cserélve lett, de nem javult meg)
szkeky Elküldve Március18, 2012 Elküldve Március18, 2012 Sziasztok, Az alábbi problémával kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményetekre. 2006-os Z16XEP - most éppen - boldogtalan tulajdonosa vagyok. Tegnap megjelent a "kulcsos kisautó". Ma már rángatott is erősen, főleg ha gyorsítani szerettem volna. Kivillogtattam: 0340 - vezérműtengely jeladó funkció hiba. Keresgéltem itt a fórumon, de nem nagyon említi senki az erős rángatást. (Vagy ez már a készenléti üzem?:)) A szervíz gondolom egyből a cserét fogja javasolni. A kérdésem az lenne, hogy a szenzor cseréje a hiba megoldása, vagy lehet, hogy egy mögöttes problémára hívja fel a figyelmet. Klasszikus a porblémám, nem szeretnék tüneti kezelést, hanem végleges megoldást akarok. Ja ,1 éve volt cserélve a vezérlés (szíj, görgők). 1 hónapja kapott új trafóhidat és gyertyákat. Köszi
imy Elküldve Március18, 2012 Elküldve Március18, 2012 Sziasztok, Az alábbi problémával kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményetekre. 2006-os Z16XEP - most éppen - boldogtalan tulajdonosa vagyok. Tegnap megjelent a "kulcsos kisautó". Ma már rángatott is erősen, főleg ha gyorsítani szerettem volna. Kivillogtattam: 0340 - vezérműtengely jeladó funkció hiba. Keresgéltem itt a fórumon, de nem nagyon említi senki az erős rángatást. (Vagy ez már a készenléti üzem? :)) A szervíz gondolom egyből a cserét fogja javasolni. A kérdésem az lenne, hogy a szenzor cseréje a hiba megoldása, vagy lehet, hogy egy mögöttes problémára hívja fel a figyelmet. Klasszikus a porblémám, nem szeretnék tüneti kezelést, hanem végleges megoldást akarok. Ja ,1 éve volt cserélve a vezérlés (szíj, görgők). 1 hónapja kapott új trafóhidat és gyertyákat. Köszi Igen, a főtengely jeladó tönkre szokott menni, cseréld csak le, valószínű az a gondja.
sniper31 Elküldve Április5, 2012 Elküldve Április5, 2012 Sziasztok! Astra g 1.6 16v z16xe hol találom a map szenzort?Esetleg ha van egy fotó azt megköszönném.
Chris16v Elküldve Május3, 2012 Elküldve Május3, 2012 Sziasztok! Most a jó idő beálltával vettem észre, hogy a motor gyorsítás közben vagypedig emelkedőn való haladáskor csörög. Mintha a szelepek csörögnének vagy nem tudom. Állandó fordulatnál nem hallani, de gyorsításkor előjön. Van aki szerint szeleptisztító és hosszabb, magasabb fordulaton való jópár km-es túra szükséges, mások kopogásérzékelőt mondanak. Sokat ment mostanában vársoban, dugóban az autó. Találkozott már valaki hasonló szituációval? z16xe... Köszi előre is, ha valaki esetleg... Chris
prono Elküldve Május4, 2012 Elküldve Május4, 2012 Sziasztok! Most a jó idő beálltával vettem észre, hogy a motor gyorsítás közben vagypedig emelkedőn való haladáskor csörög. Mintha a szelepek csörögnének vagy nem tudom. Állandó fordulatnál nem hallani, de gyorsításkor előjön. Van aki szerint szeleptisztító és hosszabb, magasabb fordulaton való jópár km-es túra szükséges, mások kopogásérzékelőt mondanak. Sokat ment mostanában vársoban, dugóban az autó. Találkozott már valaki hasonló szituációval? z16xe... Köszi előre is, ha valaki esetleg... Chris Engem is érdekelne ötlet a fenti probléma megoldására, mert a jelenség nálam is jelentkezik... :( Olajcsere és fagyizás nem segített eddig ...
Mc-elek Elküldve Május4, 2012 Elküldve Május4, 2012 Engem is érdekelne ötlet a fenti probléma megoldására, mert a jelenség nálam is jelentkezik... :( Olajcsere és fagyizás nem segített eddig ... hasonló problémája volt a kollégámnak... átmosták a motort (gondolok itt az olajáratokra, valami mosóval) kapott új olajat+szűrő és jó lett (fabia 1.4mpi)
tibcsyke Elküldve Május4, 2012 Elküldve Május4, 2012 Sziasztok! Az autómon vezérműszíjat, vízpumpát, és hosszbordásszíjat szeretnék cserélni. Feszítő és terelőgörgőkkel eggyütt. Vízpompából és a hoszzbordásszíj készletből "SKF"-t néztem míg vezérműkészletből gyári opelt. Véleményetek és tapasztalatotok szerint ez így jó választás lenne? Főleg az "SKF" érdekelne hogy mennyire megbizható Opel szinten. Előre is kösz a válaszokat. (2001 Astra G 1.6 16V Z16XE 120000 km) Tibcsyke
Recommended Posts