Korzika Elküldve Március12, 2011 Megoszt Elküldve Március12, 2011 - Kompressziót még nem mértünk. Igen kékes füst jön ki elég intenzíven - Légszűrőt cserélem hamarosan, és igen szinte csak városban használom 2-3 havonta megyek egy 100-200 km-t külterületen - Fékbetét/féktárcsa a gyári van rajta - Lehet hogy a szilentek, csak annyit tudok hogy ha lenyomom az elejét akkor is hallani a nyikorgást. WD40-el lefújom az segíthet? - a kerékcsapágynál semmi anyaggal nem kell lekenni csak szimplán ki a régi és be az új? Ha kitakarítom akkor még menet közbe is fékezés nélkül is csinálja Városban próbáld meg,hogy nem rakod fel 5-be,elég ott a 3. is :D Az olajevés miatt mindenképp nézesd meg,hogy mi az ok! Szilentet inkább szilikonnal. Nem a fék koszol inkább? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolee01 Elküldve Március12, 2011 Megoszt Elküldve Március12, 2011 Városban próbáld meg,hogy nem rakod fel 5-be,elég ott a 3. is :D Az olajevés miatt mindenképp nézesd meg,hogy mi az ok! Szilentet inkább szilikonnal. Nem a fék koszol inkább? Meghajtom majd kicsit hátha segít. Első fékek elég rendesen porzódik tiszta fékporosak az első kerekek A hátsó csapággyal mit csináljak, azt mondták az megszűnik ha bejáródik, de nem nagyon akar megszűnni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március12, 2011 Megoszt Elküldve Március12, 2011 Meghajtom majd kicsit hátha segít. Első fékek elég rendesen porzódik tiszta fékporosak az első kerekek A hátsó csapággyal mit csináljak, azt mondták az megszűnik ha bejáródik, de nem nagyon akar megszűnni. A csapágy az inkább búgni szokott,a fék meg koszol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március12, 2011 Megoszt Elküldve Március12, 2011 - Kompressziót még nem mértünk. Igen kékes füst jön ki elég intenzíven - Légszűrőt cserélem hamarosan, és igen szinte csak városban használom 2-3 havonta megyek egy 100-200 km-t külterületen - Fékbetét/féktárcsa a gyári van rajta - Lehet hogy a szilentek, csak annyit tudok hogy ha lenyomom az elejét akkor is hallani a nyikorgást. WD40-el lefújom az segíthet? - a kerékcsapágynál semmi anyaggal nem kell lekenni csak szimplán ki a régi és be az új? Ha kitakarítom akkor még menet közbe is fékezés nélkül is csinálja Hát, ez már nem csak olajcsipegetés. Lehet, hogy a szelepszárszimeringeknél issza és égeti el, de ha mondjuk hidegen meg lett kenve párszor, akkor dugattyú-gyűrű-henger kopás is lehet, aminek a javítása nem olcsó mulatság. Mennyi km van benne amúgy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolee01 Elküldve Március12, 2011 Megoszt Elküldve Március12, 2011 Hát, ez már nem csak olajcsipegetés. Lehet, hogy a szelepszárszimeringeknél issza és égeti el, de ha mondjuk hidegen meg lett kenve párszor, akkor dugattyú-gyűrű-henger kopás is lehet, aminek a javítása nem olcsó mulatság. Mennyi km van benne amúgy? 105000 km van benne. Egyébként ma lefújtam az első fékeket féktisztítóval, egyenlőre abbahagyta a sípolást. Remélem hosszabb időre:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március12, 2011 Megoszt Elküldve Március12, 2011 105000 km van benne. Egyébként ma lefújtam az első fékeket féktisztítóval, egyenlőre abbahagyta a sípolást. Remélem hosszabb időre:D Mondjuk, az még nem egetverő futás, bár, ha használtan került hozzád, az előző tulaj esetleg meggyepálhatta. Ahogy fentebb corsIKA is írta, a tömítetlenségnek menjetek utána. Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Március12, 2011 Megoszt Elküldve Március12, 2011 Mondjuk, az még nem egetverő futás, bár, ha használtan került hozzád, az előző tulaj esetleg meggyepálhatta. Ahogy fentebb corsIKA is írta, a tömítetlenségnek menjetek utána. Ha valós a km benne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kingtom Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Sziasztok! 2001-es G astrám van(Z16XE) A következő problémám lenne: benyomott kuplunggal leáll az autó,ingadozó alapjárat, rángatás. EGR problémára gondolok, volt már ilyen 3 éve. Akkor ki lett cserélve az egr és a szelepszárszimmeringek+gyűrűzve is lett a motor. Előtte volt bőven olajfogyi, de mostanában ismét elkezdődött, kb 3000km alatt 0,8 lityi. A mai nap katasztrófa volt, kb 80 km-t mentem ezalatt többször leállt, rángatott. Hazaérve kivillogtattam:"P0400=Kipufogógáz-visszavezetés funkció-rendellenesség". Arra gondoltam le kéne vakolni az egr szelepet, csak nem tudom, hogy a motorvezérlőbe is bele kell-e piszkálni? Valaki ismer olyan szakit aki ezt meg tudja oldani, de nem horror áron :D . Az olajfogyasztásra megpróbálkozhatok egy LIQUI MOLY mos2 olajjal? Köszi a segítséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
Long74 Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Sziasztok Urak!!! Most csatlakoztam.Szeretnék egy kérdést feltenni. 1.6 16v G Astra Caravan. Vezérműszíjjas,vagy láncos??????? Kövezzetek meg,nem tudom. :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Sziasztok Urak!!! Most csatlakoztam.Szeretnék egy kérdést feltenni. 1.6 16v G Astra Caravan. Vezérműszíjjas,vagy láncos??????? Kövezzetek meg,nem tudom. :lol: :D mondjuk egy motorkód,évjárat,az sokat segítene :D 50%-50% :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Sziasztok Urak!!! Most csatlakoztam.Szeretnék egy kérdést feltenni. 1.6 16v G Astra Caravan. Vezérműszíjjas,vagy láncos??????? Kövezzetek meg,nem tudom. :lol: :D Az 1.6-os motorok mind szíjasok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Az 1.6-os motorok mind szíjasok. Twinport? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Az 1.6-os motorok mind szíjasok. Én sem gondoltam,de így van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Én sem gondoltam,de így van. Akkor a twinport nem minden esetben láncos motor? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Akkor a twinport nem minden esetben láncos motor? :D Az 1,6 -ra fogasszíjat ír az Opelinfos.de! Z16XEP Bauform: R4 Steuerung: DOHC Anzahl der Ventile: 16 Bohrung (mm): 79,0 Hub (mm): 81,5 Volumen (cmł): 1598 Leistung (kW bei min-1): 76 / 6000 (Astra G), 77 / 6000 Drehmoment (Nm bei min-1): 147 / 3600 (Astra G), 150 / 3900 Verdichtung: 10,5 : 1 Motormanagement: Multec S (F) Oktanzahlbedarf: 95 / 98 / 91, klopfgeregelt Steuerung: Zahnriemen/fogasszíj Abgasanlage: AGR, geregelter Katalysator Besonderheiten: E-Gas, Tempomat, Twinport Verwendung: Astra G (F17+CR), Astra H (F17+CR, F17+WR MTA), Meriva (F17+CR/WR, F17+ER MTA), Vectra C (F17+CR), Zafira B (F17+CR) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Akkor a twinport nem minden esetben láncos motor? :D Így van! Az 1.4 tp. és az 1.6 tp. más-más motorcsaládhoz tartozik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Az 1,6 -ra fogasszíjat ír az Opelinfos.de! Valóban.Furi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Long74 Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 mondjuk egy motorkód,évjárat,az sokat segítene :D 50%-50% :D Motorkód:x16xel Évjárat 1999. Ecotec. :lol: Előre is köszönet!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
killermedve Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Motorkód:x16xel Évjárat 1999. Ecotec. :D Előre is köszönet!!! hy szijas a vezérlés! http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Fo...mp;cMegnNr=4259 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Long74 Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 hy szijas a vezérlés! http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Fo...mp;cMegnNr=4259 Ezer köszönet!!!! Már csak a szervizkönyvet kell át nyálaznom,hogy mikor cserélte az előző tulaj..... :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Motorkód:x16xel Évjárat 1999. Ecotec. :D Előre is köszönet!!! Az enyém is pont ilyen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Long74 Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Az enyém is pont ilyen! Teljesen? Caravan,Club felszereltség,abs nélkül? A rádió kódját hogyan kell beírni? Az akkum nem bírta a riasztót,és a mínuszokat......... Már feltöltöttem,de nem tudok rájönni hogyan kell megoldani ezt a problémát. :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Long74 Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 Teljesen? Caravan,Club felszereltség,abs nélkül? A rádió kódját hogyan kell beírni? Az akkum nem bírta a riasztót,és a mínuszokat......... Már feltöltöttem,de nem tudok rájönni hogyan kell megoldani ezt a problémát. :lol: :D Akkor bizonyára ismered? Nekem tavaly nyár vége óta van meg,de én nagyon szeretem,akármilyen hibái vannak. :D Pedig vannak,de majd lassan mindent orvosolok apránként.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március14, 2011 Megoszt Elküldve Március14, 2011 A rádió kódját hogyan kell beírni? Az akkum nem bírta a riasztót,és a mínuszokat......... Már feltöltöttem,de nem tudok rájönni hogyan kell megoldani ezt a problémát. :D :lol: Kód beírása :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Március15, 2011 Megoszt Elküldve Március15, 2011 Sziasztok, Némileg misztikus problémámra keresek választ... ( bár elsőre sok probléma lehet misztikus) :D Astra G X16XEL motorral. 1. Hidegen alapjáraton rángat, minha nem menne 1 henger (de megy) 2. Bemelegedve az alapjárat baromi alacsony vagy nincs 3. Menet közben zéró probléma, illetve nagyon ritkán pici rángatás hirtelen gázelvételkor Ami cserélve lett ezen vagy más probléma miatt: alapjárati motor, hőmérséklet jeladó, lambda szonda + EGR tisztítva Hibakód nincs, se állandó se tárolt A hozzáértő ötleteket előre is kösssssziiiiii Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts