Korzika Elküldve Február20, 2011 Megoszt Elküldve Február20, 2011 Sziasztok. A következő problémára szeretnék választ kapni, hátha már valakinek volt ilyen tapasztalata: kb. 2 héttel ezelőtt az autóm beindítása után kigyulladt a "sárga veszedelem" és csak 3 hengerrel dolgozott a motor. Többszöri indítózás után sem javult a helyzet. Gondoltam semmi gond: trafóhíd le, gyertyák ki, elő a jó öreg drótkefét. (Ez sohasem árthat.) Segített volna ,ha kiolvasod a hibát!Valszeg valami ... henger felismert gyújtás kimaradás lett volna. Akkor utána lehet gondolkodni,hogy elektromos vagy benzinellátási hibával állsz szemben. Egy cseretrafó nagyban megkönnyítené a helyzetet,én is úgy gondolom,hogy trafó gond lesz. Bár az X16XEL-nél nem annyira gyakori.(vagyis én még nem sokat hallottam,de én nem vagyok mérvadó.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 Sziasztok! A következő problémára szeretnék választ kapni, hátha már valakinek volt ilyen tapasztalata: kb. 2 héttel ezelőtt az autóm beindítása után kigyulladt a "sárga veszedelem" és csak 3 hengerrel dolgozott a motor. Többszöri indítózás után sem javult a helyzet. Gondoltam semmi gond: trafóhíd le, gyertyák ki, elő a jó öreg drótkefét. (Ez sohasem árthat.) Visszaszereltem, minden oké volt tegnapig. A második beindításnál jelentkezett újból a probléma. Elvégeztem megint a tisztítási műveletet, de már ez sem hozott eredményt. Aztán pár indítás után abbahagyta. Itt a lakhelyemen furikázgattam vele, menet közben volt hogy hülyéskedett, aztán megint rendbe jött. Ma megint kerültem vele egy félórácskát, egyszer csak újra hülyéskedés. Hazajöttem leállítottam, újraíndít és jó. Kezd tele lenni vele a hócipőm! A kérdésem az, hogy ezt a trafóhíd okozhatja vagy esetleg valami más is? Próbaképpen bele tettem az előző garnitúra gyertyákat, azokkal is ezt játszotta. A jelenlegi gyertyákban kb. 8000 km van. NGK, kétpólusú, gyári hőértékűek. Az autóm X16XEL Caravan. Annyit még, hogy a jelenség észlelése előtti napon lemossattam az autót egy gépi mosóban. Természetesen a motort nem. Kerülhetett-e vízpára olyan helyre, ami ezt okozhatja. Megjegyzem, hogy a mosás után a jobb első lámpaburám is bepárásodott, ami még eddig nem fordult elő, igaz eddig csak kézzel mostam a gépet. Hát ennyi! Előre is köszönöm az ötleteket! Minnél elöbb nézesd meg szakival, mert ha igy járkálsz vele, akkor még a katalizátort is cserélhetsz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tjanika Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Sziasztok! Új vagyok itt ezért ezennel mindenkit üdvözlök! Most pedig a "mai téma": A bizonyos "sárga vész"engem is utolért.2001.évjáratú 95600 km-t futott 1.6 16v Z16xe motorkóddal rendelkező Opel Astrám eddig tökéletesen végezte dolgát,5 éve van nálam ezalatt a kopó alkatrészeken kívül mást nem kellett cserélnem rajta. Most viszont produkált egy sárga lámpát,amit háromhengeres ketyegéssel kísért. Kivillogtattam a hibát,ami P0300(Különböző hengerek felismert gyújtáskimaradás).Gyertyacsere után 50 km-ig megint jó volt,majd újra előjött a hiba. A mostani helyzet pedig a következő: 0 fok alatt PRÉMIUM benzin használatával semmi baja a verdának.0- +10 fok között megint rosszalkodik.+10 fok fölött megint jó minden.De csak és kizárólag PRÉMIUM benzinnel!A sima 95 már nem jó neki. Mi lehet a probléma? Válaszokat előre is megköszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Sziasztok! Új vagyok itt ezért ezennel mindenkit üdvözlök! Most pedig a "mai téma": A bizonyos "sárga vész"engem is utolért.2001.évjáratú 95600 km-t futott 1.6 16v Z16xe motorkóddal rendelkező Opel Astrám eddig tökéletesen végezte dolgát,5 éve van nálam ezalatt a kopó alkatrészeken kívül mást nem kellett cserélnem rajta. Most viszont produkált egy sárga lámpát,amit háromhengeres ketyegéssel kísért. Kivillogtattam a hibát,ami P0300(Különböző hengerek felismert gyújtáskimaradás).Gyertyacsere után 50 km-ig megint jó volt,majd újra előjött a hiba. A mostani helyzet pedig a következő: 0 fok alatt PRÉMIUM benzin használatával semmi baja a verdának.0- +10 fok között megint rosszalkodik.+10 fok fölött megint jó minden.De csak és kizárólag PRÉMIUM benzinnel!A sima 95 már nem jó neki. Mi lehet a probléma? Válaszokat előre is megköszönöm! Ki lehetne próbálni egy donor trafóhidat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tjanika Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Ki lehetne próbálni egy donor trafóhidat... Köszi a gyors választ.Sajna nekem is ez a sejtésem,de nem tudom honnan kéne szerezni egy "donort".Hallottam már olyat,hogy a srác vett bele egy zsír újat,de nem használt.Na én nem szeretnék így járni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tjanika Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Ki lehetne próbálni egy donor trafóhidat... Ja és a legjobban az idegesít,hogy PRÉMIUM benzinnel működik a gép,de ha keverem 95-el vagy csak sima 95 van benne,akkor már vacakol.Létezik,hogy a trafóhíd nem működik 95-el,de a másikkal igen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Ja és a legjobban az idegesít,hogy PRÉMIUM benzinnel működik a gép,de ha keverem 95-el vagy csak sima 95 van benne,akkor már vacakol.Létezik,hogy a trafóhíd nem működik 95-el,de a másikkal igen? Ez érdekes, mindenképp. Bontóból tudsz szerezni, jobb helyeken kipróbálásra is megoldható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tjanika Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Ez érdekes, mindenképp. Bontóból tudsz szerezni, jobb helyeken kipróbálásra is megoldható. Köszi a tippet,lehet ez lesz a vége. Az a baj,hogy pl.gyertyacsere után csak 50 km után jött elő újra a hiba.Mi van ha az új téma is elmegy vagy 100km-t... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Köszi a gyors választ.Sajna nekem is ez a sejtésem,de nem tudom honnan kéne szerezni egy "donort".Hallottam már olyat,hogy a srác vett bele egy zsír újat,de nem használt.Na én nem szeretnék így járni... Szerintem is trafó! Csak GYÁRIT vegyél bele mert a többi nem sokáig bírja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Szerintem is trafó! Csak GYÁRIT vegyél bele mert a többi nem sokáig bírja. vagy delphi-t <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 vagy delphin-t <_< Vagy chápát vagy bhálnát! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Vagy chápát vagy bhálnát! hééé nem illik átírni <_< ,tudod mire gondolok..gyári,vagy ,delphi,vagy bosch :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tjanika Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 hééé nem illik átírni <_< ,tudod mire gondolok..gyári,vagy ,delphi,vagy bosch :D Hella, Beru,vagy Delphi??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Hella, Beru,vagy Delphi??? delphi van az x16xel-be ,aszem:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tjanika Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 delphi van az x16xel-be ,aszem:D Az enyém Z 16XE...de meg nem mondom hogy ebbe milyen van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Az enyém Z 16XE...de meg nem mondom hogy ebbe milyen van. abban is.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tjanika Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 abban is.. Na most rákerestem de majdnem leestem a székről...44000 Ft egy új??? Majdnem egy havi fizum...na ez most nem esett jól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Na most rákerestem de majdnem leestem a székről...44000 Ft egy új??? Majdnem egy havi fizum...na ez most nem esett jól. http://opelcentrum.hu/opelcentrum/elektrom...shid-x-z14-16xe ezt nézted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tjanika Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 http://opelcentrum.hu/opelcentrum/elektrom...shid-x-z14-16xe ezt nézted? Nem pont ezt,de ilyen árban találtam én is.Azt hittem 20 25 körül van,de tévedtem...hát nemtom mi lesz ebből... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Nem pont ezt,de ilyen árban találtam én is.Azt hittem 20 25 körül van,de tévedtem...hát nemtom mi lesz ebből... az után gyártottak vannak olyan árban <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
tjanika Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 az után gyártottak vannak olyan árban <_< Na de azzal meg úgy vagyok,hogy olcsó húsnak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Na de azzal meg úgy vagyok,hogy olcsó húsnak... Vaterán nézted már pl:ez Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Vaterán nézted már pl:ez ismerem a tagot..elég sokat boltok vele vaterán kívül.. megbízható <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 Vaterán nézted már pl:ez Ez nagyon jó ár... <_< Én bontottat 30Euroért vettem, bár az enyém gyertyasor-trafós. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tjanika Elküldve Március1, 2011 Megoszt Elküldve Március1, 2011 Ez nagyon jó ár... :D Én bontottat 30Euroért vettem, bár az enyém gyertyasor-trafós. Ez tényleg nagyon jó ár! Köszi,hogy belinkelted! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts