Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

Qpack

Recommended Posts

Közben volt egy kis szerelés, a gyertyáknak mind szép színe volt, ellenben a leengedett olaj szinte fekete volt már ( biztos a mindennapos téli rövid utak kicsinálták 10e alatt is az olajat), levegő csövek tiszták, EGR kissé kormos, de kitakarítottam.

A motor járása egyenletesnek tűnik (minimális, 1-2 mm-es eyenletes kirezgés, de szerintem ez normális ), ahogy az alapjárat is egyenletes ~770 körül, de hibajelzés azóta is ott van a műszerfalon, az akku levétellel nem tűnt el,kivillogásra is változatlan hibakód jön.

Mit mondtok, ki kellene üttetnem Tech2-vel valahol,mert másképp nem tűnne el a jelzés akkor sem ha minden rendben van már?

Az a jó. Látszik, hogy az olaj teszi a dolgát, vagyis nem hegyja leülepedni a koszt. :)

Megosztás:

G Astrán is lehet hibakódot villogtatni? Hol van erre lehetőség? F Astránál a biztosítéktábla melletti csatlakozón kell rövidre zárni az A-B-t, G-nél is így van?

Van egy ilyen mód is, de a kézifék és a váltó közötti műanyag alatt van a csatlakozó,

http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/sho...ing-fault-codes

Nekem pl. egyszerűbb volt, mivel elektronikus gázpedálom van és ott csak a fék+gáz nyomása közben rá kell adni a gyújtást és már villog is a kisautó :)

A hozzátartozó kódokat meg megalálod, ha rákeresel netet OBD2-re, mert a melléket linken nincs meg minden kód.

Üdv,

Franky

Megosztás:

Kedves Sorstársak!

Várom szíves véleményeteket az alábbiakban leírt problémával kapcsolatban. (Motor:Z16XE, 2003-as)

Ritkán fordul elő , általában hosszabb utak esetén, amikor lassabb tempóra váltok ill megállok egy lámpánál és üresbe teszem autót, minden előzmény nélkül leáll a motor...és nehezen lehet újraíndítani...kell a gázpedállal is játszani hogy beinduljon aztán megint semmi probléma, jól jár motor.

Semmi lámpa nem gyullad ki , semmi hibajelzés.

Mi lehet a baj?

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Senorg

Megosztás:

Kedves Sorstársak!

Várom szíves véleményeteket az alábbiakban leírt problémával kapcsolatban. (Motor:Z16XE, 2003-as)

Ritkán fordul elő , általában hosszabb utak esetén, amikor lassabb tempóra váltok ill megállok egy lámpánál és üresbe teszem autót, minden előzmény nélkül leáll a motor...és nehezen lehet újraíndítani...kell a gázpedállal is játszani hogy beinduljon aztán megint semmi probléma, jól jár motor.

Mi lehet a baj?

Senorg

Lehet nálad is ilyen koszolódás,dugulás,eltömődés lépett fel.Hol használod,inkább város?

Próbáld meg te is meghajtani (robinak is bevált úgy néz ki),adj neki jobb benzint,meg valami márkásabb

injektor-szeleptisztítót aztán küldd meg magasabb fordulaton,leírtuk itt már párszor,hogy mi módon.(keress rá,hogy :fagyizás,fagyi,fagyizni)

Nem sokba kerül és általában beválik .

Megosztás:

Lehet nálad is ilyen koszolódás,dugulás,eltömődés lépett fel.Hol használod,inkább város?

Próbáld meg te is meghajtani (robinak is bevált úgy néz ki),adj neki jobb benzint,meg valami márkásabb

injektor-szeleptisztítót aztán küldd meg magasabb fordulaton,leírtuk itt már párszor,hogy mi módon.(keress rá,hogy :fagyizás,fagyi,fagyizni)

Nem sokba kerül és általában beválik .

Városban használom főleg de kb 2 hetente egy hosszabb utat is megteszek vele. Tudsz ajánlani valam injektor-szeleptisztítót kipróbálnám, háta segít.

Még arra gondoltam hogy a vezérléssel nem lehet gond? az nem lehet hogy több üzemanygot kap amikor hirtelen lassítok és az meg sok neki. köszi

Megosztás:

Kedves Sorstársak!

Mi lehet a baj?

Senorg

EGR szelep le-le ragadás is lehet. Érdemes levenni és mondjuk nitrós fürdőben beáztatni, utána megjáratni. Fojtószelepház taknyosodása is okozhat ilyesmit, arra is érdemes ránézni. Amúgy, ahogy corsIKa is írja, csapj a lovak közé egy hosszabb szakaszon, hadd szakadozzon fel a tüdejéből a slejm. :)

Megosztás:

Sziasztok,

Örömmel jelentem, hogy megszűnt a gyújtáshiba jelzése.

Nem tudom, hogy az segített, hogy meghajtottam a gépet kicsit, vagy annak volt igaza, aki szerint 20 hiba nélküli indítás után eltűnik a hibajelzés, minden estre megnyugodtam, hogy ezek szerint nincs probléma és jól halottuk, hogy nem halottuk...

Azt minden esetre ki tudom jeleneteni, hogy ezek szerint gyújtáshiba hibakód estén sincs szükség Tech2-es kiütésre szervizben , mert eltűnik magától is.

Kivillogtatni még ki tudom ettől függetlenül a hibát, kérdés, hogy gond lehet-e ez műszaki vizsgán,el kell-e mennem emiatt mégis kiüttetni ?

Kérdezném még , hogy ha kiszerelem az AGR szelepet, akkor a szeleprészt be kellene tudnom nyomni, hogy belül is ki lehessen takarítni ?

AGR_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

EGR szelep le-le ragadás is lehet. Érdemes levenni és mondjuk nitrós fürdőben beáztatni, utána megjáratni. Fojtószelepház taknyosodása is okozhat ilyesmit, arra is érdemes ránézni. Amúgy, ahogy corsIKa is írja, csapj a lovak közé egy hosszabb szakaszon, hadd szakadozzon fel a tüdejéből a slejm. :)

Az EGR hiba ad sárga lámpát is.

Igen,igazad van a folytószelepházat is érdemes kitisztítani!Ha már megbontja az ember.

Megosztás:

kérdés, hogy gond lehet-e ez műszaki vizsgán,el kell-e mennem emiatt mégis kiüttetni ?

Műszakin ilyen dolgokkal nem foglalkoznak. Lámpák, indexek, abalaktörlő, mosó, duda, ha van ködlámpa műküdjön. Biztonsági övek legyenek jók, lengéscsilapítók, fékek legyenek a tűrésen bellül. Futómű, kormány holtjátékot néznek, felfüggesztést, karosszérián nézik a durva rozsdásodást. A motorból, váltóból egyéb helyekről folyadék nem szivároghat, bár itt elnézőek lehet-nek. Gondolom fólázásrók kérnek műbizonylatot, nekem nincs fóliázva. Zöld kártya vizsgálat. Hogyan indul a motor, hogyan jár, azzal nem foglalokoznak.

Megosztás:

Műszakin ilyen dolgokkal nem foglalkoznak. Lámpák, indexek, abalaktörlő, mosó, duda, ha van ködlámpa műküdjön. Biztonsági övek legyenek jók, lengéscsilapítók, fékek legyenek a tűrésen bellül. Futómű, kormány holtjátékot néznek, felfüggesztést, karosszérián nézik a durva rozsdásodást. A motorból, váltóból egyéb helyekről folyadék nem szivároghat, bár itt elnézőek lehet-nek. Gondolom fólázásrók kérnek műbizonylatot, nekem nincs fóliázva. Zöld kártya vizsgálat. Hogyan indul a motor, hogyan jár, azzal nem foglalokoznak.

Ha a szélvédőn vagy az első ajtókon van akkor igen kérnek, bár fölösleges vinni, mivel az Astra G-k alapból 75%-os fényáteresztőképességű üveggel vannak szerelve. Max. víztiszta biztonsági fólia helyezhető fel ezekre a helyekre természetesen műbizonylatosan. A többi ablakot akár be is lehet lemezelni (csak ne tükrös azaz fényvisszaverő legyen), ha van mindkét oldali külső visszapillantó tükör.

Az eltárolt hibával nem foglalkoznak csak a műszaki állapottal és a mért értékekkel.

Megosztás:

Ha a szélvédőn vagy az első ajtókon van akkor igen kérnek, bár fölösleges vinni, mivel az Astra G-k alapból 75%-os fényáteresztőképességű üveggel vannak szerelve. Max. víztiszta biztonsági fólia helyezhető fel ezekre a helyekre természetesen műbizonylatosan. A többi ablakot akár be is lehet lemezelni (csak ne tükrös azaz fényvisszaverő legyen), ha van mindkét oldali külső visszapillantó tükör.

Az eltárolt hibával nem foglalkoznak csak a műszaki állapottal és a mért értékekkel.

Lehet hogy így van nekem csak a szélvédőn volt gyári csík fellül, azzal meg nem foglalkoztak.

Megosztás:

Új tagként üdvözlöm a fórum minden tagját!

Köszönöm az olvasott jobbnál-jobb ötletet, szakmai tanácsot. Remélem az én problémám megoldására is kapok jó tanácsokat.

Problémám a következő: 1993-as astra g 1600-as comfort gépkocsival rendelkezem 120000 km futott (motor z16xe. Két héttel ezelőtt menet közben két-három rángatás után kigyulladt a kipufogó gázkibocsátás jelzője, majd rögtön utána a motorvezérlő elektronika jelzője, ezután szép lassan a fordulatszám mérő óra nullára állt. Azonnal félre álltam olaj ellenőrzés és hűtő ellenőrzés után folytattam utam a megye székhelyre (kb.15km) a szakszervízbe mentem. Hibakód olvasással megállapították a gyújtótrafó hibáját,cseréjét alkatrész hiány miatt csak következő napra vállalták így a kocsimat ott hagytam. Másnap visszamentem a kocsimért a szerelő közölte, hogy kész a gépkocsi, trafót cserélt frissítette a szoftvert, ám ennek ellenére a fordulatszámmérő nem működik és a motorvezérlő elektronika jelzését nem tudja kiütni annak ellenére, hogy hibakód jelzés nincs. A kocsit kipróbáltam szépen működött így átvettem. Hazaérve azt tapasztaltam ,hogy a rádióm úgy szól mintha valami zavarná az adást, nem tudom ez összefügg-e a többi jelenséggel. Kérdésem mit tegyek, használjam így,vagy keressek valami megoldást? Üdv.:Palya

Megosztás:

Új tagként üdvözlöm a fórum minden tagját!

Köszönöm az olvasott jobbnál-jobb ötletet, szakmai tanácsot. Remélem az én problémám megoldására is kapok jó tanácsokat.

Problémám a következő: 1993-as astra g 1600-as comfort gépkocsival rendelkezem 120000 km futott (motor z16xe. Két héttel ezelőtt menet közben két-három rángatás után kigyulladt a kipufogó gázkibocsátás jelzője, majd rögtön utána a motorvezérlő elektronika jelzője, ezután szép lassan a fordulatszám mérő óra nullára állt. Azonnal félre álltam olaj ellenőrzés és hűtő ellenőrzés után folytattam utam a megye székhelyre (kb.15km) a szakszervízbe mentem. Hibakód olvasással megállapították a gyújtótrafó hibáját,cseréjét alkatrész hiány miatt csak következő napra vállalták így a kocsimat ott hagytam. Másnap visszamentem a kocsimért a szerelő közölte, hogy kész a gépkocsi, trafót cserélt frissítette a szoftvert, ám ennek ellenére a fordulatszámmérő nem működik és a motorvezérlő elektronika jelzését nem tudja kiütni annak ellenére, hogy hibakód jelzés nincs. A kocsit kipróbáltam szépen működött így átvettem. Hazaérve azt tapasztaltam ,hogy a rádióm úgy szól mintha valami zavarná az adást, nem tudom ez összefügg-e a többi jelenséggel. Kérdésem mit tegyek, használjam így,vagy keressek valami megoldást? Üdv.:Palya

Szia!Üdv itt.

Gondolom csak elírás az 1993-as G Astra,valszeg 2003-ast akartál írni.

"kipufogó gázkibocsátás jelzője": ezt én nem tudom értelmezni ez lenne a sárga lámpa?Az agr-el nem csináltak semmit?

De akkor mi a:"motorvezérlő elektronika jelzése":a piros lámpa?

Fordszámmérő azóta sem megy?Szerintem vidd vissza gariba,mert ez a javítás nem az igazi így.

Merrefelé laksz amúgy,hátha van a környéken valakinek ismerőse?

De hallgassunk meg mást is,most jönnek a nagyok itt van Wessz meg uhuhu úgy látom.

Megosztás:

Az EGR hiba ad sárga lámpát is.

Igen,igazad van a folytószelepházat is érdemes kitisztítani!Ha már megbontja az ember.

Köszönöm az ötleteket!

Kipróbálnék mindent , de mindenek előtt a fojtószelepház tisztítását. Ez ugyanis még soha nem volt tisztítva a 7 év alatt. Az EGR szelep kb 1 éve már cserélve lett.

A fojtószelep témakörhöz kérnék egy kis segítséget ....kérdeznék ismét:

1. Mi a feladata a fojtószelepnek?

2 Hol találom egy G-s Astrában? (vannak-e buktatók a kiszerlés folyamán?)

Előre is köszi a segítésget.

Megosztás:

Köszönöm az ötleteket!

Kipróbálnék mindent , de mindenek előtt a fojtószelepház tisztítását. Ez ugyanis még soha nem volt tisztítva a 7 év alatt. Az EGR szelep kb 1 éve már cserélve lett.

A fojtószelep témakörhöz kérnék egy kis segítséget ....kérdeznék ismét:

1. Mi a feladata a fojtószelepnek?

Előre is köszi a segítésget.

Pü. ment! :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.