uhuhu Elküldve Szeptember5, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2005 Üdvözlök minden opel tulajdonost! Segítségeteket szeretném kérni. 1 hete szemezek egy 2000 évj 1.6 16v-vel elég barátságos áron áron! Most egy orionom van de belőle már kiábrándultam. Szeretném hallani a véleményeteket a tipusról :?: kérlek olvass!!! kérlek olvass!! :smt091 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Studi Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 Sziasztok! Új vagyok még itt, olvasgattam is már bőven, de egy valami még nem tiszta számomra: mi az eltérés a Z16XE, és a Z16XEP (twinport?) motorok között? :?: Ezt a topicot végigolvastam, de nem sikerült rájönnöm, csak arra, hogy az előbbi típus olajat is fogyaszt. :( Mi most állunk autóvásárlás előtt, és az elsődleges kiszemelt a G Astra, elég jó áron lehet még kapni, de érdekelne, hogy mindenképp érdemes-e kardoskodni a Twinport motor mellett. Mennyivel kerülhet többe egy azzal szerelt autó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 Sziasztok! Új vagyok még itt, olvasgattam is már bőven, de egy valami még nem tiszta számomra: mi az eltérés a Z16XE, és a Z16XEP (twinport?) motorok között? :?: Ezt a topicot végigolvastam, de nem sikerült rájönnöm, csak arra, hogy az előbbi típus olajat is fogyaszt. :( Mi most állunk autóvásárlás előtt, és az elsődleges kiszemelt a G Astra, elég jó áron lehet még kapni, de érdekelne, hogy mindenképp érdemes-e kardoskodni a Twinport motor mellett. Mennyivel kerülhet többe egy azzal szerelt autó? A Z16XEP az a twinport, a Z16XE a sima nem-twp. Mások kicsit az adataik, a twp asszem pár lóerővel több, magasabb fordulaton adja le a max nyomatékát, ami viszont ha jól emlékszem kicsit kevesebb tán mint a Z16XE-nél, bár erre most nem mernék esküdni. Ja és a twp elvileg kevesebbet fogyaszt az új twp technológiának köszönhetően :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Studi Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 A Z16XEP az a twinport, a Z16XE a sima nem-twp. Mások kicsit az adataik, a twp asszem pár lóerővel több, magasabb fordulaton adja le a max nyomatékát, ami viszont ha jól emlékszem kicsit kevesebb tán mint a Z16XE-nél, bár erre most nem mernék esküdni. Ja és a twp elvileg kevesebbet fogyaszt az új twp technológiának köszönhetően :roll: A száraz tényeket sikerült kideríteni: a Twinport 3 LE-vel több, és 3 NM-rel kevesebb, azonos fordulatokon. A furcsa az, hogy a gyári fogyasztása városban egy literrel kevesebb, ami bizony nem kevés. Viszont az még mindig rejtély számomra, hogy mi is ez a Twinport technológia. :?: szerk: igazából arra lennék kíváncsi, hogy csak a motorvezérlés más, vagy van valami lényegi eltérés is a két motor között? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 A száraz tényeket sikerült kideríteni: a Twinport 3 LE-vel több, és 3 NM-rel kevesebb, azonos fordulatokon. A furcsa az, hogy a gyári fogyasztása városban egy literrel kevesebb, ami bizony nem kevés. Viszont az még mindig rejtély számomra, hogy mi is ez a Twinport technológia. :?: szerk: igazából arra lennék kíváncsi, hogy csak a motorvezérlés más, vagy van valami lényegi eltérés is a két motor között? A twinport lényege hogy részleges terhelésnél rotációra kényszerítik a gázkeveréket, így rétegződik a tötés. Eredmény fogyasztás és károsanyag kibocsátás csökkenése. Nagyvonalakban. :oops: :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 TWP motorral kapcsolatban egy kis ismétlés: http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?p=33...ighlight=#33352 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Studi Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 telo, Tom: köszönöm szépen. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra1.6 Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 Sziasztok! Mostanában sürün kigyullad a "motorelektronika meghibásodott" lámpám! Megnött a fogyasztásom is! Mi lehet a baj vele?? Ha leállitom a motort utána egy ideig jó, majd ujrakezdi! Ha komoly a baj, akkor ez belefér a garanciába?? (3,5 hónapos 1.6 twp, 3700 Km -rel) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 Sziasztok! Mostanában sürün kigyullad a "motorelektronika meghibásodott" lámpám! Megnött a fogyasztásom is! Mi lehet a baj vele?? Ha leállitom a motort utána egy ideig jó, majd ujrakezdi! Ha komoly a baj, akkor ez belefér a garanciába?? (3,5 hónapos 1.6 twp, 3700 Km -rel) Mindenképpen vidd el a szervízbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Október12, 2005 Megoszt Elküldve Október12, 2005 Sziasztok! Új vagyok még itt, olvasgattam is már bőven, de egy valami még nem tiszta számomra: mi az eltérés a Z16XE, és a Z16XEP (twinport?) motorok között? :?: Ezt a topicot végigolvastam, de nem sikerült rájönnöm,csak arra, hogy az előbbi típus olajat is fogyaszt. :( Mi most állunk autóvásárlás előtt, és az elsődleges kiszemelt a G Astra, elég jó áron lehet még kapni, de érdekelne, hogy mindenképp érdemes-e kardoskodni a Twinport motor mellett. Mennyivel kerülhet többe egy azzal szerelt autó? Szerintem még nincs sok tapasztalat Twinporttal, de ha jól sejtem, a motorblokk része ugyanaz. Tehát semmi nem indokolja, hogy kevesebb olajat egyen az 1.6TWP, mint az Z1.6XE. Persze majd kiderül. Mindenesetre érdekes dolog, hogy 1 éves TWP motoron láncot cserélnek!!! Vajon miért? Elvileg egy láncos vezérlésnek nagyon tartósnak kellene lennie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október12, 2005 Megoszt Elküldve Október12, 2005 Szerintem még nincs sok tapasztalat Twinporttal, de ha jól sejtem, a motorblokk része ugyanaz. Tehát semmi nem indokolja, hogy kevesebb olajat egyen az 1.6TWP, mint az Z1.6XE. Persze majd kiderül. Mindenesetre érdekes dolog, hogy 1 éves TWP motoron láncot cserélnek!!! Vajon miért? Elvileg egy láncos vezérlésnek nagyon tartósnak kellene lennie. bázzz..... a sok sügér között a normális is meghülyül :smt101 :smt103 :smt091 :yawinkle: :twisted: HÁNYSZOR VOLT MÁR MEGBESZÉLVE EZ??? MÉG TOPIKOT IS NYITOTTAM NEKI! további infó itt: http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=926 Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október12, 2005 Megoszt Elküldve Október12, 2005 amugy a Z16XEP motor szijas, és 150.000 km-ként kell cserélni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Október12, 2005 Megoszt Elküldve Október12, 2005 ÉN nem is írtam, hogy 1.6-on cseréltek láncot.. :( Erre a lánccserés akcióra meg nem emlékeztem. Nem is érint, meg öreg és szenilis vagyok már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október12, 2005 Megoszt Elküldve Október12, 2005 ÉN nem is írtam, hogy 1.6-on cseréltek láncot.. :( Erre a lánccserés akcióra meg nem emlékeztem. Nem is érint, meg öreg és szenilis vagyok már. jóvvan na. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Neverchange Elküldve Október12, 2005 Megoszt Elküldve Október12, 2005 Üdvözlet mindenkinek! Következő a problémám:adott egy 2003-as Z1.6XE motoros G Astra. Az utóbbi 2 hétben 3szor előfordult h. a motor leállt menet közben.Az autó agusztus eleje óta van nálam s pár héttel később kezdődött h. a motor nem indult elsőre vagy csak gyengén ugrott be.A leállás mindig ilyen problémás indulást követően történik 5-10km-en belül és féke- zés közben.Hibajelzés nincs a műszerfalon.A szervízben azt mondták próbáljam a másik kulcsal indítani a kocsit s ha akkor is hasonlót ta- pasztalok vigyem be kivizsgálásra.De akkor se biztos h. meg tudják álla- pítani az okot.Most már alig merek közlekedni az autóval mert ez egy- szarűen balesetveszélyes.Ugyanis leállás után nem is indul újra a mo- tor.Kb 15 percet várni kell.Nekem '97 óta astráim voltak de ilyet egyik se produkált s most teljesen megvagyok zuhanva.Ha valakinek volt ha- sonló esete vagy van ötlete kérem ne rejtse véka alá.Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 A szervízben azt mondták próbáljam a másik kulcsal indítani a kocsit s ha akkor is hasonlót ta- pasztalok vigyem be kivizsgálásra.:( :D ezen a mondaton csak mosolyogni tudok :D De akkor se biztos h. meg tudják álla- pítani az okot.] te valami nagyon rossz szervizbe hordod az autót. egy alacsony alapjárat hibát csípőből vágnia kell minden opelszerelőnek. vagy te nem opelszervizbe viszed az autódat??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Neverchange Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 vagy te nem opelszervizbe viszed az autódat??? De igen.Az Opel Wallis-ról van szó.A többit nem igazán ismerem. Azt mondta a srác ráteszik a komputert azt vagy kimutat hibát vagy nem.Ha nem akkor akár 1 hét is eltelhet mire esetleg kijön a hiba oka. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október14, 2005 Megoszt Elküldve Október14, 2005 Sziasztok! Mostanában sürün kigyullad a "motorelektronika meghibásodott" lámpám! Megnött a fogyasztásom is! Mi lehet a baj vele?? Ha leállitom a motort utána egy ideig jó, majd ujrakezdi! Ha komoly a baj, akkor ez belefér a garanciába?? (3,5 hónapos 1.6 twp, 3700 Km -rel) csak 2600 van benne. nem ? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október14, 2005 Megoszt Elküldve Október14, 2005 De igen.Az Opel Wallis-ról van szó.A többit nem igazán ismerem. Azt mondta a srác ráteszik a komputert azt vagy kimutat hibát vagy nem.Ha nem akkor akár 1 hét is eltelhet mire esetleg kijön a hiba oka. ott ismerem az egyik munkafelvevőt :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra1.6 Elküldve Október14, 2005 Megoszt Elküldve Október14, 2005 Mindenképpen vidd el a szervízbe. Elvittem szervizbe! De nem olvasható ki hibakód, mert az autó nem tárolt el semmit. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október14, 2005 Megoszt Elküldve Október14, 2005 Elvittem szervizbe! De nem olvasható ki hibakód, mert az autó nem tárolt el semmit. :( sajnos ritkán de előfordul az ilyen. reméljük, hogy minnél elöbb ujra kigyullad, és végre rájövünk, hogy mi okozza.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra1.6 Elküldve Október14, 2005 Megoszt Elküldve Október14, 2005 Inkább soha többet ne világitson!!!! Biztos ami tuti!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Október15, 2005 Megoszt Elküldve Október15, 2005 Mivel garis márkaszervizbe kell vinni,ha ez hiba probaut alatt elöjön akkor nyert ügy csak eztkell kérni.üdv Feri Link to comment Megosztás: More sharing options...
Asztragé Elküldve Október18, 2005 Megoszt Elküldve Október18, 2005 Sziasztok! 1,6 16V G-Astra bizonyos fordulatokon rángat. Eléggé elektromos jellege van a dolognak . Kiszedtem a gyertyákat (40ekm), kicsit kormosak, meg a hézag is nagy. Még nem cseréltem, mert nem kaptam duplaelektródás Boscht. Eléggé gyanos, hogy a hosszú trafóban van a hiba. Szerintetetk hogy lehet kiszűrni, hogy mégsem a trafó a rossz? Előre is köszönöm a hozzászólást! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Október18, 2005 Megoszt Elküldve Október18, 2005 Sziasztok! 1,6 16V G-Astra bizonyos fordulatokon rángat. Eléggé elektromos jellege van a dolognak . Kiszedtem a gyertyákat (40ekm), kicsit kormosak, meg a hézag is nagy. Még nem cseréltem, mert nem kaptam duplaelektródás Boscht. Eléggé gyanos, hogy a hosszú trafóban van a hiba. Szerintetetk hogy lehet kiszűrni, hogy mégsem a trafó a rossz? Előre is köszönöm a hozzászólást! Gyártyából csak kétpólusú gyárit szerintem. A Bosch különösen rossz választás, mert amióta törökben gyártat látványosan romlott a minősége. Még lehet rossz a kábel is, azt ki lehet mérni, a többit meg majd a kartársak mondják. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts