Mc-elek Elküldve Május5, 2012 Megoszt Elküldve Május5, 2012 szerintem hibátlan :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
prono Elküldve Május5, 2012 Megoszt Elküldve Május5, 2012 hasonló problémája volt a kollégámnak... átmosták a motort (gondolok itt az olajáratokra, valami mosóval) kapott új olajat+szűrő és jó lett (fabia 1.4mpi) Köszi a tippet. Mennyire macerás egy motormosás még soha nem csináltam? Esetleg az tudod,hogy a hangon kívül más mellékhatása lehet a dolognak, ha még egy ideig nem szánnám rá magam a mosásra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május5, 2012 Megoszt Elküldve Május5, 2012 Köszi a tippet. Mennyire macerás egy motormosás még soha nem csináltam? Esetleg az tudod,hogy a hangon kívül más mellékhatása lehet a dolognak, ha még egy ideig nem szánnám rá magam a mosásra? itt csináltatta : http://rakosicegkereso.neet.hu/index.php?productID=246 aprópénzért szerintem kár vele bohóckodni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chris16v Elküldve Május5, 2012 Megoszt Elküldve Május5, 2012 hasonló problémája volt a kollégámnak... átmosták a motort (gondolok itt az olajáratokra, valami mosóval) kapott új olajat+szűrő és jó lett (fabia 1.4mpi) Hidegen nem csinálja, csak már meleg motoron, mintha elvinné vmi az előgyújtást holnap kicserélem a kopogásérzékelőt a másik astránkéval és kiderül az e... Link to comment Megosztás: More sharing options...
prono Elküldve Május7, 2012 Megoszt Elküldve Május7, 2012 itt csináltatta : http://rakosicegkere...p?productID=246 aprópénzért szerintem kár vele bohóckodni Köszi a linket. Egy kicsit tartok tőle, hogy nehogy több kárt okozzak mint hasznot. Egy lassan 10 éves motorban gondolom van már "jótékony" kosz is :). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május7, 2012 Megoszt Elküldve Május7, 2012 Köszi a linket. Egy kicsit tartok tőle, hogy nehogy több kárt okozzak mint hasznot. Egy lassan 10 éves motorban gondolom van már "jótékony" kosz is :). Ez olyan legenda, mint a folyékony autószerelőé! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
prono Elküldve Május7, 2012 Megoszt Elküldve Május7, 2012 Ez olyan legenda, mint a folyékony autószerelőé! :D huh, van olyan is?! ;) és mire jó? még egy legendával kevesebb ... de azért tuti van még néhány a tarsolyomban :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
roll92 Elküldve Május7, 2012 Megoszt Elküldve Május7, 2012 Sziasztok! Most regisztráltam be ide hátha tudok nekem segíteni! Van egy 2001-es opel astra g-m z16xe motorral és hidegebb időkben, de már mostanság is 1-2 henger nem jár és pöfög a kipufogó. A motorhibát visszajelző fény is kiszokott gyulladni, de utána kialszik. Rálett kötve már számítógépre de az sem tudta megmondani, hogy mi lehet a baj. Remélem tudtok pár hasznos tippet adni, hogy mi lehet a baj. hello Nekem is ugyan ez a problémám volt, 3 évig, hidegebb idökben egymás után.... leragadnak a szelepek. nekem 2 volt leragadva, 1es-3as hengerem mindig leált. de mióta meg csináltuk, azóta kifogástalanul müködik az autó.. :D úgyhogy hengerfej le, szelepcsere, javitás..... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Május7, 2012 Megoszt Elküldve Május7, 2012 hello Nekem is ugyan ez a problémám volt, 3 évig, hidegebb idökben egymás után.... leragadnak a szelepek. nekem 2 volt leragadva, 1es-3as hengerem mindig leált. de mióta meg csináltuk, azóta kifogástalanul müködik az autó.. :D úgyhogy hengerfej le, szelepcsere, javitás..... :D Szia! "úgyhogy hengerfej le, szelepcsere, javitás..." Ez mennyire fájt? Forintosítva? Link to comment Megosztás: More sharing options...
roll92 Elküldve Május7, 2012 Megoszt Elküldve Május7, 2012 Szia! "úgyhogy hengerfej le, szelepcsere, javitás..." Ez mennyire fájt? Forintosítva? hengerfej felújítás: 58000FT tömítések:15000ft körül munkadíj: 10.000ft ez haveri ár :D +utánna járás, Link to comment Megosztás: More sharing options...
prono Elküldve Május8, 2012 Megoszt Elküldve Május8, 2012 Hidegen nem csinálja, csak már meleg motoron, mintha elvinné vmi az előgyújtást holnap kicserélem a kopogásérzékelőt a másik astránkéval és kiderül az e... Megoldotta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május8, 2012 Megoszt Elküldve Május8, 2012 Szia! "úgyhogy hengerfej le, szelepcsere, javitás..." Ez mennyire fájt? Forintosítva? utángyártott szelep kb 5-6.000 Ft / db sajnos csak a Z16XEP be szerelték ezt a fajta szelepet.... semmilyen más tipusba nem jó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
roll92 Elküldve Május8, 2012 Megoszt Elküldve Május8, 2012 utángyártott szelep kb 5-6.000 Ft / db sajnos csak a Z16XEP be szerelték ezt a fajta szelepet.... semmilyen más tipusba nem jó... az enyém 2002-es évjárat, és z14xe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Május8, 2012 Megoszt Elküldve Május8, 2012 hengerfej felújítás: 58000FT tömítések:15000ft körül munkadíj: 10.000ft ez haveri ár :D +utánna járás, Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Május8, 2012 Megoszt Elküldve Május8, 2012 utángyártott szelep kb 5-6.000 Ft / db sajnos csak a Z16XEP be szerelték ezt a fajta szelepet.... semmilyen más tipusba nem jó... :icon7: A hibakód megérkezett: P0141 Lambdaszonda fűtés áramkör (1.hengersor 2.szonda) De sajnos a hiba jelen van! (tesztelve) Holnap visszarakom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 :icon7: A hibakód megérkezett: P0141 Lambdaszonda fűtés áramkör (1.hengersor 2.szonda) De sajnos a hiba jelen van! (tesztelve) Holnap visszarakom. ez várható volt... ha széthúztad :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabo981 Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 Sziasztok! x16xel Astrám újabban 2000 1/min fordulat alatt gyakran rángatva gyorsul csak, alapjárat is egyenetlenebb, mint korábban. Tettem bele új, gyári gyertyákat, tisztítottam alapjárati motor zárókúpját és ülékét, fojtószelepházat, EGR-t , stb. Ami feltűnt, hogy az EGR szelep mozgórésze (amelyet kiszerelésután be tudok nyomogatni) nagyon laza. Nem érzek rajta rugó előfeszítettséget. Ez így van jól? Előre is köszi ui.: 145 000 km, olaj 10w40 castrol, 2l/15e km, kompressziók: 14,5; 15; 15; 15bar Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabo981 Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 Engem is érdekelne ötlet a fenti probléma megoldására, mert a jelenség nálam is jelentkezik... :( Olajcsere és fagyizás nem segített eddig ... Nem biztos, de az AutoData ír egy ismert hibát, mégpedig a főtengely reteszpályájának kiverődéséről. Ezesetben elmászik picit a vezérlés és okozhat ilyen jelenséget, de benzin oktánszám probléma is lehet, túl kis hőértékű gyertya stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 ez várható volt... ha széthúztad :) A kód vagy, hogy változatlan? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 A kód vagy, hogy változatlan? ;) a kód :) jah hogy nincs változás.... pfff van baj Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 Hibakód nincs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 Hibakód nincs? ez egy másik történet sok-sok szereplővel :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 Hibakód nincs? Ameddig nem húztam szét a csatit nem volt! :) Csak a probléma és a pacik hiánya... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május12, 2012 Megoszt Elküldve Május12, 2012 Sziasztok! x16xel Astrám újabban 2000 1/min fordulat alatt gyakran rángatva gyorsul csak, alapjárat is egyenetlenebb, mint korábban. Tettem bele új, gyári gyertyákat, tisztítottam alapjárati motor zárókúpját és ülékét, fojtószelepházat, EGR-t , stb. Ami feltűnt, hogy az EGR szelep mozgórésze (amelyet kiszerelésután be tudok nyomogatni) nagyon laza. Nem érzek rajta rugó előfeszítettséget. Ez így van jól? Előre is köszi ui.: 145 000 km, olaj 10w40 castrol, 2l/15e km, kompressziók: 14,5; 15; 15; 15bar Gyújtótrafó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabo981 Elküldve Május12, 2012 Megoszt Elküldve Május12, 2012 Gyújtótrafó? Köszi a választ, de egy új gyárit kaptam próbára és a legkisebb változás sem volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts